• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Ne zaman yapacaklar yani doğumu ben de tam anlayamadım. Benim de 32. Haftada 2600 çıktı bebeğim ama öyle bir şey demedi doktor bana
Normalde burada 42.hafta dolana kadar bekliyorlar ama bende 37 38 de doğumu başlatacağız dediler. Bir önceki doğum zor olduğu için kilosundan yine aynı şey olmaması için. Şuan 32+3 deyim

Ya benim eşim soyadını taşıyan tek erkek torun. Çocuklarımızda bu mirası alıyor doğal olarak. O yüzden eşime de yapmışlar oğluma da yapıyolar doğana da yaparlar cidden bakışları farklı oluyor ama bunun ne önemi var bilmiyorum. Önemli olan şeyin çocuğun sağlıklı ve hayırlı bi insan olması gerekmiyor mu? Dünya kadar soyad taşıyan çocuğun olsun düzgün yetişmedikçe ne önemi var mesela 🤷🏻‍♀️ ben millet kız diye heyecanlandıkça hiç heyecanlanmadım hissettim diyemem ama kız kıyafetlerine bakmaya da heveslenmiyodum mesela oğlumda hiç anlamamıştım 😂 gerçekten 2 tane arkadaşım var çok yakın iyi ki varlar onlar 🥰

Cidden eş desteği olmayınca bütün sülale seferber olsa anlamsız geliyor. İlk 5 ay kustum. Sonra da iştahım yoktu yiyemedim. Şimdi de benim canım çekmesin diye eşimde yemiyor hiç bişey. Eve gelince şöyle bi ortalık toplardı zaten idaretende olsa şimdi daha fazlasını yapıyor saolsun. Bi de çocuğu yıkasa mükemmel olurdu bi ona yanaşmıyor 🙄
Anlamak gerçekten çok zor. Eşimin tarafı full erkek. Aileye ilk kız torun gelince havalara uçtulsr demiştim, şimdide oo erkek torun moduna geçiyolar geriyor bu durumda beni açıkçası 😖 Dediğin gibi düzgün yetişsin yeter yani ne olabilir fazla 🤷‍♂ onada alışır artık napalım, benimki büyük olduğu için kendisi yıkanıyor Allaha şükür. O konuda bayağı rahatımda ev işleri konusunda çok nadir desteğini görüyorum eşimin. Ben yaparsam okey fazlası yok yani

Kızlar ne güzel sizler cinsiyeti öğrendiniz. Benim hala net değil 😢 detaylıda göremedi kız olduğunu tahmin ediyorum demişti, geçen başka ebe erkek gibi gözüküyor dedi, en son bu hafta doktor göremedi ve kız olabilir ama emin değilim dedi. Kıyafetleri kıza göre almıştık artık nasip.
Birde 32.haftada 2700 kg çok fazla geldi doğuma erken başlayacağız suni sancı vs ile 😢 rahat olmaya akışına bırakmaya çalışıyorum. Allah yardım etsin hepimize sağlıcakla kolaylıkla kavuşuruz inşallah
Bu haftada hala görememeleride çok saçma. Keşke net bişey söyleseler ona göre hazırlığını yaparsın 😖
Arkadaşlar merhaba, gebelik süresince şiddetli ishal yaşayan oldu mu hiç? Benim bu süreçte üçüncü ishalim, dün yaptırdığımız balık yağda kızartılmıştı, yağı ağır geldi herhalde, eşimde bir sıkıntı yok ama ben bu sabah ishal ve ishal ağrısı ile uyandım. Öncekileri daha çabuk kontrol etmiştim, bu henüz geçmedi. Kuru toz çaylı yoğurt, haşlanmış patates, nişastalı yoğurt falan tükettim, iyi gelen şeyler genelde. Normalde de ishale çok yatkındır bünyem, bu nedenle dışarıda çok az ürün tüketirim ve evde kızartılmış ürün hiç yapmam ama balıktan tiksinirim diye hep dışarıda yedik ya da dışarıdan yaptırdık şimdiye kadar. Hoş yaklaşık iki aydır balık yemeye başladım, ilk beş ay sürekli kustuğum için. Bu ishal ağrıları da sancı gibi kasıyor karnımı, inşallah bebeğime zarar vermiyordur.
Aile hekimliğide serum takıyor canım hastaneye gitmek istemiyorsan eğer. Serumu sen alıyorsun onlar hallediyor. Bende zehirlendim bir ara sonradan farkettim ama aile hekimi çok sıvı kaybetmişsin, tuzda azalmış görünüyor bi serum takalım demişti. Bir sor istersen. Birde bana bi ilaç vermişti yine tuzlu serum gibi onu içmiştim bayağı iyi gelmişti bana
Merhaba kızlar,ben yazdıklarınıza yetişemiyorum,maşallah,oku oku bitmiyor.
Kızlar,doğal bebek şampuanları neden bu kadar pahalı ya?Fiyatlara baktım,şoke oldum,geçen sene siveno bebek yağı almıştım,onun fiyatı da 2 katına çıkmış neredeyse.
Ben daha almadım ya. Bütçe eror verdikçe verdi 🙈 bu ay alırım muhtemelen ama fiyatlar cidden uçmuş. Bende siveno almayı planladım bakalım

Maalesef öyle oldu. Burda ultrasona çok az aldıkları için. Her gittiğimizde de bebiş ya sırtını döndü ya poposunu o hiç bacak arası bakamadılar. O yüzdende emin olmadılar. 2 kişi kız olabilir biri de erkek olabilir dedi.
Bir önceki doğumumda yüksek kilo olduğu için çok dikiş olmuştu , bundada kilolu bekliyoruz o yüzden erken başlatalım dediler
Hakkinizda hayirlisi olsun saglikla kavusun insallah sonraki mesajda orda 42.haftaya kadar beklendigini yazmissiniz benim gonlumden gecen 40 haftaya kadar bile beklenmemesi sonra kaka yapiyorlarmis falaj ondan korkuyorum en ideali 37-39 arasi bence
Hangi marka,sivenomu?hepsi aynı markamı?
Bu arada bende sivenonun roll onunu ve bebek bulasik deterjanini kullandim ikisinin kokusunu da hic begenmedim . Zaten alerjim var ve bazi parfumler veya kokular daha cok hapsirtiyor bu deterjanda da onu yasadim sanki camasir suyu koklamisim oyle bi rahatsizlik verdi biberonlari yikarken

Kızlar ya, aşırı hastayım dün geceden beri öksürüyorum ciğerlerim çıkacak gibi. Az öncede diş ağrısı başladı. Parol içtim ama fayda etmedi henüz. Buz kompres yapıyorum fayda sağlamıyor. Aksi gibi sol tarafım ağrıyor ama sağ tarafımda da diş kırık doktor hiç bişey yapamayız doğumdan sonra gel dedi. Önerisi olan olur mu geçirmek için? Hastalığı geçtim şuan diş ağrısı detdine düştüm resmen 😭😢

Kızlar ya, aşırı hastayım dün geceden beri öksürüyorum ciğerlerim çıkacak gibi. Az öncede diş ağrısı başladı. Parol içtim ama fayda etmedi henüz. Buz kompres yapıyorum fayda sağlamıyor. Aksi gibi sol tarafım ağrıyor ama sağ tarafımda da diş kırık doktor hiç bişey yapamayız doğumdan sonra gel dedi. Önerisi olan olur mu geçirmek için? Hastalığı geçtim şuan diş ağrısı detdine düştüm resmen 😭😢
Çok kötü durumdaysan antibiyotik bile başlatabilirler , başka bi doktordan fikir almakta fayda var , mecburi durumlarda ilaç kullandırıyorlar neticede , diş ağrısı da hiç bi şeye benzemez . Çok geçmiş olsun

Hakkinizda hayirlisi olsun saglikla kavusun insallah sonraki mesajda orda 42.haftaya kadar beklendigini yazmissiniz benim gonlumden gecen 40 haftaya kadar bile beklenmemesi sonra kaka yapiyorlarmis falaj ondan korkuyorum en ideali 37-39 arasi bence
Aminn çok teşekkür ederim 🙏🙏İlk çocuğum 38 de kakasını yaptığı için acil sezeryan olmuştu ama 2.si 40+5 de geldi normalle. Her bebek farklı oluyor gerçekten.

Çok kötü durumdaysan antibiyotik bile başlatabilirler , başka bi doktordan fikir almakta fayda var , mecburi durumlarda ilaç kullandırıyorlar neticede , diş ağrısı da hiç bi şeye benzemez . Çok geçmiş olsun
Diş aciline gittim ağrı geçmeyince, gargara verdi. Parol kullan dedi ama giderkende içtiğim için sanırım ağrı azalmıştı. Eczacıda bi antibiyotik önerdi, doktora danışıp kullan dedi yarın sorucam bakalım. Polikliniğede randevu aldım ama bakmazlar diye iptal etsem mi dedim bilemedim 🤷‍♂
Kesinlikle. Büyüdükçe yeri azaldığı için iyice zorlaştı sanırım artık görmek.
Ben en son 32'de kontrole gittim, bana pipi şov yaptı resmen yüzünü göstermek yerine 🙈😂 bu arada neredeydin sen? Yurtdışındasın sanırım belki cihazları eski olduğu içinde görememiş, anlayamamış olabilirler

Ben en son 32'de kontrole gittim, bana pipi şov yaptı resmen yüzünü göstermek yerine 🙈😂 bu arada neredeydin sen? Yurtdışındasın sanırım belki cihazları eski olduğu içinde görememiş, anlayamamış ololabilirler
Ne güzel😁 evet yurtdışındayım. Bebiş bi tam dönse görürler muhtemelen ama hep ya sırtı dönüktü ya poposu ya da yan duruyordu 🥹 artık doğumda öğreneceğiz gibi. İsimde bulamadık cinsiyet net olmayınca. Sağlıklı olsun tüm bebeklerimiz de inşallah artık buda böyle bir anı olacak 🥰

Merhaba kızlar,ben yazdıklarınıza yetişemiyorum,maşallah,oku oku bitmiyor.
Kızlar,doğal bebek şampuanları neden bu kadar pahalı ya?Fiyatlara baktım,şoke oldum,geçen sene siveno bebek yağı almıştım,onun fiyatı da 2 katına çıkmış neredeyse.
Hepsiburada da siveno çok fazla indirime giriyor 10 gün önce 2 tanesini 270 tl ye aldım

Bu arada bende sivenonun roll onunu ve bebek bulasik deterjanini kullandim ikisinin kokusunu da hic begenmedim . Zaten alerjim var ve bazi parfumler veya kokular daha cok hapsirtiyor bu deterjanda da onu yasadim sanki camasir suyu koklamisim oyle bi rahatsizlik verdi biberonlari yikarken
Sorma canım bende sivenonun kokusunu beğenmedim hiç çamaşırlar için almıştım bir daha almayı düşünmüyorum. E bebeğin kendi toz deterjanı daha güzel bence.

Ne güzel😁 evet yurtdışındayım. Bebiş bi tam dönse görürler muhtemelen ama hep ya sırtı dönüktü ya poposu ya da yan duruyordu 🥹 artık doğumda öğreneceğiz gibi. İsimde bulamadık cinsiyet net olmayınca. Sağlıklı olsun tüm bebeklerimiz de inşallah artık buda böyle bir anı olacak 🥰
Amin sağlıklı olsunlarda gerisi boş 🥰 sizede çok güzel bi anı bırakıyor öyle düşünün artık 🥰🌸

Back
X