- 20 Temmuz 2025
- 65
- 93
- 3
Canım hayır hiçte ağrı falan yoktu benim. Zaten bayıltarak yaparlar. Psikolojik kısmı pek iyi değil ama fiziksel acı çekmemiştim ben. Bana vajinal fitil vermişti doktor rahim gevşeyip bebeği atar belki diye ama işte yaramamıştı. O kısımda çok sancı çektim. Tuvaletin varmış (büyük) gibi bir his oluyor o fitilde.
İlk gebeliklerde çok oluyormuş evet bana da öyle söylemişti doktorum. Kan pıhtılaşması veya rahim içi durumlardan şüpheleniyorlar. Ya da tamamen bebekte olan bir anomaliden dolayı da olmuş olabilir. Kan pıhtılaşması varsa eğer bebeğe giden damarlardaki kan akışkan olmuyor bebeğe kan gitmiyor kalbi duruyor. Benim sorunum buydu. Doktorum sonraki gebelikte göbekten kan sulandırıcı iğne olacaksın demişti
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Çok ağladım çok üzüldüm ama kabullendim. Hayırlısı böyleymiş, demek ki sağlıklı değilmiş diye düşünüp durdum. Hiç kanamam da olmamıştı, benim kafamda düşük=kanamaydı. Sessiz düşük deniyormuş böyle durumlara. Aslında 3 haftadır bebeğimin kalbi atmıyormuş, anlamadım bile. O yüzden de çok hayal kırıklığı oldu benim için.Şunu da söylemek istiyorum ben balkonda, salondaki koltukta, sokakta banklarda saatlerce tek başıma oturup ağladım çok acı çektim yani kendi kendimi mahvettim zaten zor hamile kalmıştım bidaha olmaz herhalde diyordum ama oldu umudunu hiç kaybetme. Şuan bile hatırladıkça hem senin için hem de kendim için ağlıyorum
Yine de kürtaj olup eve döndükten sonra “eski ben” gibi hissetmekten keyif aldıgım kısa bir an olmuştu yani hastanedeyken hayatımın bittigini düşünüyordum ama eve gelince “o kadar da kötü degilmiş demekki hazır degildim” diye düşündüm. Gerçekten de o zamanı doğru zaman sanmıştım ama maddi manevi çokta iyi durumda değilmişiz aslında. Şu an çok daha iyi bir yerdeyiz belki senin de öyle olacak yaşarken bunları anlamıyor insan ihtimal vermiyor. Kendimce teselli etmeye çalıştım hangi konuda destek istersen seve seve burdayım![]()
Doktorum dil altı ve vajinadan bi ilaç verileceğinden bahsetti. 3-4 saat bekleyecek, sonra da anestezi verilerek işleme alınacağımı söyledi. Adet ağrısından bir tık daha ağrın olacak dedi. Sanki doğum yapıyormuşum gibi, sancı veriliyormuş gibi düşündürdü.. Tuhaf geldi o yüzden sormak istedim.