• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    158
Esim saglikci oldugu icin evimizde bin cesit crocs var malesef bende hic sevmiyorum tuvalet terligi gibi geliyor bana 🤣🤣 ama hastaneye goturucem giderken idareten alti falan kaymiyo en azindan bi de kalin yapili ayagi da usutmuyo ayakkabi gibi o acidan rahat
Neyse artık belki o kadar kaba gözükmeyen ama o tarz bir şey bulurum 🫠

Benim ayaklarım uzun ve ince o yüzden bana hiç rahat olmuyor maalesef 🥹

Ya doğum yapan arkadaşlar plastik tercih et falan dediler de o yüzden sordum ugg ben de giyiyorum bana kalsa giderim onlarla mis
Benimde uzun ince ama once alismak zor oluyor crocslara
Sonra da bagimli olunuyor🤓
Bende giymem diyordum sonradan uzerine toka bile aldim😄
Bence de plastik tercih et hastane odasinda wcye falan girerken rahat olur
Doguma giderken cikarken de ayagina olan bi spor ayakkabi bile isini gorur
En fazla terlikle cikarsin arabaya kadar birsey olmaz
Benim ayaklar balon gibi sismisti ayakkabilar olmuyordu mesela

Screenshot_20251108_133404_Chrome.webp Screenshot_20251108_133357_Chrome.webp Screenshot_20251108_133326_Chrome.webp
Su tarz seyler bakican o zaman
Biraz daha kibar bunlar

Kizlar geldim anca vaktim oldu
Benimki plansiz bir gebelikti reglimi takip etmiyordum o yuzden gebeligi ogrenince son regl tarihimi 25 nisan yazdirmistim devlette
3 hafta once ozeldeki doktoruma gittigimde bana 25.haftadasin demisti bugun 28olmustum yani
Ama devletteki doktor bugun sistemden bakti ve 32.haftadasin dedi ultrasonla bakti kac haftadasin su an dedi 28 dedim ama baya ilerde gozukuyorsun 32.hafta dedi sok oldum
Nstye bagladilar beni ve ordaki ebe de 32.haftada olmasan nstde kalp atislarini duyamazdik dedi
Napicam ben simdi nasil esitlicem durumu hangisi dogru bilemedim kafam karisti
Sanci cikmadi nstde
Kasilmalar da normallesti sukur
Endişe ediyoruz çokta haklıyız ama bazen cidden fazla pimpirikli davranıyoruz. Zaten haftamız itibariyle yalancı sancılar, kasılmalar başlayıp doğuma hazırlanıyor olmalı vücudumuz. Bundan sonra böyle ağrılar normal sayılıyor. Önemli olan su, nişan, değişik renkli, kıvamlı, kokulu akıntı gelmemesi. Kasılmaların düzenli olmaması. Dinlenince geçmesi. Bebek hareketlerinde farklılaşma. İşler kötüye giderse genelde hareketsizleşiyorlar. Bunlardan biri varsa işte o zaman gerçekten korkmalıyız.

Tamam bi karışıklık olmuş olabilir ama bir ultrasona baksrakta farklı zamanmış demek doğru olmaz. Sonuçta nerdeyse 30 hafta belli bi düzende gitti. Bi ileri hafta durumu falan olsa kesin belli olurdu. Diğer ultrasonlarına bak bakıyım zamansal olarak kayma olan, haftası ileride çıkan var mıymış? Ama diyorum ya 1 aylık fark mutlaka anlaşılırdı şimdiye kadar

Kumaş ya da deri yüzeyli terlik biraz hijyensiz olabilir. Yani şöyle plastik kauçuk falan temizlemesi daha kolay, kan vs sıçrasa silersin geçer ama diğer türlü her türlü sıvıyı emer. Ne tip olduğu önemli değil malzemesi önemli biraz o açıdan

Endişe ediyoruz çokta haklıyız ama bazen cidden fazla pimpirikli davranıyoruz. Zaten haftamız itibariyle yalancı sancılar, kasılmalar başlayıp doğuma hazırlanıyor olmalı vücudumuz. Bundan sonra böyle ağrılar normal sayılıyor. Önemli olan su, nişan, değişik renkli, kıvamlı, kokulu akıntı gelmemesi. Kasılmaların düzenli olmaması. Dinlenince geçmesi. Bebek hareketlerinde farklılaşma. İşler kötüye giderse genelde hareketsizleşiyorlar. Bunlardan biri varsa işte o zaman gerçekten korkmalıyız.

Tamam bi karışıklık olmuş olabilir ama bir ultrasona baksrakta farklı zamanmış demek doğru olmaz. Sonuçta nerdeyse 30 hafta belli bi düzende gitti. Bi ileri hafta durumu falan olsa kesin belli olurdu. Diğer ultrasonlarına bak bakıyım zamansal olarak kayma olan, haftası ileride çıkan var mıymış? Ama diyorum ya 1 aylık fark mutlaka anlaşılırdı şimdiye kadar
Aslinda pimpirikli degilim aksine baya rahatim ama haftam kucuk diye bide tum gece kasildi dinlenmeme ragmen de gecmedi o yuzden endise ettim biraz
Diger usglere baktim da hic hafta falan yazmiyor benimkinde ya
Normalde yazmasi lazim ama nerdeyse hic ibare yok sadece doktorun adi hast adi benim adim yaziyo
Aynen 1 ay fark bencede tuhaf
Devletin usgsinde sorun olabilir belkide
Eski tip usgler cunku
Doktor direkt kafa onden gidiyor dendi mi sana dedi yoo dedim
Ebe de 32 hafta olmasa bu kadar net kalp atisi duymazdik nstde diyince ondan sasirdim
1 ay fark abarti yani 10 gun onden gidiyor dese neyse de

Aslinda pimpirikli degilim aksine baya rahatim ama haftam kucuk diye bide tum gece kasildi dinlenmeme ragmen de gecmedi o yuzden endise ettim biraz
Diger usglere baktim da hic hafta falan yazmiyor benimkinde ya
Normalde yazmasi lazim ama nerdeyse hic ibare yok sadece doktorun adi hast adi benim adim yaziyo
Aynen 1 ay fark bencede tuhaf
Devletin usgsinde sorun olabilir belkide
Eski tip usgler cunku
Doktor direkt kafa onden gidiyor dendi mi sana dedi yoo dedim
Ebe de 32 hafta olmasa bu kadar net kalp atisi duymazdik nstde diyince ondan sasirdim
1 ay fark abarti yani 10 gun onden gidiyor dese neyse de
Nstde net kalp atışı duymayı sağlayan en önemli şey çok yağ tabakası olmaması karın bölgesinde bi de bebeğin biraz daha sabit kalması. Ben Perşembe tam 27yken kalp atışını duyabiliyorduk ama biraz uzak ve bebeğin alanı olduğu için hareket ettikçe kalp atışı kaydı. Ama var mıydı vardı duyulabiliyodu. Kalp atışı için kullanılan uç ultrason probuyla aynı mantıkta çalışıyor sadece görüntü değil ses alıyor.

Nasıl yazmıyo ya Crl de mi yazmıyo? Sistemlerine girmeleri gerekiyo ama bu bilgileri. Her halükarda bi kaydı vardır.

Hem cihaz hem doktorun ölçümü hem de bebeğin pozisyonu her türlü etken var yani yanlış çıkması çok olası. 5 ay dolmuştu çok ağrım vardı alttan tuhaf geldi gittim acile. Bana karın biraz önde gidiyor şekerine dikkat et dedi zaten gebelik şekerim var. Önde dediği de 1 hafta. Ama sonra normal muayenemde her şey haftasına göreydi 🤷🏻‍♀️

Nstde net kalp atışı duymayı sağlayan en önemli şey çok yağ tabakası olmaması karın bölgesinde bi de bebeğin biraz daha sabit kalması. Ben Perşembe tam 27yken kalp atışını duyabiliyorduk ama biraz uzak ve bebeğin alanı olduğu için hareket ettikçe kalp atışı kaydı. Ama var mıydı vardı duyulabiliyodu. Kalp atışı için kullanılan uç ultrason probuyla aynı mantıkta çalışıyor sadece görüntü değil ses alıyor.

Nasıl yazmıyo ya Crl de mi yazmıyo? Sistemlerine girmeleri gerekiyo ama bu bilgileri. Her halükarda bi kaydı vardır.

Hem cihaz hem doktorun ölçümü hem de bebeğin pozisyonu her türlü etken var yani yanlış çıkması çok olası. 5 ay dolmuştu çok ağrım vardı alttan tuhaf geldi gittim acile. Bana karın biraz önde gidiyor şekerine dikkat et dedi zaten gebelik şekerim var. Önde dediği de 1 hafta. Ama sonra normal muayenemde her şey haftasına göreydi 🤷🏻‍♀️
Yazmiyo bak sadece soyle yaziyo
Screenshot_20251108_144350_Gallery.webp

Benimde uzun ince ama once alismak zor oluyor crocslara
Sonra da bagimli olunuyor🤓
Bende giymem diyordum sonradan uzerine toka bile aldim😄
Bence de plastik tercih et hastane odasinda wcye falan girerken rahat olur
Doguma giderken cikarken de ayagina olan bi spor ayakkabi bile isini gorur
En fazla terlikle cikarsin arabaya kadar birsey olmaz
Benim ayaklar balon gibi sismisti ayakkabilar olmuyordu mesela
Ben o zaman crocs alayım ya ince ayaklı olup alıştıysan ben de alışırım herhalde. Ayağım 39 utanmasam 40 giyicem ama kalınlığı 36 falan o yüzden düşünmüştüm ama demek ki alışılıyor

Kızlar ben kontrolden çıktım rahim ağzı uzunluğu normal olduğu için nstye gerek duymadı olabilir bu haftalar bu sertleşmeler normal dedi. Bebiş de iyimiş. 10 gün önde gittiği için de basınç fazla olduğu için kasılmalar olabilir dedi. 32. Haftada görüşürüz dedi çalışabilir raporu için

Kızlar ben kontrolden çıktım rahim ağzı uzunluğu normal olduğu için nstye gerek duymadı olabilir bu haftalar bu sertleşmeler normal dedi. Bebiş de iyimiş. 10 gün önde gittiği için de basınç fazla olduğu için kasılmalar olabilir dedi. 32. Haftada görüşürüz dedi çalışabilir raporu için
Gozun aydin canim bak meraklanacak.bir sey yokmuss

Bebek pusetini bebek arabasini falan yikayacak misiniz ya da yikadiniz mi ilk kullanimda merak ettim acaba banyoya sokup bi su tutsam mi diye dusunuyorum esim de gerek yok dedi ama

Kizlar evde 1 2 yaş cocugu olanlara bi sorum var
Evde panduf kullaniyor musunuz? Ogluma almak istiyorum da onerebileceginiz marka model var mi
Bazilarinin alti terlik gibi bazilarinin patik gibi
Yere oturup da oyuncak oynuyor ya terlik gibi olanlarda rahat eder mi bilemedim
Patik gibi mi alsam kaydirmazli
Yardimci olabilecek var mi?

Birde kundak arayisindayim
Doktora danistim 0-3 ay al ve 3 aydan sonra kundaksiz yatir elini kolunu ilk 3 ay yonetemez kendini uyandirir ama sonrasinda kundak kullanimi elini kolunu kesfetmesini engeller dedi
Bende hep 3-6 ay bakiyordum halbuki🙃
Benim oğlum geçen sene aralıkta 1,5 yaşını doldurmuştu,panduf almıştım temudan,ama yalnış olanı almışım,altı su geçirmeyen almak daha iyi olur,çünki hep mutfakta benim yanımdaydı,yer su olunca silmem gerekiyordu ve o uyanıkken evi silemiyordum,o yüzden bu sene altı su geçirmeyen aldım temudan.
Kundak konusunda da doktor haklı,ben 0-3 ay almayı düşünüyorum.

Şükür canım yaa ama insan doktordan duyana kadar emin olamıyor 🙈
Bende endiselendigim zaman bi konuda fazla arastirmamaya calisiyorum sonra iyice kafama takiliyo olumsuz bi secenek gorursem 🤣🤣 uzerine fazla dusmemeye calisiyorum devam eden bi agri sizi artan bi sikayetim yoksa olsa tabi kosa kosa acile macile giderim de Allah korusun

Bende endiselendigim zaman bi konuda fazla arastirmamaya calisiyorum sonra iyice kafama takiliyo olumsuz bi secenek gorursem 🤣🤣 uzerine fazla dusmemeye calisiyorum devam eden bi agri sizi artan bi sikayetim yoksa olsa tabi kosa kosa acile macile giderim de Allah korusun
İşte bu sitede takılmak genel olarak çok iyi dertleşmek haberleşmek vs. Ama kötü deneyimleri okudukça ve bilgi sahibi oldukça süreç zorlaşıyor. Çoğu doğurmuş arkadaşımdan daha çok şey biliyorum. Cahillik en büyük mutluluk 😂

Back
X