• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    62
Magnesie calcinee diye toz icinde kasik var olcuyle suya atip iciliyo. Bana her gun 1 olcek dedi ama ben her gun degil sıkıştıkça iciyorum. Alirsaniz kasik iki tarafli kucuk olan taraf 1 olcek yanlis atmayin sakin yanlis kullanan olmus
Ben de tam bu ilaç için sormuştum. Bunu aldırdı doktor ama ameliyat sonrası doktoru görmeyince soramadım nasıl kullanıldığını . İlacı da eşim almış . Zorda kalırsam kullanayım diye bekletiyorum ben de . Bir bardak suya küçük tarafıyla bir ölçek o zaman , tamamdır 👍

Ben de son adet tarihine göre takip ediyorum çünkü ultrasonda doktorun imleci koyduğu yere göre ölçü değişiyor
Muayene sırasında farklı açılarda bile bebeğin boyutu değişiyor o yüzden son adet tarihine göre takip etmek daha sağlıklı
Bir de ben de doktoruma sormuştum son adet tarihine göre doğum oluyor
Ama geç döllenme durumu da var. Örneğin siz adetin 12.günü yumurtlamışsınızdır bir başkası 25.günü yumurtlamıştır bu şekilde sata göre hesaplamak doğru olur mu? Örneğin benim adet tarihimi doktorum 9 gün ileri aldı. Ultrason ölçüsü de her hafta tam doktorun dediği gibi çıkıyor. Hatta kanamam olunca acile gittiğimde bir başka doktor da baktığında aynı haftayı söyledi :) Ultrasonun ölçüsüne göre maksimum 1-2 gün oynuyor bilemedim ben de

Ama geç döllenme durumu da var. Örneğin siz adetin 12.günü yumurtlamışsınızdır bir başkası 25.günü yumurtlamıştır bu şekilde sata göre hesaplamak doğru olur mu? Örneğin benim adet tarihimi doktorum 9 gün ileri aldı. Ultrason ölçüsü de her hafta tam doktorun dediği gibi çıkıyor. Hatta kanamam olunca acile gittiğimde bir başka doktor da baktığında aynı haftayı söyledi :) Ultrasonun ölçüsüne göre maksimum 1-2 gün oynuyor bilemedim ben de

Ben şimdi detaylı usg için birkaç doktorla görüştüm. Hepsi sata göre tarih verdi. Birde doktorum, sat bebeğin haftasını verir, usg ise bebeğim gelişimi kg sunu ortaya çıkartır dedi. Benimde kafam karıştı aslında ama düşününce sata göre ilerlemek daha mantıklı geliyor. Çünkü benim sat mesela 16+ 2 ama bebeğimin karnı 18+4 kafasıda öyle. Her uzuv değişiyor. Zaten artık baş popo değil tüm uzuvları ölçüyor doktorum hepsi farklı çıkabiliyor. Döllenme konusunda haklısınız ama öyle bi durumu oğlumda doktorum belirtip düzeltmişti

Ben şimdi detaylı usg için birkaç doktorla görüştüm. Hepsi sata göre tarih verdi. Birde doktorum, sat bebeğin haftasını verir, usg ise bebeğim gelişimi kg sunu ortaya çıkartır dedi. Benimde kafam karıştı aslında ama düşününce sata göre ilerlemek daha mantıklı geliyor. Çünkü benim sat mesela 16+ 2 ama bebeğimin karnı 18+4 kafasıda öyle. Her uzuv değişiyor. Zaten artık baş popo değil tüm uzuvları ölçüyor doktorum hepsi farklı çıkabiliyor. Döllenme konusunda haklısınız ama öyle bi durumu oğlumda doktorum belirtip düzeltmişti
Aynen benim doktorum da geç döllenme, geç yumurtlama diyip sat tarihimi değiştirdi. Bende o tarihe göre takip ediyorum şuan

Sizden hemen sonra da ben detaylı yaptıracağım sanırım. Doktor ararken tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum :)

Ben de tam bu ilaç için sormuştum. Bunu aldırdı doktor ama ameliyat sonrası doktoru görmeyince soramadım nasıl kullanıldığını . İlacı da eşim almış . Zorda kalırsam kullanayım diye bekletiyorum ben de . Bir bardak suya küçük tarafıyla bir ölçek o zaman , tamamdır 👍
Evet doktorum bir bardak bir kucuk olcek dedi. Eksi sozlukte falan vucut alisirsa iki olcek uc olcek de olabilir yaziyor ama basta sizin vucudun nasil tepki verecegine de bagli. Ben suan bir olcek atiyorum hemen etki etmiyor bir yandan da boyle etki etmesi iyi aslinda ishal olmuyorsun bagirsaktakileri yumusatiyor

İlk ölçümlerde eğer geç döllenme varsa doktor sat tarihini öne alıyor. Dolaylı olarak yine sata göre takip edilmiş oluyor 🌸

Ekşi yiyip erkek olanda var ben ikisinide yiyorum aslında tiksinmedim tatlıdan bence yine kişiden kişiye değişiyordur ama kız bebek te ilk trimester daha zor sanki mide bulantısından ötürü. Üç arkadaşım var üçüde erkeğe hamile ilk üç ayları sanki hamile değillermiş gibi. Bende 7-24 bulantıyla geçti.😊
Al benden de okadar çevrem de 1 kıza 1 erkeğe hamile annemiz var erkeğe hamile annemiz zerre bisey hissetmiyor benle kıza hamile annemiz mide bulantısı uyku isteği halsizlik yemeklerden tiksinme full var işte şu tatlı ekşi olayi artık düşündürüyordu aman dedim ama şuan 4.aya geçtim yok anam yok halen o güzel misler gibi olan salçalı makarnadan tiksiniyorum en sevdiğim yemekten tiksinmek çok koydu 😂😭

Sizden hemen sonra da ben detaylı yaptıracağım sanırım. Doktor ararken tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum :)

Ben şuan prof.dr Oya Demirciye sıcağım hatta randevumu aldım baya yoğun oluyormuş. Form da da baktım memnun kalanlar var. Çok detaylı bakıyormuş zaten aynı zamanda perinatolog. Ben tekil gebelik 7 bin tl fiyat aldım. Önden bilgi olsun size ve düşünenlere de 🤍

Döllenmeden dolayı doktor son adet tarihini ileri ya da geri aldıysa o başka bir durum canım
O zaman doktorun dediği baz alınmalı son adet tarihi değişmiş çünkü
Son adet tarihinde değişiklik yoksa muayene ölçümlerindense son adet tarihini baz almak daha sağlıklı çünkü doktorun ölçüm yaptığı noktalara göre değişiyor bebeğin haftası hatta oradan çıkıp başka bir doktora gitseniz orada bambaşka hafta çıkabilir

Evet doktorum bir bardak bir kucuk olcek dedi. Eksi sozlukte falan vucut alisirsa iki olcek uc olcek de olabilir yaziyor ama basta sizin vucudun nasil tepki verecegine de bagli. Ben suan bir olcek atiyorum hemen etki etmiyor bir yandan da boyle etki etmesi iyi aslinda ishal olmuyorsun bagirsaktakileri yumusatiyor
İlk gebeliğimde kullanmıştım 5 yılı geçti unuttum nasıl kullandığımı ama fazla etki etmediğini hatırlıyorum bana da . Aldım dursun acil bir durum olursa kullanırım ben de . Yoksa dediğin gibi bağırsaklar tembelleşiyor .

Arkadaşlar her kadının ,rahimden kaynaklı adeti,bunun süresi,kadındaki etkisi rengi,miktarı nasıl farklı ise,kikimiz,sancılı ,kimi az ağrılı,kimi yatak döşek,kimi 3 gün ,kimi 10 gün,kimi 28 günde bir kimi 32 de bir,kimi pihtili ,kahve kırmızı ,kimi de benim gibi regl olduğunu anlamax bile ağrısı filan olmaz,bin türlü ama sonucda.hepsinde yumurta çatlıyor,gebelikde böyle işte kıyas yapmak çok yanlış,

Al benden de okadar çevrem de 1 kıza 1 erkeğe hamile annemiz var erkeğe hamile annemiz zerre bisey hissetmiyor benle kıza hamile annemiz mide bulantısı uyku isteği halsizlik yemeklerden tiksinme full var işte şu tatlı ekşi olayi artık düşündürüyordu aman dedim ama şuan 4.aya geçtim yok anam yok halen o güzel misler gibi olan salçalı makarnadan tiksiniyorum en sevdiğim yemekten tiksinmek çok koydu 😂😭
Cinsiyeti hala öğrenmedinizmi?

Back
X