- Konu Sahibi denizzehra
- #7.281
17+3üm 2 kilo almışım, ilk 6 ay her ay 1 kilo gibi düşünürüz; buna göre normal görünüyor dedi. Akıntı konusunu sordum, koku ve kaşıntı yoksa normal tamamen; miktarı gebelikte artıyor. Amniyon sıvısı olsa ben bunu bebeğin su miktarından anlardım, hiçbir sorun yok merak etme dedi.
Haftaya yolculuk planlıyordum, 2 saat arayla mola vererek 5-6 saat yolculuk uygun dedi.
Plasentamız hala aşağıdaymış, biraz uzaklaşmış ama hala 1cm boşluk var, bunun 2cm olmasını bekleriz dedi. Ağırlık taşıma, spor, pilates, ilişki yasağına devam. 20-24. Haftalarda yukarı çıkmasını bekleriz, o zaman tekrar değerlendiririz; ilk gebeliklerde genelde yukarı çıkıyor dedi. Şu anda 30dklık yürüyüş yapabilirsin, tek seferde 30dk geçmesin; sabah 30dk akşam 30dk olur dedi.
Bebiş çok hareketliydi, ellerini balerin gibi kaldırmıştı komikti
Folik asit içeren Multivitamin aldığım için folik asiti keselim dedi. Kabızlık sebebiyle 1 haftalığına demir ilacını bırak, haftaya gün aşırı başla alıştıra alıştıra gidelim dedi. 2 gün tuvalete çıkamazsan 3. Gün kesinlikle lavman, fitil, ilaç kullanıp çıkmaya çalış. Tabi ki öncelik doğal yöntemler, kuru erik hoşafına devam et, bol su dedi. Magnezyum ve d vitaminine de devam.
3 hafta sonraya ayrıntılı ultrason randevusu aldık.
Detaylıca yazdım belki sorularınıza cvp olur