• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    154
Evin ısısına göre kısa kollu zıbının üstüne tulum yeterli olur diye düşünüyorum zaten ilk zamanlar ince de olsa bi battaniyeye sarma durumu oluyor yarım kundak şeklinde ☺️ hastane çıkışında bundan bi kat daha fazla giydirilip yani uzun zıbın uzun alt üstüne tulum şapka kalın battaniyeye sararsak yeterli olur diye düşünüyorum direk arabaya binilecekse. Kış çocuğu olduğu için ben bir astronot tulum da aldım dışarısı için. Anne içgüdüsüyle bir şekilde giydirilir canım 😀

astronot da kalın olur boğulur çocuk ilk zamanlar gibi geliyor 😂

Kızlar e-bebekte sleppy yenidoğanlarda 1 alana 1 bedava var. Ben uni baby yeni doğan aldım ama bunu da deneyeyim istiyorum. Bugün gittiğim e-bebekte kalmamıştı.

Yani evet öyle ama. Biz zıbın giymiyoruz mesela. Ben kışın evde tayt tişört takılıyorum üşümem. Bebeğe de ince tulum giydirdim diyelim bir yere giderken mesela o ince tulumu yerine bir tık kalın tulum mu olmalı.
Sonra hastane çıkışında üzerinde ne olmalı. Battaniyeye mi sarıyoruz? 😂 ne alacağımı bilmiyorum nereden nasıl bir şey alınıyor daha kışlıklar çıkmadı mı acaba. Hani şöyle online da baktım da.
alışverişe de hiç çıkmadım çıkarsam yanımda oğlum oluyor onunla bebek kıyafetlerinin arasında fazla oyalanamıyorum. Gerginlik başlıyor şimdiden 😂😂😂😂
Yenidoğan kıyafetlerinde pek kalınlık seçeneği olmuyor daha çok 3 ay civarı beden ve üzerinde oluyor öyle kalınlık seçeneği. Benim oğlum Ekim doğumlu. Onun zamanında aldığım kalın kıyafetler hep 3 ay itibariyleydi. Yani daha küçük beden yoktu zaten. Belki tam kış bebeği olmadığı için gözümden kaçmıştır bilemiyorum. Gerçi 1 ay erken doğdu Kasım doğumlu olması gerekiyodu hazırlığını da ona göre yapıyodum yine de pek görmedim. Sanki bi kat kalın kıyafet giydirmektense bi kaç kat ince kıyafet daha iyi bi seçenek diye uzman yorumları gördüğümü hatırlıyorum. Yani kısa ya da uzun kollu zıbın+tulum ya da alt üst takım+bi çorap ya da altı ayaklıysa pantolonunun çoraba da gerek yok ev ısısı uygunsa. Evdeyse ev ortamı soğuksa belki yelek ama ben gereksiz görüyorum ilk aylar. Bebeklerin hareketlerini uykuda kollarını sabitlemek harici çok kısıtlamamak lazım onların öğrenme biçimi bu sonuçta. Gerekiyosa dışarı çıkarken kalın kürk gibi, yün gibi tulumlar var ya onlardan ya da varsa belki astronot tulum, yeterli. Hele arabayla seyahat edicekse son kat tulum yerine battaniye daha iyi bi seçenek, araç koltuğuna onunla koymak mantıklı değil hem bedeni büyütüyor hem terlemeye davetiye çıkarıyor hareket kısıtlanınca. Fotoğraftakilerin alttaki ikisi oğlumdan kalma üsttekini de yeni aldım. Mavi olan 1 aylık. Üstteki 3-6 ay. Alttaki 6-9 ay. Bi sonraki kış içinde astronot mont var oğlumdan kalan 😂 bi de kalın battaniye var 2 tane biri daha ince ama baya sıcak tutan bişey ttüylümsü ama rahatsız edici değil. Oğlum soğuk havada hala kullanabilir. diğeri baya kalın kışlık battaniye daha büyük. Çeyiz setlerinde falan oluyo ya kalın kendinden desenli onlardan onların bebek versiyonu 😂 bi de benim bebekliğimden kalma kol ve ayakları düğmelenerek sanki uyku tulumumsu bişey olan içi penye dışı yünlü kalın bi battaniye var. Oğlumda da kullanmıştım. Dışarısı ve soğuk ortamlar için fazla bile bunlar. Ev ortamında zaten evde bi çocuk daha var onun üşümediği ortamda bebekte üşümez.

Hastaneden çıkarken puseti varsa normal zıbın+kıyafet sonra puset koyup üstüne battaniye. Yoksa da fotoğraftaki gibi kalın bi üst tulum yeterli. Zaten kış ayında yağmurluksuz bebek arabasıyla çıkılmaz o da soğuğu rüzgarı çok büyük oranda kesiyor zaten

Eklentiler

• IMG_20251006_021907_088.webp
    IMG_20251006_021907_088.webp
    54,9 KB · Görüntüleme: 1
Back
X