• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    158
Ben taburcu oldum simdi kızlar progestan ve kan sulandırıcı basladık kısıtlı hareketlerle devam edicez çok şükür bi problem yok
Cok gecmis olsun cok sevindim hayirli haberle gelmenize :) onumuzde az bi vakit kaldi sabredicez insallah saglikla kucaklicaz bebisleri zamani gelince
Kizlar geldim anca vaktim oldu
Benimki plansiz bir gebelikti reglimi takip etmiyordum o yuzden gebeligi ogrenince son regl tarihimi 25 nisan yazdirmistim devlette
3 hafta once ozeldeki doktoruma gittigimde bana 25.haftadasin demisti bugun 28olmustum yani
Ama devletteki doktor bugun sistemden bakti ve 32.haftadasin dedi ultrasonla bakti kac haftadasin su an dedi 28 dedim ama baya ilerde gozukuyorsun 32.hafta dedi sok oldum
Nstye bagladilar beni ve ordaki ebe de 32.haftada olmasan nstde kalp atislarini duyamazdik dedi
Napicam ben simdi nasil esitlicem durumu hangisi dogru bilemedim kafam karisti
Sanci cikmadi nstde
Kasilmalar da normallesti sukur
Bana her gittigimde soeuyorlar kacinci haftadasin diye sonra ultrasondan da kontrol ediyorlar birbirine tutuyor mu diye bi keresinde doktorum 1 hafta onde falan diyince ben ona gore kendimce tarihi ileri alip soylemistim ama doktor yine de yltrasonda anladi asil olmasi gereken haftayi sonra bende boyle boyle dediniz diye ilerdeyim sanmistim falan ondan oyle soyledim dedim yani ultrasonda nasil anlamiyorlar acaba reglini bilmesen de nstye gelene kadar orda anlasilmasi lazimdi 28 ve 32 hafta arasi da da baya fark var yani bunu da bi zahmet bilsinler 🤣 ama iyi olmana sorun olmamasina cok sevindim demek ki bu haftaya gore normalmis her sey

Ben de doktorumla konuştum karnımda sertleşmeler biraz fazla oluyor diye yarın kontrole çağırdı gerdi beni 😢

Canım ben bu sertleşmeyi anlamıyorum ya ben mi yanlış hissediyorum acaba. Benimde çok ayakta durunca yani 20 dk felan ağır taşıyınca hızlı yürüyünce karnım taş bağlamış gibi oluyor Kaya gibi. Ama bu 1 aydan fazladır var ve kontrollerim hep normal çıkıyor. Sizin sertleşme dediğiniz kramplar vs bu mu yani tam olarak ilk gebeliğim olduğu için anlayamıyorum ben sanırım 😢 neyi dikkate alıp önemseyeceğimi bilemediğimden Allah korusun ters bişey olsa anlayamayacağımdan korkuyorum çünkü

Cok gecmis olsun cok sevindim hayirli haberle gelmenize :) onumuzde az bi vakit kaldi sabredicez insallah saglikla kucaklicaz bebisleri zamani gelince

Bana her gittigimde soeuyorlar kacinci haftadasin diye sonra ultrasondan da kontrol ediyorlar birbirine tutuyor mu diye bi keresinde doktorum 1 hafta onde falan diyince ben ona gore kendimce tarihi ileri alip soylemistim ama doktor yine de yltrasonda anladi asil olmasi gereken haftayi sonra bende boyle boyle dediniz diye ilerdeyim sanmistim falan ondan oyle soyledim dedim yani ultrasonda nasil anlamiyorlar acaba reglini bilmesen de nstye gelene kadar orda anlasilmasi lazimdi 28 ve 32 hafta arasi da da baya fark var yani bunu da bi zahmet bilsinler 🤣 ama iyi olmana sorun olmamasina cok sevindim demek ki bu haftaya gore normalmis her sey

Bide biz her ay kontrole niye gidiyoruz mesela haftasıyla uyumlu mu Herşey normal mi diye gelişim olarak sorun yok dimi diye yani 4 hafta fark çıkması iki doktordan birinin yanıldığını gösterir 😕

Çok geçmiş olsun canım aklım şendeydi. Çok şükür bişey çıkmamış ama arada 4 hafta var yani bana garip geldi. Bebeğinin boyu kilosu haftasıyla uyumlu gitmiyor muyduki hiç yani o zaman sen kalp atışını ne zaman duydun ilk mesela 11. Hafta mı hiç mi anlaşılmaz böyle bişey şimdiye kadar bence devletteki ölçümde bir sıkıntı var.
Canim 6.haftada kalp atisini duymustum devlette
Doktoruma yazdim o da yok onden gidiyordur bebek dedi regl tarihini baz aliyoruz dedi bende dedim hocam regl tarihim muamma biraz, duzenli takip etmiyordum ama haftaya gelicem netlestirirsiniz dedim🙊

Aynen canim gece cok kotuydum valla korktum
Nstye baglayan ebe diyor ki bana dogum cantan hazir mi 😀 dedim sadece canta hazir ici boş skjdkdjdkkd😄
Hazirla diyo 32.haftadasin diyo
Nasil 4 hafta fark oluyo anlamadim ben🥴

Kizlar geldim anca vaktim oldu
Benimki plansiz bir gebelikti reglimi takip etmiyordum o yuzden gebeligi ogrenince son regl tarihimi 25 nisan yazdirmistim devlette
3 hafta once ozeldeki doktoruma gittigimde bana 25.haftadasin demisti bugun 28olmustum yani
Ama devletteki doktor bugun sistemden bakti ve 32.haftadasin dedi ultrasonla bakti kac haftadasin su an dedi 28 dedim ama baya ilerde gozukuyorsun 32.hafta dedi sok oldum
Nstye bagladilar beni ve ordaki ebe de 32.haftada olmasan nstde kalp atislarini duyamazdik dedi
Napicam ben simdi nasil esitlicem durumu hangisi dogru bilemedim kafam karisti
Sanci cikmadi nstde
Kasilmalar da normallesti sukur
Canım anlamadığım şey bu zamana kadar doktorunun seni uyarmayışı? Yani senin bebiişin hep 3 hafta öndeydi ve dr demedi mi? 32 deysen aynıyız ve kasılmalar bu hafta çok normal kuzu. Sen hiç perinatoloğada gitmedin bildiğim kadarıyla o da mesela bir uzmanlık alanıydı cihazlar farklıydı bir görün tam net sana haftanı söyler diye düşünüyorum

Canım ben bu sertleşmeyi anlamıyorum ya ben mi yanlış hissediyorum acaba. Benimde çok ayakta durunca yani 20 dk felan ağır taşıyınca hızlı yürüyünce karnım taş bağlamış gibi oluyor Kaya gibi. Ama bu 1 aydan fazladır var ve kontrollerim hep normal çıkıyor. Sizin sertleşme dediğiniz kramplar vs bu mu yani tam olarak ilk gebeliğim olduğu için anlayamıyorum ben sanırım 😢 neyi dikkate alıp önemseyeceğimi bilemediğimden Allah korusun ters bişey olsa anlayamayacağımdan korkuyorum çünkü
Canım bunlar yalancı kasılmalar rahmi doğuma hazırlıyor. Belin kasıkların vs de o kasılmalara eklenirse ve dinlenme ile geçmezse dr a gitmek lazım. Zaten öyle bir oluyor ki seni dr a götürür🥲

Canım anlamadığım şey bu zamana kadar doktorunun seni uyarmayışı? Yani senin bebiişin hep 3 hafta öndeydi ve dr demedi mi? 32 deysen aynıyız ve kasılmalar bu hafta çok normal kuzu. Sen hiç perinatoloğada gitmedin bildiğim kadarıyla o da mesela bir uzmanlık alanıydı cihazlar farklıydı bir görün tam net sana haftanı söyler diye düşünüyorum
Canim simdiye kadar doktor su haftadasin diyordu bende hamilelik gunlugu falan yuklemedim oyle ilerliyorduk 3 hafta once ben 26 hesaplarken doktor sekretere sordu sekreter ekrandan bakip 25+1 dedi doktor da genel kontrol yapti bende eve gelince uygulama yukledim unutmayayim diye
Su an 28+1 mesela ama devletteki doktor bana 32desin sen dedi
Kafasi falan onde, ozeldeki doktorun birsey dedi mi dedi yok dedim bende ilerde falan demedi hic dedim
Nstdeki ebe de 32.haftada olmasan bu kadar net alamazdik nstyi baksana gumbur gumbur dedi
Bende anlamadim
Doktorum detayliyi kendisi yapti bi sorun gorursem baska doktora gonderirim dedi oyle oldu o da
Bilemedim valla bende:/

Canim simdiye kadar doktor su haftadasin diyordu bende hamilelik gunlugu falan yuklemedim oyle ilerliyorduk 3 hafta once ben 26 hesaplarken doktor sekretere sordu sekreter ekrandan bakip 25+1 dedi doktor da genel kontrol yapti bende eve gelince uygulama yukledim unutmayayim diye
Su an 28+1 mesela ama devletteki doktor bana 32desin sen dedi
Kafasi falan onde, ozeldeki doktorun birsey dedi mi dedi yok dedim bende ilerde falan demedi hic dedim
Nstdeki ebe de 32.haftada olmasan bu kadar net alamazdik nstyi baksana gumbur gumbur dedi
Bende anlamadim
Doktorum detayliyi kendisi yapti bi sorun gorursem baska doktora gonderirim dedi oyle oldu o da
Bilemedim valla bende:/
Bence bebek önden gidiyordur aksi haldi en baştan belli olurdu. Sen 6. Haftanda kalp atışı duymuşsun ve 6. Haftaya uyumluydu muhtemelen başka bir şey demediklerine göre. Bebiş biraz fazla büyümüştür bence kendi doktoruna gidince anlaşılır canım.

Ya benim şu birkaç gündür ayakta fazla dursam da durmasam da ayaktayken karnım taş gibi. Diğer kasılma dediğim de bebek bir tarafa toplanıyor sertleşiyor diyoruz ya işte o kasılma. Saniyelik nefesim kesiliyor gibi gıcıklanıyor gibi oluyor. Benim çok uzun zamandır var hep normaldi kontrollerim ama bu 3-4 gündür magnezyum kullanmama rağmen artınca doktora yazdı o da yarın gel dedi gerildim inşallah her şey yolundadır

Bu tarz sertleşmeleri istemeyiz bu aylarda demişti bir doktorum. O yüzden magnezyumu iki kez alıyorum ben, kendimi de yormuyorum. Her kasılma ve karın sertleşmesini WhatsAppta kendime msj olarak yazıyorum. Saatlerini ve aralıklarını kontrol etmek için. Sabit aralıklarla olduğunda sıkıntı oluyor. On dk'da bir ya da beş dk'da bir oldu mu riskli tabii.

Kızlar okuyorum yazdıklarınızı ama bu hafta biraz yoğundum çok cevap yazamadım , öncelikle hastaneye gidenlere , yatanlara çıkanlara çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah en kısa zamanda iyileşir ve bi daha bu anları hiç yaşamazsınız 🙏🏻Hepimiz de bebeklerimizi sağlıkla ve hayırla kucağımıza alırız . Ama ben de son 1 haftadır daha sık olmak üzere karnımın alt kısmında sertleşmeler hissediyorum. Mide yanma ve bulantılarım ve kusmalarım hala devam ettiği için magnezyumu da düzenli alamıyorum 🥹 Dün mutfaktayken ciddi bir ağrı girdi ve olduğum yerde kilitlenip kaldım hareket edemedim 1-2 dakika . Sırt üstü uzanırken de toplanıyor bi noktaya . Canımı yakıyor ciddi ciddi . 2 hafta önce doktora sorduğumda beklenen şeyler bunlar, normal demişti kontrolüme de daha 2 hafta var napsam bilemedim ya🥲

Ya benim şu birkaç gündür ayakta fazla dursam da durmasam da ayaktayken karnım taş gibi. Diğer kasılma dediğim de bebek bir tarafa toplanıyor sertleşiyor diyoruz ya işte o kasılma. Saniyelik nefesim kesiliyor gibi gıcıklanıyor gibi oluyor. Benim çok uzun zamandır var hep normaldi kontrollerim ama bu 3-4 gündür magnezyum kullanmama rağmen artınca doktora yazdı o da yarın gel dedi gerildim inşallah her şey yolundadır
Benzer şikayetler benimde var , bizi de bilgilendirir misin muayeneden sonra . İnşallah güzel haberlerini bekliyoruuz 🙏🏻🌸

Back
X