• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    100
denizzehra denizzehra canımm bizim de bugün kontrol vardı, cinsiyet kesinleşti sonunda 🥰 kızımız geliyor, tabloya ekleyebiliriz 🙏🏻
17+3üm 2 kilo almışım, ilk 6 ay her ay 1 kilo gibi düşünürüz; buna göre normal görünüyor dedi. Akıntı konusunu sordum, koku ve kaşıntı yoksa normal tamamen; miktarı gebelikte artıyor. Amniyon sıvısı olsa ben bunu bebeğin su miktarından anlardım, hiçbir sorun yok merak etme dedi.
Haftaya yolculuk planlıyordum, 2 saat arayla mola vererek 5-6 saat yolculuk uygun dedi.
Plasentamız hala aşağıdaymış, biraz uzaklaşmış ama hala 1cm boşluk var, bunun 2cm olmasını bekleriz dedi. Ağırlık taşıma, spor, pilates, ilişki yasağına devam. 20-24. Haftalarda yukarı çıkmasını bekleriz, o zaman tekrar değerlendiririz; ilk gebeliklerde genelde yukarı çıkıyor dedi. Şu anda 30dklık yürüyüş yapabilirsin, tek seferde 30dk geçmesin; sabah 30dk akşam 30dk olur dedi.
Bebiş çok hareketliydi, ellerini balerin gibi kaldırmıştı komikti 🤣 henüz hissetmemen normal, 20. Haftalarda başlayacak dedi. 212gr bişeymiş minnak.
Folik asit içeren Multivitamin aldığım için folik asiti keselim dedi. Kabızlık sebebiyle 1 haftalığına demir ilacını bırak, haftaya gün aşırı başla alıştıra alıştıra gidelim dedi. 2 gün tuvalete çıkamazsan 3. Gün kesinlikle lavman, fitil, ilaç kullanıp çıkmaya çalış. Tabi ki öncelik doğal yöntemler, kuru erik hoşafına devam et, bol su dedi. Magnezyum ve d vitaminine de devam.
3 hafta sonraya ayrıntılı ultrason randevusu aldık.
Detaylıca yazdım belki sorularınıza cvp olur ♥️

Tedirgin olmakta haklısınız ama herşey Allah'tan. Bu testleri insan yaptırsa dert yaptırmasa dert. İnşallah her şey çok güzel ve sağlıklı ilerler evlatlarımızı hayırla alırız kucağımza hepimizde
Evet Allah'tan ama ülkemizde özel gereksinimli bireyler için hayat gerçekten çok zor,bakacak birini bulamam,büyütmek,ben çalışıyorum çalışmadan diğerleri resmen aç kalır bu zamanda tek kişinin çalışması ile mümkün değil çocuklar devlet okulunda ihtiyaçları eksikleri bitmiyor,kitabiyidi bu hafta yerli maliydu beslenmesi en basiti bunlar külfet çocuklara yazık Allah'ım hiç birimizi evladiyla sınamasın zaten amniyosentez yaptırmayacagim dua ediyorum elden bişe şey gelmez başka benm

Ben 17+3 üm ilk hamileliğim ve sağ alt tarafta damar atması gibi hissediyorum bebeğim hareketlerini. İlk hamilelikte 20 den sonraymış diye okumuştum ama bende nedense 16 da başladı.
İki gecedir bende de var göbek deliğimin oralarda hareketlilik dışardan bile görünüyor şok oldum bağırsak hareketi olsa dışardan görünmez diye düşünüyorum 😅

Bebeğin hareketlerini en erken kaçıncı haftada hissettiniz hanımlar? Sabırsızlıkla bekliyorum 😊

Hava alması konusunda problem ediliyor ama diğer türlü de çamaşır hemen kirleniyor rahatsız oluyorum onu sık sık değiştiriyorum o yüzden devam maalesef🤧
Merhaba seni burda görünce hatırladım sanırım transfer tarihimiz aynıydı,nasılsın? Nasıl gidiyor hamilelik cinsiyet belli oldu mu 🥰🥰

Bebeğin hareketlerini en erken kaçıncı haftada hissettiniz hanımlar? Sabırsızlıkla bekliyorum 😊
14.haftada baloncuk gibi hissetmeye ve karnımın soluna toplanmasıyla hissetmeye başladım 😍 Şuan 17.haftaya girdim balık kayması gibi hissediyorum ama düzenli hissetmiyorum. Bebeğimin nerede olduğunu ayırt edebiliyorum. Bazen bir tarafım daha sivri duruyor. İlk gebeliğim, kilom normal ama karın bölgem hep çok hassas ve zayıftı bununla ilgisi var mı bilmiyorum

kızlar aranızda demir için OSENDE DEMİR C kullanan var mı? Doktor aşırı kabızlık yaşadığım için bunu yazdı, biraz kullan eğer kabız olursan bırak demiri damardan vereceğiz sana dedi ama başlamaya cesaret edemedim, bu akşam başlayacağım. Kullanan varsa yorumları merak ettim açıkçası

Ben 12. Haftamdan beri kullanıyorum ve çok şükür hiç kabızlık yaşamadım hatta çok kolay tuvalete çıkıyorum. Belki yediklerimde etkiliyordur ama bundan önceki gebeliğimde farklı bi demir ilacı kullanmıştım hiç memnun değildim. Bunun hem içeriğide çok güzel

14.haftada baloncuk gibi hissetmeye ve karnımın soluna toplanmasıyla hissetmeye başladım 😍 Şuan 17.haftaya girdim balık kayması gibi hissediyorum ama düzenli hissetmiyorum. Bebeğimin nerede olduğunu ayırt edebiliyorum. Bazen bir tarafım daha sivri duruyor. İlk gebeliğim, kilom normal ama karın bölgem hep çok hassas ve zayıftı bununla ilgisi var mı bilmiyorum
Ya ne güzel çok şanslısınız 😍 ben de kilolu değilim aslında 166 boy 56.5 kiloyum zaten o kadar zor geçti ki 4 ay sürekli kusmayla stabil kilomda kaldım. Ama hissetmiyorum bişey bakalım 1 2 haftaya umudum var 😄

Ya ne güzel çok şanslısınız 😍 ben de kilolu değilim aslında 166 boy 56.5 kiloyum zaten o kadar zor geçti ki 4 ay sürekli kusmayla stabil kilomda kaldım. Ama hissetmiyorum bişey bakalım 1 2 haftaya umudum var 😄
Benim 170-65 şuan, başından bu yana 7 kilo verdim en çokta göbek bel kısmımdan gitti muhtemelen iyice güçsüzleşti oradaki dokularım. Normalde de bağırsak hareketlerimi net hissederim😄
Akşam güzel bir yemek yedikten sonra uzanın yine hissetmezseniz sola dönün en iyi bu pozisyonda hissediliyor bence🙏🏻 Zaten az kalmış hissetmeniz çok yakındır

denizzehra denizzehra canımm bizim de bugün kontrol vardı, cinsiyet kesinleşti sonunda 🥰 kızımız geliyor, tabloya ekleyebiliriz 🙏🏻
17+3üm 2 kilo almışım, ilk 6 ay her ay 1 kilo gibi düşünürüz; buna göre normal görünüyor dedi. Akıntı konusunu sordum, koku ve kaşıntı yoksa normal tamamen; miktarı gebelikte artıyor. Amniyon sıvısı olsa ben bunu bebeğin su miktarından anlardım, hiçbir sorun yok merak etme dedi.
Haftaya yolculuk planlıyordum, 2 saat arayla mola vererek 5-6 saat yolculuk uygun dedi.
Plasentamız hala aşağıdaymış, biraz uzaklaşmış ama hala 1cm boşluk var, bunun 2cm olmasını bekleriz dedi. Ağırlık taşıma, spor, pilates, ilişki yasağına devam. 20-24. Haftalarda yukarı çıkmasını bekleriz, o zaman tekrar değerlendiririz; ilk gebeliklerde genelde yukarı çıkıyor dedi. Şu anda 30dklık yürüyüş yapabilirsin, tek seferde 30dk geçmesin; sabah 30dk akşam 30dk olur dedi.
Bebiş çok hareketliydi, ellerini balerin gibi kaldırmıştı komikti 🤣 henüz hissetmemen normal, 20. Haftalarda başlayacak dedi. 212gr bişeymiş minnak.
Folik asit içeren Multivitamin aldığım için folik asiti keselim dedi. Kabızlık sebebiyle 1 haftalığına demir ilacını bırak, haftaya gün aşırı başla alıştıra alıştıra gidelim dedi. 2 gün tuvalete çıkamazsan 3. Gün kesinlikle lavman, fitil, ilaç kullanıp çıkmaya çalış. Tabi ki öncelik doğal yöntemler, kuru erik hoşafına devam et, bol su dedi. Magnezyum ve d vitaminine de devam.
3 hafta sonraya ayrıntılı ultrason randevusu aldık.
Detaylıca yazdım belki sorularınıza cvp olur ♥️
Eline sağlık cvp olmaz mı çok iyi oldu tecrübeleriniz aydınlatıyor 💐

Evet Allah'tan ama ülkemizde özel gereksinimli bireyler için hayat gerçekten çok zor,bakacak birini bulamam,büyütmek,ben çalışıyorum çalışmadan diğerleri resmen aç kalır bu zamanda tek kişinin çalışması ile mümkün değil çocuklar devlet okulunda ihtiyaçları eksikleri bitmiyor,kitabiyidi bu hafta yerli maliydu beslenmesi en basiti bunlar külfet çocuklara yazık Allah'ım hiç birimizi evladiyla sınamasın zaten amniyosentez yaptırmayacagim dua ediyorum elden bişe şey gelmez başka benm
Bağırsakta olan şey nelere sebep olabilir peki. Ben bilmiyorum yani hiç aklıma gelmedi engelli olma ihtimali. Sadece bir sağlık sorunı gibi düşündğm.
Aynen öyle rabbim kimseyi evladının varlığı ile de yokluğu ile de sınamasın

Bağırsakta olan şey nelere sebep olabilir peki. Ben bilmiyorum yani hiç aklıma gelmedi engelli olma ihtimali. Sadece bir sağlık sorunı gibi düşündğm.
Aynen öyle rabbim kimseyi evladının varlığı ile de yokluğu ile de sınamasın
Amin amin evladinda hayırlısı ama bakaaniza eğer doğruysa güllünün kızına😥ben bastanda demiştim ya kız evlad hayırlı diye kaide yok ikisininde hayirlisi hayirsuzi var

Ben 12. Haftamdan beri kullanıyorum ve çok şükür hiç kabızlık yaşamadım hatta çok kolay tuvalete çıkıyorum. Belki yediklerimde etkiliyordur ama bundan önceki gebeliğimde farklı bi demir ilacı kullanmıştım hiç memnun değildim. Bunun hem içeriğide çok güzel
Çok teşekkürler bilgi için benim geçmişten gelen bağırsak tembelliği makat çatlağı vs olduğu için zaten zorlanıyorum bir süre kullanacağım eğer olumsuz bi etkisini görmezsem devam ederim 🥰

Kızlar cinsiyet yorumu yapabilir misiniz

Eklentiler

• IMG_0670.webp
    IMG_0670.webp
    38,5 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_0671.webp
    IMG_0671.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 38
Kuzenimin benzer bi durumu vardı. Dün doğum yaptı. Sağlıklı yumuş yumuş öyle güzel ki 🧿 gönlünü ferah tut. Dualarını eksik etme evelAllah hiç bişey çıkmaz 🤲🏻

Kuzenimin benzer bi durumu vardı. Dün doğum yaptı. Sağlıklı yumuş yumuş öyle güzel ki 🧿 gönlünü ferah tut. Dualarını eksik etme evelAllah hiç bişey çıkmaz 🤲🏻
Gerçekten mi ,ona da mı bagirsak parlak dediler geçmedi mi onunda o kadar çok seviniyorum ki bunları duydukça,onun nasıl olmuş onunda canı keyfi sıkıldı mi ,Allah analı babalı büyütsün

kizlar merhaba, ben uc gunlugune turkiyeye gelmistim ve gelmisken doktora gideyim dedim. kan tahlili yaptik ve karaciger enzimlerin yuksek cikti :( degerleri yuksek cikan var mi? bende de hicbir belirti olmamasina ragmen enfeksyon cikti, tek dozluk manurol verdi doktor. bir ay once idrar kulturu vermistim ve negatif cikmisti. karaciger enzimlerinin yuksek olmasi moralimi epey bozdu. burdaki doktor kullandigim multivitamini birakip bir hafta sonra tekrar test vermem gerektigini ve bunun riskli oldugundan bahsetti. bu durumla karsilasan oldu mu acaba?

Eklentiler

• Screenshot 2025-12-16 142346.webp
    Screenshot 2025-12-16 142346.webp
    30 KB · Görüntüleme: 32
Back
X