Popüler Konu 2026 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• Üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    8
Merhaba, benim testte ilk siz gebesiniz demiştiniz, bende sat : 29 eylül 5+2 olarak ilerliyorum haftaya çarşamba kese görmeye gideceğim oluştuysa da kalbini :)

canım benim kalp atışı 6+5 tahmini doğum 17 Haziran

Kızlar bugün kontrole gittim. 7 haftalıkmış bebek. Önce karından ultrason yaptı acayip bir şekilde gaz var bebek bile görünmüyor dedi alttan muane ile hem bebeği hem kalp atışını duyduk. Sürekli karın kasık ağrım vardı demekki gaz dan ötürüymüş. Hiç gaz sancısı gibi hissetmemiştim. Bir çocuğum daha var 2 yaşında kucağına alma dedi 10 kilo üstü taşıma riskli dedi. Progesteron verdi riske karşı.

şükür duramayacağım ağrılar değil, ama birden böyle artınca tedirgin oldum teşekkür ederim

merhaba, ben de eklenmek isterim listeye :) P Prettywomaan

9+2
ilk gebelik
sat: 1 Eylül
kese: 5 + 3
kalp atışı: 7 hafta
tahmini doğum: 8 Haziran

şükür duramayacağım ağrılar değil, ama birden böyle artınca tedirgin oldum teşekkür ederim
İnsan istemsiz tedirgin oluyor tabiki ben acile bile gittim bacaklarım da çok ağrıyordu çünkü ama diyorum ya normalmiş kanaman vs yoksa korkma
Rica ederim

Kızlar merhaba size bişey sormak istiyorum geçen hafta gittigimde 5+3 oldugunun kese 12mm Crl 1.7 mm oldugumu soylemıştı bu hafta tekrar gittim ölçümlerin aynı oldugunu fakat kalp atışının başlafıgımı dk 104 olarak atıyomuş düşük dedi bebek gelişmemiş aynı hafta da gorunuyo haftayada aynı olursa kurtaj yapıcaz dedıler ama benım anlamadıgım gelışmeyen bebegın kalp atışı nasıl başlar ve bakıyorum 104 de 6 haftalık bebek için düşük bi değer degıl anlam veremedım kafam çok karısık

Merhaba bende de ağrılar var doktorum normal dedi. Kramp gibi giriyor cikiyor bazen ayağa kalkarken birden oluyor. Tutunma zamanları olur dedi

bence başka bir doktora daha görün

ölcümler cihaz kalitesine göre değişiyor. Bence farklı bi cihaz ve başka bi dr görüşü daha alın. rabbim sağlıkla ilerletsin.

Kizlar hamilelik belirtisi yasamiyordum biliyorsunuz kafamda takılıyordu midemde bulanmiyor sadece midemde gaz sansici vardı bugün doktora gittim doktor 8+3 dedi kalbide çok güzel atıyordu güçlü kalp atışı dedi hiçbir sorun yok haftasıyla uyumlu dedi çok şükür
Hamilelik belirtisi yaşamayan arkadaşlar kafanızı asla karıştırmayın bakın ben bir ornegim sizin için çok şükür Allah'ıma bende artık kafamı karistirmayacam hamileligimin tadını cikarticam

maşallah barikallah. rabbim nazarlardan korusun. Sağlıkla ilerlesin. güzel haberler duyalım hep amin.

Melika88 benim daha çok öncesinden tirodimde nodül var 5 tane, karaciğerimde yağlanma, safra kesemde de 2 tane taş var. yok yok yani hamile kalmayı ufaktan planlayınca bu yıl başında şubat ayında check-upa girmiştim öyle öğrendim karaciğerimi ve safra kesesini ama doktorlar bir şey yapmaya ihtiyaç duymadılar, takibe aldılar.
son kan tahlilime göre karaciğer yağlanmam azalmış, gebeliği öğrendiğimden beri sağlıklı besleniyorum baya. dışarıdan yemeyi kestim, kızartmayı vs. kenara bıraktım. kan değerlerim normal olduğu için takipteyim sadece şu an. yediklerime içtiklerime dikkat edeceğim safra kesesi taşları için çünkü bu saatten sonra ilaçla atmak mümkün değilmiş. onları da takip edeceğini söyledi doktor. tirodimdeki nodüllerin en büyüğü için geçen yıl biyopsi yaptırdım, temiz çıkmıştı. checkupta da hala çok büyümediklerini görünce kontrol ettirmedim bir daha ama ettirmem lazım. daha önce de mememden nodül aldırmıştım. durup durup nodül yapan bir vücudum var yani, alışkanlıktan dolayı beni korkutmuyor ama genelde iyi huylu oluyormuş tiroid nodülleri kadınlarda. kan değelerin normalse endişelenme hiç bence. düzenli kontrol önemli sadece. :)

istersen mesaj da atabilirsin. bu arada safra kesesi taşı için en büyük düşman yumurta maalesef üzülerek söylüyorum :/

Merhaba,
Troid için bilemiyorum fakat safra kesesi için safra akışını azaltmak için diyet uyguluyorlar artı olarak ursactiv diye safra akışını kolaylaştıran bir ilaç var onu veriyorlar. Taşlar bu güne kadar ağrı yapmadıysa bundan sonra da insallah ağrı yapmaz. Dr durumunuzu ona göre değerlendirir. Safra taşları bazen gebelik kolestazına neden oluyor ama bu tamamen beslenme ile alakalı olan bişi. Beslenmede ise kızrtma gazlı ve yağlı beslenmeyı bırakıyorsunuz. Ayrıca yumurta yağlu hayvansal gıdalara ara veriyorsunuz. Hamur işi de. Diyetisyenle ilerlerseniz daha iyi olur bence. geçmiş olsun. Güzel düşünelim güzel olsun.

ölcümler cihaz kalitesine göre değişiyor. Bence farklı bi cihaz ve başka bi dr görüşü daha alın. rabbim sağlıkla ilerletsin.
Amin inşallah hepımızın kını aklım çok karıstı aslında başka doktora da gorunme taraftarayım ama 11 kasımda tekrar kontrol
Var onda net bellı olur dıye dusunuyorum ondada aynı şeyı yaşarsam başka doktara gıdım dıye dusunuyorum ekstra ona gitmek kafamı daha çok karıstırcak gibi de bilemşyorum açıkçası suan pek napıcagımı

Bence kesinlikle baska doktora gidin cihazdan cihaza bile cok fark ediyor

Maşallah cnm çok sevindim rabbim hep böyle güzelliklerle devam ettirsin inşallah ben ve sen aynı haftalardayız aynı durumları yaşadık benim kontrolüm 15 gün sonra ,sana ne zmn dedi bi sonraki kontrol ?

Peki kadin diguma ilk ne zaman gittiniz sağlık ocağı mi yönlendirdi
Gebelik planlıydı zaten evde gebelik testi yaptım pozitif çıkınca acile gittim 16 değerle öğrendim 2 gün sonra da kadın doğumda sıra alıp orda betaya baktırdım çünkü acilde sıkıntı çıkarıyorlar kadın doğuma git diyorlar. Kadın doğumda bir kere daha beta ver bir daha gerek yok dediği için yaptırmadım. Sonra bir dahaki gidişte keseyi gördü. Alttan baktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…