• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 Haziran Anneleri buluşalım

canım merhaba buna benzer durumlar üzerinde uzmanlaşmış doktorlar vardır belki benim halam senin gibiydi annemle babamdan 2 sene önce evlenmişti halam hep hamileliklerinde bebeğin kalbi atmadığı için ya da düştüğü için kaybetmişti ama şimdi çok şükür 3 tane oğlu var geri kendi istemedi yapmadı başka çocuk ilk çocuktan sonra öyle sıkıntıları kalmadı büyük oğlu benden 3-4 yaş küçük mesela onlarında eşiyle hiçbir sıkıntısı yoktu sonra kendiliğinden çocukları oluverdi
Kesinlikle iyi bi doktoralayım doçent kendisi riskli gebelik tüp bebek hepsine dair derin bilgileri var . Kendi bile biraz nasip işi demeye başladı artık çareler çaresiz gözüyle bakıyorum . Nasibimde varsa evet halanız gibi bir gün sağlıklı bir şekilde olur . Yoksa da teslimiyet ne yazık ki kabullendim durumu

Takviye kullandınız mı? Takviye ve diyetle deneyin birde bence. Bendede sebepsiz infertilite vardı şubat ayından beri diyet yapıyorum hiç gebeliğim oluşmadı doğal yolla. Tüp bebeğe başlayınca çok kaliteli embriyolar elde ettik. Şeker-gluten kestim sıkı sıkı bir diyet yaptım. Çok çaresiz hissettiğimiz anlar oldu bide doktorlar sizin doğal yolla olur bekleyin diyor yaşımız 28 çünkü. Biz beklemekten çok yıprandık tüp bebek yaptırdık.
2. Denememde tuttu çok şükür. Ankaradaysanız anatolia tüp bebek merkezini şiddetle tavsiye ederim.
Tekrarlayan düşükler ve bunlar sperm ve yumurtayla alakalı kalitesini artırmanız gerekiyor. Düşük sebebi genelde sperm kaynaklı diye biliyorum. Mutlaka takviye kullanın.
Diyet denemedim hiç . Zaten çok çabuk kilo alıp veren biriyim ayda 4,5 kilo alıp 1 haftada verebiliyorum yemekle aram iyi değil . Nerdeyse günde bir öğün anca yiyebiliyorum. Oda sebze ağırlıklı oluyor yada protein . Eşim alkol kullanmaz , sigara kullanıyoruz ikimiz DE yanlızca günde 3,4 tane ben 15 tane falan eşim içiyordur bu süreçte çok çok düşürdük sayıyı. Sadece çok ama çok stresli bir hayatımız var ailelerimiz kaynaklı biraz bu durum da . Ben stersten kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım artık yani bu süreç iyice çoğalttı eminim fazlasıyla etkisi vardır . Konyadayım bu arada tüp bebek için yaşımın genç olduğunu söyledi doktorum önce çipli aşılama ile ilerlemek istedi 25 yaşındayım . Aşılama da ben istemiyorum ben biraz süreçten soğudum. Yani yoruldum . Yani bırakıp bi süre sonra da evlatlık ile bebek sahibi bile düşünür duruma geldim . Her hamilelik benim için artık korku dolu bi süreç gibi geliyor . Çok üzülüyorum çokta isterdim ama galiba bazen pes etmeyi bilmek gerekiyor diye düşünüyorum 😢

Diyet denemedim hiç . Zaten çok çabuk kilo alıp veren biriyim ayda 4,5 kilo alıp 1 haftada verebiliyorum yemekle aram iyi değil . Nerdeyse günde bir öğün anca yiyebiliyorum. Oda sebze ağırlıklı oluyor yada protein . Eşim alkol kullanmaz , sigara kullanıyoruz ikimiz DE yanlızca günde 3,4 tane ben 15 tane falan eşim içiyordur bu süreçte çok çok düşürdük sayıyı. Sadece çok ama çok stresli bir hayatımız var ailelerimiz kaynaklı biraz bu durum da . Ben stersten kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım artık yani bu süreç iyice çoğalttı eminim fazlasıyla etkisi vardır . Konyadayım bu arada tüp bebek için yaşımın genç olduğunu söyledi doktorum önce çipli aşılama ile ilerlemek istedi 25 yaşındayım . Aşılama da ben istemiyorum ben biraz süreçten soğudum. Yani yoruldum . Yani bırakıp bi süre sonra da evlatlık ile bebek sahibi bile düşünür duruma geldim . Her hamilelik benim için artık korku dolu bi süreç gibi geliyor . Çok üzülüyorum çokta isterdim ama galiba bazen pes etmeyi bilmek gerekiyor diye düşünüyorum 😢
canım çok güzel bir söz var. Her nasip vaktine esirdir. Belki senin nasibinin daha zamanı değildir. Vaz geçme,pes etme elbet olur sadece akışına bırak düşünme murphy kanunlarını duymuşsundur onun gibi bakarsın beklemediğin ummadığın anda olur stresten uzak durmaya çalış daha yaşın çok çok genç karamsarlığa düşme :) bazı güzellikler sen peşinden koşmaya ara verdiğin anda seni buluyor🥰🐣🌸

Kime bildirceksiniz acaba
Merhaba,
Ben Özel sektörde çalısıyorum. Gebelik bildirimini insan kaynaklarına yapmak gerekiyor. Çalışan gebeler için doğum oncesi ve sonrası yararlanacağınız haklar var yararlanabilmek için Kadın doğum doktorunuzun imza ve kaşesinin olduğu gebelik haftasının yer aldığı resmi yazıyı iş yerine vermeniz gerekiyor. Bende insan kaynaklarına vereceğim. Siz Kamu özel nerede çalısıyorsunuz ?

Merhaba,
Ben Özel sektörde çalısıyorum. Gebelik bildirimini insan kaynaklarına yapmak gerekiyor. Çalışan gebeler için doğum oncesi ve sonrası yararlanacağınız haklar var yararlanabilmek için Kadın doğum doktorunuzun imza ve kaşesinin olduğu gebelik haftasının yer aldığı resmi yazıyı iş yerine vermeniz gerekiyor. Bende insan kaynaklarına vereceğim. Siz Kamu özel nerede çalısıyorsunuz ?
günaydın ben özelde çalışıyorum insan kaynaklarına sorayım :)

Günaydın kızlar benimde sat 11 Ağustos ama geç döllenme ile yeni 5 haftalık dedi kese boyutu 10 mm doğum bu yüzden haziran gözüküyor sata göre 3 hafta geri oluyor doktor haftaya tekrar bakalım dedi başına böyle bişey gelen var mı

Günaydın kızlar benimde sat 11 Ağustos ama geç döllenme ile yeni 5 haftalık dedi kese boyutu 10 mm doğum bu yüzden haziran gözüküyor sata göre 3 hafta geri oluyor doktor haftaya tekrar bakalım dedi başına böyle bişey gelen var mı
hayırlı olsun benim sat 23 ağustos yumurtlama da pik görme 06 eylül 1 ekimde 5+3 diye gittiğimde beninde geç döllenme olmuş kese 2.4 mm çıktı doktor diyo nasıl bu kadar erken öğrendin :D hemen hemen en fazla 4+3 günlük var yok dedi

Bi hafta gecikmeyle 20 eylülde öğrendim öğrendiğimde beta 141 di bu tarihler kafamı karıştırdı zaten

Bi hafta gecikmeyle 20 eylülde öğrendim öğrendiğimde beta 141 di bu tarihler kafamı karıştırdı zaten
işte onu kese boyutuna göre sat olarak hesaplıyormuş doktor galiba dün sağlık ocağındaydım ebe öyle dedi bugün kontrol var sorcam doktora senin kesen yine büyükmüş benim 2.4 mm zar zor gördük :D

Back
X