Hayırlı olsun sizinde sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimiziişte onu kese boyutuna göre sat olarak hesaplıyormuş doktor galiba dün sağlık ocağındaydım ebe öyle dedi bugün kontrol var sorcam doktora senin kesen yine büyükmüş benim 2.4 mm zar zor gördük
amin inşallahHayırlı olsun sizinde sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi
Dünden beri kafamda kurdum durdum vallaamin inşallahkafaya takma sitede kese ve haftası uyumsuz olan çok kişiye denk geldim ben :)
bence takma bende ilk hafta öyle oldum o kadar üzüldüm ki 5+3 gün diye gittim kesin hemen görürüz falanDünden beri kafamda kurdum durdum vallahaftaya tekrar gidecem kontrole doktoru beğenmedim zaten doktoru değiştirecem
Yaşla alakası yok bend 28 yaşındayım rşim 29 sigara alkol yok. banada tüm doktorlar gençsin bekle olur dediler biz çok yıprandığımız için yaptırdık iyikide yaptırmışız. Hiç pişman değilim neler yaşadığınızı biliyorum. Hamile kalabildiğinize göre çocuğunuzda olur kafanıza takmayın bu kadar stres olmayın. Diyetisyen Beyzanur Bayatla çalıştım ben şubattan beri çok faydası oldu yumurtalarımın kalitesi arttı. Beslenmek çok önemli bu işlerde. Sizinde beslenmeyle bile çözüleceğini düşünüyorum. Sonuçta vücudun sağlıklı olursa bebeğinde sağlıklı olur hamileliğinde iyi geçer. Ben diyet yaparken hep böyle motive ettim kendimi. Ve diyet yapmadan önce hiç beslenmediğimi fark ettim. Ben kilo vermek için yapmadım. Hamile kalmak için yaptım. Ben üzülmek yerine harekete geçme tataftarıyım sonuçta yaşımız genç ve her şeyi yapabiliriz. 1. Ayında diyetle hamile kalan çok oldu instagramına bakabilirsiniz.Diyet denemedim hiç . Zaten çok çabuk kilo alıp veren biriyim ayda 4,5 kilo alıp 1 haftada verebiliyorum yemekle aram iyi değil . Nerdeyse günde bir öğün anca yiyebiliyorum. Oda sebze ağırlıklı oluyor yada protein . Eşim alkol kullanmaz , sigara kullanıyoruz ikimiz DE yanlızca günde 3,4 tane ben 15 tane falan eşim içiyordur bu süreçte çok çok düşürdük sayıyı. Sadece çok ama çok stresli bir hayatımız var ailelerimiz kaynaklı biraz bu durum da . Ben stersten kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım artık yani bu süreç iyice çoğalttı eminim fazlasıyla etkisi vardır . Konyadayım bu arada tüp bebek için yaşımın genç olduğunu söyledi doktorum önce çipli aşılama ile ilerlemek istedi 25 yaşındayım . Aşılama da ben istemiyorum ben biraz süreçten soğudum. Yani yoruldum . Yani bırakıp bi süre sonra da evlatlık ile bebek sahibi bile düşünür duruma geldim . Her hamilelik benim için artık korku dolu bi süreç gibi geliyor . Çok üzülüyorum çokta isterdim ama galiba bazen pes etmeyi bilmek gerekiyor diye düşünüyorum
Merhabalar ben özel sektördeyim bizim insan kaynaklarımız yok. Ben kasım ayında yada ekimin sonunda söylemeyi düşünüyorum patronuma. Ne gibi haklarımız oluyor acabaMerhaba,
Ben Özel sektörde çalısıyorum. Gebelik bildirimini insan kaynaklarına yapmak gerekiyor. Çalışan gebeler için doğum oncesi ve sonrası yararlanacağınız haklar var yararlanabilmek için Kadın doğum doktorunuzun imza ve kaşesinin olduğu gebelik haftasının yer aldığı resmi yazıyı iş yerine vermeniz gerekiyor. Bende insan kaynaklarına vereceğim. Siz Kamu özel nerede çalısıyorsunuz ?
patronlu işlerde mevzuata uyarlar mı bilmiyorum insallah uyarlar ki haklarımız şöyle,Merhabalar ben özel sektördeyim bizim insan kaynaklarımız yok. Ben kasım ayında yada ekimin sonunda söylemeyi düşünüyorum patronuma. Ne gibi haklarımız oluyor acaba
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz içinpatronlu işlerde mevzuata uyarlar mı bilmiyorum insallah uyarlar ki haklarımız şöyle,
Ağır işlerde calışma yok
Gece vardiyası yok
fazla mesai yok
Dr kontrollerine hafta içi gittiğinde ücretli izinli sayılıyorsun. 8 izin bakiyesinden düşmüyor ve mesai ücretin kesilmiyor )
doğum izni var 16 hafta sonrasında 6 ay ücretsiz izin var 1. 5 saat süt izni var
Sgk üzerinden alacağın Analık ücret var . süt parası var
En önemlisi işten cıkarılma yasağı var tüm izin hakların bittene kadar.
Benim bildillerim böyle,
Sürelerin uzatılması ile ilgili konusmalar vardı insallah bu sene gelir ve yararlanırız
Kesinlikle. Ozellikle ucretli ucrersiz izinler uzatilmali calismak zorunda kalsan el kadar bebegi kime birakabilirsin. Ki sartlar cok agir su zamanda insan ister istemez endise ediyor. Madem aile yilindayiz ucretli izini 1 yil ucretsiz izni de 2 yil yapsalar 3 yasinda olur cocuk. Simdi yari zamanli calismayi konusuyorlar. Biraz kolayliklar olursa rahatlariz. Umarim bu sene iyilesir sartlarda bizde faydalaniriz.Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz içininşallah süreleri uzatırlar çok iyi olur ya çok az 16 hafta sonra işe mi dönülür ya bebek minnacıkk
Ya çok iyi olur öyle bi şey olursa ben en az 1 yıl evde kalmayı düşünüyorum kimse bakamaz ben gibi çocuğa sonuçta aklım hep evde kalır psikolojim alt üst olur. Tabi maddi olarak zorlanmazsak böyle düşünüyorum. İnsanlar maddi kaygılardan dolayı hemen işe dönüyor üzücü çocuklar orda burda perişan oluyorKesinlikle. Ozellikle ucretli ucrersiz izinler uzatilmali calismak zorunda kalsan el kadar bebegi kime birakabilirsin. Ki sartlar cok agir su zamanda insan ister istemez endise ediyor. Madem aile yilindayiz ucretli izini 1 yil ucretsiz izni de 2 yil yapsalar 3 yasinda olur cocuk. Simdi yari zamanli calismayi konusuyorlar. Biraz kolayliklar olursa rahatlariz. Umarim bu sene iyilesir sartlarda bizde faydalaniriz.
Merhaba benim de aynı şekilde sağlı sollu alt karında ve arada da belimde çok hafif ara ara olan ağrılarım vardı bir de çok hafif kahverengi lekelenme, Progreston verdi ağrılar hiç olmuyor şimdi.Öncelikle hayırlı olsun bebisleriniz inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınızbirşey sormak istiyorum ben şuan 6+4 haftalık gebeyim sizlerde kasık karın ağrısı oluyormu lekelenme tarzında pazartesi kontrol var doktor geçen hafta cuma kesemi gördü kanama felan yok dedi ama progestan verdi ağrım var dedim normla degiil dedi ama öyle dayanilmayacak değil bir kaç dakika sağ bir kaç dakika sol kasık sonra alt karın geçiyor cevaplarsiniz sevinirim
6+3 teyim ilk başlarda yerleşme esnasında 5. Haftanın ortasına kadar neredeyse ağrım vardı ama artık çok şiddetli değil arada ani sancı gibi ya da çok ayakta kalırsam biraz kasıklarımda sancı oluyor ama dinlenmekle geçiyorÖncelikle hayırlı olsun bebisleriniz inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınızbirşey sormak istiyorum ben şuan 6+4 haftalık gebeyim sizlerde kasık karın ağrısı oluyormu lekelenme tarzında pazartesi kontrol var doktor geçen hafta cuma kesemi gördü kanama felan yok dedi ama progestan verdi ağrım var dedim normla degiil dedi ama öyle dayanilmayacak değil bir kaç dakika sağ bir kaç dakika sol kasık sonra alt karın geçiyor cevaplarsiniz sevinirim
Çok teşekkür ederim desteğin içincanım çok güzel bir söz var. Her nasip vaktine esirdir. Belki senin nasibinin daha zamanı değildir. Vaz geçme,pes etme elbet olur sadece akışına bırak düşünme murphy kanunlarını duymuşsundur onun gibi bakarsın beklemediğin ummadığın anda olur stresten uzak durmaya çalış daha yaşın çok çok genç karamsarlığa düşme :) bazı güzellikler sen peşinden koşmaya ara verdiğin anda seni buluyor
Teşekkür ederimYaşla alakası yok bend 28 yaşındayım rşim 29 sigara alkol yok. banada tüm doktorlar gençsin bekle olur dediler biz çok yıprandığımız için yaptırdık iyikide yaptırmışız. Hiç pişman değilim neler yaşadığınızı biliyorum. Hamile kalabildiğinize göre çocuğunuzda olur kafanıza takmayın bu kadar stres olmayın. Diyetisyen Beyzanur Bayatla çalıştım ben şubattan beri çok faydası oldu yumurtalarımın kalitesi arttı. Beslenmek çok önemli bu işlerde. Sizinde beslenmeyle bile çözüleceğini düşünüyorum. Sonuçta vücudun sağlıklı olursa bebeğinde sağlıklı olur hamileliğinde iyi geçer. Ben diyet yaparken hep böyle motive ettim kendimi. Ve diyet yapmadan önce hiç beslenmediğimi fark ettim. Ben kilo vermek için yapmadım. Hamile kalmak için yaptım. Ben üzülmek yerine harekete geçme tataftarıyım sonuçta yaşımız genç ve her şeyi yapabiliriz. 1. Ayında diyetle hamile kalan çok oldu instagramına bakabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?