• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
Ben
Herkese merhaba ben mayıs annesi olacağım inşallah. Sizler ileriki haftalarda olduğunuz için sormak istedim şuan 17+4 haftalık oldum. Ve suyumda azalma varmış. Aynı zamanda kanamam da var. Kanamaya alıştım daha önce de olmuştu ama su azalması canımı sıktı bu haftalarda bu durumu yaşayan oldu mu aranızda?
Geçmiş olsun,ben de yaşamadım,ben de havuç suyu iyi geliyor diye biliyorum

ben de oglumdan besık var dıye rahat rahat takılıyorum yukseltme aparatı var fermuarlı semsıye kuması gıbı bısı .bu yanı 1 m kumas. nereeye kaldırdıysam yokm bulamadım. en az 3 yıl oldu ben o parcayı cıkaralı kım bılır hangı kutuya gırdi.. tüüh. satılıyor. 1200 liraymıs dıkılene kadar kullanmalık besık alsam daha ucuza gelcek.:S nasıl uzuldum anlatamam.
Evin icinde olduguna eminsen bi ara bence
besikler 4 binden basliyor cunku

Kizlar su an toplam 13 kg almisim
Oglumda 8 kg almistim sadece 🫣
Bide odem mi topladim acaba
Bacaklarimi cok sis hissediyorum
Kulagimdan hic cikarmadigim kupelerim bile kulaklarimi yara etmis cikardim bugun krem surdum acayip aciyor
Kulak memem bile sis gibi hissediyorum 🫥 oglumda hic boyle olmamisti
Sadece dogumdan sonra ayaklarim sismisti doktorum 1 haftaya gececek korkma normal demisti
Oyle de olmustu
Bu sefer cok farkli asiri sis hissediyorum 😒
Tansiyon takibi yap mutlaka

Kızlar ben de 32+1 de gittim 1900gr 44 cm dedi doktor günü gününe uygun dedi sevindim tabii. Ama bayadır yazmamamın sebebi bizim sağ böbrek çok büyümüş moralim bozulmuştu çıkışında tıkanıklık var diye. Eğer parankim incelirse erken sezaryen yaparız normal kalırsa bekletiriz mümkün olduğunca sonra bebek ameliyat olur dedi doktorum.
Geçmiş olsun, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi zamanı geldiğinde.

Bu arada ben çikolatayı elitin kendi sitesinden sipariş vereceğim, sargılı kare çikolata. Trendyolda da etiket yaptıracağım.
Şu da linki, düşünen olur belki diye. Kutu da metal ya da cam bir kutu alacağım yine trendyoldan. Yılbaşına doğru sipariş veririm.
Bu arada benim de dün ödemim arttı baya, ellerim ve ayaklarım şişmiş. Bacaklarımda uzun süredir vardı şişlik, çorap izinden belli oluyordu kilo olmadığı. Ancak ellerimde yeni başladı. Bakalım bol su ile azalacak mı.

Ben ve bi kaç kişi daha önermiştik kendi adıma benimki kötü gelmedi eşim de ben de tadına bakan bi kaç arkadaşım da gayet iyi dedik ama beğenmeyenler de olmuş gerçi kötü de gelse çok takılmazdım hediyelik işine sinir olmaya başladım şimdi de işte kurabiye vs yapalım paketleyelim diyor kayınvalidemler hayır hem ben doğuruyorum hem ben hediye yapıyorum anlamadım bu işi çiçeği çikolatası kurabiyesi kolonyası bitmedi gitti
Yani evet hastaneye insan doyurmaya gitmiyorum sonuçta bebeğim sağlıklı olsun da umrumda değil yani fotoğraflarda güzel durur 😂

Yani belki iyi gelir sana canım seride bir sıkkntı vardır diyeceğim de içeriğini okudum kakao ve yapay tatlandırıcılar var genelde o yüzden öyle bir tadı var. Ama ben hastaneye götürücem yani orda insanların damak tadını düşünemem tadı güzel olanlar 2-3 binden başlıyor fiyatları. Onun yerine çocuğa bir şey alırım yani

Kızlar bende aynı düşüncedeyim yani aslında ben hastaneye 1. derece dışında kimseyi istemiyorum ve eve de 40 ı çıkana kadar kimseyi kabul etmek istemiyorum malum kış şartları, insanlar çok düşünceli değil hasta değilim diyorlar sonra öhö öhö yani burunları akıyor. O yüzden aman efendim hoşgeldiniz alın buda geldiniz diye hediye mantığıma terste işte kendimize de olur biraz diyorum hem dağıtır hem yeriz diye :)

Kızlar kakao ağacından çikolata önermişti biri tadı çok güzel demişti şu hastane için olanlardan. Benim bugün geldi ama tadı hiç güzel değil margarin mi desem tuhaf bir koku ve tuhaf bir tadı var yani yapay çikolata gibi 🥹 iade de edemem artık
2 gün önce geldi bana da , gayet normal tadı ve kokusu aslında ama . Bi de zaten hastanede dağıtıcam kötüyse bile kalabalıkta aranmaz diye düşünüyorum :D

Daha senin haftalara gelemedim dur bakalım bize o haftalarda ne yüklenecek merak ediyorum.
2 haftadir da yeni bi guncellemem var ilk uyurken kolay uyuyorum ama 2 saat sonra bi uyaniyorum uyanis o uyanis bidaha sabaha kadar gozler fal tasi gibi sinirden kalkip tv izleyesim geliyor asla uykum geri gelmiyor 🤣🤣
Kızlar ben alışverişi bitirdim dedim ama yine bir şey çıktı 😮‍💨 bebek bezi için özel bir çöp kovası almak gerekiyor muydu? Korbell gibi? Bir çöp kovasına o kadar para veresim yok
Bence cok gereksiz ama esim ikinci el olarak temiz ve uygun bi tane bulmustu onu aldik o yuzden bizim balkonda buyuk copumuz var almasam muhtemelen degistirdikce balkona cikarir koyardim sorun etmezdim
Ya ben tadına baktıktan sonra 2-3 puanlı yorumlara baktım orda söylemişler yani rezalet değil hastanede dağıtıp eve geri getirmemek için ideal olabilir 😂 yani normale göre çok ucuz zaten o yüzden çok şaşırmadım ama şekli şemali çok tatlı
Aa bende cikolatayi ovenlerdendim tabi cok cok kaliteli cikolata beklentisiyle de soylemedim bi ulker beklemedim yani 🤣🤣 ama tatsiz da gelmedi nisan cikolatami pek begenmemistim mesela ama bunu begenerek yedim
Tam 33+1im canim
En az 5 haftam var🫥
Aramizda yaklasik 1 hafta falan var ben 20 kilo almisim hemen hemen🙈🙈 artik bi dur durak bilmem gerek diye kendimi frenliyorum ahey aheyy 57 ile hamile kaldim dun kontrolde 75tim dogum olana kadar 80i gorurum heralde bu gidisle... Yiyip icip dana gibi yatarsam olacagi bu 🤣 yuruyusleri arttiricam

2 haftadir da yeni bi guncellemem var ilk uyurken kolay uyuyorum ama 2 saat sonra bi uyaniyorum uyanis o uyanis bidaha sabaha kadar gozler fal tasi gibi sinirden kalkip tv izleyesim geliyor asla uykum geri gelmiyor 🤣🤣

Bence cok gereksiz ama esim ikinci el olarak temiz ve uygun bi tane bulmustu onu aldik o yuzden bizim balkonda buyuk copumuz var almasam muhtemelen degistirdikce balkona cikarir koyardim sorun etmezdim

Aa bende cikolatayi ovenlerdendim tabi cok cok kaliteli cikolata beklentisiyle de soylemedim bi ulker beklemedim yani 🤣🤣 ama tatsiz da gelmedi nisan cikolatami pek begenmemistim mesela ama bunu begenerek yedim

Aramizda yaklasik 1 hafta falan var ben 20 kilo almisim hemen hemen🙈🙈 artik bi dur durak bilmem gerek diye kendimi frenliyorum ahey aheyy 57 ile hamile kaldim dun kontrolde 75tim dogum olana kadar 80i gorurum heralde bu gidisle... Yiyip icip dana gibi yatarsam olacagi bu 🤣 yuruyusleri arttiricam
İnşallah anne sütü verirsinizo zaman kilolar çabuk gidiyor.Benim gördüğüm şu ki,tatlı ve hamur işleri yüzündün alınan kilo geç veriliyor,o yüzden dikkat etmekte fayda var.
Ben hamile kaldığım zaman kaç kiloydum bilmiyorum,3.ayda 51dim sanırım,2ci gün kontrolde kıyafetlerle,ayakkabıyla 61.800 çıktı,10 kg gibi almışım,oğlumda bu kiloyla doğuma gitmiştim,onda da az kilo almıştım.

Kızlar anakucağı elelenin elektrikli otomatik modelini alıcaktım ama instagram keşfette felan gördüğüm genelde manuel tercih ediliyor. Manuel modeller bana çok dik geliyor yani sanki içinde bebek yayılamayacak gibi o yüzden ilk bir kaç ay kullanamayacağız gibi. Elektriklileri de bebekler sevmiyor diyorlar fikirlerinizi merak ettim

Sat a göre 36+2 ydi şimdi yanından geldim bebiş de 36+4 le uyumluymuş çok bi fark yoktu minnacık bişey 🥲 fikir almak için biraz sordum nasıl oldu diye gece uyurken içimde bişey patladı gibi oldu birden şakır şakır suyum geldi dedi bende korkuyordum ya gelir de anlamazsam diye anlamaman mümkün değil ben içimde bişey oldu diye uyandım 30 sn sonra her yerim suydu dedi😂 3 civarı suyu gelmiş 4 de yatışı yapılmış sabah 6 da doğum olmuş
Oh maşallah derler ya su gibi diye gerçekten su gibi bir doğum olmuş allah bize de böyle güzelini sağlıklısını nasip etsin inşallaaah
Ay kızlar azıcık gülüp muhabbet edelim😂 hamileliğiniz boyunca doktora sorduğunuz en saçma soru yada evham yaptığınız paniklediğiniz en saçma şey neydi?
Ben bebeğin aşırı aşırı hareketli olduğu bi gün acaba boynuna kordon dolandı da kurtulmaya mı çalışıyor çırpınıyor diye acile koşmuştum doktor gülmekten ultrasonla bakamamıştı dar ağacı mı bu kendini assın demişti 😂
Kız Alaah affetsin çok güldüm hahahaha. Senin soruna değil doktorun verdiği cevap çok hoşuma gitti :D
Sen stres yaptıkça bende yapıyorum bak yapma benden sonra doğuracaksın 🤣 çağırma kötüyüü
Ay tamam biraz sakinledim hahaha. Ben sata göre o zaman şu takvimimi de güncelliyim. Benim ilk ileri çıkmaya başladığı tarihe göre ayarlamıştım ben şimdi fark daha da açıldı tabi de normalde 33+1 diye takip ediyordum ilk kontrollerde de öndeydi çünkü şimdi sata göre çevireyim bari 32+4 'üm SAta göre :D 4 gün geriye düştüm şimdi ahahah

Kızlar anakucağı elelenin elektrikli otomatik modelini alıcaktım ama instagram keşfette felan gördüğüm genelde manuel tercih ediliyor. Manuel modeller bana çok dik geliyor yani sanki içinde bebek yayılamayacak gibi o yüzden ilk bir kaç ay kullanamayacağız gibi. Elektriklileri de bebekler sevmiyor diyorlar fikirlerinizi merak ettim
Canım otomatik olanı iki arkadaşım kullandı birinin bebesi inanılmaz sevdi gündüz hep onda uyudu ama başından beri ona alıştırdılar diye bence. Diğeri 2-3 aylıkken onu kullanmaya başladı ama bebiş sevmedi mesela. Ben arkadaşımınkini alıp deneyeceğim ama en baştan yenisini almaya cesaret edebilir miydim bilmiyorum belli olmuyor hiç

Herkese merhaba ben mayıs annesi olacağım inşallah. Sizler ileriki haftalarda olduğunuz için sormak istedim şuan 17+4 haftalık oldum. Ve suyumda azalma varmış. Aynı zamanda kanamam da var. Kanamaya alıştım daha önce de olmuştu ama su azalması canımı sıktı bu haftalarda bu durumu yaşayan oldu mu aranızda?
30 hafta itibariyle alt sınıra indiğini öğrendim suyumun azalmış önceki kontroldekine göre. Bu süreçte şunu öğrendim. Plasentaya yeteri kadar kanlanma sağlayamıyorsa vücut bebekte aynı oranda beslenemiyor. Amniyon sıvısı da temelde bebek idrarından oluştuğu için bebek beslenemezse idrarını yapamıyor. Kısır döngü. Bu kadar küçük haftada işler nasıl yürür bilmiyorum ama 3 ayrı doktordan su içmekten başka yapabileceğim bişey olmadığını duydum. Tabii bi de sonradan bi anda ortaya çıktığı için gebeliğin tetiklediği bi tansiyon sorunum var sebebinin bu olduğunu anladık. Tansiyon ilacıyla birlikte suyum değişmedi korumaya çalışacağız, azalmasın yeter deniyor ama geride kalan büyümesi ilerlemeye başladı. Özetle, malesef suyunu su içmek ve bebeğe giden kanın yeterli geldiğinden emin olmaktan başka temelde yapıcak bişey yok. Ne kadar azalma varmış söylediler mi? Yani alt sınırda mı mesela yoksa sınırında mı altında?

Kızlar ya , kapı süsüm var , çikolatalar var hediyelikler var bunların hepsini bi kutuya toplamak istiyorum ama hastaneye götürürken zayi etmeden neyle götürebilirim , hepsinin kendi kutusu var ama 3 kutu eşya , puset ,valiz falan 3 aylığına gidiyomuş gibi de gitmek istemiyorum :D Bi de hediyeliklerim de hassas ürün ama hepsini götürmiycem belli bi adet alcam hastane için yanıma . Var mı mantıklı bir çözüm önerisi olan ?

Bende 35+1 im sezeryan olacağım dün kontrolde sordum 38 den sonra alırız dedi doktorum ocağı beklesek olur mu dedim bi sıkıntı olmazsa 5 ocağı bekleyeceğiz inşallah. İlk oğlum 2016 lı bununda 2026 olmasını istiyorum ☺️
Ay araları vu kadar uzun olan bi benim sanıyordum🤣 benim kızımda 8 yaşında. Nasıl karşılıyor kardeşini? 😊

Kızlar ben alışverişi bitirdim dedim ama yine bir şey çıktı 😮‍💨 bebek bezi için özel bir çöp kovası almak gerekiyor muydu? Korbell gibi? Bir çöp kovasına o kadar para veresim yok
Ben almadım, almayıda düşünmüyorum açıkçası. En kötü gün boyu poşete doldurur akşam atarım ya. Banyoda ki çöp kovası yeteri büyüklükte 🙈
Bu son ultrasonda bize de ağzı burnu pek büyük geldi. Hadi eşimin alt dudak köfte ama o burnu bilemedik. Eşimin burnu da küçüktür ve kavisli iner o yüzden burnu sen bence dedi sanki bende gargamelim. Sanırım ultrasonda yakınlaştıkları için büyük çıkıyor.
Ay kusura bakma ama gargamelim lafına çok güldüm yaa 🤣 bu kocalar niye böyle ya. Benimkide ultrasından bişey anlamıyorum diyor. Geçen gittiğimde pipi şov yaptı hatta doktor çıktısını verdi ee ne var burda ben bişey göremiyorum diyor alemler cidden
Bende ordan almistim ama hic begenmedim cidden de margarin gibiydi
Sadece ambalaja para veriyoruz malesef 🫠

Ahaha ikinizin adi da m ile basliyor ya bi an sen sandim 🤣

Memureyle konusurken bi yandan dolma yapiyordum kafa gitti🤣

Evet ya belki sevmez falan
Zaten ilk 2 3 ay oneriliyor sadece
Oglumda kundak yapmamistik anca elleriyle kendini uyandiriyordu mahvolmustuk 🥲

Ben simdiye kadar usg kilosuyla esit dogan bebek duymadim 😀 bana da oglum icin 4 kgyu gecer dedi doktor 3600 dogdu
Odem ve su fark yaratiyor bence de
Annem zaten uyandırsa ne uyandırmasa ne evde ablası olacak sesten uyuyamaz çocuk dedi 🥴 haklısın anne dedim en son 🙈

Ben ve bi kaç kişi daha önermiştik kendi adıma benimki kötü gelmedi eşim de ben de tadına bakan bi kaç arkadaşım da gayet iyi dedik ama beğenmeyenler de olmuş gerçi kötü de gelse çok takılmazdım hediyelik işine sinir olmaya başladım şimdi de işte kurabiye vs yapalım paketleyelim diyor kayınvalidemler hayır hem ben doğuruyorum hem ben hediye yapıyorum anlamadım bu işi çiçeği çikolatası kurabiyesi kolonyası bitmedi gitti
Ya cidden ben doğum yapıyorum ama millete ben hediye dağıtıyorum ne alaka? Kendileri getirsin beni tebrik etsinler işte 😂

Back
X