- Konu Sahibi Evlatkbr91
-
- #16.541
Evet her yerde böyle, her yıl Eylül sonu-Ekim boyunca artıyor grip vakaları. Kaç yıldır hasta olmuyordum, şimdi sanki en ufak şeyden kapacakmışım gibi geliyor.Ben grip aşısı olacağım sanırım ilk önce doktorumda önerdi. Genelde grip aşısı da olmaya çalışırım. Geçen sene de zatürre ve rsv aşısı olmuştum. Bana ama doktorum sordu yakın zamanda td oldun mu diye, yakın zaman da olmadım dedim; rsv ile zatürre uzun süreli koruyuculuk sağlıyormuş galiba rsv olmam ben bu sene. Grip mikrobu zaten şu anda Türkiye de salgın haline dönüştü dönüşecek.
Bari ortadan ikiye kesseydin en azından mübarek yinede bişeyler yapmaya çalışmış çabasına sağlık eniştenim yarasın bacımKızlar eşime dedim ki bak taze aşı oldum kolum kalkmıyor güzel bir meyve tabağo hazırla 1 kez hazırlamadın hazırladığı tabağa bak dalından 2 tane koparıp atmışdiyor alevli meyve tabağı yaptım sana
Kankim tüm zekasını ateşe harcadı herhalde bir daha da yapmaz diye lafta edemedimBari ortadan ikiye kesseydin en azından mübarek yinede bişeyler yapmaya çalışmış çabasına sağlık eniştenim yarasın bacım
Ama benim bildiğim hamilelikte yükseliyor herkeste ben sabah doktoruma sorayım yazayım hemenKızlar iyi akşamlar .. sizlere danışmak istediğim bir konu var bu şekilde yaşayan var mı merak ediyorum . Dün sağlık ocağında test verdim ve kan yaglarima baktılar tiligreserit 551 çıktı ve sınırın çok üzerinde hamilelikte yükseliyorMuş bu şekil ama 300-400 normal dedi doktorum ben 21 haftalık hamileyim şuan 551 değerde sağlık ocağında korkuttular yok pıhtı olur yok pankreas iltihabı olur diye . Benim bu ikinci gebeliğim ilk gebeligimdede yükselmiş baktım o zamanda 37 haftalarda 650 imiş ama birsey yapmadim o zamanlar hatırlıyorum .zaten normalde kolestrol bakilmiyormus hamilelikte ama bana sağlık ocağı baktı işte
Benim de iki hafta önce bakılmıştı trigiliserid ve kolestrol yükselmişti bende şaşırdım çünkü kötü beslenmiyorum ve zeytinyağı dışında bir şey tüketmiyorum. Ama oluyormuş gebelikten kaynaklı, fakat bu değerler ilaç başlamalık değerler değilmiş.Kızlar iyi akşamlar .. sizlere danışmak istediğim bir konu var bu şekilde yaşayan var mı merak ediyorum . Dün sağlık ocağında test verdim ve kan yaglarima baktılar tiligreserit 551 çıktı ve sınırın çok üzerinde hamilelikte yükseliyorMuş bu şekil ama 300-400 normal dedi doktorum ben 21 haftalık hamileyim şuan 551 değerde sağlık ocağında korkuttular yok pıhtı olur yok pankreas iltihabı olur diye . Benim bu ikinci gebeliğim ilk gebeligimdede yükselmiş baktım o zamanda 37 haftalarda 650 imiş ama birsey yapmadim o zamanlar hatırlıyorum .zaten normalde kolestrol bakilmiyormus hamilelikte ama bana sağlık ocağı baktı işte
Ahahahah aynen ateşe harcamış vallaKankim tüm zekasını ateşe harcadı herhalde bir daha da yapmaz diye lafta edemedim
Bende öyle biliyordum hatta bazı yazılarda gebelikte bakılmıyor annenin morali bozuluyor o kırmızı referans dışı çıkınca diye okudum .. sonra araştırma içine girdim bana söyledikleri pankreas iltihabı 1000-2000 lerde oluyormuş beni korkuttular ama tabiki 500de yüksek heralde bunun yanında diğer kolestrol degerlerimde bir yükselme yok heralde bebek için benim vücudum bunu yükseltiyor belki yaşayan vardır diye sormak istedimAma benim bildiğim hamilelikte yükseliyor herkeste ben sabah doktoruma sorayım yazayım hemen
Siz kaç haftalık hevesiniz yani doktorumda bana sağlıklı beslen iki hafta sonra tekrar yapalım test dediBenim de iki hafta önce bakılmıştı trigiliserid ve kolestrol yükselmişti bende şaşırdım çünkü kötü beslenmiyorum ve zeytinyağı dışında bir şey tüketmiyorum. Ama oluyormuş gebelikten kaynaklı, fakat bu değerler ilaç başlamalık değerler değilmiş.
Bir de ben kan sulandırıcıda kullanıyorum başka sebeplerden dolayı. Pankreasla ilgili durumu bilmiyorum ama.
Benim de değerlerim 300 civarı çıkmıştı.
Olcak olcak kız sen bu kolunu bir hafta kullanma nazlan ağrıyor de en sonunda dograyip getirmeyi öğrenir benceKızlar eşime dedim ki bak taze aşı oldum kolum kalkmıyor güzel bir meyve tabağo hazırla 1 kez hazırlamadın hazırladığı tabağa bak dalından 2 tane koparıp atmışdiyor alevli meyve tabağı yaptım sana
23+0 oldum bugün bana 21. Haftada rutin kan testinde bakılmıştı o zaman çıkmıştı.Siz kaç haftalık hevesiniz yani doktorumda bana sağlıklı beslen iki hafta sonra tekrar yapalım test dedi
Benim de kolestrol biraz yüksek çıkmıştı doktor hamilelikte normal demişti ama yine de kendi doktorunuza danışın benceKızlar iyi akşamlar .. sizlere danışmak istediğim bir konu var bu şekilde yaşayan var mı merak ediyorum . Dün sağlık ocağında test verdim ve kan yaglarima baktılar tiligreserit 551 çıktı ve sınırın çok üzerinde hamilelikte yükseliyorMuş bu şekil ama 300-400 normal dedi doktorum ben 21 haftalık hamileyim şuan 551 değerde sağlık ocağında korkuttular yok pıhtı olur yok pankreas iltihabı olur diye . Benim bu ikinci gebeliğim ilk gebeligimdede yükselmiş baktım o zamanda 37 haftalarda 650 imiş ama birsey yapmadim o zamanlar hatırlıyorum .zaten normalde kolestrol bakilmiyormus hamilelikte ama bana sağlık ocağı baktı işte
Beni de tansiyonum sağlık ocağında (yürümüştüm) 13-8 çıktığı için ve kilom da çok arttığı için demediklerini bırakmamışlardı. Yok gebelik zehirlenmesi geçireceksin, geçiriyor olabilirsin acilen tansiyon aleti falan al falanlar filanlar diye. Doktorum da açıkçası baya şaşırdı şok oldu kendisine anlattığımda. "Yok artık" falan dedi. Sağlık ocağı ne diyor diye asla bakmayın, yani bazı böyle korkutan doktorlar hemşireler çok var nedense, ne geçiyor ellerine bilmiyorumKızlar iyi akşamlar .. sizlere danışmak istediğim bir konu var bu şekilde yaşayan var mı merak ediyorum . Dün sağlık ocağında test verdim ve kan yaglarima baktılar tiligreserit 551 çıktı ve sınırın çok üzerinde hamilelikte yükseliyorMuş bu şekil ama 300-400 normal dedi doktorum ben 21 haftalık hamileyim şuan 551 değerde sağlık ocağında korkuttular yok pıhtı olur yok pankreas iltihabı olur diye . Benim bu ikinci gebeliğim ilk gebeligimdede yükselmiş baktım o zamanda 37 haftalarda 650 imiş ama birsey yapmadim o zamanlar hatırlıyorum .zaten normalde kolestrol bakilmiyormus hamilelikte ama bana sağlık ocağı baktı işte
Yaşadıklarınızı yaşamadığım için elbette tarafsız bir yorum yapamayacağım ama biliyor musunuz onlarda o konuda eğitim aldıkları için ve her gebenin de özel de veya sürekli aynı doktor tarafından takip edilme olasılığı olmadığı için uyarıyorlar. Çünkü çok fazla durumla karşılaşıyorlar ve gebe takibi ile yükümlüler. Bu sebeple aramalar, ev ziyaretleri vs yapıyorlar. Yani ilgilenmek bir anlamda onların yasal sorumluluğu ancak bunu korkutmadan yapmaları gerekir tabiki hele ki gebelik gibi özel bir süreci ilk kez yaşayan biz anne adayları için. Birazda kişilik meselesi. Aslında gebelikte bu durumu yaşamasamda öncesinde başka hastalıklarımda öyle doktorlar ile karşılaştım ki doktor fobisi oluştu ve muayenelere eşimle girerdim sorularımı kağıda yazardım eşim konuşurdu benim yerime hatta doktorlar eşin neden konuşuyor dercesine şaşırırdı ben de fobim var derdim. Galiba işin içersine kişilik karakter mevzuları da eklenince işte böyle tatsız olaylar oluyor. Ne diyeyim Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın bizleri hepBeni de tansiyonum sağlık ocağında (yürümüştüm) 13-8 çıktığı için ve kilom da çok arttığı için demediklerini bırakmamışlardı. Yok gebelik zehirlenmesi geçireceksin, geçiriyor olabilirsin acilen tansiyon aleti falan al falanlar filanlar diye. Doktorum da açıkçası baya şaşırdı şok oldu kendisine anlattığımda. "Yok artık" falan dedi. Sağlık ocağı ne diyor diye asla bakmayın, yani bazı böyle korkutan doktorlar hemşireler çok var nedense, ne geçiyor ellerine bilmiyorum
Elbette ancak bunları söyleyen hemşire zaten bana doktorumun ismini kaydetti. Fetal dna yapıp yaptırmadığımdan, detaylı ultrasona kadar her şeyimi not alıyor. "Haklısınız bu söylediklerinizi doktorumla görüşürüm, takip ediyor doktorum" vs. dememe rağmen hala inanılmaz uzatıyordu. Diyetisyene git kilo alma ölür bebeğin diyor. Bu böyle bir şey değil yanii..... amin inşallah iyi insanlarla karşılaşalımYaşadıklarınızı yaşamadığım için elbette tarafsız bir yorum yapamayacağım ama biliyor musunuz onlarda o konuda eğitim aldıkları için ve her gebenin de özel de veya sürekli aynı doktor tarafından takip edilme olasılığı olmadığı için uyarıyorlar. Çünkü çok fazla durumla karşılaşıyorlar ve gebe takibi ile yükümlüler. Bu sebeple aramalar, ev ziyaretleri vs yapıyorlar. Yani ilgilenmek bir anlamda onların yasal sorumluluğu ancak bunu korkutmadan yapmaları gerekir tabiki hele ki gebelik gibi özel bir süreci ilk kez yaşayan biz anne adayları için. Birazda kişilik meselesi. Aslında gebelikte bu durumu yaşamasamda öncesinde başka hastalıklarımda öyle doktorlar ile karşılaştım ki doktor fobisi oluştu ve muayenelere eşimle girerdim sorularımı kağıda yazardım eşim konuşurdu benim yerime hatta doktorlar eşin neden konuşuyor dercesine şaşırırdı ben de fobim var derdim. Galiba işin içersine kişilik karakter mevzuları da eklenince işte böyle tatsız olaylar oluyor. Ne diyeyim Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın bizleri hep
Ben aventin 4lü yenidoğan setini aldım. İçeriklerini değiştirmeyi düşünmüyorum zaten 2 numara da çok yavaş damla damla akıyor, yenidoğana standart 2 numara koymuşlar, erken doğum vs olursa alırım sanırım ya da boğulma, öksürme gibi bir sorun yaşarsam. Bide doktorlar tam kundak önermiyorlar yarım kundak öneriyorlar genelde sadece kollarını sarın diyorlar.Kızlar biberonda neye karar kıldınız philips avent alanlar 1 numara alması gerekiyor değil mi ? Bir de kundak tam kundak mı alacaksınız yoksa sadece kollarını kapatan yarım kundak mı
Nerden aldın peki biberon setini ebebekten miBen aventin 4lü yenidoğan setini aldım. İçeriklerini değiştirmeyi düşünmüyorum zaten 2 numara da çok yavaş damla damla akıyor, yenidoğana standart 2 numara koymuşlar, erken doğum vs olursa alırım sanırım ya da boğulma, öksürme gibi bir sorun yaşarsam. Bide doktorlar tam kundak önermiyorlar yarım kundak öneriyorlar genelde sadece kollarını sarın diyorlar.
Ben 23:30 da uyuyup 9 de uyanıyodum sonra bir şey oldu ve bu saatlere kadar oturuyorum 3-4 şimdi yatacağım. Sabah da uyanamıyorjm geç kalkıyorum bozuldu bütün uyku düzenim.Ya kızlar gece uyanan ve uyuyamayanınız oluyo mu?? Ben bu ara öyleyim. Tuvallet için zaten sık kalkmaya başladım ama 2 3 günde bir bi uyanıyorum gece 2 gibi asla uyuyamıyorum ve sabah 7de işe gitmem gerekiyo. Öyle zorlanıyorum ki