- Konu Sahibi denizzehra
-
- #1.501
Ben istanbuldayim her gun kopru geciyorum git gel arabayi da kendim kullaniyorum gunluk 3 saati geciyor yolcanım hergün sabah bir saat akşam bir saat tangur tungur hoplaya zıplaya işe gidip geliyorum yollar aşırı bozuk sağolsun serviscimizde çok kötü kullanıyor idare etmeye çalısıyoruz
kendin kullanıyorsan arada mola verirsin canım dinlene dinlene gidersinBen istanbuldayim her gun kopru geciyorum git gel arabayi da kendim kullaniyorum gunluk 3 saati geciyor yolbir kac ay sonra ne yapacagim bilmem
benim yengem sıfırdı kan grubu uyuşmazlığı vardı ilk doğumda sorun olmuyormuş ama her doğumdan sonra iğne vuruluyor diğer doğumlarda sorun olmasın diye iğne vırunca vucut ilk gebelik gibi algılıyormuş yoksa diğer gebelikler sıkıntılı oluyormuşKızlar merhaba ben ikizlere hamileyim de benim kan grubum sıfır negatif daha önce de tek yumurta ikizlerim karnımda öldü ama onlar mono mono olduğu için . Bu sefer çift yumurta . Dün yoğun bir kanama yaşadım hatta dedim kesin düştü bebekler 6 haftanın içindeyim. Acile gittim çok şükür kalp atışları var ama indirekt coombs testi pozitif geldi yani vücudum çocukların kanını yabancı olarak algılayıp antikor üretiyor. İgnede vurunmustum daha önce ama malesef pozitif geldi şuan tekrar çok riskli bir durumdayım kanama için progestan kullanıyorum azaldı ama hala kahverengi az az geliyor . Aranızda kan uyuşmazlığı olan varmı yada tecrübesi bilsi olan . Yine beni bir korku sardı çok fena yine kaybedersem diye .
Aynı durumdayız ama benim iki myom var 3-4 cmBenimde dün çok değil ama pembe renkde kanamam oldu sabah 2-3 saat azar azar devam edince acile gitmek zorunda kaldık kalp atışını dün duyduk. Kanama alanı yok bebeğin etrafında dedi fakat 7 cm çapında miyomum var kanamaya neden olan miyom denildi hatta bu miyom gebelikde daha hızlı büyüyormuş bebeğin gelişimine hatta erken doğumu bile tetikler dediler. Gebeliğin özellikle son trimestirinde organlara hem bebek hem miyom baskı yapacağı için zorlanabilirsin bunlara hazırlıklı ol şuanda yapılabilecek hiç bir ilaç vs. Tedavisi yok doğumu bekleyeceğiz bebekle beraber miyomuda alacağız dediler. Varmı acaba bu konuya hakim birisi aramızda ?
Salı günü sabah lekelenme oldu. Akşamına Pembe kan geldi acile gittik. Bebeği gorduk kalbini duyduk. O gece yattım gece uyandım 5 10 damla kırmızı kan ve 2 parça düştü pıhtı gibi. Ben pıhtı sandım ama bence parçaydı. Sonrasında kanama 6 gün hem kahverengi hem kırmızı şekilde gelmeye devam etti. Ağrılarım doğum sancısı gibi ara ara gelen agrilardi. Kasık ve bel. Beta HCG 1224 çıktı bugün. Galiba salı gecesi düşük olmuş. Doktor sakat bebektir vücut kendi atıyor genetiği bozuk olunca dedi. Böyle bebeklerin yüzde 95 i düşüyormus yüzde 5 ide sakat olarak doguyormus. Üzülme 3 ay sonra denemeye basla tekrar dedi. Her işte bir hayır vardır. Böyle olması gerekiyormuş. Ben kanamam olduğunda çok okudum bana benzer kişiler var mı düşecek mi acaba diye. Benim yazdıklarım da size ışık olur inşallah.
Kızlar… iki gündür peçeteye silince gelen koyu kahverengi akıntım sebebiyle doktora gittim, bir kez olmuştu kanama değildi ve devamı yoktu. Bebeğimin kalbi durmuş. Radyoloji doktoru da detaylı ultrason yaptı. Sebebi yokmuş. Apar topar kürtaj oldum. Çok üzgünüm…
Hayırlı olsunMerhaba arkadaşlar gruba benide eklermisiniz
Yaş 39
Tüp bebek ikiz gebelik keseleri bu gün gördüm haftaya inşallah kalp atışı bu ikinci denememiz tahminen mayıs 25 annesiyim
Endişe hemen hemen hepimizde var ama sakin olmak gerekiyor ve iyi düşünelim iyi olsun inşallahAdetim geçtikten 3 gün sonra kan verdim degerim 2800 dü arkadaşlar şimdi yazdıklarınızı okuyunca bende endişelendim ben değerin bebegin olması ile ilgili olduğunu düşünüyordum yani değer de zaten haftayı veriyor bugün yeniden kan vereceğim içime kuşku düştü
Daha yavaş gidersin hızlı sürmezsin ama bu aylarda çok dikkatli olmamız lazımkendin kullanıyorsan arada mola verirsin canım dinlene dinlene gidersin
Sulcid diye bir antibiyotik içtim canımcanım antibiyotik olarak ne verdi?
Vurdular ama niye böyle çıktı ben bilmiyorumbenim yengem sıfırdı kan grubu uyuşmazlığı vardı ilk doğumda sorun olmuyormuş ama her doğumdan sonra iğne vuruluyor diğer doğumlarda sorun olmasın diye iğne vırunca vucut ilk gebelik gibi algılıyormuş yoksa diğer gebelikler sıkıntılı oluyormuş
Ben yaklasik 7-8 yil once asi olmustum sonra tutmadi, iki kez daha yapildi diye hatirliyorum. Sonra tutmus su an bagisiklik var. Ben doktor oneriyorsa yapilmasi taraftariyim her zaman ama tabi siz bilirsinizSelam kızlar
Bugün kan ve idrar tahlili yaptırdım
Ferritin 39
Glukoz, açlık 90
İnsülin 4.30
TSH 0.88
D vitamini 24
B12 vitamini 459 çıktı
Daha bir çok değere bakıldı
Her şey çok şükür iyi
D vitamini sınırı 25, benim de sınırda çıktı
Doktor 80 olmasını istiyoruz dedi o yüzden D vitamini takviyesi başlayacağız
Her şey iyi, acil bir durum yok dedi
Taşıyıcılığım yok çok şükür ama Hepatit B bağışıklığı negatif çıktı
Doktor ya aşı olmamışsınız ya da olduysanız da tutmamış dedi
Muhtemelen çocukken aşı olmuşumdur
Şu an olmak zorunda değilsiniz ama öneriyoruz, Sağlık Bakanlığı da öneriyor, soruyor dedi
3 doz yapılıyormuş
Ben 2 doktora gidiyorum
Yarın diğer doktorumda randevum var
Ona da soracağım aşı yaptırmalı mıyım diye
Sizin Hepatit B bağışıklığınız var mı
Yoksa aşı yaptırmayı düşünüyor musunuz
Hiiç kötü düşünme, benim adetim 2 gün geçmişti 172 idi buradan bir arkadaşın aynı tarihte 5000diAdetim geçtikten 3 gün sonra kan verdim degerim 2800 dü arkadaşlar şimdi yazdıklarınızı okuyunca bende endişelendim ben değerin bebegin olması ile ilgili olduğunu düşünüyordum yani değer de zaten haftayı veriyor bugün yeniden kan vereceğim içime kuşku düştü
Merhaba arkadaşlar benide aranıza ala bilmisiniz son adet 23 ağustos 21 eylül adet olucaktım olmadım test yapdım hamileyim ama kan testi yaptırmadım direk doktora gitmek istiyorum uygulamaya görə bebeyim 4+3 ne zaman doktora gidersem keseyi görürüm acabaHiiç kötü düşünme, benim adetim 2 gün geçmişti 172 idi buradan bir arkadaşın aynı tarihte 5000dideğişiyor o kişiden kişiye, seninki haftayla uyumlu bence 4 hafta artı iki gün falan olmuş oluyor en kötü, benim referans kağıdımda 4-5 hafta arası en düşük 100 ve en fazla 5.000 diyor
5. haftada ortalama olarak görürsün ama beta yeteri kadar artmamışsa görülmez o da, bir kere olsun betaya baktır öyle git benceMerhaba arkadaşlar benide aranıza ala bilmisiniz son adet 23 ağustos 21 eylül adet olucaktım olmadım test yapdım hamileyim ama kan testi yaptırmadım direk doktora gitmek istiyorum uygulamaya görə bebeyim 4+3 ne zaman doktora gidersem keseyi görürüm acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?