• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Mantardan muzdarip olan var mi, varsa ne yapiyorsunuz?? Bıktım artik haftalardir 1 hafta iyiysem 2 hafta kötüyüm.. bir yandan mantar bir yandan hemoroid türedi bir de..
Var mi bu durumda olan:(

Merhaba şehir hastanesi 21 haftalık gebelik takip yaptıran arkadaşlar yardımcı olurmusunuz doktorunuz nasıl bir yol izliyor süreç takibi için. 21 hafta hamileyim Eskişehir şehir hastanesine gidiyorum doktorum 3 lü test ve ayrıntılı ultrason sonucuma baktıktan sonra kendi ayrıca bebeği ultrasonda takip etmedi, bundan sonraki süreç için hastane içinde ki usg den randevu alıp sonuçları ona bu şekilde göstereceğimi söyledi ve tüm sonuçların yanımda olması gerektiğini önceki ile kıyaslama yaparak gelişimi gözleyeceğini söyledi sizlerin doktorları nasıl ilerliyor pek bilgili ve ilgili yaklaşım görmedim

Merhaba şehir hastanesi 21 haftalık gebelik takip yaptıran arkadaşlar yardımcı olurmusunuz doktorunuz nasıl bir yol izliyor süreç takibi için. 21 hafta hamileyim Eskişehir şehir hastanesine gidiyorum doktorum 3 lü test ve ayrıntılı ultrason sonucuma baktıktan sonra kendi ayrıca bebeği ultrasonda takip etmedi, bundan sonraki süreç için hastane içinde ki usg den randevu alıp sonuçları ona bu şekilde göstereceğimi söyledi ve tüm sonuçların yanımda olması gerektiğini önceki ile kıyaslama yaparak gelişimi gözleyeceğini söyledi sizlerin doktorları nasıl ilerliyor pek bilgili ve ilgili yaklaşım görmedim
Merhaba bende Eskişehirdeyim , Acıbadem’de takipliyim .Detaylı usg ’den sonra her kontrolde doktorum kendi usgyle bakıyor , detaylıdan sonra vitaminlerim başlandı, yarın 24.haftam şeker yüklemesi yapıcaz -tabi ben kusmadan durabilirsem- size acaba sadece usgler için öyle söylenmiş olabilir mi ? Çünkü bebeğin gelişimi için kadın doğumla paralel gitmek şart 🥲

Mantardan muzdarip olan var mi, varsa ne yapiyorsunuz?? Bıktım artik haftalardir 1 hafta iyiysem 2 hafta kötüyüm.. bir yandan mantar bir yandan hemoroid türedi bir de..
16 hafta civarı başıma gelmişti dr fitil verdi onu kullandım bir de işte tavsiyelere dikkat ettim mesela duştan sonra iyice kurulamak sık iç çamaşırı değişmek iç çamaşırlarını beyaz seçip yüksek derecede yıkamak bol su içmek gibi gibi

Merhaba bende Eskişehirdeyim , Acıbadem’de takipliyim .Detaylı usg ’den sonra her kontrolde doktorum kendi usgyle bakıyor , detaylıdan sonra vitaminlerim başlandı, yarın 24.haftam şeker yüklemesi yapıcaz -tabi ben kusmadan durabilirsem- size acaba sadece usgler için öyle söylenmiş olabilir mi ? Çünkü bebeğin gelişimi için kadın doğumla paralel gitmek şart 🥲
Kadın doğum doktorum istedi bunu 1 ay sonrasına hastane içinde usg olan yerde yaptırıp sonucu getirmemi söyledi bugün neden kontrol olmadım ultrasonda bakmadı onu bilemedim 3 gün önce ayrıntılı ultrasona girmiştim sonucunu götürdüm ondan mı acaba diyorum. Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah belirsizlik çok kötü

Kadın doğum doktorum istedi bunu 1 ay sonrasına hastane içinde usg olan yerde yaptırıp sonucu getirmemi söyledi bugün neden kontrol olmadım ultrasonda bakmadı onu bilemedim 3 gün önce ayrıntılı ultrasona girmiştim sonucunu götürdüm ondan mı acaba diyorum. Hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah belirsizlik çok kötü
Muhtemelen çok yeni bakıldığı için gerek görmemiştir ama bizde hep heyecanlıyız elimden gelse her gün gidip görmek isterim 🥹 Amiiinnn hepimiz için hayırla , sağlıkla kavuşalım inşallah 🙏🏻🌸

Ben yaşadım bu sorunu, gebelik öncesinde de vardı. Hatta akıntı rengi kötüydü. İkinci trimesterde doktor önce Donaxyl yazdı, 6lı vajinal tabletti. O bir işe yaramadı. Daha sonra Zalain yazdı, tek bir fitil. Sanırım biraz işe yaradı o ama tam kesmedi. Sonrasında iki kez idrar yolu enfeksiyonu için Manurol saşe kullandım, suya katılıp gece içilen. Bu saşeler biraz iyi geldi. Hijyen kurallarına dikkat etmeye çalışıyorum. Çok çok sık iç çamaşırı değiştiriyorum, bol su içiyorum ancak zamanla akıntım yine renk değiştirip artıyor. Koku hiç olmadı bu arada. Belki mantarım bitmiştir, sadece bakteri vardır diyorum artık.

Ben yaşadım bu sorunu, gebelik öncesinde de vardı. Hatta akıntı rengi kötüydü. İkinci trimesterde doktor önce Donaxyl yazdı, 6lı vajinal tabletti. O bir işe yaramadı. Daha sonra Zalain yazdı, tek bir fitil. Sanırım biraz işe yaradı o ama tam kesmedi. Sonrasında iki kez idrar yolu enfeksiyonu için Manurol saşe kullandım, suya katılıp gece içilen. Bu saşeler biraz iyi geldi. Hijyen kurallarına dikkat etmeye çalışıyorum. Çok çok sık iç çamaşırı değiştiriyorum, bol su içiyorum ancak zamanla akıntım yine renk değiştirip artıyor. Koku hiç olmadı bu arada. Belki mantarım bitmiştir, sadece bakteri vardır diyorum artık.
Bende donaxly kullandım gebelikte mantar için verilen tek fitilmiş b grubu olan yani. Ama gerçektende dediğin gibi etkisi öyle az ki. Çok zor kurtuldum Allah korusun bi daha tekrarlamasın kimsede ya

Bende donaxly kullandım gebelikte mantar için verilen tek fitilmiş b grubu olan yani. Ama gerçektende dediğin gibi etkisi öyle az ki. Çok zor kurtuldum Allah korusun bi daha tekrarlamasın kimsede ya
Gunde 2 kez olmak uzere 10 gundur falan Canesten krem sürüyorum, hala da aksam olunca kaşıntı basliyo. Akintim vs yok. Kasinti cok canımı sıkıyor. Detayliya yeni girdim kontrole 4 haftam var ne yapsam bilemedim🤷🏼‍♀️

Gunde 2 kez olmak uzere 10 gundur falan Canesten krem sürüyorum, hala da aksam olunca kaşıntı basliyo. Akintim vs yok. Kasinti cok canımı sıkıyor. Detayliya yeni girdim kontrole 4 haftam var ne yapsam bilemedim🤷🏼‍♀️
Travazol krem bir kereye mahsus kullanmama izin vermişti dr o kesti benim kaşıntımı. Karbonatlı su ile silmekte iyi geliyor. Bide beslenmeden şekeri ve kafeini 1-2 gün çıkarın bakalım inşallah iş yarayacaktır. 🙏🏻

Kızlar 26+2 oldım bebiş sanki mideme tekme atıyır bu haftalarda bebek o kadar yukarıya çıkar mı nefessiz kalıyorum resmen

Kızlar 26+2 oldım bebiş sanki mideme tekme atıyır bu haftalarda bebek o kadar yukarıya çıkar mı nefessiz kalıyorum resmen
Evet çıkıyor 27 deyim bende bir midemde bir kasıklarımda vallahi perişan etti beni. Nefesimde yetmiyor panikliyorum öyle olunca. Bakalım 32 den sonra napcaz🥲

Tansiyon çok önemli geçmiş olsun. Ben bir önce ki hamileliğimde preklamsi ile doğum yaptım doğum sonrası bile hemen düşmedi tansiyonum tuzu kesmek ilaç kullanmak falan lazım😕
Benim bekarkende sebepsiz tansiyon çıkmalarım olurdu. Sebep bulamamışlardı. En başından beri hafif artışlar vardı, ortalarından sonra da hiç normal seyretmeyen, tehlikeli sayılacak kadar da yüksek olmayan tansiyonlarım oluyodu. Şişkinliğim oluyodu ama tansiyona bağlayan olmadı kimse bunu. Benimde bilgisizliğimdi anlamıyordum. Bende ayakta olduğum bi işte çalışıyodum. 2li testte rahim damarlarında notch gözlenmişti. Ama bi şey yapılmadı, takip et denmişti sadece ki sonucunda preeklampsi ile 36. Haftada doğuma alındım tansiyonumun düşmediği kontrolde farkedildi, ilaca rağmen düşmedi. Doğum sonrası uzunca bi süre tansiyonum normali görmedi. Ama vücudum alıştığı için tepki vermiyodum artık.

Bu hamileliğimde 2li testte bi damarda tıkanıklık vardı diğeri iyiydi. Coraspin kullanmaya başladım. Söylediğim her doktor bağlantı olamayacağını söyledi ama tansiyonumda normal seyretmeye başladı 11-7lerde geziyor enn iyileri 14-8 olan tansiyonum. Çok şükür diyorum. Detaylıda doktorum akımlarn düzelmesi durumu iyileştirmil görünüyor dedi. Damar akımları konusunda hiçbir problem yok, tertemiz çıktı. Tıkanıklık açılmış. Hatta en ufak artışlara tekrar tepki vermeye de başladım artık algılıyorum. Tansiyonun başıma bela olacağını bilerek çok dikkatli davrandım en başından beri.

Detaylı ultrasonda damar akımlarında bi problem var mı? Doktor idrarda protein kaçağı baktı mı? 20 hafta sonrası beliren tansiyon preeklampsi şüphesi olarak değerlendirilir. Kendinizi dinleyin, uyku bastırdığı, beyin sisi yaşadığınız, algılarınızın kapandığı, mide bulantısı ve eş zamanlı baş ağrısı çektiğiniz anlar varsa tansiyon ani yükseliyordur.
Teşekkür ederim,tansiyonum normalde düşüktür,şimdi 13/8,12/7 gibi.Detaylıda sorun çıkmamıştı,bu ay idrar testi vermedim,doktora bu durumu söylediğimde de tahlil istemedi,tansiyonumu ölçmemi istedi,sonra da ilaç yazdı.

Dependde zaten büyükler için bez zaten. Külot şeklinde ve aslen idrar kaçırmayı tutmak için. Aynı şey yani. Daha erken pede geçmişsiniz ama benden ben tam günü hatırlamıyorum ama hastaneden çıkarken depend vardı onu hatırlıyorum
Dependi biliyorum,ben özelde doğum yaptığım için hasta bezini hastane veriyordu,pedi de kendim götürmüştüm,ama isteyince orada da veriyorlardı sanırım.Bu yüzden depend benim için ayrıca masraf olacaktı,çünkü yurtışından sipariş etmem gerekiyordu.Kanaması uzun sürenler için hasta bezindense depend daha rahat olur tabi.

Kizlar bisey soracagim ya basur gibi sorunlar yasayaniniz var mi aslinda basur oldugunu dusunmuyorum ama kabizliktan dolayi birkac kere zorlanarak tuvalete ciktim ve kanama yasadigim oldu neyse dun gece yine zorlanarak yapmistim uyumadan once sabah kucuk tuvaletimi yapmak icin girdim peceteye yine kan geldi ama vajinamdan geldi sanip cok korktum ama makattan geldigini dusunuyorum yazarken biraz utandim nolur kusura bakmayin ama aynisini yasayan var mi diye sormak istedim :(
Her sabah aç karnına siyah mürdüm eriği yiyin,gün içerisinde de yemeye çalışın,ben ilk hamileliğimde kabızlığımı bununla gidermiştim.Bu hamileliğimde kabızlık olmadı.

Back
X