• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim hamileliğin yarısı bu yıla diğer yarısı 2026ya kaydığı için sigorta teminatım dolmuyor gibi küçük bir hesap yaptım 🤣 ama baya aşırı, bunda hemfikiriz. Hastane acıbadem ve evimin karşısında yürüyerek gidebiliyorum, her güzelin bir sorunu var 🥲
Öyle gerçekten. Hayırlısı olan olsun o halde 😇 bebekler sağlıklı olsunda

Kızlar benimde özel sağlık sigortam var doğum ve muayeneler dahil toplam 70 bin bakiyem var ancak muayene ücreti 2500 tl olunca doğuma kadar bu tutar epey azalacak. Gittiğim hastaneye kalan bakiyeyi doğumda düşebilir miyiz diye sordum düşebilirsiniz ama özel sigortadan ödeyince doğum ücreti artıyor dedi. Normalde SGK anlaşmalı doğum 50 bin iken özel sağlık sigortası ile öderseniz normal doğum ilk doğumsa 140 bin tl dedi 😂 inanılır gibi değil 70 binlik bakiyemin hepsini doğumda bile kullansam SGK anlaşmalı fiyattan fazla oluyor. Bu yüzden muayeneler ve testlerde bu bakiyemi kullanıp doğumu nakit ödemeyi düşünüyorum

Birde İstanbul Anadolu yakası Ataşehir civarında önerebileceğiniz hastane ve doktor var mıdır?

bulantılar geçti diye endişe ediyordum , iki üç gğn sonra olduğu gibi geri geldi üstelik baş ağrısı ile tansiyonum 9 a 5 kadar düşmüş deli gibi baş ağrısı çektim baş ağrısı yaşayan var mı acaba 7+5 im
Ben de 6+4 üm benim de 2-3 günde bir baş ağrım var. Hem de başlayınca en az 2 gün sürüyor uyuyup uyansam bile geçmiyor. Doktoruma söyledim, susuz kalma, telefon televizyon gibi ekranlara maruz kalma o aralıkta sessiz karanlık bi ortamda yat dinlen ve bol su iç dedi. Gebelikte susuz kalmaktan baş ağrısı çok olurmuş. Eğer geçmiyorsa günde maks 2 taneye kadar parol da alabilirsin dedi 🙏🏼

Ben de 6+4 üm benim de 2-3 günde bir baş ağrım var. Hem de başlayınca en az 2 gün sürüyor uyuyup uyansam bile geçmiyor. Doktoruma söyledim, susuz kalma, telefon televizyon gibi ekranlara maruz kalma o aralıkta sessiz karanlık bi ortamda yat dinlen ve bol su iç dedi. Gebelikte susuz kalmaktan baş ağrısı çok olurmuş. Eğer geçmiyorsa günde maks 2 taneye kadar parol da alabilirsin dedi 🙏🏼
ben daha doktorla görüşemedim de , tansiyona baktırdım evet böyle insanın başına sarılıyor ağrı ve ağrı ile birlikte bulantı da artıyor , su doğru ben de dikkat edeyim

kendini bunalımda gibi hisseden var mı ? Ruhen hiç iyi hissetmiyorum . İlk gebeliğimde de böyle olmuştu 4. Ay gibi bir aydınlanma bir ferahlama gelmişti diye hatırlıyorum 😁 bu durumda olan var mı
Ben ben ben duyularım çok karışık mutsuzluk bir depresif hal Çar üzerimde bu ara geçmeyen herşeyi takıyorum kızım ilkokul 1e başladı onu araba ile götür işe gel akşam okuldan al eve gel yemek bulaşık ev işleri bu arada ödev yapma süreci falan çık yoruluyorum ama bu hamilelik ve bebek kızımla yaptıklarımı yapamayacağım okula nasıl götüreceğim nasıl getireceğim akşam kursa nasıl götürcem evde ödevi yemeği nasıl yapıcam o günlere nasıl dönücem işime yine ara vereceğim vs vs biraz olumsuzluklara odaklanmış haldeyim

Ben bir de ikinci üçüncü gebeliğe olanlara sormak istiyorum ilk hamileliğinde 5 aylıkken olan karnım şu an var pantolonlarım olmuyor resmen bu durumu yaşayan var mı
Herhalde 5. Haftadayım bilmiyorum onu da doktora da gitmedim

Çok teşekkür ederim başım ağrıyor şuan okur okumaz su içtim 😂😂😂

Kızlar benimde özel sağlık sigortam var doğum ve muayeneler dahil toplam 70 bin bakiyem var ancak muayene ücreti 2500 tl olunca doğuma kadar bu tutar epey azalacak. Gittiğim hastaneye kalan bakiyeyi doğumda düşebilir miyiz diye sordum düşebilirsiniz ama özel sigortadan ödeyince doğum ücreti artıyor dedi. Normalde SGK anlaşmalı doğum 50 bin iken özel sağlık sigortası ile öderseniz normal doğum ilk doğumsa 140 bin tl dedi 😂 inanılır gibi değil 70 binlik bakiyemin hepsini doğumda bile kullansam SGK anlaşmalı fiyattan fazla oluyor. Bu yüzden muayeneler ve testlerde bu bakiyemi kullanıp doğumu nakit ödemeyi düşünüyorum
Ben dogum paketi yaptırdım. 2. ay testlerini devlette yaptırdım. Dogum paketi ücretimden 1. ve 2. ayı düştüler bu sebepten cok daha karlı duruma geçtim. Eger 2. ay testleri devlette yaptırabilirseniz sizin için daha avantajlı olur. Zaten sadece kan testine bakılıyor :)

Arkadaşlar bende dahil farkında mısınız günümüz gebelerinin büyük bir orani grupta kanaması lekelenmesi olmayan yok gibi hep kanamalı lekeli geçiyor bu günümüzde herşeyin ilaçlı hormonlu olmasından mi acaba gerçekten insan genetiği ile oynuyorlar mi.annem.diyor bizim zamanimizda asla böyle değildi simdi konu komşu mahalle kimi duysam diyor kanaması var gerçekten enteresan
evet canım ben 5 jaftada lekelenmem oldu dün yine oldu bu nedir ya cidden

Ben bulantı için Prilam kullanıyorum ilk 2-3 gün rahatlamıştı ama şu an sanki etkisiz gibi geliyor. Ya da belki etki etmiş halı bu kadardır içmesem daha kötü olacağım belki. Bilemiyorum mutfağa girince bile midem bulanıyor ilacın dozunu mu artirsam napsam
Dün doktor bana bu ilacı yazdı yatmadan 2 tane dedi. 4 e kadar çıkabiliyormuşum. Bu seni bu haftalarda idare eder ileriki haftalarda dozu arttırırız dedi. İstersen bir doktoruna danış canım. Bende aynı durumdayım henüz başlamadım bugün başlayacağım biraz bile hayat kalitem artarsa ne mutlu bana🥹

Birde İstanbul Anadolu yakası Ataşehir civarında önerebileceğiniz hastane ve doktor var mıdır?
Memorial tercih etmeyin, pek güzel tecrübelerim olmadı orda 🥲 ben şu anda acıbadem ataşehire gidiyorum, şule göncü ayhan. İnternetten araştırıp buldum. Aynı hastanedeki parvana hanım da eski doktorumdu, o da tatlı bir doktordur

Bende cok arastırdım Atasehir tarafını Acıbadem de Parvana Seyidova'nın adını cok duydum. Sonra evime yakın olması nedeniyle Kozyatagını tercih ettim.
Evet ben parvana hanıma memorialdayken gidiyordum 4 yıl önce, çok tatlı bir hanımefendiydi. Ancak 35-36 yaşında olduğum için gebelik takibimi perinatolog bir doktor yapsın istedim ondan aynı hastanede şule hanımı seçtim. O da iyi gibi, muayene ücreti yüksek sadece

Kızlar hem rozasea hem seboreik dermatitim var, ve inanılmaz alevlendi bir anda 🥲 şu an kortizonlu kremleri de kullanamıyorum yüzüm kıpkırmızı dolanıyorum. Akşamüzerine doktor randevusu aldım gidip bir soracağım. Sizde de başına gelen var mı 🥲 hamilelikte hormonlar sebebiyle oluyormuş diye okudum internette ama, inş kullanabileceğim kremler vardır

Kızlar hem rozasea hem seboreik dermatitim var, ve inanılmaz alevlendi bir anda 🥲 şu an kortizonlu kremleri de kullanamıyorum yüzüm kıpkırmızı dolanıyorum. Akşamüzerine doktor randevusu aldım gidip bir soracağım. Sizde de başına gelen var mı 🥲 hamilelikte hormonlar sebebiyle oluyormuş diye okudum internette ama, inş kullanabileceğim kremler vardır
Canım selam benim de roza hastalığım var 2 gündür biraz arttı, doktorum bana normal cilt nemlendiricisi olarak cerave önermişti senelerdir nemlendirici onu kullanırım yatıştırdı rozalarımı, bir zamandır düzenli kullanmıyordum, hamilelikte de kullanılan temiz bir içerik olduğu için ve seramid içerdiği için kullanmaya devam ediyorum bilgin olsun senin de beni rahatlatıyor 🥰

Ben de 3560 veriyorum muayeneye . Doktorun hastahane ile anlaşması bittiği için . Özel kliniğine gideceğim bir dahakine bakalım orda ne kadar muayene ücreti . Doğum paketi sordum hastahaneye 59 bin TL standart paket . Muayene ücreti tahlil vs ücretleri de içinde olursa 132 bin TL dediler . Muayene hariç bir kaç paket daha saydı 72 bin vıp , 90 kusur king vs . Bir yerden sonra dinlemedim zaten 🤣 üstüne ocakta güncellenecek fiyatlar . Şimdiden anlaşıp sabitleyemiyorsun. Fiyatlardan dolayı doktor ve hastahane değiştirmeyi düşünüyorum sanırım . Tamamlayıcı sağlık sigortaları ile ilgili hiç bilgim yok , varsa kullanan arkadaşlar bizleri de aydınlatırsa sevinirim
arkadaşlar tamamlayıcı sağlık sigortasını hamile olmadan önce yaptırmanız gerekiyor. teminatlı oluyor zaten mesela bir ay teminatı oluyo bir ay hamile kalmaman lazım sonra hamile kalırsan karşılıyor, bazı sigortalar teminatı 5, 6 ay yapıyorlar zaten doğum 9 ay oldugu için ve sigortada bir yıllık oldugu için doğuma denk gelmiyor yenilemek zorunda kalıyorsun o yüzden . Magdeburger sigorta var bir aylık teminatlı yani sigorta yaptırdıktan sonra bir kez regl görmen lazım. O daha iyi vakit acısından yenileme gerekmeden 2,3 ay bebek deneme hakkın oluyor. ama tutmazsa bebek ondada diyelimki sigortayı yaptırdın 5 ay sonra hamile kaldın zaten sigorta bitmesine 7 ay kalmış oluyor 7 ay muayene tahlilleri karşılar ama doğuma kadar bitmiş oluyor tekrar yenieme yapman lazım yani bu aslında bir nevi kumar gibi bişey hamile kalmadan paranı basıyorsun ya tutarsa gibi . Hamile kaldıktan sonra yapılan doğum paketleri ateş parası malesef. ama şey duymuştum eger bir doktora bağlı kalıcaksın o doktorluk doğum paketi alınabiliyormuş doktorlara sormak lazım daha uygun oluymuş sanırım.

Allahım ölüyordum kaşıntıdan seboroit dermatit bir azıyor gebelik hormonu ile, Vichy dercos şampuan haftada bir iki kullandım geçti gebeyken temiz içerik yoksa o kaşıntı ile durulmuyor

Back
X