Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
Cybex daha mı hantal kalıyor diğer arabalara göre, ben dayanıklı bir araba istiyorum bu sebeple cybex düşünmüştüm.
Cybex diye genellemeyelim zira çok kompakt seyahat modelleri de var ama balios ve priam için hantaldan ziyade bir baston bebek arabası ya da seyahat arabası gibi hafif ve şipşak değil diyebiliriz. Şase malzemesi ve montajı bakımından sağlamlık hissini çok hissedilir biçimde veren bir araba olarak görüyorum ben balios’u. Bir de patlamayan lastikler, amortisörler ve koltuk ergonomisi bir arada bebek için çok konforlu. Alt sepeti rutin bir market alışverişini halledecek kadar neredeyse :) tüm bunlar birleşince bir tık ağırlığı arttırıyor tabii, ama bana göre yine de normal (benim ağırlık toleransım biraz yüksek yalnız, burada beni referans almayın ). Diğer arabalar da oldukça güzel, bu tamamen zevk, öncelik ve tercih meselesi

Kızlar selam 2 gündür midemin sağ üst tarafında ağrı oluyo baskı şeklinde, sizlerde de böyle ağrılar oluyor mu acaba rahim büyüdüğündan dolayı organlara baskı mı yapıyor
Her yerimde ağrı oluyor artık alıştım ben de

Ya ne zormuş çok panik oluyorum
Panik olacak bir şey yok ya. Sürekli kendinizi strese sokuyorsunuzzz benim her gün düzenli hareket ediyor mesela artık ama bazen çok sert bazen çok yumuşak oluyor. Bazen uzun saatler hissetmiyorum. Uyuyorlar içeride çok uzun saatler daha bebekler onlarrr günün sonunda, her dakika hareket etmesini beklemeyin, düşünsenize bu haftalarda 20 saat uyuyormuşlar. Doktorlar da böyle anlatıyor panik yapacak bir şey yok gerçekten

Siz gerçekten güzel araştırmışsınız bu dediklerinizi de dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim

Bu yüzden burası bana çok iyi geliyor aşırı stresli biriyim (tabi önce ki 4 kaybımın çok büyük etkisi var bence) ama sizlerle konuşmak çok iyi geliyor

Benim önceliğim hafiflik ve sürüş rahatlığı olan bir araba olması mesela ona göre tercih yaptık. Çünkü evim sahile çok yakın yollarımız çok güzel nezih bir semt ve çok yürüyen deniz kenarında çok vakit geçiren bir aileyiz. Kendim de eşim olmadan çok kullanacağım için arabaya koyup çıkarırken vs hafif olması çok önemliydi tabi birkaç şey daha vardı aklımda ama önceliğim neyse ona göre seçim yaptım. Siz de önceliğe göre seçim yapın derimm

Benim gittiğim hastanede ilk açlık şekeri için alınan kanı tam hemogram ile birlikte damardan kan alarak yaptılar. Sonraki iki saatlik ölçümleri ise cihazla parmaktan kan alarak yaptılar. İlla damardan almalarına gerek olmuyor

Siz gerçekten güzel araştırmışsınız bu dediklerinizi de dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim
Rica ederiim ne demek
Bu arada şeker ölçümleriyle ilgili yazılanları okuyordum da, ben de bugün kontrol amaçlı ölçmeye başlamıştım çünkü insülin direnci hikayem var geçmişte. Şekeri yükseltecek ne varsa da yemiştim dün gece ve bugün (gece poğaçalar, sabah reçel, akşam pizza, mandalinalar falan, hiç doğru bir günde başlamadım yani ). Değerlerim de şov yaptı tabii açlık: 112, tokluk sabah 143 (1. saat) / 93 (2. saat), tokluk akşam 191 (1. saat) / 125 (2. saat). Saat hesabını ilk lokmadan itibaren yapıyorum tabii, ama mesela 191 çıkan pizza yedikten 15 dk sonra gidip 4 tane mandalina yemiş halim neyse en azından 2. saatler iyi, 200’leri bulmadığını da gördüm ya bu da bir şey

Ayyy gerçekten. Hayır dahiliye de yapmadı yani ben yapsa da doktoruma da mesaj atsam dahiliye böyle dedi siz ne dersiniz diye düşünüyordum
Siz bence kadın doğum doktorunuza gittiğinizde ölçümleri söyleyin o duruma göre karar verir, ama değerlere göre size de yükleme yaparlar gibi geliyor bana umarım ki çıkmasın

75gr yüklemede ilk bir saat 180 altı, sonraki ölçümde 153 altı normal kabul ediliyor. Sizin akşamki ilk ölçüm dışında aslında normal gibi ama tabii yediklerinizle ne kadarlık yükleme grubuna giriyor o da önemli

Evet herkesin önceliği farklı olduğundan bu kadar çok çeşit var fakat bugün şaşırdığım yakından deneyimleyince teorikte gördüklerime göre önceliklerime uyan daha çok modelle karşılaşmış olmam ve uyumlu olacağını düşündüğüm birkaç modelin de öyle olmayışı. Sizle benzer bir önceliğimiz varmış hafifliği önceliklendirdiyseniz, siz tercihinizi hangi modelden yana kullandınız?

Şekerinizi yükseltecek ne varsa yemişsiniz haliyle böyle çıkması normal olmuş
Ama dikkat ederseniz ki eminim dikkat edersiniz onlar kendiliğinden düşer, diyetle iyi kontrol altına alınıyor. Benim de geçmişim de insülin direncim vardı, hatta kortizon kullandığım dönemlerde 600’leri görmüşlüğümde var bu sebeple biraz erken takip etmeye başladım, ama yine de 200’leri görmemişsiniz ya, şeker bir de belirti vermiyor ya çok yüksek değilse ya, orası da ayrı sorun, bebişlerinde ihtiyacı artmaya başladı

Evet özellikle akşam için bence baya iyi çıktı değerler, 1.5 pizza üzerine 15 dk sonra 4 kocaman mandalina yedikten sonra 1. saatte (aslında 45 dk gibi) 191 bence iyi bile çıktı, 300 falan beklemiştim ben Benimki 150 gramlık yüklemeye girer herhalde
Tek düşündüren açlık şekerim, hiç 90 üzerine çıkmazdı ama o biraz yükselmiş, akşamki poğaçalara ve yorucu bir yolculuk sonrası ölçüm olmasına fln bağladım. Tabii tek ölçüm bir şey ifade etmiyor takip eden günlerde tekrar bakacağım.

Evet doğa yürüyüşü yapacak olsam ya da etrafımda engebe çok olsa Bailos’a çok daha sıcak bakardım çok haklısınız. Dragonfly’ı yakından görünce daha net karar verebileceğim gibi çünkü ağırlığa da sadece teorik bakmak doğru değilmiş bugün onu gördüm, katlı haldeyken kaldırmayı denediğimde ağırlığı aynı olan bazı modellerde bile birini kaldırmak daha kolaydı çünkü ergonomik olarak daha iyi tasarlanmıştı.

Evett bunlara ipin ucu biraz kaçmıştı, tekrar rutine döneceğim. Dediğiniz gibi şimdi bebişin de daha çok insülin kullanımı var, belki açlığım da ondan yükselmiştir

Cybex eezy s twist aldık gelince de çok beğendim ben. Özellikle koltuğu 360 derece dönsün istiyordum o da önemliydii. Zaten çevremde nerdeyse herkeste bu model var memnun olmayan görmedim bizim kriterlerimiz için çok uygun oldu pusetini de aldık onu da çok sevdim inşallah sağlıkla huzurla kullanırız hepimiz bebiş arabalarını

Evet kesinlikle katılıyorum, eğer mümkünse denemeden almamak gerekiyor. Arabanın sürerken verdiği duyguyu ve darbeyi hissetmek, tasarımını birebir incelemek, katlarken bedeninin zorlanıp zorlanmadığını görmek çok önemli. Ben Nunaları da tasarım açısından çok beğenmiştim mesela, ama katlarken bir şekilde rahatsız etti beni, yoksa gerçekten çok güzel arabalar.

Kızlar şeker yükleme de genelde 75 gram glikoz oluyor. Burda bahsedilen saf glikoz. Bunu yemeklerle tamamlamak zor en azından bir öğünde tamamlamak çok zor. Çünkü yemekler tatlılar özellikle meyvelerde şeker var ama bu sadece saf glikoz içermiyor glikoz daha düşük oranlara geliyor. O yüzden doktorlar şeker yükleme testiyle yediğimiz şeyleri bir tutamıyor aynı oran yakalanamadığı için. Yani biz çok şekerli yedik ama şekerim çıkmadı sanıyoruz ama aynı şey değilmiş malesef

`