- Konu Sahibi denizzehra
-
- #1.221
Canım TSH yüksekliği çarpıntı titreme,ellerde terleme, üşüme, nefes darlığı,yorgunluk,saç dökülmesi gibi belirtiler gösterir.ilac kullanınca geçmesi bundan
Canım benim kendimi gördüm yazdıklarında.gebeligimi öğrenir öğrenmez hemen hastaneye kostüm bende ilk aoyledigim TSH bakilmasiydi.ogrendigim gün 5+6 vajinal keseyi bebeği ve kalp atışını görmüştü doktor.bugun 8 hafta olduk çok şükür.hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım miniklerimizi inşallahYaklaşık 16 senedir haşimato tiroidim var ve bu kadar süredir de ilaç kullanıyorum. Hâlihazırda da 100 mcglik tiroid ilacımı alıyorum. Ergenliğimden gebelik öncesine ve şimdi de gebeliğime kadar çok fazla tiroide dair bilgi edinmeye çalıştım doktorlarımdan. İnanın tiroidin öyle çok etkisi var ki T4 normalmiş, TSH yüksekmiş çok da sıkıntı değil kullansam mı kullanmasam mı düşüncelerinizin hepsini aklınızdan silin. Hepsi inanılmaz derecede bebeğiniz için önemli. Gebeliğimi öğrenir öğrenmez doktora beta baktırmaya gittiğimde ilk söylediğim şey tiroidim olduğuydu ve hemen nöbetçi doktor olmasına rağmen betayla birlikte tsh değerimi istedi. 5+4teyim, yarın doktor kontrolüm var. Kalp çarpıntısı, el titremesi ve nefes darlığım başladı ve sebebinin tiroid olduğuna adım gibi eminim. Lütfen ilacınızı aksatmayın, tiroidle ilgili gereksiz diyen hiç kimsenin söylediğine kulak asmayın, bebeğinizin beyin gelişimini doğrudan etkilediğini unutmayın. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim
Bu arada 5+5'te bebeğinin kalp atışını duyan hiçkimse yok mu? Aşırı heyecanlıyım
5+1 kese göründü.Yaklaşık 16 senedir haşimato tiroidim var ve bu kadar süredir de ilaç kullanıyorum. Hâlihazırda da 100 mcglik tiroid ilacımı alıyorum. Ergenliğimden gebelik öncesine ve şimdi de gebeliğime kadar çok fazla tiroide dair bilgi edinmeye çalıştım doktorlarımdan. İnanın tiroidin öyle çok etkisi var ki T4 normalmiş, TSH yüksekmiş çok da sıkıntı değil kullansam mı kullanmasam mı düşüncelerinizin hepsini aklınızdan silin. Hepsi inanılmaz derecede bebeğiniz için önemli. Gebeliğimi öğrenir öğrenmez doktora beta baktırmaya gittiğimde ilk söylediğim şey tiroidim olduğuydu ve hemen nöbetçi doktor olmasına rağmen betayla birlikte tsh değerimi istedi. 5+4teyim, yarın doktor kontrolüm var. Kalp çarpıntısı, el titremesi ve nefes darlığım başladı ve sebebinin tiroid olduğuna adım gibi eminim. Lütfen ilacınızı aksatmayın, tiroidle ilgili gereksiz diyen hiç kimsenin söylediğine kulak asmayın, bebeğinizin beyin gelişimini doğrudan etkilediğini unutmayın. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim
Bu arada 5+5'te bebeğinin kalp atışını duyan hiçkimse yok mu? Aşırı heyecanlıyım
Yaaa inşallah yarın biz de kalp atışını görürüz, sağlıkla alalım bebişlerimizi inşallahCanım benim kendimi gördüm yazdıklarında.gebeligimi öğrenir öğrenmez hemen hastaneye kostüm bende ilk aoyledigim TSH bakilmasiydi.ogrendigim gün 5+6 vajinal keseyi bebeği ve kalp atışını görmüştü doktor.bugun 8 hafta olduk çok şükür.hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım miniklerimizi inşallah
Sizin kaçti?"Bebeğin kalp atım hızı. İlk haftalarda genelde 100–120 civarında başlar, haftalar ilerledikçe 150–170 bpm’ye çıkar."
Kalp atısı ılk haftalara gore yuksek cıkmıs bugun benım bebişininşallah sağlıcakla kucağımıza alırız.
Hayırlı olsunbenimki silik de olsa ultrasonda görünmüştü. Ama kalp atışı için çok erken. En az 7. Hafta diye biliyorum. Zaten sık sık çok şükür bugün gördüm teşekkür ederim
Hayırlı olsunbenimki silik de olsa ultrasonda görünmüştü. Ama kalp atışı için çok erken. En az 7. Hafta diye biliyorum. Zaten sık sık kontrole gideceksin
Aslında kontrolüm yarındı fakat bu sabah bir damla kadar akıntı ile karışık kan geldi doktora gittim etrafında olmadığını gayet iyi göründüğünü söyledi kanamanın nereden geldiğini göremem dedi progestan kapsül verdi şu an 5+6 Dayım böyle bir durum yaşayan oldu mu lütfen yardımcı olun çok tedirginimKızlar merhaba inşallah ben de mayıs annesi olacağım.
13 Eylül’de doktora gittim ultrasonda bir şey göremedi ama beta 885 çıkmıştı.
16 Eylül gecesi saat 12:00’yi geçmişti 17 Eylül’de yani beta 3336 çıktı.
Yarın da kontrolüm var sizce kese ve kalp atışı görülür mü?
Son adet tarihim 8 Ağustos
Şimdiden çok heyecanlıyım
Kaç ile öğrendiniz betaniz kaç bnm de 19 AğustosBenide ekler misiniz?
Yaş 33
İlk çocuk
Sat 20 Ağustos
Beklenen doğum tarihi 27 Mayıs 2026
6+0 da 131 çıktı. haftasına göre çok hızlıymış.Sizin kaçti?
Değerin düşük olması henüz yeni baslayan bir gebelik olmasıyla alakalı, önemli olan 2 günde bir sağlıklı şekilde yükselmesi. 2 gün sonra tekrar kan verin, inşallah güzel haberi bekliyoruz. Şimdiden hayırlı olsunMerhaba Mayıs anneleri bende Mayıs annesi olacağım mi bilmiyorum ama beta değerim 30 çıktı regl günüm de böyle olup yükselen var mı sat tarihim 19 Ağustos
Çok iyi yapıyorsunuzKızlar ben dahiliyeye gittim orda da tiroidim 6 çıktı. Bir tanıdık dr T4 çok yüksek değilse endişe etme demişti ancak yine de iyice baktırmak istiyorum. Dr şuan 50 mg levotiron yazdı. Haftaya da endokrinolojide randevum var
Geçmiş olsun size de. İnşallah güzel haberler alırsınız.Çok iyi yapıyorsunuztiroid çözümü çok basit bir rahatsızlık ama en önemli şey tespiti ve takibi. Ben de geçmiş hikayeme dayanarak yarın endokrinolojiye gideceğim. Doktorum kan, idrar ve ultrason tahlilleri isteyeceğini söyledi. Güzel haberler alalım inşallah
İnşallah bugün tekrar kan verdim sonuç bekliyorum 2. KezDeğerin düşük olması henüz yeni baslayan bir gebelik olmasıyla alakalı, önemli olan 2 günde bir sağlıklı şekilde yükselmesi. 2 gün sonra tekrar kan verin, inşallah güzel haberi bekliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun
Aynı durumdayız canım bende sabah 6 da kalkıp işe gidiyorum gece en az 3-4 kere uyanıyorum. Ben gebeliği öğrendiğimden beri böyleyim sürekli kafaya takacak bişey bulduğumdan oluyor. Önce beta artacak mı sonra kese gözükecek mi kalp atışı derken düşünmekten uykular yalan oldu
Ben de sizlerle aynı durumdayım, sağlık ocağında tsh 2.44 çıktı geçen hafta ama ben güvenemedim tekrar kan vereceğim yarına endokrinolog randevusu aldım. Bir kere yaşayınca insanın aklından hiç çıkmıyorCanım benim kendimi gördüm yazdıklarında.gebeligimi öğrenir öğrenmez hemen hastaneye kostüm bende ilk aoyledigim TSH bakilmasiydi.ogrendigim gün 5+6 vajinal keseyi bebeği ve kalp atışını görmüştü doktor.bugun 8 hafta olduk çok şükür.hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım miniklerimizi inşallah
Heyecanlı bir bebiş6+0 da 131 çıktı. haftasına göre çok hızlıymış.
- 5. hafta: Yeni yeni başlar, genelde 80–100 atım/dk.
- 6. hafta: Ortalama 100–120 atım/dk
- 7. hafta: 120–150 atım/dk.
- 8. hafta: 150–170 atım/dk (en yüksek hızlara ulaşır).
- 9.–10. hafta: 170–180 atım/dk’ya kadar çıkabilir (normaldir).
- 12.–14. hafta: Ortalama 150–170 atım/dk.
- 2. trimester (14.–28. hafta): 140–160 atım/dk.
- 3. trimester (28. hafta sonrası): 110–150 atım/dk → doğuma kadar bu aralıkta devam eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?