- Konu Sahibi Evlatkbr91
-
- #16.581
Çok teşekkür ederim güzel mesajın ve iyi dileklerin içinÇok çok sevindim canımmaşallah bebişe de o zaman. Myom lar da alıp başını gitsinler bizden. İnşallah sorunsuz atlatacağız gebeliğimizi. ben de biri az küçülmüş biri az büyümüş görünüyor. Bakalım nasıl olacak ilerde
Şahsen tamamen kadına endekslenmiş hiçbir doğum kontrol yöntemine sıcak bakmıyorum. Hele de hamilelik ve doğum gibi bedensel ve psikolojik olarak oldukça ağır ve hormonların altüst olduğu bir sürecin ardından, korunmak için hormonlarımı tekrar baskılayacak veya düzenleyecek ya da bana psikolojik/fiziksel bir yük veya sorumluluk getirecek herhangi bir yöntemi şahsen kullanmayı hiç düşünmüyorum.Kelebek kundak aldım ben fermuarlı, tam kundak kalça gelişimi için önerilmiyor, kelebek kolları sıkı bacakları salık tutuyor. Cırt cırtlı olanları arkadaşlarım önermedi, hem yıkanınca cırt cırt kuvveti gidiyor, bebek kollarıyla açıyor hem de cırt sesine çok uyanıyorlar dediler.
Gebelik okuluna henüz gitmediyseniz kesinlikle tavsiye ederim, bu dahil birçok soruma çok güzel cevap olduGeri çekilme evet bir korunma yöntemi değil ve erkeklerde prostata sebep oluyor hiç önerilmiyor. Gebelik sonrası en çok spiral ve doğum kontrol hapı öneriliyormuş. Rahim ağzı bir süre daha açık kaldığı için doğumdan sonraki 60 günde spiral çok ağrısız acısız takılabiliyormuş normale göre, spirali de hormonlu (ithal) ya da hormonsuz tercih edebiliyormuşuz. Uzun ömürlü bir koruma, çıkarttırmazsak ve yıllık kontrol ettirirsek modeline göre 5 ila 10 yıla kadar kullanılabiliyor. Doğum kontrol hapları eskiden emzirme döneminde kullanılamazken yeni nesil haplar kullanılabiliyormuş. Ben geçmişte 10 yılı aşkın kullandığım için doktorum doğum sonrasında çok sıcak bakmıyor kullanmama. Ömrünüz boyunca 10-15 seneden fazla kullanmanın sakıncaları olabiliyor. Daha önce kullanmadığınız bir yöntemse, ilacın saatini doğru takip ettiğiniz ve bünyenize uygun ilaç kullandığınız sürece bence pratik bir yöntem. Ben tedavi amaçlı başlayıp korunma amaçlı devam etmiştim, ne kilo aldırdı ne sivilce yaptı sadece duygu durumunu biraz dengesizleştirdi, uzun süren ama hafif geçen bir PMS hali gibi, başka şikayetim yoktu.
harikasınız gerçekten tüm sorularıma cevap vermişsiniz teşekkür ederimKelebek kundak aldım ben fermuarlı, tam kundak kalça gelişimi için önerilmiyor, kelebek kolları sıkı bacakları salık tutuyor. Cırt cırtlı olanları arkadaşlarım önermedi, hem yıkanınca cırt cırt kuvveti gidiyor, bebek kollarıyla açıyor hem de cırt sesine çok uyanıyorlar dediler.
Gebelik okuluna henüz gitmediyseniz kesinlikle tavsiye ederim, bu dahil birçok soruma çok güzel cevap olduGeri çekilme evet bir korunma yöntemi değil ve erkeklerde prostata sebep oluyor hiç önerilmiyor. Gebelik sonrası en çok spiral ve doğum kontrol hapı öneriliyormuş. Rahim ağzı bir süre daha açık kaldığı için doğumdan sonraki 60 günde spiral çok ağrısız acısız takılabiliyormuş normale göre, spirali de hormonlu (ithal) ya da hormonsuz tercih edebiliyormuşuz. Uzun ömürlü bir koruma, çıkarttırmazsak ve yıllık kontrol ettirirsek modeline göre 5 ila 10 yıla kadar kullanılabiliyor. Doğum kontrol hapları eskiden emzirme döneminde kullanılamazken yeni nesil haplar kullanılabiliyormuş. Ben geçmişte 10 yılı aşkın kullandığım için doktorum doğum sonrasında çok sıcak bakmıyor kullanmama. Ömrünüz boyunca 10-15 seneden fazla kullanmanın sakıncaları olabiliyor. Daha önce kullanmadığınız bir yöntemse, ilacın saatini doğru takip ettiğiniz ve bünyenize uygun ilaç kullandığınız sürece bence pratik bir yöntem. Ben tedavi amaçlı başlayıp korunma amaçlı devam etmiştim, ne kilo aldırdı ne sivilce yaptı sadece duygu durumunu biraz dengesizleştirdi, uzun süren ama hafif geçen bir PMS hali gibi, başka şikayetim yoktu.
Ben yaklaşık 5-6 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyordum, evlenmeden önce de adet düzensizliği için kullanıyordum. Bunun koruyuculuğuna ve rahatlığına alışmış biri olarak doğum kontrol hapını bırakıp prezervatife geçtiğimiz 3 ay (ameliyat olmam gerekiyordu ve sonrasında da korunmamız lazımdı) bana işkence gibi geldi. Sanki her an bir şey olacak da hamile kalacakmışım gibi hissediyordum. Güncel durumda tekrar hapa da başlamak istemiyorum aslında ama bu şekilde devam edersem de her ilişki sonrası acaba hamile kalır mıyım sorusu olacak gibi aklımda. Çift rahim ağzı var, spiral vs de çözüm değil, bakalım ne yapacağız.Şahsen tamamen kadına endekslenmiş hiçbir doğum kontrol yöntemine sıcak bakmıyorum. Hele de hamilelik ve doğum gibi bedensel ve psikolojik olarak oldukça ağır ve hormonların altüst olduğu bir sürecin ardından, korunmak için hormonlarımı tekrar baskılayacak veya düzenleyecek ya da bana psikolojik/fiziksel bir yük veya sorumluluk getirecek herhangi bir yöntemi şahsen kullanmayı hiç düşünmüyorum.
Bu konuda da erkek biraz çaba göstersin bir zahmet ve prezervatifini düzgünce kontrol edip taksın, birazcık zevkinden feragat ederek bu yükü de o omuzlasın, diye düşünüyorum. Doğru kullanıldığında koruyuculuğu çok yüksek bir yöntem, biz de yıllardır bir kaza yaşamadık. Ha ama her şeyi doğru uygulamamıza rağmen yine de bebiş olursa, artık o da o azimle doğmayı hakediyor bence
Tabii ki tamamen şahsi fikrim bu, asla genellemiyorum ya da bu doğrudur diye savunmuyorum. Erkek doğum kontrol hapları rutin bir seçenek haline gelene kadar team kondom(sorry feminist tarafım tetiklendi )
Bende biraz bakındım ben gecelik ve sabahlık takım alcam ekstra olarakta kolu truvakar geniş kollu bağlamalı bi takım alıcam altı uzun olanlardan. Hem damar yoluda rahat olur diye düşündümHanımlar simdi bizim doğum kışa geliyor ya lohusa gecelik takımı bakiyorum kısa kollu üstüne sabahlık olandan mi almak lazim hastaneler genelde sıcak oluyor bide kola takılı kalan kelebek oluyor onun da rahat olması açısından kısa kol mantikli geliyor. Kış günü de olunca uzun kol olsun kolu rahat açılan mi olsun diyorum kararsızım. Sizler aldınız mi ya da almayı düşünenler benim gibi mi
Biz 5 senedir geri çekilme yöntemiyle korunuyorduk. 2 kere ilk denemede hamile kaldım dolayısıyla sanırım ceketten hamile kalan biriyim ama 5 senedir hiç aksilik olmamıştıKızlar gebelik sonrası nasıl bi korunma uygulyacaksınız yada korunduysanız önceden nasıl korundunuz ben hiç korunmadıgım için geri çekilmede korunma yöntemi degil bir anda aklıma takıldı en saglıksızı kilo aldırmayanı nedir bir anda korku kapladı içimi
Ben de liseden sonra uzun bir süre tedavi amacıyla doğum kontrol hapı kullanmıştım. Olumlu ve olumsuz bilinen tüm etkilerini, kolaylıklarını ve risklerini çok iyi biliyorum, sadece kullanmayı tercih etmiyorum.Ben yaklaşık 5-6 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyordum, evlenmeden önce de adet düzensizliği için kullanıyordum. Bunun koruyuculuğuna ve rahatlığına alışmış biri olarak doğum kontrol hapını bırakıp prezervatife geçtiğimiz 3 ay (ameliyat olmam gerekiyordu ve sonrasında da korunmamız lazımdı) bana işkence gibi geldi. Sanki her an bir şey olacak da hamile kalacakmışım gibi hissediyordum. Güncel durumda tekrar hapa da başlamak istemiyorum aslında ama bu şekilde devam edersem de her ilişki sonrası acaba hamile kalır mıyım sorusu olacak gibi aklımda. Çift rahim ağzı var, spiral vs de çözüm değil, bakalım ne yapacağız.
Tetiklenmekte çok haklısınız fakat dediğiniz gerçekliğe hala çok uzağız maalesef, kişisel olarak çok ilgi duyduğum, çok çeşitli kuruluşların bilinçlendirme kampanyalarında yer aldığım, cinsiyet eşitliği ile ilgili ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birinde yıllarca yönetimde olduğum kimliğimle söylüyorum üstelik bunu. Maalesef hamilelik ve doğum süreci kadının hayatını tamamen değiştirirken erkek için fizyolojik bir değişiklik yaratmadığı için bu sorumluluk asla eşit paylaşılamıyor. Siz kondom konusunda eşinize güvenmiş oluyorsunuz ama günün sonunda istenmeyen bir gebeliğin sorumluluğunu alan yine siz oluyorsunuz. Maalesef güvenilirliği tamamen kullanım alışkanlıklarına ve üretim koşullarına bağlı bir ürün halen kondom da. Üstelik sadece erkeğin zevk için tercih etmediği değil de mesela kendi adıma alerjik olduğum için ve latekssiz kondomlara hem erişim zor hem de koruyuculuğu daha düşük olduğu için benim de mecbur olmadıkça tercih etmediğim bir yöntem. Mecbur olmadıkça diyorum çünkü mesela mtx ile sonlanan dış gebelik sonrası 3 ay mecburi şekilde kondomla korunmuştuk biz de, hiç iyi hatırlamadığım bir süreç amaŞahsen tamamen kadına endekslenmiş hiçbir doğum kontrol yöntemine sıcak bakmıyorum. Hele de hamilelik ve doğum gibi bedensel ve psikolojik olarak oldukça ağır ve hormonların altüst olduğu bir sürecin ardından, korunmak için hormonlarımı tekrar baskılayacak veya düzenleyecek ya da bana psikolojik/fiziksel bir yük veya sorumluluk getirecek herhangi bir yöntemi şahsen kullanmayı hiç düşünmüyorum.
Bu konuda da erkek biraz çaba göstersin bir zahmet ve prezervatifini düzgünce kontrol edip taksın, birazcık zevkinden feragat ederek bu yükü de o omuzlasın, diye düşünüyorum. Doğru kullanıldığında koruyuculuğu çok yüksek bir yöntem, biz de yıllardır bir kaza yaşamadık. Ha ama her şeyi doğru uygulamamıza rağmen yine de bebiş olursa, artık o da o azimle doğmayı hakediyor bence
Tabii ki tamamen şahsi fikrim bu, asla genellemiyorum ya da bu doğrudur diye savunmuyorum. Erkek doğum kontrol hapları rutin bir seçenek haline gelene kadar team kondom(sorry feminist tarafım tetiklendi )
Ben de liseden sonra uzun bir süre tedavi amacıyla doğum kontrol hapı kullanmıştım. Olumlu ve olumsuz bilinen tüm etkilerini, kolaylıklarını ve risklerini çok iyi biliyorum, sadece kullanmayı tercih etmiyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten, prezervatif kullanımı psikolojik olarak bazı kadınları gerçekten çok zorluyor, tamamen doğal bir durum. Dediğim gibi asla genellemiyorum, yargılamıyorum ya da savunmuyorum çünkü çok hassas ve herkesin tamamen %100 kendi konforu ve tercihine göre yöntemini belirleyeceği bir konu. Sadece beni kişisel olarak günümüzde hala bunun erkek tarafında yalnızca kondomla sınırlı kalmış olması ve hormonal koruyucu yöntemlerin o tarafta rutin hale gelememiş olması tetikliyor, tepkim tamamen meslektaşlarıma yanimesela çocuk konusunu %100 kapatıp hiç istemeyen çoğu çiftin aklına gelen ilk şey de kadının tüplerini bağlatması ve hatta rahmini aldırması falan oluyor ya, genellikle hiç önce erkeğin vazektomi yaptırması gelmiyor, bunun gibi, bu konunun hep kadına dayatılması ya da üzerinde bir yük olması üzüyor beni sadece yoksa ben kendi rızamla spiral taktırmak, tüpümü bağlatmak, rahmimi aldırmak istemişsem, hapımı keyfime göre kullanmışsam bundan kime ne tabii ki
Evet tam olarak aynı şeyden bahsetmişiz ve aynı anda yazmışızTetiklenmekte çok haklısınız fakat dediğiniz gerçekliğe hala çok uzağız maalesef, kişisel olarak çok ilgi duyduğum, çok çeşitli kuruluşların bilinçlendirme kampanyalarında yer aldığım, cinsiyet eşitliği ile ilgili ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birinde yıllarca yönetimde olduğum kimliğimle söylüyorum üstelik bunu. Maalesef hamilelik ve doğum süreci kadının hayatını tamamen değiştirirken erkek için fizyolojik bir değişiklik yaratmadığı için bu sorumluluk asla eşit paylaşılamıyor. Siz kondom konusunda eşinize güvenmiş oluyorsunuz ama günün sonunda istenmeyen bir gebeliğin sorumluluğunu alan yine siz oluyorsunuz. Maalesef güvenilirliği tamamen kullanım alışkanlıklarına ve üretim koşullarına bağlı bir ürün halen kondom da. Üstelik sadece erkeğin zevk için tercih etmediği değil de mesela kendi adıma alerjik olduğum için ve latekssiz kondomlara hem erişim zor hem de koruyuculuğu daha düşük olduğu için benim de mecbur olmadıkça tercih etmediğim bir yöntem. Mecbur olmadıkça diyorum çünkü mesela mtx ile sonlanan dış gebelik sonrası 3 ay mecburi şekilde kondomla korunmuştuk biz de, hiç iyi hatırlamadığım bir süreç ama
Erkekler için bir doğum kontrol hapı gerçekten yaygın kullanılmaya başladığında da söylediğim sorun devam ediyor olacak, yani erkeğin o sorumluluğu gerçekten alıp, düzenli bir şekilde ilacı kullanması gerekecek ama kullanmadığı ya da sizle bunun iletişimini doğru kurmadığı anda yine bunun sonuçlarını yaşayacak olan kadın. O yüzden tamamen duygusal bakınca size katılsam da mantığımla düşününce bunun en optimal yolunun kadın için olan doğum kontrol yöntemlerinin daha az disruptive hale gelmesi olduğunu düşünüyorum. Şu an kadına yönelik dk yöntemlerinin tümü dediğiniz gibi ya hormon dengemizi bozan ya da fizyolojik olarak bedenimize müdahale eden yöntemler. Benim de en büyük temennim bu şekilde bir müdahale olmadan ama kendi kontrolümüzde korunabileceğimiz yöntemleri artık görebilmemiz
Son olarak ilk mesajımda atlamışım ama @nergiscicgi11 kadınlar için tüpleri bağlama ve erkekler için vazektomi işleminden de bahsettiler gebe okulunda, geri dönülemeyen yöntemler olduğu için genelde ilk çocuktan değil ama sonraki çocuklardan sonra tercih ediliyor ve tahmin edersiniz ki ülkemizde vazektomi tercih eden erkek oranı üzücü derecede düşükFakat ikinci çocuk sonrası tüp ligasyonu isteyip, sezeryan ameliyatı öncesi belirtirse kadın, ameliyat esnasında tüp ligasyonu yapılabiliyor, geri dönüşü olmayan bir işlem olmasına rağmen vazektomiye karşın çok daha fazla tercih edilen bir yöntem. Yani hala kadın kendi kendini koruyor, inşallah daha iyi yöntemler olur gelecekte bunun için elimizde @private-space
Aynen öyle, ben de vazektomi istatistiklerini gördüğümde çok tetikleniyorum mesela, hatta daha da kötüsünü söyleyeyim ülkemizde evli bir kadın kendi rızasıyla tüplerini bağlatamıyor, eşinin de yazılı onayı gerekiyor, inanılmaz bir uygulama, keşke acilen eski kanuna dönülse.Evet tam olarak aynı şeyden bahsetmişiz ve aynı anda yazmışızBen bu alanda çalışma yapmıyorum, ama yapan arkadaşlarımı sürekli takip ediyorum ve klinik araştırmaları devam eden çok başarılı gruplar var. Umarım yakın gelecekte piyasada da görebileceğimiz bir yöntem olabilecek Herhangi bir ters durumun sonucuna yine kadının katlanacak olması konusu da biraz yine kadının tercihi bence, örneğin eğer bir çocuk daha düşünebilecek durumdaysam ve bir kaza olur ve hamile kalırsam bunu çok sorun etmem. Ama konuyu tamamen kapatmak istiyorsam zaten o durumda prezervatif, spiral vs değil de kalıcı yöntemlere başvururdum. 35 sonrası insana hayatta en değerli şeyin kendisi olduğunu idrak ettiren müthiş bir farkındalık yükleniyor ya. Hiçbir şey için kendimi strese sokmak istemiyorum gerçekten
Eşin yazılı onayı gerekliliği konusu zaten inanılmaz sinirlendiğim bir konu. Kendi yakınlarımdan birinde de şahit olduğum skandal bir uygulama.Aynen öyle, ben de vazektomi istatistiklerini gördüğümde çok tetikleniyorum mesela, hatta daha da kötüsünü söyleyeyim ülkemizde evli bir kadın kendi rızasıyla tüplerini bağlatamıyor, eşinin de yazılı onayı gerekiyor, inanılmaz bir uygulama, keşke acilen eski kanuna dönülse.
O kadar güzel bir haber ki yani keşke gerçekten biran evvel alternatif yöntemler yaygınlaşsa, mevcut yöntemlerin hepsinde bir şeylerden feragat etmek gerekiyor ve çoğu zaman bu fedakarlık kadından bekleniyor, hatta bir fedakarlık gibi görülmüyor bile…
Ters durumda kadının katlanması konusu da sadece çocuk sahibi olabilecek durumda olmakla ilgili değil, örnek veriyorum sezeryanla doğum yaptınız, kendi beden sağlığınız için en az 2 sene boyunca doğum yapmamanız öneriliyor doğum yönteminden bağımsız olarak, böyle bir durumda çocuk bakabilecek durumda olsanız bile bedeninizde oluşacak komplikasyonların da, gebeliği sonlandırma kararı verirseniz bu işlemin getirdiği fizyolojik ve psikolojik sonuçlardan da yine en çok siz etkileniyorsunuz. Doğumdan sonraki uzak gelecek için değil ama emzirme süreci ve sezeryan doğumlardaki bu iki senelik pencere için kadınların daha iyi doğum kontrol seçeneklerine sahip olabilmesini dilerdim o yüzden.
Biz 5 senedir geri çekilme yöntemiyle korunuyorduk. 2 kere ilk denemede hamile kaldım dolayısıyla sanırım ceketten hamile kalan biriyim ama 5 senedir hiç aksilik olmamıştıbundan sonra da böyle devam ederiz kesin, olursa da bahtımıza ne yapalım çocuğumun kardeşi olur
Ben sizin demek istediğinizi çok iyi anladım ve katılıyorum da, keşke erkek bedeni üzerinden de başka yöntemler geliştirilse. Hapı kullanmış biri olarak yan etkilerinden ve hormonal değişikliklerinden zaten şikayetçiydim. Şimdi bırakınca bunların beni ne kadar etkilediğini çok daha iyi anlıyorum ve inanın kullanmak da istemiyorum. Ama plansız bir gebeliği daha çok istemediğim için sanırım mecburen bir şeylerden feraget etmek gerekecek.Ben de liseden sonra uzun bir süre tedavi amacıyla doğum kontrol hapı kullanmıştım. Olumlu ve olumsuz bilinen tüm etkilerini, kolaylıklarını ve risklerini çok iyi biliyorum, sadece kullanmayı tercih etmiyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten, prezervatif kullanımı psikolojik olarak bazı kadınları gerçekten çok zorluyor, tamamen doğal bir durum. Dediğim gibi asla genellemiyorum, yargılamıyorum ya da savunmuyorum çünkü çok hassas ve herkesin tamamen %100 kendi konforu ve tercihine göre yöntemini belirleyeceği bir konu. Sadece beni kişisel olarak günümüzde hala bunun erkek tarafında yalnızca kondomla sınırlı kalmış olması ve hormonal koruyucu yöntemlerin o tarafta rutin hale gelememiş olması tetikliyor, tepkim tamamen meslektaşlarıma yanimesela çocuk konusunu %100 kapatıp hiç istemeyen çoğu çiftin aklına gelen ilk şey de kadının tüplerini bağlatması ve hatta rahmini aldırması falan oluyor ya, genellikle hiç önce erkeğin vazektomi yaptırması gelmiyor, bunun gibi, bu konunun hep kadına dayatılması ya da üzerinde bir yük olması üzüyor beni sadece yoksa ben kendi rızamla spiral taktırmak, tüpümü bağlatmak, rahmimi aldırmak istemişsem, hapımı keyfime göre kullanmışsam bundan kime ne tabii ki
ben ikinci çocugu düşünmüyorum belki erken karar verdim ama o yüzdende garanti önlem gerekBiz 5 senedir geri çekilme yöntemiyle korunuyorduk. 2 kere ilk denemede hamile kaldım dolayısıyla sanırım ceketten hamile kalan biriyim ama 5 senedir hiç aksilik olmamıştıbundan sonra da böyle devam ederiz kesin, olursa da bahtımıza ne yapalım çocuğumun kardeşi olur
Kadınların işi zor gerçekten. Büsbütün bu durumu erkeklere devretmek lazım da aslındaBen yaklaşık 5-6 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyordum, evlenmeden önce de adet düzensizliği için kullanıyordum. Bunun koruyuculuğuna ve rahatlığına alışmış biri olarak doğum kontrol hapını bırakıp prezervatife geçtiğimiz 3 ay (ameliyat olmam gerekiyordu ve sonrasında da korunmamız lazımdı) bana işkence gibi geldi. Sanki her an bir şey olacak da hamile kalacakmışım gibi hissediyordum. Güncel durumda tekrar hapa da başlamak istemiyorum aslında ama bu şekilde devam edersem de her ilişki sonrası acaba hamile kalır mıyım sorusu olacak gibi aklımda. Çift rahim ağzı var, spiral vs de çözüm değil, bakalım ne yapacağız.
Evet, rahimde perde vardı neredeyse boylu boyunca, bunun rahim ağzına yakın kısmına kadar alındı histereskopi oldum, çift rahim ağzı olduğunu vs de o zaman öğrendim. Doktorum o sırada sezaryen olması gerektiğini söylemişti. Bebek normal yolla çıkamıyor gibi bir durum oluyor, hamile kalmadan önce nasıl doğum yapacağımı biliyordum aslında.Kadınların işi zor gerçekten. Büsbütün bu durumu erkeklere devretmek lazım da aslında
Çift rahim ağzı doğum şeklinizi etkileyecek mi bilmediğim için soruyorum.
Karnıyarık otu tozu gebelikte sağlıklı mi acaba bende başlamak istiyorum daBen de böyleyim ya, hatta bir tık üstüyüm sanırım. Bence kesinlikle normal değilkarnıyarık otu (psyllium) tozuna başlayacağım yarın. Normalde çok iyi çözüyor bağırsakları ve şişkinliği ama şu an normal zaman olmadığı için hiç bilemiyorum, umarım işe yarar
Sezeryan mecburi bir seçenek bu durumda, bende miyomektomi olduğum gece, yürütüldükten sonra etrafımdakilere kesinlikle normal doğum tercih edilmeli demiştimEvet, rahimde perde vardı neredeyse boylu boyunca, bunun rahim ağzına yakın kısmına kadar alındı histereskopi oldum, çift rahim ağzı olduğunu vs de o zaman öğrendim. Doktorum o sırada sezaryen olması gerektiğini söylemişti. Bebek normal yolla çıkamıyor gibi bir durum oluyor, hamile kalmadan önce nasıl doğum yapacağımı biliyordum aslında.
Karnıyarık otu tozunu gebelikten önce çok kullanırdım ama gebelikle ilgili kullanımını bilmiyorum. Eğer bağırsak sağlığı için düşünüyorsanız, probiyotikleri denediniz mi?Karnıyarık otu tozu gebelikte sağlıklı mi acaba bende başlamak istiyorum da
Sağlık ocağı sık sık arıyor mu sizi ? Bana bir kere mesaj attı o da aşı için çok sorumsuz bir ebem var yaElbette ancak bunları söyleyen hemşire zaten bana doktorumun ismini kaydetti. Fetal dna yapıp yaptırmadığımdan, detaylı ultrasona kadar her şeyimi not alıyor. "Haklısınız bu söylediklerinizi doktorumla görüşürüm, takip ediyor doktorum" vs. dememe rağmen hala inanılmaz uzatıyordu. Diyetisyene git kilo alma ölür bebeğin diyor. Bu böyle bir şey değil yanii..... amin inşallah iyi insanlarla karşılaşalım