• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Ben en başından beri iki ayrı özel hastaneye gidiyorum
Bir ona bir ona gittiğim için 7- 10 gün arası muayene oluyorum
Hatta birkaç kez 5- 6 gün arayla gittiğim de oldu ama genelde en az bir hafta geçmesini bekliyorum
Tam istediğim şey ama özeldeki doktorunu çok seviyorum ve onu değiştirmek istemiyorum merak ettikçe devlete gideceğim bizim devletin de doktorları çok iyi kadın doğum anlamında merakımı gideriyorlar en azından :)

Kurban olayım 8+4 haftalık ne yesem midem yanıyor sonra yandığı için bulanıyor bulaninca kusuyorum şuan gece vakti dik bir şekilde oturmuş uyumaya çalışıyorum yok bu bana öneriniz ne yiyeyim normalde Reflü baslangicim var ama dikkat ettiğim için etkileniyorum ama şimdi midem cayır cayır oluyor
Sabah aç karna bir kaşık tahin yemeyi deneyin isterseniz. Faydasını gören çok kişi var çevremde

Kızlar Ankara Medicana ya da Koru Hastanesi'ndeki doktorlara muayene olan var mı acaba? İlgi alakaları, hastane ortamı nasıl? Eski doktorum biraz yüksek bir fiyat verdi. Şaşırdık kaldık 😄

Tam istediğim şey ama özeldeki doktorunu çok seviyorum ve onu değiştirmek istemiyorum merak ettikçe devlete gideceğim bizim devletin de doktorları çok iyi kadın doğum anlamında merakımı gideriyorlar en azından :)

Bir ay uzun bir süre hareketlerini de hissetmediğimiz için şu an
İki ayrı memnun olduğun doktor varsa çok iyi canım

Kızlar benim bugün boğazım acıyor, halsizlikte de var. Doktoru aradım, asistanı dahiliye kbb vs gibi bir doktora gidin, sonra yazdığı ilaçları bize sormak için tekrar arayın zaten çok da bir ilaç çeşidi yok kullanabileceğiniz dedi. Açıkçası bu tavır da hoşuma gitmedi, yani belki bir parol içsem geçecek ama doktor söylemeden de içemiyorum.
Bu tarz bir durum başınıza geldi mi, doktorunuz ne önermişti? Öyle yatak döşek hasta değilim, normal bir soğuk algınlığı gibi. İlerlememesi için ne yapabilirim? Çalışıyorum, henüz hamile olduğumu bilmiyorlar; doktor için izin almam gerekiyor onu da istemiyorum. Acile de gitmek istemiyorum.
Sanırım doktorumu değiştireceğim 🥲

Kızlar kaçıncı haftadan itibaren etrafa söylüyorsunuz hamile olduğunuzu?
Biz 7. Haftada kalp atışını duyunca ailemize söyledik, 8. Haftada yani bu hafta da en yakın arkadaşlarımıza. Henüz çevreden işyerinden bilen yok. Onlara 12. Haftadan sonra söylemeyi planlıyoruz inşallah

Kızlar benim bugün boğazım acıyor, halsizlikte de var. Doktoru aradım, asistanı dahiliye kbb vs gibi bir doktora gidin, sonra yazdığı ilaçları bize sormak için tekrar arayın zaten çok da bir ilaç çeşidi yok kullanabileceğiniz dedi. Açıkçası bu tavır da hoşuma gitmedi, yani belki bir parol içsem geçecek ama doktor söylemeden de içemiyorum.
Bu tarz bir durum başınıza geldi mi, doktorunuz ne önermişti? Öyle yatak döşek hasta değilim, normal bir soğuk algınlığı gibi. İlerlememesi için ne yapabilirim? Çalışıyorum, henüz hamile olduğumu bilmiyorlar; doktor için izin almam gerekiyor onu da istemiyorum. Acile de gitmek istemiyorum.
Bir de siz özeldeki doktorlarınızla nasıl iletişim kuruyorsunuz? Bana numarasını vermedi, hastaneyi arıyorum baya normal hastane numarasından ve ordan asistanıyla konuşabiliyorum. Tahlil sonuçlarını falan da asistanı doktora sorup bana söylüyor. Muayeneler dışında doktorla iletişimim yok. Yakın arkadaşım doktoruyla whatsapptan yazışıyordu acil durumlarda falan. Benimkisi mi normal olan onunki mi anlamaya çalışıyorum. Sonuç olarak devlet hastanesine gitmiyorum, çok bilinen bir özel hastaneye gidiyorum ve biraz daha farklı bir hizmet bekliyorum. Sizin durumunuz nasıl?

Bir de siz özeldeki doktorlarınızla nasıl iletişim kuruyorsunuz? Bana numarasını vermedi, hastaneyi arıyorum baya normal hastane numarasından ve ordan asistanıyla konuşabiliyorum. Tahlil sonuçlarını falan da asistanı doktora sorup bana söylüyor. Muayeneler dışında doktorla iletişimim yok. Yakın arkadaşım doktoruyla whatsapptan yazışıyordu acil durumlarda falan. Benimkisi mi normal olan onunki mi anlamaya çalışıyorum. Sonuç olarak devlet hastanesine gitmiyorum, çok bilinen bir özel hastaneye gidiyorum ve biraz daha farklı bir hizmet bekliyorum. Sizin durumunuz nasıl?
Doktorla iletişim kurulması gerektiğini düşünüyorum, ben de medical parkta takiplerimi yaptırıyorum. Doktorum oldukça yoğun hatta randevudan sonra ancak 3-4 hafta sonraki müsaitliğini bulabiliyorum randevu için, ama yine de telefonunu verdi. Yalnız muayenelerden geç dönebilirim gündüz 3-4 gibi mesaj yazarsan daha hızlı dönerim o saatlerde uygun oluyorum demişti. O şekilde de 1-2 defa iletişime geçtik. Hele de özel hastanedeki doktorların bu konuda destek olması gerekiyor diye düşünüyorum 🙏🏼

Doktorla iletişim kurulması gerektiğini düşünüyorum, ben de medical parkta takiplerimi yaptırıyorum. Doktorum oldukça yoğun hatta randevudan sonra ancak 3-4 hafta sonraki müsaitliğini bulabiliyorum randevu için, ama yine de telefonunu verdi. Yalnız muayenelerden geç dönebilirim gündüz 3-4 gibi mesaj yazarsan daha hızlı dönerim o saatlerde uygun oluyorum demişti. O şekilde de 1-2 defa iletişime geçtik. Hele de özel hastanedeki doktorların bu konuda destek olması gerekiyor diye düşünüyorum 🙏🏼
Çok teşekkür ederim yanıtınız için 🙏🏻 ben de acaba çok şey mi bekliyorum diye düşündüm ama hadi bu durumu geçtim örneğin bir kanamam olsa acil bişey olsa mesai saatleri dışında, doktoruma ulaşamayıp başka doktora gideceksem neden takipli hastasıyım değil mi. Böyle bir durum yaşayıp asistanı başka doktora gidin diyince şaşırdım açıkçası, doktora bile danışmadan o yönlendiriyor.

Bende iki doktorumun da cep numarası var
WhatsApp’tan mesaj atıyorum
Acilse direkt o numaralardan arıyorum
Tahlil sonuçlarını hastanenin web sitesinden kendim görüyorum
Doktorlar da sonuç böyle böyle diye arıyor
Numarasını istediğin halde mi vermedi

Bende iki doktorumun da cep numarası var
WhatsApp’tan mesaj atıyorum
Acilse direkt o numaralardan arıyorum
Tahlil sonuçlarını hastanenin web sitesinden kendim görüyorum
Doktorlar da sonuç böyle böyle diye arıyor
Numarasını istediğin halde mi vermedi
Evet numarasını istedim, şimdi gerek yok bişey olursa zaten asistanıma ulaşabilirsin diyip kart verdi. Çıkınca farkettim kartta da hastanenin numarası yazıyor, sabit hat. Tahlil sonuçlarım çıkınca da aramıyor, ben yine asistana ulaşıyorum ben doktorla görüşüp size döneyim diyor. Sonra bir sorun yokmuş diye asistan arıyor. Şimdi sizin örneklerinizi duyunca daha da garip buldum..

Benimde öyle ama fırsatım olmuyor işteyim. Başka belirtim yok. Sürekli açlık var. Bende 10+1 , acıkıp hemen yemezsem midem bulanmaya başlıyor birşeyler atıştırıyorum kesiliyor. Demire başladı, birde elenatal 2 yi söyledi doktorum. Maşallah 🧿 şimdilik iyiler
Fetal dna yaptırıcak mısınız?
Biz 23 ekimde yaptırıcaz

Gripseniz eğer ciddiye alsanız iyi olur. Çünkü grip ilaçları içmek yasak. Gerçekten içebileceğiniz sınırlı sayıda ilaç var. Bitki çayları da aynı şekilde. Ihlamur dışında izin verilmiyor diye biliyorum.

Doktora ulaşmak konusunda birşey diyemeyeceğim ben de doktorumun numarasını henüz almadım istemedim yani istesem verir mi ya da ne der bilmiyorum şuanlık hemşirelerle görüşüyorum ama hastalığın için seni yönlendirmesi olması gereken şey zaten burada yanlış bir durum yok çünkü o kadın doğum uzmanı diğer hastalıklarla ilgili bilgisi yok bu yüzden bu hastalıkla ilgilenen bir doktorun muayene etmesi gerekiyor. İlaç konusu da dahiliye vs bunlar hamilelikte ne kullanılır yada kullanılmaz tam bilmedikleri için onların verdiği ilacı kadın doğum doktorundan teyit etmen ona göre kullanman gerekiyor

Doktora ulaşmak konusunda birşey diyemeyeceğim ben de doktorumun numarasını henüz almadım istemedim yani istesem verir mi ya da ne der bilmiyorum şuanlık hemşirelerle görüşüyorum ama hastalığın için seni yönlendirmesi olması gereken şey zaten burada yanlış bir durum yok çünkü o kadın doğum uzmanı diğer hastalıklarla ilgili bilgisi yok bu yüzden bu hastalıkla ilgilenen bir doktorun muayene etmesi gerekiyor. İlaç konusu da dahiliye vs bunlar hamilelikte ne kullanılır yada kullanılmaz tam bilmedikleri için onların verdiği ilacı kadın doğum doktorundan teyit etmen ona göre kullanman gerekiyor
Aslında benim takıldığım nokta görüştüğüm kişinin hemşire de olmaması, yani öyle olsa yine dediğiniz doğru belki de ama tahlil sonuçlarına kadar randevu aldığım asistandan bilgi alıyorum. Dediğine göre doktora soruyor ve bana söylüyor. Ama bugün doktora da sormadan direkt kendi bana bunları söyledi. Belki çok sık karşılaşılan bir durumdur ona göre cevap veriyordur ama sonuçta hasta olarak benim hakkımda hiçbir bilgisi yok. Bana garip gelen tek kontağımın asistan olması :/

Ben bugün kadın doğum doktoruna gittim grip için ilaç yazdı ve üç günlük rapor yazdı. İş yerine söylememiştim gebeliği ama bu rapor da komik oldu sanki kadın doğumcu üst solunum enf. Raporu verdi

Back
X