• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    177
Teşekkür ederim canım.Sana da Allah kolaylık versin,bana yumurta yasak dedi,benim bildiğim bir çok tarifte yumurta var,sabah kahvaltıda chatgpt yulaflı,irmikli,muzlu avokadolu tarifleri verdi.Tuzlu da yeme dedi,peynir de yiyemem.Lor peyniri,süzme yoğurt,yoğurtla da idare etmeliyim sanırım.Ana öğünlerde başka neler yiyorsun canım?Karnabahardan ne yapıyorsun?

Çok teşekkür ederim canım.Anne enfeksiyon geçirince amniyon sıvısı bulanıklaşa biliyor,benimki böbrekten galiba,dünden beri sağ tarafımda da ağrı var,ama bu bende daha önceleri de olan sinir ağrısı galiba,2 gün önce usg-de bunları duyunca ağrım olmaya başladı😄psikolojik ağrı sanırım.Ben 1 haftadır kendimi daha enerjik hiss ediyordum,meğerse tansiyonum yükselmiş,benim kaplumbağa gibi yavaş olmamın sebebi tansiyonumun hep düşük olması galiba.Tansiyonumu her gün ölçeceğim,bu sabah açken 12/8-di,bende normalde 10/7,9/7,9/6 olduğu için bu benim için yüksek sayılıyor.İlaçlara ve iğnelere de başladım,doktor bana dün rahat görünüyorsun diyor,ben de dedim ki,ne olacaksa olacak,hayırlısı,böyle düşünüyorum artık.
Ya evet,çok sevinmiştim,ben hiç bir şey yapamadan ameliyata gitmiştim,benim kız kardeşim yok,kız kardeşin yapacağı şeyi bana yapmıştılar,ben de söz verdim ki,onların iyi gününde de ben böyle yapacağım inşallah.
Karnabahar,ıspanak,kabaklı patlıcanlı etli türlü yemekleri yapıyorum ben içine havuç patates ekleyemiyorum şekerden dolayı ama senin öyle bi problemin yok🧿 haftada 1 balık yemeye çalışıyorum ama fırında olacak şekilde kızartmadan uzak duruyorum. Genel olarak sıraya döktüm 1 gün sebze yemeği 1 gün et yemeği 1 gün balık 1 gün bakliyat yemeği şeklinde böyle olunca o gün ne günüyse onu pişiriyorum pirinç yerine basmatiye geçtim ama genel olarak sebzeli bulgur pilavı yapıyorum domatesli biberli falan sabahları da bu ara yulaflı tarifler bende denemeye başladım çorbalarda da normal un yerine yulaf unu kullanıyorum

Kızlar bugün 33+3 üm bana bi güncelleme geldi hareket edemiyorum😂 müthiş bi kuyruk sokumu ve çatı kemiği ağrısı yaşıyorum sanki çocuk kasıklarımda yaşamını sürdürüyor gibi yürüyemiyorum resmwn nolucak böyle

Canım beni şimdi egepolden aradılar. Emzirme eğitimi için. Yarın doğuma hazırlık doğum eğitimi varmış. İsterseniz önümüzdeki hafta gelin dediler. Seninde bugün kontrolün vardı sanırım. İstersen bir sor bugün gidince. Odaları da gezdireceklermiş. Bayağı ilgili ve tatlılardı 10 dakka kadar sohbet ettik. Mauvee Mauvee
Canım evet şimdi çıktım hatta buraya atayım diye ben de broşürü çekmiştim ama ben bir iki gün gidemem sonrasında katılabilcem

Kızlar bugün 33+3 üm bana bi güncelleme geldi hareket edemiyorum😂 müthiş bi kuyruk sokumu ve çatı kemiği ağrısı yaşıyorum sanki çocuk kasıklarımda yaşamını sürdürüyor gibi yürüyemiyorum resmwn nolucak böyle
Kanguruluktan fok balikligina gecis evresi
Gecen hafta yasadim😆

Evet ya kesinlikle çalışırken izin gününde ne yapacağımı şaşırırdım, şimdi evde aynı durum😅

Senin lahmacun partisi ne oldu ya?🙊
Ay dun atlattik kuzum ahahha bi de kendileri ismarlayacaklarmis evde corbalarini icip gelmisler biz bi tane yeriz dediler bende baskasi ismarlarken 10 tane yerim demeye cekinirim sahsen bende sakayla karisik 3 yerdim ama mutevazilik olsun diye 2 yicem dedim esime o da garanti olsun diye bol keseden soylemis neyse ki iyi oldu kahvaltimi da cikardim 🤣🤣🤣🤣
Acıbademde takipliyim ben :)
Orda ceren ve mine hocanin cok hastasi vardi ismini vermeyecegim bi hanimefendi daha var reklamini iyi yapiyor ama bence cok cirkef birine benziyor 🤣 oraya girecek olsam cerenn hocaya giderdim kesin

Canım evet şimdi çıktım hatta buraya atayım diye ben de broşürü çekmiştim ama ben bir iki gün gidemem sonrasında katılabilcem
Hastanenin anlaşmalı olduğu organizasyon firması da aradı canım. Paketleri gönderdi. Haftaya cts görüşmeye gideceğiz.

Bu arada bebiş nasıl? Nasıl geçti? Nst’ye aldılar mı?

Aramızdaki çalışan arkadaşlar bu 24 haftaya çıkacak olan doğum izni bizi kapsayacak mı ya biliyor musunuz ben bugün ik yı aradım ama bilgileri yok henüz yürürlükte olmadığı için

Hastanenin anlaşmalı olduğu organizasyon firması da aradı canım. Paketleri gönderdi. Haftaya cts görüşmeye gideceğiz.

Bu arada bebiş nasıl? Nasıl geçti? Nst’ye aldılar mı?
Şimdi eve geldim yemek yedim anca yazabilecek pozisyondayım 😂
Canım ben 34+3teyim bebek 37 haftalarda görünüyor ve 3 kg olmuş 🧿 öncelikle maşallah diyeyim tabi🫠 ama doktor 38-39ları beklemeyiz böyle giderse dedi kesin olmamakla birlikte. Nstye girdim hatta iki kere girdim ilkinde bebiş çok hareketliydi kalp atışı yüksekti doktor bi de sakinken görmek istedi ikisinde de sıkıntı yoktu görünen bir sancı yok şükür.
Bu organizasyonlara gelince benim çok sinirimi bozdular öoğu hastanede doğum anında fotoğraf video çekiliyor ve bu doğum paketine dahil oluyor örnek medicana böyleydi. Burda 10k gibi bir fiyat istemişler ve oda süslenmiyormuş şirketle anlaşın dediler. Eşim de demiş biz kapı süsü çikolata vs her şeyi sipariş ettik ne demek getiremeyiz falan onlar da tamam o zaman onları getirirsiniz demişler. Fotoğraf meselesine uyuz oldum 10k vermeyi hiç istemiyorum onun yerine gider başka bir şey alırım yani ben zaten yenidoğan ve hamile çekimi için başka bi yerle anlaşmıştım. O işi naparız bilmiyorum.
Sana liste geldiğinde benimle de paylaşır mısın canım çünkü bugün eşim konuştu ben nstdeyken kendim konuşamadım

Aramızdaki çalışan arkadaşlar bu 24 haftaya çıkacak olan doğum izni bizi kapsayacak mı ya biliyor musunuz ben bugün ik yı aradım ama bilgileri yok henüz yürürlükte olmadığı için
Valla kapsamasını umuyorumm. Çünkü tahminimce 1 Ocak 2026 ve sonrası doğumlular diye çıkar ya

Bir de arkadaşlar benim karnım sanki biraz aşağı indi 🙈 aslında bunun bilimsel bir şey olmadığı yazıyor her yerde ama çocuk artık ağır mı geliyor doğum mu yaklaştı bana gelenler geldi 😂bugün de bir arkadaşım doğuma giriyor zaten iyice heyecanlandım

O modelleride var evet 🤣 bazılarıda kankim oldu sağolsun evde yoksam abla cama bıraktım diyor 🤣🤣

Pazartesi devlete görünücem, sabah aç karnına gidicem bu sefer bakalım gün falan verir belki 😊 özelde ki doktorum ocağın ilk haftası demişti, geçen acilde kadın doğuma gittiğimde de biran önce zamanı ayarlasınlar dedi korkuttu. Ebemleylede konuşunca erken gelicek heralde dedi. Karmakarışık bi hal aldı yani.
Ama mevcutta ki doktoruma güveniyorum açıkçası, o bi sorun görseydi erken vs gelicek derdi.
Yanisi belli değil, bakalım pazartesi bi öngörü olur heralde 🤣🤣
Hadi ikimizde hayırlı haberler alırız pazartesi inşallah😊 sen sezeryan olacağın için sana her türlü gün verirler yakın zamanda

Ay dun atlattik kuzum ahahha bi de kendileri ismarlayacaklarmis evde corbalarini icip gelmisler biz bi tane yeriz dediler bende baskasi ismarlarken 10 tane yerim demeye cekinirim sahsen bende sakayla karisik 3 yerdim ama mutevazilik olsun diye 2 yicem dedim esime o da garanti olsun diye bol keseden soylemis neyse ki iyi oldu kahvaltimi da cikardim 🤣🤣🤣🤣

Orda ceren ve mine hocanin cok hastasi vardi ismini vermeyecegim bi hanimefendi daha var reklamini iyi yapiyor ama bence cok cirkef birine benziyor 🤣 oraya girecek olsam cerenn hocaya giderdim kesin
Ahahahah kahvaltını da aradan çıkardıysan bu lahmacun partisi iyi olmuş🤣 bulaşık derdi de olmadı bak

Orda ceren ve mine hocanin cok hastasi vardi ismini vermeyecegim bi hanimefendi daha var reklamini iyi yapiyor ama bence cok cirkef birine benziyor oraya girecek olsam cerenn hocaya giderdim kesin
Ben eski Acıbademliyim , kadın doğum hemşiresiyim zaten 🤣Mine hoca çok yoğun maalesef , randevu bulmak da imkansız . Ceren Hocayı da tercih etmedim . Muhtemelen o çirkef doktor benim doktorum, ama ben çok memnunum kendisinden ahahhaha🤣

Şimdi eve geldim yemek yedim anca yazabilecek pozisyondayım 😂
Canım ben 34+3teyim bebek 37 haftalarda görünüyor ve 3 kg olmuş 🧿 öncelikle maşallah diyeyim tabi🫠 ama doktor 38-39ları beklemeyiz böyle giderse dedi kesin olmamakla birlikte. Nstye girdim hatta iki kere girdim ilkinde bebiş çok hareketliydi kalp atışı yüksekti doktor bi de sakinken görmek istedi ikisinde de sıkıntı yoktu görünen bir sancı yok şükür.
Bu organizasyonlara gelince benim çok sinirimi bozdular öoğu hastanede doğum anında fotoğraf video çekiliyor ve bu doğum paketine dahil oluyor örnek medicana böyleydi. Burda 10k gibi bir fiyat istemişler ve oda süslenmiyormuş şirketle anlaşın dediler. Eşim de demiş biz kapı süsü çikolata vs her şeyi sipariş ettik ne demek getiremeyiz falan onlar da tamam o zaman onları getirirsiniz demişler. Fotoğraf meselesine uyuz oldum 10k vermeyi hiç istemiyorum onun yerine gider başka bir şey alırım yani ben zaten yenidoğan ve hamile çekimi için başka bi yerle anlaşmıştım. O işi naparız bilmiyorum.
Sana liste geldiğinde benimle de paylaşır mısın canım çünkü bugün eşim konuştu ben nstdeyken kendim konuşamadım
Canım maşallah kocaman olmuş bu gidişle kesinleşti benden önce doğum yapacağın.:) Beni arayan organizasyoncu dışarıdan fotoğrafçı ve süslemeci kabul edilmiyormuş hastaneye öyle dedi. Doğum paketinin içinde zaten varmış ama diyorki benim ekibimin çekebilmesi için doğumun sabah 8:00 ile akşam 17:00 arasında gerçekleşmesi gerekiyor. Eğer ola ki bu saatler aralığında olmadı doğum hastanede çalışanlardan biri çekiyormuş. Hastane canım kızım ya da oğlum şeklinde kapıya tül yapıyormuş ve şerbet dağıtıyorlarmış. Sonuçta normal doğum beklediğimiz ve saat belli olmadığı için ekstra paket önerdi Duygu hanım eğer acil alındınız ve yetişemedik o zaman ücreti iade ediyoruz dedi ama örneğin 2 cm açıklıkla geldiniz ebeler bize haber veriyor ona göre geliyoruz dedi tabii ekstra paket olursa 7/24 kendileri gelip çekiyormuş. Bana paketler geldi ve fiyatları epey yüksek buldum ben istersen sende bir bak ama sana nasıl ulaştıracağım uygunsa özelden telefonunu yaz ben sana Duygu hanımın telefonunu ve paketleri atayım. Yerleri egepolün yan sokağıymış önümüzdeki hafta sonu bu doğum eğitimine katılırsam gidip görüşebilirim belki ama ekstra bir paket almak istemiyorum. Belki zaten çalışma saatleri içinde doğum yapacağım ve gelip çekecekler yani. Kafam karıştı açıkçası.

Hadi ikimizde hayırlı haberler alırız pazartesi inşallah😊 sen sezeryan olacağın için sana her türlü gün verirler yakın zamanda
Bende aynı şekilde düşünüyorum ya. Geçen gittiğimde aç gelseydin hallederdik dedi. Bakalım burası ne diyecek.

Kafama takılan bi soru var ya, size danışayım.
2 tane hastane var birisi bana en fazla araçla 5 dk trafiksiz. Dibimde yani. Eşim orada doğum yap diyor, ilk doğumda orada oldu. Yine acil sezeryan olduğum için doğum sonrası hizmet vs iyiydi. 8 senede değişmişte olabilir bilmiyorum.

Birde en fazla yarım saat uzaklıkta hastane var ama kadın doğum hastanesi. Yenidoğan bakımı vs var, Allah korusun yoğun bakıma girmesi gerekirse aynı hastanede olabilir. Ama son zamanlarım ya buraya gitmeyede üşeniyorum bi noktada.
Siz olsanız ne yapardınız, hangisini tercih ederdiniz?

Back
X