• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Seam kızlar,dünden beri benkm 2 ayağım da şişdi.Öncesinde sağ ayağımda bir az şişlik vardı,şimdi solda da var,doktor tansiyonumu ölçdürdü,çok yüksek olmadığı için ilaç yazdı.İlk gebeliğimde soma kadar sadece sağ ayağımda olmuşdu.Bu durum beni korkutuyor,aranızda bpyle olan varmı?Öğretmen olduum için ayakta çok kalıyorum,eve de gelip yemek,ev işi yapınca böyle oldum.
Tansiyon çok önemli geçmiş olsun. Ben bir önce ki hamileliğimde preklamsi ile doğum yaptım doğum sonrası bile hemen düşmedi tansiyonum tuzu kesmek ilaç kullanmak falan lazım😕

Seam kızlar,dünden beri benkm 2 ayağım da şişdi.Öncesinde sağ ayağımda bir az şişlik vardı,şimdi solda da var,doktor tansiyonumu ölçdürdü,çok yüksek olmadığı için ilaç yazdı.İlk gebeliğimde soma kadar sadece sağ ayağımda olmuşdu.Bu durum beni korkutuyor,aranızda bpyle olan varmı?Öğretmen olduum için ayakta çok kalıyorum,eve de gelip yemek,ev işi yapınca böyle oldum.
Benim bekarkende sebepsiz tansiyon çıkmalarım olurdu. Sebep bulamamışlardı. En başından beri hafif artışlar vardı, ortalarından sonra da hiç normal seyretmeyen, tehlikeli sayılacak kadar da yüksek olmayan tansiyonlarım oluyodu. Şişkinliğim oluyodu ama tansiyona bağlayan olmadı kimse bunu. Benimde bilgisizliğimdi anlamıyordum. Bende ayakta olduğum bi işte çalışıyodum. 2li testte rahim damarlarında notch gözlenmişti. Ama bi şey yapılmadı, takip et denmişti sadece ki sonucunda preeklampsi ile 36. Haftada doğuma alındım tansiyonumun düşmediği kontrolde farkedildi, ilaca rağmen düşmedi. Doğum sonrası uzunca bi süre tansiyonum normali görmedi. Ama vücudum alıştığı için tepki vermiyodum artık.

Bu hamileliğimde 2li testte bi damarda tıkanıklık vardı diğeri iyiydi. Coraspin kullanmaya başladım. Söylediğim her doktor bağlantı olamayacağını söyledi ama tansiyonumda normal seyretmeye başladı 11-7lerde geziyor enn iyileri 14-8 olan tansiyonum. Çok şükür diyorum. Detaylıda doktorum akımlarn düzelmesi durumu iyileştirmil görünüyor dedi. Damar akımları konusunda hiçbir problem yok, tertemiz çıktı. Tıkanıklık açılmış. Hatta en ufak artışlara tekrar tepki vermeye de başladım artık algılıyorum. Tansiyonun başıma bela olacağını bilerek çok dikkatli davrandım en başından beri.

Detaylı ultrasonda damar akımlarında bi problem var mı? Doktor idrarda protein kaçağı baktı mı? 20 hafta sonrası beliren tansiyon preeklampsi şüphesi olarak değerlendirilir. Kendinizi dinleyin, uyku bastırdığı, beyin sisi yaşadığınız, algılarınızın kapandığı, mide bulantısı ve eş zamanlı baş ağrısı çektiğiniz anlar varsa tansiyon ani yükseliyordur.

1 ocağı görmeyi çok istiyorum ama aralıkta doğuracak gibiyim🥲
İnşallah zamanında gelir canım ben ilk doğumumda 41. haftamda doğurmuştum. O zaman ekim annelerindeydim. Ekimin başıydı doğurdum diye yazdıkça herkes heyecanlanıyordu bir de ben ilk doğuranlardandım kızım 3 ekim doğumlu ondan dedim sizde doğurdum ben falan derseniz bizde mutlu sona çok yaklaştığımızı anlayacacağız.

Back
X