- 10 Kasım 2024
- 3.542
- 20.909
- 223
- 30
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #2.941
Geçmiş olsun mu denir başınıx sağolsun mu bilmiyorum. Benim de 1 kürtajım oldu nisan ayında sizin gibi 9.haftada. Yani vardır Rabbimin bir bildiği demek en iç rahatlatanı2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
Çok üzüldüm, geçmiş olsun.2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
Çok geçmiş olsun2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederimEvet canım ben dün doktorla konuştum
Buraya da yazdım
Fetal Dna da ikili tarama da risk istatistiğini gösteriyor, kesin tanı değil
Kesin tanı için bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından örnek alınması gerekiyor
Fetal Dna’nın doğruluk oranı ikili taramaya göre daha yüksek evet ama Fetal Dna’dan da yanlış sonuç alanlar var nadir de olsa
Eğer ense kalınlığı normalse burun kemiği normalse ikili tarama da yeterli oluyor ve doktorun konuşmanın başında söylediği iki testi de yaptırmak zorunda değilsiniz
Hiç test yaptırmayan da var, ultrason verileri düzgün çıkınca direkt ikili tarama yeterli diyen de var, hazır yaptırmışken risk istatistik oranı daha doğru olan Fetal Dna’yı yaptıran da var
Tamamen kişisel bir tercih
Bizim mesela dün ultrasonda çok şükür ense kalınlığı ve burun kemiği normal çıktı
Hatta ense kalınlığı oldukça düşük çıktı yani o kalınlıkta sendrom olması çok zor o yüzden ikili tarama yaptırdım çünkü hangi testi yaptırırsan yaptır bir tedavisi yok
35 yaş üstü gebelere ve ultrasonda anormallik görülen gebelere Fetal Dna öneriliyor ama yaş normal ise, ultrason verileri normal ise tercih meselesi
Çevremde şu an hamile olup Fetal Dna yaptıran da var, ikili tarama yaptırıp sonucu güzel çıkıp bebeklerini gayet sağlıklı kucağına alanlar da var
Doktorla konuşmadan direkt Fetal Dna yaptırırım diye düşünüyordum
Kesinlikle o yaptırılmalı gibi bir algı var etrafta ama doktorla konuşunca aslında çok da zorunlu bir şey olmadığını gördüm eğer her şey sağlıklı ilerliyorsa
Ben daha önce 1 defa spinal ile sezeryan oldum. Doktorum ve ekibi sağ olsun ameliyatla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Çok güzel yönlendirdiler. Hep bilgilendirdiler. Çok pozitiftim yani. Ama iyileşme sürecinde yalan yok canım çok yandı. Çok ağladım. Bir de bana etrafımdakiler abartıyormuşum gibi davrandılar. Canı kıymetli dediler. Çok üzüldüm. Bu sefer o kadar acı çeker miyim bilmiyorum. Ama kişiden kişiye doğumdan doğuma değiştiğini biliyorum. Ertesi gün evine güle oynaya gidenler de var yani tamamen kişisel bir hikayemerhaba kızlar daha önce sezeryan olan varmı zormu nasıl ağrı acı korkuyorum biraz
Çok üzüldümm Allah sabır versin2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederimhepimiz bebişlere sağlıkla kavuşalim inşallah
Her gebelik farklı olabilir. Teste göre hamile siniz hayırlı olsunKızlar benım sat 11eylül baya adet agrılarım var sancım var test yapmadım o yuzden bı kaç gundur bugun neden agrı var regl gelmıyor dıye test yaptım pozıtıf ılk sanıyeden ıkı hamılelık gecırdım hıc agrım olmadı ne oluyor kızlar bana adetmı olucam
Allah sabır versin2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
Canım benimde öyle. Karından hiç göremiyoruz . Rahim geride dediler hep vajinal baktık. Bu bir sorun değil dedi doktor bugün randevum vardı karından zar zor gördükÇok şükür bizde kalp atışını duyduk. Doktor çok geride dedi bastırdıkça gördü bebeği bu bi sıkıntı değil dedi ama niye geride anlamasım. 8.hafta bugün
Anladım sizin doktor da öyle dediyse hiç içimizi karartmayalımCanım benimde öyle. Karından hiç göremiyoruz . Rahim geride dediler hep vajinal baktık. Bu bir sorun değil dedi doktor bugün randevum vardı karından zar zor gördük
Evet hatta ben doğumda felan sorun olur mu dedim hayır olmaz dediAnladım sizin doktor da öyle dediyse hiç içimizi karartmayalım
Hangi cihaz var ? Bende alayım :)Bende de var canım ilk çocuktan kalmaUltrason jeli ile baktım bugün kalp atışları duyuluyor net olarak. 9+2 deyim.
Benide ekleyebilir misiniz?Aşk olsun çoktan eklemişim seni eklerken baktım tablodaymışsın
Ay biz aynıyız.Benide ekleyebilir misiniz?
35 yaş
İlk çocuk-ikiz gebelik
Sat: 5 Ağustos
Kese+kalp atışı:5+3
Tahmini doğum: 12 Mayıs
Canım benim çok üzüldüm dualarım seninle2 hafta önce kalp sesini duydugumuz bebegimizin bugun yani 9. haftada malesef kalbinin durdugunu öğrendik. Cok acıymıs gercekten. Birazdan kürtaj için randevu alacagız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?