- 10 Kasım 2024
- 3.542
- 20.913
- 223
- 30
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #2.961
Allah sabır versin siz iyi olun yeter ki tekrar denersiniz zamanı gelince2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
Merhaba toksoplazma,rubella,anti tpo,indirect coobs testleri sağlık ocağında yapılmıyor onun haricinde ilk testlerin tümü sağlık ocağında var.Arkadaşlar sağlık ocağında toksoplazma testi yaptıran var mı yapılıyor mu
Tokso ve rubellayı yaptı mı çok iyi o zaman maalesef bizim burda ki yapmadıTIT hariç diğer testleri sağlık ocağında yaptırdım ben
EvetTokso ve rubellayı yaptı mı çok iyi o zaman maalesef bizim burda ki yapmadı
Çok çok geçmiş olsun,siz sağ olun,hemen hepimiz her kadının yaşadığı şeyler emin olun,en azından gebe kalabiliyorsunuz,temizlensin dinlenin tekrar denersiniz isterseniz hazır olursaniz2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
Acura fetal doppler dinleme cihazı canım trendyoldan aldım :)Hangi cihaz var ? Bende alayım :)
Benimde kızımda çok zor geçti bu hamileliğimde daha kolay gibi şuanlık bulantı falan şiddetli olmadı ama benim bir arkadaşım hem oğlan hem de kız da aylarca çekti diğer arkadaşım da ilk kızında çok rahattı ikinci kızında çok çekti bilemedim :)kızlar bişi sorcam benim bu üçüncü gebeliğim bir kızım bir oğlum var kızımda hamileliğim çok zor geçmişti çok fazla bulantım kramplarım vardı ama oğlumda daha kolaydı bulantım şiddetli değildi hafif hissediyordum bu gebeliğimde bulantım gitgide şiddetleniyor çok halsizim acaba kız mı olacak çünkü kızımdaki hamileliğe benziyor
Benim aile hekimim kadın doğuma yönlendirdi bu test için. Adı TORCH diye geçiyor sanırım. Bir sürü hastalığın kısaltılmış hali.Arkadaşlar sağlık ocağında toksoplazma testi yaptıran var mı yapılıyor mu
bakalım cinsiyetleri belli olunca tezleri ya çürütecez ya onaylıyaczBenimde kızımda çok zor geçti bu hamileliğimde daha kolay gibi şuanlık bulantı falan şiddetli olmadı ama benim bir arkadaşım hem oğlan hem de kız da aylarca çekti diğer arkadaşım da ilk kızında çok rahattı ikinci kızında çok çekti bilemedim :)
Karında baktıysa ondandır belki. Bende seninle aynıyım 8.hafta dün duydum kalp atışını ama vajinal muayene ile 10. Haftada öyle bakılacakmış sonra karındandan :/ hiç sevemedim şu alttan muayeneyiÇok şükür bizde kalp atışını duyduk. Doktor çok geride dedi bastırdıkça gördü bebeği bu bi sıkıntı değil dedi ama niye geride anlamasım. 8.hafta bugün
Aynen öyle merakla bekliyorum :)bakalım cinsiyetleri belli olunca tezleri ya çürütecez ya onaylıyacz
Zorunlu değil tabii ki benim doktorum daha güvenilir olduğu için test sonucu bu testi önerdi bugün kan verdim 10 gün içinde de sonuç alacağım İnşallah :)Herkese zorunlu değil diye biliyorum ama kendi isteğinizle mi doktor isteğiyle mi yapılıyor
Benim doktorum %99 oranında doğruluğu olduğunu söyledi, bu tamamen bir tercih ben genetiğini ayrıntılı bir şekilde öğrenmek istedim çünkü kanımdan bebeğin bakılabilecek her şeyine genetik ya da kromozomal bakılıyor. Eşimin ailesinde de benim ailemde de genetik hastalıklar var benim içim böyle rahat edecekti. İsteyen hiç yaptırmaz, isteyen ikili tarama yaptırır, isteyen de fetal dna yaptırır. Sonuçta belirli yaşta insanlarız insanların yönlendirmesi değil kendi tercihiniz ve doktorunuzun görüşü önemli :)Fetal DNA da %100 değil diye biliyorum ben risk oranını veriyor sadece.
Yaptıranlar daha iyi biliyordur bizi aydinlatir belki
Dualarımız seninleÇok teşekkür ederim canım inşallahSon adet tarihimi 9 gün ileri aldı doktor şuan 9+2 ‘yim. Dualarınızı bekliyorum
Merhaba canım doktorum gaviscon, rennie serbest dedi bana midem yandığında gaviscon şurup içiyorum ya da rennie tablet çiğniyorum çok rahatsızsam. Benim de erken başladı mide yanmalarım baharatlı salçalı yiyeceklerden uzak dur, hamur işi de yakıyor bilgin olsun doktorum mide yanmanın geçmediğini düşünüyorsan yüksek yastıkta yat gece rahat edersin demişti bir de onu deneyebilirsinKurban olayım 8+4 haftalık ne yesem midem yanıyor sonra yandığı için bulanıyor bulaninca kusuyorum şuan gece vakti dik bir şekilde oturmuş uyumaya çalışıyorum yok bu bana öneriniz ne yiyeyim normalde Reflü baslangicim var ama dikkat ettiğim için etkileniyorum ama şimdi midem cayır cayır oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?