- 26 Nisan 2023
- 124
- 87
- 28
- 29
İç karnın genişse ondanda olur sıkma canını. 28 haftadan beri kasılmaları hissediyorum, bel ve karın ağrılarını saymıyorum, boşver olmasın sendeCanım maşallah tabiki :) en başından beri çalışma tempom aynen devam etti, olabildiğince normalleştirdim süreci yani çok şükür riskli bir durumda olmayınca hayatıma hız kesmeden devam ediyorum. Elbetteki sebepsiz kalp çarpıntılarım, yatağa yatınca sol kasık ağrım, fazla yürüyünce yada ayakta kalınca karın sertleşmem oluyor ama dışarıdan hala 2-3 aylık hamile görüntüm bile yokkendimi hiç bir bebek doğurucak gibi hissetmiyorum. Çok kötü çünkü mental olarak hiç hazırlayamadım kendimi pat diye çocuk doğacak :)
Almadım onları ya. Lazım olursa en kötü gider alırım diye düşündüm. Kızım hiç kullanmadı, bunda en azından emziği tutturayım dedim ama tutar mı bilmem. Denicem şansımıEvett komplebi işte biberon emzik vs kaynatma işi kaldı sonra valize yerleştiririm
Devlet düşünüyorum açıkçası çünkü hastaneler aşırı gereksiz pahalı gibi geliyor. Benim tamamlayıcı var aslında annelik teminatıda var ama doğum ve rutin kontroller için ortakmış tenat tablosu. Yani yıllık 24 bin ₺ veriyor, üstünü benim tamamlamamı istiyor çok saçma geldibir an kimse yazmicak sandım
Bende 37.haftayı tamamlayım istediği zaman gelsin bebeğim diyorum yeterki sağlıkla gelsin
Devlette mı düşünüyorsun doğumu?
Bugün eşimle konuşuyoruz, işyerinden izin istiyor bana destek olmak için evden çalışıcak ocak ayında. En kötü ofise 1 hafta gelmen lazım demişler tamam ocağın ilk haftası gelirim demiş. Dedim sen ne diyorsun o hafta doğurucam benAy ayniyiz gunu gununeee benim dogum seklim henuz belli degil ama bakalim 2025 bebegi mi 2026 bebegi mi olacaklar
Canım doktorun bebeğin kilosunu söyledi miBende 33. Haftadayım şimdi nst ye gireceğim doktorum istedi
Hangi hastaneye gidiyorsun? İlk kez duydum ebelerin hastaneyi, doğumhaneyi gezdirdiğini falanBugun dogumhaneyi gezdim ebelerle tanistim ortami begendim ama normal olursa epidural vermiyoruz diye belirttiler bana acaba tum devlet hastaneleri bu sekilde mi bi tik gozum korktu acikcasi dayanamadigim yerde epidurale sarilirim diye planliyordumama epidural zaten dogumu geciktiriyor o agriyi cekmek dogumu ve sut gelmesini kolaylastiriyor dediler izledigim videolarda falan da epiduralsiz falan dogum yapanlar sanki cok buyuk ve zor bir sey basarmis gibi lanse ettigi icin cok imkansizmis gibi geldi gozume gerci Allah bi sekil yardim eder diye teselli ediyorum kendimk
Bende devlet düşünüyorum şimdilik vajinal doğum görünüyor ama hiç belli olmaz doğum şekli dediler çünkü bebeğimin kafası biraz önden gidiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun iyi doktorlara asistanlara ebelere denk gelelim inşallahDevlet düşünüyorum açıkçası çünkü hastaneler aşırı gereksiz pahalı gibi geliyor. Benim tamamlayıcı var aslında annelik teminatıda var ama doğum ve rutin kontroller için ortakmış tenat tablosu. Yani yıllık 24 bin ₺ veriyor, üstünü benim tamamlamamı istiyor çok saçma geldi
Benimde kızım almadı ama buna bişeyler yapacağız dur bakalımİç karnın genişse ondanda olur sıkma canını. 28 haftadan beri kasılmaları hissediyorum, bel ve karın ağrılarını saymıyorum, boşver olmasın sendeçok uzun süre ayakta kalırsam felaket şişiyorum birde ona çözüm bulamadım sadece
Almadım onları ya. Lazım olursa en kötü gider alırım diye düşündüm. Kızım hiç kullanmadı, bunda en azından emziği tutturayım dedim ama tutar mı bilmem. Denicem şansımı
Devlet düşünüyorum açıkçası çünkü hastaneler aşırı gereksiz pahalı gibi geliyor. Benim tamamlayıcı var aslında annelik teminatıda var ama doğum ve rutin kontroller için ortakmış tenat tablosu. Yani yıllık 24 bin ₺ veriyor, üstünü benim tamamlamamı istiyor çok saçma geldi
Bugün eşimle konuşuyoruz, işyerinden izin istiyor bana destek olmak için evden çalışıcak ocak ayında. En kötü ofise 1 hafta gelmen lazım demişler tamam ocağın ilk haftası gelirim demiş. Dedim sen ne diyorsun o hafta doğurucam beno kadar kendimi o haftaya adapte ettim yani. Sağlıklı olsunlarda ne zaman olursa o zaman gelsinler
33+3 bendeMerhabalar 33+1 oldum ben de. Sağlıkla kavuşalım hepimiz bebeklerimizemerak ettiğim bi şey var bebek hareketleri için doktorunuz bilgi verdi mi beklenti ne olmalı takip etmeli miyiz? Benimle aynı haftada olanlar ne sıklıkta nasıl hissediyorsunuz hareketleri
Sen benden önce doğuracaksın, tutarsa haber et bana neler yaptın vsBenimde kızım almadı ama buna bişeyler yapacağız dur bakalım
Banada aynı şeyi söyledi, 5inde devlete gidicem bakalım onlar ne söylicek. Doktordan doktorada farkediyor sanırım. Amin inşallah canım, o kadar önemli ki gerçekten şu durumdaBende devlet düşünüyorum şimdilik vajinal doğum görünüyor ama hiç belli olmaz doğum şekli dediler çünkü bebeğimin kafası biraz önden gidiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun iyi doktorlara asistanlara ebelere denk gelelim inşallah
Bana bişey söylemedi canım, ama hareketlerini net hissediyorum ben. Daha öncelerde tabi daha hareketliydi, şuanda bi tık daha azaldı arkadaşlarında dediği gibi. Karnımın sağ tarafında, genelde eliyle vuruyor. Onuda eli sürekli yüzünde olduğu için anlayabiliyorum artık. Çok nadirde ayaklarıyla vuruyor sol kasığıma doğruMerhabalar 33+1 oldum ben de. Sağlıkla kavuşalım hepimiz bebeklerimizemerak ettiğim bi şey var bebek hareketleri için doktorunuz bilgi verdi mi beklenti ne olmalı takip etmeli miyiz? Benimle aynı haftada olanlar ne sıklıkta nasıl hissediyorsunuz hareketleri
Ben zaten kalkarken falan farkediyodum bi kas kütlesi beliriyordu ama bunun bi rahatsızlık olduğunu bilemedim . Kontrolde muayene masasından kalkarken doktorum farketti , diastasis rekti diye geçiyormuş biraz araştırdım . Yavaş hareket etmeye çalısıyorum bi kaç gündür ama yine de günlük işleri yaparken ister istemez eğil kalk oluyor , keza iş yerinde de mecburen zorunlu durumlar var ve yeri geliyor koşmak zorunda bile kalıyorum ben+1 ya, yani sadece yatmak kalkmak değilki hala banyoları foşur foşur yıkıyorum mesela duşa kabin camlarını felan yada işte en basiti bulaşık makinesi eğil kalk yapıyorum çokta dikkatli değilim olmaya çalışıyorum ama serin kanlı yavaş bir insan değilim hep bir hız hep bir çabukluk içindeyim. Huyumu da değiştiremem yani bu kas olayını senden duydum ilk kez üzüldüm çünkü ben böyle hareketli olmanın yani günlük hayatımıza değişiklik olmadan devam etmenin daha faydalı olacağına inanıyordum. Zaten bütün yaz yüzdüm mesela karnım kasılıyordu doktorum devam diyordu bana bişey olmuşsa taaaa o zamanlardan olmuştur :)
Haftaya çagırdı formla beraber çizelge düşün başlama tarihi ve saati yazarak iki saatlik dlimindeki 10 hareketi olması lazmmıs onu yakıp edip yazıcam bakalm. Aksam saat 8ile 10 arasında başlıcam 10 harekt hissetmen lazm dedi not edicem onu çizelgeye bakalm bn cok iyi hissediyorm hareketlide bakalmBende ağırlaştım canım, çalışmıyorum ama evde de hiç bişey yapasım gelmiyor açıkçası. Yapmıyorum bende, iyi hissedersem kalkıyorum sadece şu sıralar.
Banada aynı şeyi söyledi canım kafanı kurcalamasın hiç, maşallah kilosuda iyi bencehareket formu nasıl bişey peki? Ben hiç görmedim onu. Bi sonra ki kontrolün ne zaman?
Bende aynı şeyi düşünüyorum, sonra bu zamanları özleyeceğim aklıma geliyor az daha dayan diyorum
Doktora danıştın mı canım, hiç bişey söylemedi ? Yapabilecek hiç bişey yok mu? İlaç falan kullansan en azından. Gerçi benimde geçen hafta dişim kırıldı, beklicez doğum sonrasını hiç bişey yapamam dedi bekliyorum bende♂ çok zor cidden ya
33+3 bendedoktorum öyle bir bilgi vermedi ama ben sabahtan akşama kadar hareketlerini hissediyorum, özellikle karnımın tek bir tarafına toplanıyor bu günlerde… Bundan 3 hafta öncesine kadar yerinde hiç durmuyordu daha fazlaydı tekmeler, artık büyüdükçe çok hareket edecek yeri kalmıyor sanırım
bana da doktor herhangi bir şey söylemedi ama sanki azaldı gibi geldi daha sakin hareketler var gibi belli bi düzen yok bazen içeriden derinden hissediyorum bazen dışarıdan ama 2 saatte bir 10 hareket filan okudum internette ama yani her 2 saatte bir 10 hareket değildir herhalde buBana bişey söylemedi canım, ama hareketlerini net hissediyorum ben. Daha öncelerde tabi daha hareketliydi, şuanda bi tık daha azaldı arkadaşlarında dediği gibi. Karnımın sağ tarafında, genelde eliyle vuruyor. Onuda eli sürekli yüzünde olduğu için anlayabiliyorum artık. Çok nadirde ayaklarıyla vuruyor sol kasığıma doğru
Gün içinde bazen hareketli bazen sessiz, çok sakin olabiliyor. Ama 2 saatte 10 hareket her türlü hissedilir yaHaftaya çagırdı formla beraber çizelge düşün başlama tarihi ve saati yazarak iki saatlik dlimindeki 10 hareketi olması lazmmıs onu yakıp edip yazıcam bakalm. Aksam saat 8ile 10 arasında başlıcam 10 harekt hissetmen lazm dedi not edicem onu çizelgeye bakalm bn cok iyi hissediyorm hareketlide bakalm
Çok normal canım bu haftalarda, dediğin gibi bazen çok derinden vuruyor pozisyon değiştiriyor muhtemelen bazemde sanki karnımda dans ediyorbana da doktor herhangi bir şey söylemedi ama sanki azaldı gibi geldi daha sakin hareketler var gibi belli bi düzen yok bazen içeriden derinden hissediyorum bazen dışarıdan ama 2 saatte bir 10 hareket filan okudum internette ama yani her 2 saatte bir 10 hareket değildir herhalde bu
Ameliyat için testler yaptırmış meğerse canım. Önce royale gittim 4 bin küsur fiyat çıkardılar tahliller için istemedim bende devlette yaptırdım sonra Şafak hocaya gösterdim iyi güzel dedi sonuçlara anestezi doktoruna onaylatti. Tansiyon ölçümüne bakacağız yüksek çıktığı an alacağız seni doğumu saat kaç olursa ara beni dedi. Allah'tan bir şey olmazsa cuma günü de normal kontrolümüz var ona gideceğiz. Bende Bebek de iyiyiz çok şükürHe anladım canım. Sonuçlar çabuk çıkıyor ya inşallah hemencecik hiçbir sıkıntı olmadan çıkar. Haber ver muhakkakk
Seni anlıyorum canım bazen çok sakin oluyor. Hareketleri bana çok az gelince sırt üstü uzanıyorum ve sadece karnıma bakıyorum gerekirse parmak atıyorum karnıma yeterki hareketlensin diyebana da doktor herhangi bir şey söylemedi ama sanki azaldı gibi geldi daha sakin hareketler var gibi belli bi düzen yok bazen içeriden derinden hissediyorum bazen dışarıdan ama 2 saatte bir 10 hareket filan okudum internette ama yani her 2 saatte bir 10 hareket değildir herhalde bu
Sende A Allgood gibi yazmışsın 2 saatte 10 hareket diye, o zaman bu akşamki işimiz belli oldu artıkHaftaya çagırdı formla beraber çizelge düşün başlama tarihi ve saati yazarak iki saatlik dlimindeki 10 hareketi olması lazmmıs onu yakıp edip yazıcam bakalm. Aksam saat 8ile 10 arasında başlıcam 10 harekt hissetmen lazm dedi not edicem onu çizelgeye bakalm bn cok iyi hissediyorm hareketlide bakalm
Evet 10 hareket varsa bir skntı yok dedi bakalm bu akşam başlıyorum
Bencede 2 saat ideal ve hareket için 10 sayısıda iyi ediyo zaten ama çizelge tutmamıstm bakalm tutucazGün içinde bazen hareketli bazen sessiz, çok sakin olabiliyor. Ama 2 saatte 10 hareket her türlü hissedilir ya
Çok normal canım bu haftalarda, dediğin gibi bazen çok derinden vuruyor pozisyon değiştiriyor muhtemelen bazemde sanki karnımda dans ediyoröyle kıvrılıyor karnım yani, çok değişik şimdiki bebekler ya
Günün diğer saatleri de her 2 saatte 10 hareket olmak zorunda değil o zaman di mi? Akşam ben de bakayım bari dinlenince gün sonu daha hareketli oluyor sanırımEvet 10 hareket varsa bir skntı yok dedi bakalm bu akşam başlıyorum8 10 arası takipteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?