• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Benim de öyle hatta ip gibi incecik. Benm doktorum vajinal muayene yapmadı. Bir ay devam edince direk fitil verdi ama iki gündür iyice azaldı. Günde bir defa geliyor fitil kullanmaya da korkuyorum. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım da her şeyde panik oluyorum. Kullanıp kullanmamakta çok kararsızım
Benim doktorum bu akıntı meselesine çok takılmadı hiç başından beri söylüyordum kötü koku yoksa sıkıntı yok diyordu sonra vajinal muayene yaptı idrarda vs de bir çıkmadı o yüzden kullanmadım bir şey aynı şekilde yoğun akıntı devam ediyor umarım doktorum haklıdır 😂

Biz evlenmeden önce diyordum bi kızım bi oğlum olsun yeter diye rabbim gönlümü geri çevirmedi çok şükür 🥰 Ama ilk zamanlar kendinide göstermeyince acaba kız mı dedim, rüyamda da kız gördüm bi tık kendimi kıza yakın hissetmiştim sonra oğlan olduğunu öğrenince srvindim ne yalan söyliyim 🤭 ama kayınvalide tarafı veliaht geliyor diye bir sevinçteler çözemedim yani. Oğlum geliyor diye kafayı yiyolar, soyunu devam ettirecekmiş çok saçma geliyor bana ya 😖 arkadaş konusunda cidden çok şanslıymışsın, düşünmeleri yeter bi noktada 🥰 Eşininde destek olması çok önemli, bende ilkinde çok daha rahattım bunda daha ağırım. Doktordan oda dinledikçe kendini yorma ağır kaldırma vs diyor ama bazen ben tınlamıyorum gibi oluyorum 🙈
Ya benim eşim soyadını taşıyan tek erkek torun. Çocuklarımızda bu mirası alıyor doğal olarak. O yüzden eşime de yapmışlar oğluma da yapıyolar doğana da yaparlar cidden bakışları farklı oluyor ama bunun ne önemi var bilmiyorum. Önemli olan şeyin çocuğun sağlıklı ve hayırlı bi insan olması gerekmiyor mu? Dünya kadar soyad taşıyan çocuğun olsun düzgün yetişmedikçe ne önemi var mesela 🤷🏻‍♀️ ben millet kız diye heyecanlandıkça hiç heyecanlanmadım hissettim diyemem ama kız kıyafetlerine bakmaya da heveslenmiyodum mesela oğlumda hiç anlamamıştım 😂 gerçekten 2 tane arkadaşım var çok yakın iyi ki varlar onlar 🥰

Cidden eş desteği olmayınca bütün sülale seferber olsa anlamsız geliyor. İlk 5 ay kustum. Sonra da iştahım yoktu yiyemedim. Şimdi de benim canım çekmesin diye eşimde yemiyor hiç bişey. Eve gelince şöyle bi ortalık toplardı zaten idaretende olsa şimdi daha fazlasını yapıyor saolsun. Bi de çocuğu yıkasa mükemmel olurdu bi ona yanaşmıyor 🙄

Hastaneye yatisim yapiliyor kizlar pzt salı gebelik sonlanacak dua edin bol bol sağ salim kavusayim bebegime 😥🤲💞
Canım allah kolay doğumlar nasip etsin sağlıklı sıhhatli kavuşacaksın inşallah bebişinee ♥️ pazartesi mi salı mı olacağı neye göre beli olacak

Kızlar ne güzel sizler cinsiyeti öğrendiniz. Benim hala net değil 😢 detaylıda göremedi kız olduğunu tahmin ediyorum demişti, geçen başka ebe erkek gibi gözüküyor dedi, en son bu hafta doktor göremedi ve kız olabilir ama emin değilim dedi. Kıyafetleri kıza göre almıştık artık nasip.
Birde 32.haftada 2700 kg çok fazla geldi doğuma erken başlayacağız suni sancı vs ile 😢 rahat olmaya akışına bırakmaya çalışıyorum. Allah yardım etsin hepimize sağlıcakla kolaylıkla kavuşuruz inşallah

Arkadaşlar merhaba, gebelik süresince şiddetli ishal yaşayan oldu mu hiç? Benim bu süreçte üçüncü ishalim, dün yaptırdığımız balık yağda kızartılmıştı, yağı ağır geldi herhalde, eşimde bir sıkıntı yok ama ben bu sabah ishal ve ishal ağrısı ile uyandım. Öncekileri daha çabuk kontrol etmiştim, bu henüz geçmedi. Kuru toz çaylı yoğurt, haşlanmış patates, nişastalı yoğurt falan tükettim, iyi gelen şeyler genelde. Normalde de ishale çok yatkındır bünyem, bu nedenle dışarıda çok az ürün tüketirim ve evde kızartılmış ürün hiç yapmam ama balıktan tiksinirim diye hep dışarıda yedik ya da dışarıdan yaptırdık şimdiye kadar. Hoş yaklaşık iki aydır balık yemeye başladım, ilk beş ay sürekli kustuğum için. Bu ishal ağrıları da sancı gibi kasıyor karnımı, inşallah bebeğime zarar vermiyordur.

Arkadaşlar merhaba, gebelik süresince şiddetli ishal yaşayan oldu mu hiç? Benim bu süreçte üçüncü ishalim, dün yaptırdığımız balık yağda kızartılmıştı, yağı ağır geldi herhalde, eşimde bir sıkıntı yok ama ben bu sabah ishal ve ishal ağrısı ile uyandım. Öncekileri daha çabuk kontrol etmiştim, bu henüz geçmedi. Kuru toz çaylı yoğurt, haşlanmış patates, nişastalı yoğurt falan tükettim, iyi gelen şeyler genelde. Normalde de ishale çok yatkındır bünyem, bu nedenle dışarıda çok az ürün tüketirim ve evde kızartılmış ürün hiç yapmam ama balıktan tiksinirim diye hep dışarıda yedik ya da dışarıdan yaptırdık şimdiye kadar. Hoş yaklaşık iki aydır balık yemeye başladım, ilk beş ay sürekli kustuğum için. Bu ishal ağrıları da sancı gibi kasıyor karnımı, inşallah bebeğime zarar vermiyordur.
Ben geçirmedim ama ağır ishalde su kaybında vücudundaki tuzu minerali de kaybedeceğin için kasılmaların artabilir en azından imkanın varsa acilde serum elektrolit takviyesi almanı tavsiye ederim çok geçmiş olsun canım

Ben geçirmedim ama ağır ishalde su kaybında vücudundaki tuzu minerali de kaybedeceğin için kasılmaların artabilir en azından imkanın varsa acilde serum elektrolit takviyesi almanı tavsiye ederim çok geçmiş olsun canım
Teşekkür ederim. Acilde enfeksiyon kapmaktan korkuyorum, yoksa gitmiştim şimdiye kadar. Salgın var buralarda sürekli ve acil çok kalabalık oluyor. Ama birkaç saat daha devam ederse mecburen gideceğim gibi.

Saglikla gelsin inşallah
Bende hic kiz erkek ayrim yapmam hayirli evlat olsun
Kiz kiz diye geberenler ya da erkek erkek diye delirenleri de hic anlamak mumkun degil
Bi arkadas 2 kizdan sonra erkegi bulmak icin hamile kaldi erkek oldu sonra baktik cocugu hic paylasmiyor bile (normalde cok paylasim yapar ama hep kizlari paylasiyor canim kizlarim falan diye) sonra bi tane daha yapti o da kiz oldu onu da canim kizim diye paylasiyor erkegin lafi gecmiyor bile 🥴
Birkac ay once bi story paylasmisti piknik yapiyorlar kizlari yanina almis sarilmis oglan taa ortunun ucunda tek basina duruyor tuhaf geldi bu kadar erkek diye kendini hirpaliyordu halbuki
Bazi insanlar degisik🥴🤓
Boyle insanlarin cevresinde bebek isteyip olmayan birine falan sahit olmasi lazim bence haline sukretmek icin
Benim de öyle hatta ip gibi incecik. Benm doktorum vajinal muayene yapmadı. Bir ay devam edince direk fitil verdi ama iki gündür iyice azaldı. Günde bir defa geliyor fitil kullanmaya da korkuyorum. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım da her şeyde panik oluyorum. Kullanıp kullanmamakta çok kararsızım
Hangi fitili verdi size her gun mu kullaniyorsunuz bana gun asiri ya da iki gunde bir al dedi ama bence kullanin doktorunuz uygun gorduyse cunku enfeksiyon olmasi daha kotu allah korusun bebege falan ulasirsa ona da gecermis
Kızlar ne güzel sizler cinsiyeti öğrendiniz. Benim hala net değil 😢 detaylıda göremedi kız olduğunu tahmin ediyorum demişti, geçen başka ebe erkek gibi gözüküyor dedi, en son bu hafta doktor göremedi ve kız olabilir ama emin değilim dedi. Kıyafetleri kıza göre almıştık artık nasip.
Birde 32.haftada 2700 kg çok fazla geldi doğuma erken başlayacağız suni sancı vs ile 😢 rahat olmaya akışına bırakmaya çalışıyorum. Allah yardım etsin hepimize sağlıcakla kolaylıkla kavuşuruz inşallah
32.haftaya kadar cinsiyeti ogrenemediniz mi ben sokk 😱 kilo fazla diye dogum mu baslatacaklar simdi anlamadim hic
Teşekkür ederim. Acilde enfeksiyon kapmaktan korkuyorum, yoksa gitmiştim şimdiye kadar. Salgın var buralarda sürekli ve acil çok kalabalık oluyor. Ama birkaç saat daha devam ederse mecburen gideceğim gibi.
Bence de evde cozebilirseniz evde cozun beslenme yoluyla

12 13 14.haftaya ait usg var mi elinizde? Bi bakalim varsa nuba gore yorumlayabiliriz belki

32.haftaya kadar cinsiyeti ogrenemediniz mi ben sokk 😱 kilo fazla diye dogum mu baslatacaklar simdi anlamadim hic
Maalesef öyle oldu. Burda ultrasona çok az aldıkları için. Her gittiğimizde de bebiş ya sırtını döndü ya poposunu o hiç bacak arası bakamadılar. O yüzdende emin olmadılar. 2 kişi kız olabilir biri de erkek olabilir dedi.
Bir önceki doğumumda yüksek kilo olduğu için çok dikiş olmuştu , bundada kilolu bekliyoruz o yüzden erken başlatalım dediler

Maalesef öyle oldu. Burda ultrasona çok az aldıkları için. Her gittiğimizde de bebiş ya sırtını döndü ya poposunu o hiç bacak arası bakamadılar. O yüzdende emin olmadılar. 2 kişi kız olabilir biri de erkek olabilir dedi.
Bir önceki doğumumda yüksek kilo olduğu için çok dikiş olmuştu , bundada kilolu bekliyoruz o yüzden erken başlatalım dediler
Ne zaman yapacaklar yani doğumu ben de tam anlayamadım. Benim de 32. Haftada 2600 çıktı bebeğim ama öyle bir şey demedi doktor bana

Back
X