• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
herkese merhaba son regl tarihim 27 mayıs 24 haziranda gebe olduğumj öğrendim 25 haziranda kanama ve lekelenmelerim başladı progwsterona başladım ama hap olarak fitil kullanmak istemedim. geçen hafta perşembe kese gördük 11mm bu hafta perşembe kalp atışı duymak için çağırdı doktor. şuan sanırım 6+5 deyim ama benim sıkıntım şu benim sürekli kahve ve pembe lekelenmem oluyo akşam özellikle günlük pede gelecek kadar günde 1 tame akşam içiyorum öğlende lekem olursa öğlende alıyorum. siz en fazla ne kadar kullandınız progesteronı lekelenmesş uzun süren var mı canım çok sıkkın lütfen benzer durum yaşayan varsa yazsın yoksa gece doktora mı gitsem perşembe bekleyemiycem

herkese merhaba son regl tarihim 27 mayıs 24 haziranda gebe olduğumj öğrendim 25 haziranda kanama ve lekelenmelerim başladı progwsterona başladım ama hap olarak fitil kullanmak istemedim. geçen hafta perşembe kese gördük 11mm bu hafta perşembe kalp atışı duymak için çağırdı doktor. şuan sanırım 6+5 deyim ama benim sıkıntım şu benim sürekli kahve ve pembe lekelenmem oluyo akşam özellikle günlük pede gelecek kadar günde 1 tame akşam içiyorum öğlende lekem olursa öğlende alıyorum. siz en fazla ne kadar kullandınız progesteronı lekelenmesş uzun süren var mı canım çok sıkkın lütfen benzer durum yaşayan varsa yazsın yoksa gece doktora mı gitsem perşembe bekleyemiycem
Geçmiş olsun. Benim 3-4 kez sadece pembe lekelenmem oldu 3-4 haftadir yani gebeliği öğrendiğimden beri ara ara oldu bunlar. Ama ped dolduracak kadar değildi. Progestan başladık ama dozu kişiye özel oluyor ve neye göre karar verdiklerini bilmiyorum. Yani burda yazılanlar Bi ölçüt olur mu sizin icin bilemedim. Dr un görüp ona gore doz ayarlamasi daha mantıklı sanki. Ultrasonla bakıp karar verirler. Hala oluyor benim ilaca rağmen. Ama bunun dışında yapacak birsey yok dediler. Daha bugün gittim. 100mg günde 3 kez dedi ama çok başım dönüyor ve iş yerinde sorun oluyor diye 2 devam edebilirsin dedi.

İmkan varsa acile gitseniz hem ultrasonla kontrol eder hem dozunu ayarlarlar. Ben her lekelenmede gittim gece gündüz farketmeksizin. Çünkü ultrasonda görmedikçe rahatlayamadim ve doz konusunda emin olmak istedim

Benim daha önce düşüğüm olduğu için progesteron seviyeme kandan bakılarak önlem amaçlı sabah 200 akşam 200 şeklinde günde iki kere fitil olarak kullanmam söylendi. En son 7+2’de gittim progestana devam dedi doktorum. Kimilerine buna ek iğne de başlıyorlar. Bence bir doktorla görüşüp ona göre doz ayarlayın. Hamile bir arkadaşım böyle ara ara lekelenme yaşamasına rağmen kullanmadı sorunsuz da devam ediyor çok şükür.

Kızlar ben çok kötüyüm ya :işsiz:
Pazar gününden beri midem çok kötü, ne yersem midem kaynıyor bulanıyor. Ara sıra da kusuyorum. Açken sıkıntı yok, resmen iki gündür yemek yemiyorum :olamaz:

Kızlar ben çok kötüyüm ya :işsiz:
Pazar gününden beri midem çok kötü, ne yersem midem kaynıyor bulanıyor. Ara sıra da kusuyorum. Açken sıkıntı yok, resmen iki gündür yemek yemiyorum :olamaz:
Benimde midem çok yanıyor yediğim herşey dokunuyor zaten iştahım da kapalı birşey yiyemiyorum bide üstüne kabızlık ve bulantılar da başladı. 2 hafta öncesine kadar belirtim yok tedirginim diye buraya yazan ben şuan belirtilerimden tedirgin oluyorum 😂

Benimde midem çok yanıyor yediğim herşey dokunuyor zaten iştahım da kapalı birşey yiyemiyorum bide üstüne kabızlık ve bulantılar da başladı. 2 hafta öncesine kadar belirtim yok tedirginim diye buraya yazan ben şuan belirtilerimden tedirgin oluyorum 😂
Ben size demiştim sesinizi çıkartmayın diye :sus: gördün mü bak şimdi :KK45:
Bu arada kabızlık ilerlemeden çaresine bak bence, ben 3 ay çekmiştim hayattan soğudum.
O dönem sadece hamur işi makarna va yiyebiliyordum mide yanmasına iyi geliyordu benim ama iyice mahvetmişim bağırsakları. Çok zorlanmıştım. Şimdiden günlük kayısı vs tüket bence 🫩 ve çok bol su

herkese dönüşü için teşekkür ederim. şuan kesildi gibi biraz hava aldım sakinledim. daha önce 2 tüp bebek denemem vardı olumsuz sonuçlandı bu doğal oldu o yüzden herşeye çok tedirgin oluyorum. sanırım perşembeyi bekleyeceğim. herkesin gönlünce ve güzel geçsin benim gibi olan varsa yine deneyimlerinizi lekelenme konusunda problemleri paylaşırsanız çok sevirim.

Ben size demiştim sesinizi çıkartmayın diye :sus: gördün mü bak şimdi :KK45:
Bu arada kabızlık ilerlemeden çaresine bak bence, ben 3 ay çekmiştim hayattan soğudum.
O dönem sadece hamur işi makarna va yiyebiliyordum mide yanmasına iyi geliyordu benim ama iyice mahvetmişim bağırsakları. Çok zorlanmıştım. Şimdiden günlük kayısı vs tüket bence 🫩 ve çok bol su
Evet yaa yakında prilama başlıyorum dersin denilmişti😂 bunu yazan kimdi tam olarak hatırlamıyorum ben başlıyorum Allah in izniyle . Bu arada makarna ve hamur işi iyice kabızlık yapmıştır mide rahatlacagim diye🤭 kayısı ve meyve de tüketiyorum su da içiyorum ama afedersiniz 2 gündür hiç tuvalete çıkamadım 🥲🥲

Evet yaa yakında prilama başlıyorum dersin denilmişti😂 bunu yazan kimdi tam olarak hatırlamıyorum ben başlıyorum Allah in izniyle . Bu arada makarna ve hamur işi iyice kabızlık yapmıştır mide rahatlacagim diye🤭 kayısı ve meyve de tüketiyorum su da içiyorum ama afedersiniz 2 gündür hiç tuvalete çıkamadım 🥲🥲
Ahhaha. Ben yazmıştim 🤣 hayırlı olsun prilamlı günler 😅

Şom agizli bacım mi desem bilemedim😂Olsun bee gelecekse bebisimden gelsin çok bekledim onu❤️ prilamli günlere merhaba 🤣🤣
Valla benim şom ağzimdan değil 🤣 senin yavrun kendini anca göstermeye başlamış. 😅😅 Sağlıkla gelsin inşallah. Bugünler tatlı bir hatıra olarak kalsın 😁

Valla benim şom ağzimdan değil 🤣 senin yavrun kendini anca göstermeye başlamış. 😅😅 Sağlıkla gelsin inşallah. Bugünler tatlı bir hatıra olarak kalsın 😁
Evet yaaa amin inşallah hepimizin sağlıkla kavuşacağı günler diliyorum o minik mucizeyi taşıma hissi bile bu rahatsızlıkları gölgede bırakmaya yetiyor sağlıkla gelsinler 🙏🙏🤲🤲

Benim de çok kabızlık oluyor ya bugün sabaha karşı nöbette taze kayısı yedim 4-5 tane. Üzerine bolca su içtim. Zaten bulantim yüzünden eve geldigimde öğle vakti anca kahvaltı yaptım. Aralarda yine sadece su içmiştim kahvaltiya kadar kac saat başka birsey girmedi mideme. Bu akşam onun etkisi mi oldu bilmiyorum ama 2 kez çıkabildim. 2 gündür ben de çıkamamistim. Belki işe yarar bu şekilde denersen. Kuru kayısı işe yaramamıştı sadece karın ağrısı yapmıştı daha önce 😅

Benim de çok kabızlık oluyor ya bugün sabaha karşı nöbette taze kayısı yedim 4-5 tane. Üzerine bolca su içtim. Zaten bulantim yüzünden eve geldigimde öğle vakti anca kahvaltı yaptım. Aralarda yine sadece su içmiştim kahvaltiya kadar kac saat başka birsey girmedi mideme. Bu akşam onun etkisi mi oldu bilmiyorum ama 2 kez çıkabildim. 2 gündür ben de çıkamamistim. Belki işe yarar bu şekilde denersen. Kuru kayısı işe yaramamıştı sadece karın ağrısı yapmıştı daha önce 😅
Bizim burada kayısı bol zaten kurusunu denemedim daha yaş olanı arada yiyorum ama acaba su tüketimim mi az geliyor kaç litre içtiğimi takip etmiyorum aklıma geldikçe içiyorum kayısının belki kurusu size yaramadı sadece karın ağrısı yapmıştır bide ben kurusunu mu denesem nasıl yapayım ama haslamam falan gerekiyor mu

Bizim burada kayısı bol zaten kurusunu denemedim daha yaş olanı arada yiyorum ama acaba su tüketimim mi az geliyor kaç litre içtiğimi takip etmiyorum aklıma geldikçe içiyorum kayısının belki kurusu size yaramadı sadece karın ağrısı yapmıştır bide ben kurusunu mu denesem nasıl yapayım ama haslamam falan gerekiyor mu
Sabah kalkınca ac karnına yiyip üstüne bolca su. Üstüne birsey yemeden deneyince belki faydası olur. Gün içinde yemiştim öyle olmamıştı daha önce mesela. Belki de denk geldi bilmiyorum ama annem onun işe yaramış olabileceğini söyledi kabızlık sorunu olanlar o şekilde deniyor işe yarıyor dedi. Ben bilmeden yapmış oldum😅 kuruyla da aynı mantıkla denenebilir bence aç karnına ve üstüne bol su. Yine Bi saat falan baska birsey yemeden. Kaybedecek bisey yok sonucta😅 ben de suyu ölçmüyorum, bulantim izin verdiği kadar içiyorum ama zorluyorum biraz

Sabah kalkınca ac karnına yiyip üstüne bolca su. Üstüne birsey yemeden deneyince belki faydası olur. Gün içinde yemiştim öyle olmamıştı daha önce mesela. Belki de denk geldi bilmiyorum ama annem onun işe yaramış olabileceğini söyledi kabızlık sorunu olanlar o şekilde deniyor işe yarıyor dedi. Ben bilmeden yapmış oldum😅 kuruyla da aynı mantıkla denenebilir bence aç karnına ve üstüne bol su. Yine Bi saat falan baska birsey yemeden. Kaybedecek bisey yok sonucta😅 ben de suyu ölçmüyorum, bulantim izin verdiği kadar içiyorum ama zorluyorum biraz
Birde öyle deneyeceğim ama aç karna su içmek daha çok mide bulantısı yaratıyor bende önden kayısı yemek belki hafifletir bulantimi

Merhaba, 4+6 da keseyi gördüm 7+0 da kalp atışı duydum 140 di kalp atışı. İkinci gebeliğim.yaş 37.doktor iki haftada bir kontrole çağırıyoruz.pimpirikli isen her hafta gel dedi. İlk gebeligimde bu kadar sık aralıklarla kontrole gitmemiştim.kalp atışından sonra ne zaman gidecekseniz? Ve fetal DNA yaptirmayi düşünen var mı? Yaptırılmalı sizce?
Birebir tarihlerimizde aynı bebişi görme haftalarımızda aynı çok şükür benimkide sağlıklı ve uyumlu çıktı haftasıyla bana iki hafta sonraya verdi her hafta gitmeyi düşünmüyorum bekliycem ilk gebeliğim fetal dna yaptıracam mutlaka

Back
X