2026 kpss'ye girmek . Bana avantaj sağlanır mı?

Derdimderya

🚫
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
916
652
33
Merhaba. 2026 orta öğretim kpss'ye girip şansımı denemek istiyorum. Çok uzun bi zaman var. Ders programına baktım haftada 2 gün dersim var. Diğerleri online. Sınava hazırlanacak zamanım var.
Babam ikna etti sonunda sınava girmeye ben de onu kırmak istemedim.
Isitme cihazi kullanıyorum. İşitme engelim yüzde kaç bilmiyorum. Engelli raporu çıkarsam ve astım hastasıyım. Astım ilacı kullanıyorum. İşitme sorunu yaşamam ve astım hastası olmam avantaj sağlar mı bana . Düz memurluk düşünüyorum. Araştırmaya başladım .Bana bilgi verir misiniz ? Ailenin tek çocuğu olmak vs avantaj sağlar diyorlar ama ben öyle olduğunu zannetmiyorum

Kütüphanede daha iyi çalışırım diye düşünüyorum. Evde calissam sürekli masanın başından kalkarım . Hayaller kurmaya baslarim . Ama kütüphanede minimuma iner diye düşünüyoru. Dgs ye çalışacağım zaten ara yerde kpss de çalışırım diye düşündüm. En azından denerim içimde kalmaz. Kesin kazanmak için kaç puan üstü almam gerekiyor ?

Son düzenleme:
Düz memurluk puanları cok yüksek ama engelli kadrosu açarlarsa puanlar en fazla 80e düşer diye düşünüyorum ona internetten bakarsınız. (Temizlik ilanları oluyor yapabilirim derseniz puanlar cok daha düşük)...Engel yüzdesi önemli, rapor güncel olması gerekir. astım için girişte herhangi katkısı olmaz ama memuriyette yer değişikliği için kullanılır. Tek çocuk olmakla kpss alakası kuramadım. Ne olursa olsun girin tabiki puan köşede dursun belki alım olur kullanırsınız.

Düz memurluktan videolar izledim. 85 üzeri olursa atanma ihtimali çok yüksekmiş. Düz memurluk nasıl bir şey onu bilmiyorum. Herhangi bir dalı yokmuş

Neden lise olsun gireceksin önlisans kayıt olmadın mı önlisans olarak gir mezun olunca atanırsın 2 yıl gecerli zaten puanın asçı olarak atanırsın tabi yüksek puan cekmeye bak.

Engelli kadrosu için EKPSS bulunuyor ayrıca ayrı bir sınav.

İcra katipligi düşünmüştüm. Orta öğretim ile alıyormuş.

Düz memurluktan videolar izledim. 85 üzeri olursa atanma ihtimali çok yüksekmiş. Düz memurluk nasıl bir şey onu bilmiyorum. Herhangi bir dalı yokmuş
Kpss ye gir. Adalet bakanlığı katiplik alanında devam et bence. Yüksek puana gerek yok. Sadece klavye çalışman gerekiyor

Kpss ye gir. Adalet bakanlığı katiplik alanında devam et bence. Yüksek puana gerek yok. Sadece klavye çalışman gerekiyor
Isitme sorunu çekiyorum.katip olmaya engel mi. İcra katipligi daha rahat diyorlar . Mahkemede hakimin dediğini duymam diye korkuyorum. Cihaz ile duyuyorum ama gene de korku var

Isitme sorunu çekiyorum.katip olmaya engel mi. İcra katipligi daha rahat diyorlar . Mahkemede hakimin dediğini duymam diye korkuyorum. Cihaz ile duyuyorum ama gene de korku var
Her katip mahkemeye çıkmıyor ki. Bir sürü çalışma alanı var adliyelerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…