Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
Evett bunlara ipin ucu biraz kaçmıştı, tekrar rutine döneceğim. Dediğiniz gibi şimdi bebişin de daha çok insülin kullanımı var, belki açlığım da ondan yükselmiştir
Ben dikkat ettiğim halde açlıklar yüksek çıkmıştı, ama açlıklar yüksek çıkmadan evvel de bir süre baya düşüktü hatta doktor uyarıyordu insülin direncinin habercisi bu, bu kadar düşmesi diye. Açlık şekeri uzun süre bir şey yemediğinizde bile yüksek çıkabiliyor; bu sebeple diyetisyen bana gece de ara öğün bıraktı.

Bir de şöyle bir durum var gebelikte, bizim yediklerimizden bağımsız bebeklerde insülin kullandığı için onlarında insülin ihtiyacı arttığı için de şeker yükseliyor.

Yakın ama eksik bir bilgi. 75 g glikoza karşılık gelen karbonhidratı hatta daha fazlasını bir öğünde almak mümkün. Fakat öğünde aldığınız karbonhidratın tüketim süresi ve hızı oral glikoz testinde alınan çözelti ile kıyaslandığında oldukça düşük ve öğünde aldığınız karbonhidrata yağ, lif ve protein gibi moleküller de eşlik ettiği için çözeltiye kıyasla emilimi tabii ki düşürüyor. Zaten birçoğumuzun evde yaptığı takip de açlık şekerini takip edebilmek ve toleransımızı/limitlerimizi daha iyi tahlil edip beslenme düzenimizi ayarlayabilmek adına yapılan bir takip. Mesela benim bahsettiğim 150 g yüklemeye eşdeğer olması vs. gibi şeyler de işin esprisi tabii ki, espri/sarkazm olduğunu yazma gereği duymamıştım ama yazayım ki yanlış anlaşılıp karşılaştırma yapılmasın :)

Bu arada bazı doktorlar şeker testini glikoz çözeltisi ile yaptırmak istemeyen ya da yaptıramayan kişilere kallavi bir serpme kahvaltı sonrası ya da büyük bir tahinli çörek ve kola içimi sonrası da yapabiliyorlar. Benzer kan şekeri responsu yaratıyor çünkü.

Aslında aynı şeyi kastettim ama bu kadar uzun açıklamanız iyi olmuş tabi ki. Bu arada üstünüze alınmışsınız ama genel şeker yükleme konuşuluyor herkes ölçüm yapıyor onun özelinde yazdım. Ben de ölçüm yapıyorum ama doktorum bu şekilde açıkladı bana herkes faydalansın istedim sizlik bir durum yok

Ben de Avrupa yakasındayım ama doğum fiyatlarını daha hiç sormadım bile. Takipte olduğum hastane detaylı ultrason için 17.000 deyince doğuma Allah bilir ne diyecekler.
150.200 bin vardır herhalde ya çok pahalı normal doğum bile özellerde tahminimce

Bir de şöyle bir durum var gebelikte, bizim yediklerimizden bağımsız bebeklerde insülin kullandığı için onlarında insülin ihtiyacı arttığı için de şeker yükseliyor.
Dediğiniz gibi ben ölçümleri söyledim şekerim olmadığını düşünüyorum dedim doktoruma. Ama şuan gebelik durumundayız diye açıklama yaptı. Ki benim şekerim toklukta bile 120 max çıkıyor daha fazla yükselmiyor ama yine de kabul etmedi şeker yüklemesi yapmak istediğini söyledi. Bizim ölçümümüzle şeker yüklemesinin çok farklı şeyler olduğundan bahsetti. Ben de yaştan sınırda kaybettim bahsetmiştim 30 yaş üstü, ailede şeker öyküsü olan, gebelikte çok kilo alan veya hep kilolu olan, bebişi ilerde olan, pcos öyküsü olan, tiroid insülin direnci olan gibi bunlardan biri bile olsa yapmak durumundayız dedi tabi her doktor farklı bir şey söylüyor o ayrı benim doktorumun önerisi ve söyledikleri bu şekilde 26. Haftada muhtemelen yapacağız

Konuyla ilgili bahsettiğiniz noktalarda en son konuşan kişi olduğum için bir ekleme ve düzeltme yaptım. Maalesef sosyal medyada ve internetteki diğer her türlü mecrada fazlasıyla çöp/hatalı bilgi dolaştığı ve herkesin yetkinliği ve bilgisi bu karşılaştırmalar için yeterli olamayacağı için daha detaylı açıklamak gerekebiliyor bazen.

Yok bunlar çöp bilgi değil doktorumun söyledikleri. Senin ölçümünle yaptığımız şeker yüklemesi farklı diyerek güzelce açıkladı Perinatoloji olduğu için çok da güveniyorum ona göre karar verdim. Herkesin kendi tercihi ve kendi doktoruyla vermesi gereken bir karar.

Ben zaten sizin doktorunuzun verdiği bilgi ile ilgili veya sizin vereceğiniz herhangi bir kararla ilgili bir yorum yapmadım. Uzun açıklamama atıf yapmıştınız, ben de bu uzun açıklamayı neden gerekli gördüğümü basitçe anlattım. Keza genel olarak internette mevcut olan çöp bilgileri ve sosyal medyayı referans alan bir hayli insan var. Siz değil. Başka insanlar.

Doğumumu şuanki doktorumda yapmayıcam butik hastane daha büyük kapsamlı bi hastane istiyorum cnm
Ben Avrupa Yakasında gidiyorum Acıbadem atakente perinatolog. Muayene ücretleri 9.300 tl, doğum için de 200 bin tl dendi bana doktorun oerinatologun girmesini isterseniz diye.Normal doğumu ile sezeryan arasında sanırım 10 bin tl lik fark vardı yani normal doğum daha pahalıydı.

Ya bir şey diyeceğim yine anlaşmazlıklar silsilesi bana da evde sürekli ölçüm yapıyor olman daha iyi dendi. Ay şimdi hangisine güveneceğiz

Acıbadem Bursa’ya gidiyorum ben orda da aynı fiyatı verdiler İstanbul’la farklıdır diye düşünmüştüm değilmiş şaşırdım

Ya bir şey diyeceğim yine anlaşmazlıklar silsilesi bana da evde sürekli ölçüm yapıyor olman daha iyi dendi. Ay şimdi hangisine güveneceğiz
Hepsi ayrı bir kafada ama sizin durumunuz farklı size şeker yüklemesi yapılmış yüksek çıkmış gibi düşünüp ölçüm yaptırdıkları için öyle söylemiş olabilirr

Acıbadem Bursa’ya gidiyorum ben orda da aynı fiyatı verdiler İstanbul’la farklıdır diye düşünmüştüm değilmiş şaşırdım
Acıbadem’in politikası böyle. Mesela siz bahsetmiştiniz sanırım cihazı iyi diye aynı dönemde benim de doktorumun cihazı değişmişti, bir de perinatolog olunca doğum paketi de vermiyorlar.

Hepsi ayrı bir kafada ama sizin durumunuz farklı size şeker yüklemesi yapılmış yüksek çıkmış gibi düşünüp ölçüm yaptırdıkları için öyle söylemiş olabilirr
Değil mi öyle olabilir, diyet yapmakta kötü değil ama tabi canının çektiğini yiyemek biraz kötü. Tabi bana bulantılar geri döndüğü için normalde de bir şey yiyemiyorum.

Acıbadem’in politikası böyle. Mesela siz bahsetmiştiniz sanırım cihazı iyi diye aynı dönemde benim de doktorumun cihazı değişmişti, bir de perinatolog olunca doğum paketi de vermiyorlar.
Yeter ki iyi olsun doktorumuz diyoruz artık

Haftaya baby shower yapıyorum bedavadan baba olcak olan eşimde diyor ki düğün yapsaydın davul zurna tutsaydık baby showerda hediyelik dağıtılıyor mu yoksa millet bize mi getiricek bacılarım

`