• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    92
İyi akşamlar kızlar. Ben bugün tekrar hastaneye yatış yaptım malesef. Daha önce 10.haftamda yoğun kanamam olmuştu onun için de bir gece yatıp sonrasında ilaç ve iğnelerle devam etmiştim.Bugün 17+3 haftalığım. 2 hafta önce raporum bitti ve işe başladım herşey yolundaydı bugün birden yoğun kanamam oldu. Doktor bebeğin suyunun da biraz azaldığını söyledi :( şuan hastanede tedavi görüyorum sizlerden dua istiyorum 🙏
Dualarım seninle inşallah sağlıkla kucağına alacaksın🙏🏻 bebeğin suyu için havuç suyu tavsiye edebilirim hiç sıkma canını bu durumu yaşayıp çocukları sağlıkla doğan çok insan var

Merhabalar hanımmlar 🌺
Ben de nasipse mayısta doğum yapacağım, sizin süreçleriniz nasıl gidiyor doktorlarla durumlar nasıl bir de alışveriş yapmaya başladınız mı acaba
Merhaba hoşgeldin 🥰 benim gayet güzel gidiyor sat a göre mayıs sonu olacak doğumum, henüz hiç birşey aldım. Senin doğum ne zaman olacak, cinsiyeti öğrendin mi?

18+0dayım. Bugün göğüs hassasiyetimin azaldığını farkettim normal mi ? Yaşayan var mı? Bebeğin hareketlerini haftasonu hissettim ilk kez. 2gündür hiç hissetmedim. Daha erken biliyorum ama göğüs hassasiyetim azalınca panik oldum. Sizin devam ediyor mu hassasiyet?
Merhaba benim 15. Haftadayom gögüş hassasiyetim pek kalmadı ama 2 katı büyüdüler 🙈 normalda 75b-c giyiyordum şimdi sığmıyorum sporcu sutyen yarım atlet şeylerle idare ediyorum önümüzdeki günlerde alacagım birşeyler ☺️

Bu doğru yanlıştan ziyade tamamen isteğe bağlı aslında, ben daha hamile değilken birçok eşyayı unisex olarak almıştım hem bebek arabası oto koltuğu gibi büyük hem de ateşölçer banyo seti mama tabağı vs gibi küçük şeyleri. Hatta geçenlerde hesapladım şuana kadar aldıklarımın toplamından daha fazla kâr etmişim yani misal 25 bin harcadıysam şuanki zamlı fiyatlarına göre 35 bin kâr etmişim eğer almamış olsaydım şuan 60-70 bin gibi bir tutar harcamam gerekecekti. Ben bunu hamileliğe bağlamıyorum Allahım nasip edecek inşallah bigün kullanacağım ,Allah korusun aksi bir durumda en kötü satarım hepsini diye düşünerek alıyorum. Bu arada tüp bebek ile hamile kaldım yine de yılmadım almaktan 😅
Yaaa çok tatlısın 💋💋💋 bu mesajını okuyunca bende hemen biberon süt sağma ve ateş ölçer almak istedim 🥰🥰 rabbim neşe ile sağlıkla kucağına almak nasip etsin 🫶🏼

Bizde eşimle bu hafta bebek alışverişine başlayalım dedik kızlar, gelecek hafta 20. Haftanıniçerisinde olacağım.
Öncelikle bebek arabası, beşik ve dolabını alacağız. Ben bir de alt açma ünitesi alıp banyoya koyacağım, inanın çok rahatlık oluyor. Yoksa sürekli altına birşey serip bakım malzemelerini ve bezleri getir değiştir falan zahmetli. Ben alt açmanın altına bezlerini, pişik kremini ve yedek kıyafetlerini diziyordum çok rahat oluyordu. Tavsiye ederim.
Beşik olarakta ikeadan bir model beğendim sizce nasıl? Büyüdüğünde ablasının ranzası var altına geçecek o yüzden bir iki yıl kullanacağı bir beşik işimizi görür.

Eklentiler

• IMG_3383.webp
    IMG_3383.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_3382.webp
    IMG_3382.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 57
Hayır, hiç endişe etme. Benim ilk gebeliğimde idrar yolları enfeksiyonundan kaynaklı suyum azar azar gelmişti 3-4 gün hastanede tedavi gördüm çıktıktan sonra 2 kutuya yakın antibiyotik bitirdim. Kızım şuan çok sağlıklı. Doktoruna güven zaten her ihtimali düşünmüş belli ki. Tedavisi olmayan bir şey yok, stres yapma bebeğin suyunu arttırıp, senin enfeksiyonunu bitirecek şeyler tüket.
Bir kaç güne hersey iyi olacak inşallah.
Ayy nasıl iyi geldi bu yorum teşekkür ederim. Bugün doktor biraz ümitsiz konuşunca çok ağladım umarım tutunur sağlıkla dünyaya gelir bebeğim

Bizde eşimle bu hafta bebek alışverişine başlayalım dedik kızlar, gelecek hafta 20. Haftanıniçerisinde olacağım.
Öncelikle bebek arabası, beşik ve dolabını alacağız. Ben bir de alt açma ünitesi alıp banyoya koyacağım, inanın çok rahatlık oluyor. Yoksa sürekli altına birşey serip bakım malzemelerini ve bezleri getir değiştir falan zahmetli. Ben alt açmanın altına bezlerini, pişik kremini ve yedek kıyafetlerini diziyordum çok rahat oluyordu. Tavsiye ederim.
Beşik olarakta ikeadan bir model beğendim sizce nasıl? Büyüdüğünde ablasının ranzası var altına geçecek o yüzden bir iki yıl kullanacağı bir beşik işimizi görür.
Alanınız varsa çok güzelmiş

Burada aynı vitamin elevit olarak geçiyor. Bana da doktorum onu önerdi ama ekstra olarak magnezyum da verdi. Biz içeriğini kontrol ettiğimizde magnezyum ve kalsiyum içermediğini gördük. Bir bakın isterseniz sizde. Diğer tüm vitaminlerin içeriği günlük ihtiyaç kadar.
Tabii ilave olarak Demir,d viyamini,magnezyumda kullanıyorum ben tek başına yetmiyor hiçbir multivitamin.ama piyasadaki en iyi multivitaminlerden biri içerik açısından elenetal

Dualarım seninle inşallah sağlıkla kucağına alacaksın🙏🏻 bebeğin suyu için havuç suyu tavsiye edebilirim hiç sıkma canını bu durumu yaşayıp çocukları sağlıkla doğan çok insan var
Evet havuç suyu içtim hemen. Ay inşallah çok ihtiyacım var bunları duymaya

Ayy nasıl iyi geldi bu yorum teşekkür ederim. Bugün doktor biraz ümitsiz konuşunca çok ağladım umarım tutunur sağlıkla dünyaya gelir bebeğim
İnşallah sağlıkla çıkacaksınız. Şuan benim de yaşadıklarım aklıma geldiği için ağlıyorum. Bana da bu enfeksiyonla vücudunda bebek durmaz dedi doktor ama durdu. hem de sağlıkla haftasında doğdu. İçini ferah tut, bebeğin duyunu arttırıp enfeksiyonu bitirecek şeyler yap.

İnşallah sağlıkla çıkacaksınız. Şuan benim de yaşadıklarım aklıma geldiği için ağlıyorum. Bana da bu enfeksiyonla vücudunda bebek durmaz dedi doktor ama durdu. hem de sağlıkla haftasında doğdu. İçini ferah tut, bebeğin duyunu arttırıp enfeksiyonu bitirecek şeyler yap.
İnşallah 🙏 çok teşekkür ederim

Biz de 2 hafta önce Chicco next2me forever anne yanı beşik aldık
Geçen hafta sonu da yatak, şifonyer ve dolap aldık 🥰
Yatağı 100x200 ve korkuluklu
Korkuluğu sonradan çıkabiliyor
Yatağın altında da çekmece var, oraya istersen başka bir yatak koyuyorsun istersen çekmece olarak kullanıyorsun
Uzun süre kullanabileceği bir oda olacak yani ☺️
Siz de Chicco next2me forever anne yanı beşik düşünüyordunuz
Aldınız mı
Şifonyerin üzerine koymak için de dün alt açma minderi aldık

Yatağın altında da çekmece var, oraya istersen başka bir yatak koyuyorsun istersen çekmece olarak kullanıyorsun
Aldınız mı
Şifonyerin üzerine koymak için dün biz de alt açma minderi aldık
Evet, kasım indirimlerinde çok baktım aslında ama bir türlü karar veremedim şimdi ikea nın beşiğimi alıp bizim odamızda kullanalım diye düşünüyorum. Kızımın odasında da ranzasının altı masa ve yatak. Yatağın uzunluğu standarttan ucunda masa olduğundan daha kısa ama 6-7 yaşına kadar rahat kullanır. Oraya bir korkuluk alıp 1 yaş sonrası yatırmayı planlıyorum. Bir yaş öncesinde de gündüz uykularını orada uyutursam rahatlıkla alışır sanırım😊
Ben dolabını da kendi odama alacağım maalesef, kısımın odası iki tane dolap için uygun değil.
Siz ne güzel büyük parçaları halletmişsiniz. ben henüz 3-5 parça zıbın ve küvetini aldım. Bu hafta bir gayret ile büyük parçaları alıp taksitlendireyim de bebek doğana kadar ödeyelim diye düşündüm. Bebek doğunca mama, bez masrafları olursa çok zorlar.

Aldınız mı
Şifonyerin üzerine koymak için de dün alt açma minderi aldık
Bizde dün böyle birdey aldık. Ağlamaya duyarlı deyince ve yulbaşından sonra zam gelme riskine karşı normalde 15 bün bandında ama flash indirimde 11 kusura geldi

Eklentiler

• 14736.webp
    14736.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 42
Evet, kasım indirimlerinde çok baktım aslında ama bir türlü karar veremedim şimdi ikea nın beşiğimi alıp bizim odamızda kullanalım diye düşünüyorum. Kızımın odasında da ranzasının altı masa ve yatak. Yatağın uzunluğu standarttan ucunda masa olduğundan daha kısa ama 6-7 yaşına kadar rahat kullanır. Oraya bir korkuluk alıp 1 yaş sonrası yatırmayı planlıyorum. Bir yaş öncesinde de gündüz uykularını orada uyutursam rahatlıkla alışır sanırım😊
Ben dolabını da kendi odama alacağım maalesef, kısımın odası iki tane dolap için uygun değil.
Siz ne güzel büyük parçaları halletmişsiniz. ben henüz 3-5 parça zıbın ve küvetini aldım. Bu hafta bir gayret ile büyük parçaları alıp taksitlendireyim de bebek doğana kadar ödeyelim diye düşündüm. Bebek doğunca mama, bez masrafları olursa çok zorlar.

Evinize göre planlamışsınız, gayet güzel fotoğrafını attığınız beşik de diğer planlar da ☺️
Bizim ana kucağı, mama sandalyesi, küveti de hazır
Kıyafetleri de baya toparlanmaya başladı
Tabii daha alacak şeyler var
Alınacaklar fazla olunca biz de böldük
Bir de ilk bebek o yüzden elimizde bir ürün yok, her şey ilk defa alınıyor

Bizde dün böyle birdey aldık. Ağlamaya duyarlı deyince ve yulbaşından sonra zam gelme riskine karşı normalde 15 bün bandında ama flash indirimde 11 kusura geldi

Güzel günlerde kullansın bebiş 🥰
İndirim varken iyi yapmışsınız
Birkaç haftaya muhtemelen neredeyse her şeyin fiyatı artacak 😬

Evinize göre planlamışsınız, gayet güzel fotoğrafını attığınız beşik de diğer planlar da ☺️
Bizim ana kucağı, mama sandalyesi, küveti de hazır
Kıyafetleri de baya toparlanmaya başladı
Tabii daha alacak şeyler var
Alınacaklar fazla olunca biz de böldük
Bir de ilk bebek o yüzden elimizde bir ürün yok, her şey ilk defa alınıyor
Mutlu ve sağlıklı günlerde kullansın bebişiniz. Çoğu büyük parça gitmiş, kıyafet büyüdükçe de alınır.

Doktorum özge kaymaz yılmaz 🌸 bize illa ki burda yaptırmak zorunda değilsiniz dedi başka firmalar da önerdi. Sonra biz yeditepe ünv karyobaby araştırdık, kapsamını da doktora sorduk onayladı onu yaptırdık. Acıbadem 25bin tlydi, yeditepe 9900tl. Doktor kapsam aynı ve yeditepe de güvenilir diyince onu seçtik. 10 günde de sonuç çıktı. Tek farkı cinsiyeti söylemiyorlar maalesef
Telefonda sifahen demi soylemiyorlar 😳 enteresan cidden iyi de zaten bu hafta da aile doktordan da çok net öğrenir ki ,en azından yüzde yüz ogrenilsin

Back
X