21 yaşında kendinden nefret etmek?

Bak benimde senin gibi özgüven sorunlarım vardı.

Ben burda eskiden anlatmıştım nerdese 20 yaşına kadar aşırı yamuk dişlerle gezmişliğim var. Ergenlik dönemimimde hatta bir süre yeni okula yeni başlarkan benimle dalga geçmişlerdi. Ben tüm özgüvenimi tamamen kaybetmiştim.Hatta 1-2 kendimi baya sallamıştım. Hiç giymime kuşağıma nasıl göründüğüme dikkat etmiyordum. İnsanlardan iletişimden kaçıyordum.Resim çekinmeye korkuyordum. Kendimden nerdese nefret ediyordum diyebilirim.Kim beni severki kim benden hoşlanırki. O kadar bakımlı sürekli makyaj yapan güzel yüzlü giyimine kuşağına dikkat eden kızlar varken bakımsız vampir dişleri olan kızdan kim hoşlanırki diyordum. Özgüven sorunum geçmediği için bazen aşırı alıngan ve saldırgan olabiliyordum. İyi birşeyler söylediğinde bile alındığım zamanlar oluyordu bağırıp sonrasında ağlıyordum. Bazen sınıf arkadaşlarım "Aman sana da birşey denilmiyor ya. Herşeye alınıyorsun sinirleniyorsun zırlıyorsun noluyor ya." dedikleri bile oldu.

Evet dediğim gibi 1-2 sene aşırı özgüven sorunu yaşıyordum.Sonra yavaş yavaş youtube da yabancı motivasyon özgüven videoları ve kişisel gelişim kitapları okuyarak özgüven sorunumu yavaş yavaş aşıyordum. Sonra hatta lisede sınıf arkadaşıma aşık oldum. Hormonel bir durum mu ne hemen kendimi keşfetmeye başladım Kendimle ilgilenmeye başladım. O gün bugündür kendimi keşfetmeye devam ediyorum.

Aslında şunu öğrendimki makyajın saçın o kadar önemi yok.Önemli olan özgüven. Bir sürü güzel olmayan fakat özgüveni tavan yapmış kız var.

1. İlk yapman gereken gerçekten kendini sevmek.

Eğer sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez. İlk önce kendin kendini sevmen gerek. Kendine değer vermen gerek. Kimse kusursuz değilki. O makyaj yapan, güzel giyinen kızlar kamulfle ettiği o kadar kusurları varki. Hem iç hem dış kusurları.Genelde görüyoruz insanların makyajla kiyafetle ne kadar değiştiğini. Belki onlarda her hangi göz altı morluklarını kamufle ediyorlar? Nerden biliyorsun?

Kendini küçümsüyorsun onları gözünde büyütüyorsun. Ne kadar gözünde büyütürsen o kadar büyür.

2. Pozitif ve güleryüzlü ol

İnanki pozitif ve güleryüzlü olmak makyajdan kiyafetten çok daha önemli. Ne kadar kendini kamufle edersen et, agresif saldırgan suratsızsan insanları kendinden itersin. Hani demin dedim ya makyaj yaptıktan giyimime dikkat ettikten sonra anladımki önemli olan bunlar değil diye. Çünkü benim hem makyajlı hem makyajsız dolandığım çok günler oldu. Fakat bana çok çıkma teklifi eden oldu. Hatta arkadaşlarımın "Çok pozitifsin" dedikleri çok oldu heralde o yüzden bir çok kişininde dikkatini çektim.

3. Youtube da kişisel gelişim videoları izle ve kişisel gelişim kitapları oku.

Gerçekten çok işe yarıyor. İnsan özgüven sorunu yaşadığı zaman pek mantıklı düşünemiyor.Tıpkı aşık olduğu zaman. Herşeyi gözünde büyütüyor. O yüzden o kitaplar hem kendini iyi hissetmeni hemde mantıklı düşünmeni sağlıcak.

4. Makyaj ve Kiyafet

Fazla makyaj yapmana gerek. Günlük hafif makyaj yaparak o göz altı morluklarından kurtulabilirsin. Yüzüne hafif light denilen fondöten kullanabilirsin sonra göz altına morlukların için concealer kullanıp yanaklarına da allık sür.

Gözlerine gelince:

Ben ilk makyaj yapmaya başladığımda benimle aynı göz şekline sahip olan ünlülerin resimlerine bakıyordum. Beğendiğim göz makyajlarını kendimde yapmaya çalışıyordum. Mesela " Badem gözlü ünlüler" İngilizce yazdığımda daha çok çıkıyor " Almond eyed celebrities" yazıp beğendiğim ünlünün ismini google da aratıyordum.Yada gidip ilk başta bir makyözden yardım alabilirsin.

Hemde şimdi çok kolay. Youtube da bir sürü günlük makyaj uygulama videoları var.

Vücut şekline uygun kiyafetler araştırıp garderobunu yenileyebilirsin. Ben mesela lisedeki kiyafetlerimi artık kullanmıyorum sanki eskide kalmışım gibi. İnsan ister istemez aynı şekilde kullanıyor. İnsan etkileniyor eskilerden gibime geliyor. O yüzden kendi vücuduna uygun kendine yakışan modern trende uygun yeni bir kaç kiyafet alabilirsin.

5.Saçlarını değiştirebilirsin

Saç işi aslında biraz zor. İlk önce belki kahkul kestirebilirsin. Büyük değişim yaratıyor.

Eğer kahkul yakışmıyorsa saçını boyatabilirsin. Ama özellikle koyu tenliysen bence şu an saçlarla hiç bulaşma derim. Çünkü beyaz tenliyken ton ne olursa olsun çoğu renk yakışıyor fakat koyu tenliyken saç renginin tonu tutarsa güzel görünür fakat tutmassa felaket olur. Daha da kötü gösterir seni. Saçların boşuna yıpranmış olur.

6.Biraz cilveli olmayı öğren :)

Aslında bazı insanlar cilveli olmalıyı doğuştan öğrenir. Eğer sen dediğin gibi biraz erkek gibiysen kendine baktığın zaman hem dış görünüş hem içsel karakter olarak değiştiğinde, özgüvenin yerine gelince erkekler seninle ilgilenmeye başlayınca doğal olarak seninde feminen halin ortaya çıkacak. Bazen bir bakış büyük bir anlam içerir :) Böylelikle daha fazla flörtlerin olucak. Hemde sana bir erkek signal verince daha çabuk anlayacak ve karşılık vericeksin, ya da sen belli etmek isteyince daha kolay bir şekilde belli ediceksin.

Lazer yuz tuylerini arttiriyor ve uzatiyor. ASLA yuze laser yaptirmayin. En iyisi igneli epilasyon yuz icin.

Benim arkadaşımın da morlukları vardı, kapatıcı kullanıyordu . gayet de etkili olmuştu. saçlarını biraz kısa kestir. hem böylece acık olur, sen de değişikliğe uyum sağlarsın. kılon fazlaysa zayıfla, kulagını 3-5 delik yap, yani değişiklik her zaman için iyidir.

kendin de soyluyorsun iste. Millet guzel gorunmek icin bir iki saat onceden hazirlanmaya baslarken, sen 15 dk oncesinden hazirlaniyormussun. Eee sen de emek vereceksin o zaman. Bakimsiz gezme, genc kizsin.

Göz altı morlukları konusunda adeta kendimi buldum yazdıklarında :)
Makyaj yapmadığım günler herkes bana hasta mısın diye gider gelir sorar.
Aslında aşırı makyaj yapmam ama kapatıcı kullanmadığım için malesef çok göze batıyor ve çok solgun gösteriyor.
Şimdi öncelikle bu morluklar insanı çok etkiliyor öncelikle onlar için git ve bir kapatıcı al artık çok pahalı değil git bi parfümeriye cilt tonuna göre verirler sana zaten.
hafif pudra allık olayına da girebilirsin rımel hafif bi ruj vs. abartmadan hafif makyaj yapabilirsin yaşına göre.
Biraz daha farklı giyinebilirsin biraz daha cesur olabilirsin.
Bence eminim güzel bi kızsındır ama kendini yeterince tanımadığın için keşfedemiyorsun.
Bazen ben de 18 19 yaşındaki halime bakıyorum fotoğraflara falan kendimi çok çirkin buluyorum bunları nasıl giymişim filan diyorum.
Mesele kendini tanımak ve keşfetmekle ilgili aslında birazda.

benımde kendımde değişikler yapmam lazım ne yapıcagımı bılıyorum ama tembellıkten hep ertelıyorum .(

kendini alıştırırsan bakımlı olmak inan başkalarının beğenisinden çok sana iyi gelecek. saçlarından işe başla ama kuaföre gidip kes beni deme kısacık saçla kalırsın. araştır şekil vermeni zorlaştırmayacak modeller ara. mesela benim saçlarım dümdüz pırasa ve ben biraz dalga olsun diye uğraşıyorum maşa sevmiyorum daha doğal dalgalar. e saçlar düz olunca katlı kesim yapınca arkalar kırpık kırpık kalıyor o sebepten ya uçları incelttiriyorum yada çok az kat yaptırıyorum. yani sende şekillendirmesi seni yormayacak bir saç seç. doğal bir renge boyatabilirsin illaki köklü değişim değil. kumral ve bakır karışımı ( kahve ağırlıklı) çok hoşuma gider mesela benim.
kaşlarını şekillendirt iyi bir yerde,lafını esirgemeyen arkadaşlarından fikir al. güvenmediğin kimseye kaşını elletme. bb krem kalem eyeliner( kullanımı kolay ) ufak tefek şeylerle başla. kendini sevmezsen kimse sevmez emin ol. ben kendime bakmayı severim, her banyodan sonra her yerimi kremlerim mesela. kim bilecek onu kimse ama ben oyle iyi hissediyorum. ayaklarıma bakarım kim görüyor eşim bakmaz bile :) ama ben daha mutlu oluyorum. mesele senin kendini sevmen. bıyıkları ip ile al.internette anlatım videosu da bulabilirsin.kollarındaki tüyler koyu renk ise bence aldır. koyu renk gerçekten göze batıyor. herkes sana yardımcı olur buradan da. kendine eziyet etme. kozmetiğe bulama kendini. fondoten falan bulaşma cildin sorunlu değilse.hoş sorunlu olsada bulaşma. ben yıllarca yüzüme hiçbir şey sürmedim göz makyajı dışında. bir kaç senedir bb krem kullanıyorum arada. biraz güler yüz, biraz naif hareketler. hiçbiri senden bir şey götürmez. hepsini bir anda yapamazsın elbette ama bence işe saç kaş ve bıyık 3lüsü ile başlayabilirsin.

sarartmayı düşündükleriniz kalın ise çok itici görünür. koyu ve kalın ise en mantıklısı lazer. ben ihtiyac duymadım ama yıllardır aldıran arkadaşım en sonunda lazer ile kurtulmuş boşa işkence çekmişim senelerdir diye hayıflanıyordu

Ben de yuzum İİçin lazere gidiyorum da kollarima kararsız kaldım. Siz tüm kola mi yaptiriyosunuz dirseğe kadar mi.Konuyu meşgul etmiş oldum da görünce bi sorayim dedim
Allah askina yuzunuze lazer yaptirmayin! Bu websitesinin lazer ve igneli epilasyonla ilgili konulari var, onlari okuyun. Yuzde lazer bir facia! Sahsen kendim yaptirdim ve su an tum yuze yayilmis tuylerle ugrasiyorum.

21 yaşında gencecik kızsın ki bende 22 yasindayım öyle asiri suslu bulmam kendimi ama sen çok salıksın.
Makyaj sevmiyorum,boya sevmiyorum. Ee nasıl olacak ?
En basiti benim evden cıkmam max yarım saatir.
Aksam duştan sonra saçımı burgu burgu yapar(yada örerim) bağlar yatarım.
Sabah bir güzel acar şekil veririm iki dakikada.
Hafif bir pudrayla başlarım sonra seftali tonlarında bir allık.
Rimel sürerim.
Son olarak yine nude bir ruj.
Kıyafetlerimi giyer parfumumude sıktım mı tamamdır.
Bu kadar buyutup uşencek ne var bunda ?
Biyigini kasinida 10dk kendin yolarsin.Haftada bir maske yaparsın, illa satın almanada gerek yok.evde basit malzemelerle dogal maske yapabilirsin.Sade Maden suyunu yüzune kullanabilirsin.
Çok uyusuk gordüm seni valla.

Şuan ki yaşında aslında süslü püslü olman gerek. Bende 22 yaşındayım kendime bakım yaptıkça daha çok hoşuma gider daha çok beğeniyorum kendimi.
Yapacağın şeyler çok zor değil aslında. Öncelikle saçlarını kestirmekle basla güzel şekil verdir yüz tipine göre. Bu bile büyük bir değişim olur senin için. Kaş bıyık zaten 5 dk bir şey ben genelde kendim hallederim o işlerimi arada kuaföre giderim.
Makyaja gelince illa boya küpüne girmene gerek yok. Pudra, rimel ,eyeliner , dogal tonlarda ruj tamamdır. Biraz üşengeçsiniz sanırım siz o yüzden zor geliyor.

Kendini sev
Vucudunu sev iyi bak
Güzel kok
Kendine güven
Tebessümü yüzüne yerleştir

E ama tatlım kendinle ilgilenmezsen kendine bakmazsan elbette kendini iyi hissedemezsin ki.
Ben mesela biraz süslüyümdür giyeceklerimi bir gece önceden ayarlarım hava durumuna göre ayakkabı çanta uydururum, saat 8:30 dersi için sabah 6da kalkar saç makyaj yaparım falan
Yani benim gibi ol demiyorum elbette sonucta sen uğraşmak istemiyor olabilirsin ama ben kendimi böyle iyi hissediyorum bence sen de bir yerden başlamalısın. Ne bileyim mesela at kuyrugu yapmak yerine kendin saçını düzleştirebilirsin veya maşa yapabilirsin.
Hafif makyaj küçük dokunuslarla emin ol kendini daha güzel ve seksi hissedeceksin.
Ben daha 20li yaşlarda olup (ben de 20 yaşındayım:)) böyle kendimden nefret ediyorum uf çok çirkinim kendimi hiç beğenmiyorum diyenlere çok kızıyorum :)
Her şey senin elinde. Emin ol biraz bakımla çok daha iyi hissediceksin kendini.

Günlük okula giderken yaptığım şeyleri anlatim bak sana saçlarım kıvırcık olduğu için Allahtan onunla uğraşmıyorum siyah noktalar için yumurta akı maskesi yaparım mesela yüzümü nemlendirmeden bb krem kullanmam o zaman pul pul oluyo bol bol rimel surerim kirpiklerim uzasin diye bu aralar hint yağı kullanıyorum çok etkili uzattı kirpiklerimi kirpik önemli insanı daha güzel gosteriyo golden rose mat ruj serisinden 2 numara ruj var çok beğenirim günlük için uygun onu kullanıyorum arada canım isterse eyeliner bide çok beğendiğim bi rujum var bordoyla gül kurusu karışımı cecille kalıcı rujlardan 15 numara bunlar yani biraz güler yüz kibar konuşma tamamdır çok ugrastirmiyo inan kas biyik olayını kendim hallediyorum marka vermek istemezdim ama fikir olsun diye şeyettim saçlarını mesela geceden yikandiktan sonra ör sabah sanki tost yaptırmış gibi olur düzleştir arada saç insanı çok degistiriyo inan bunlar çok zor değil ben okula sabah 8 de dersim oluyo yol yarım saat mecbur 7 6 bucuk gibide kalkıyorum ama mecbur makyaj yapıyorum o uykulu halde

Eğer Sedef hastalığınız varsa sarartici, serum vs kullanmadan önce doktora danışın lütfen. Kesin Çözüm ise ben İğneli epilasyon öneririm, iyi bir yerle anlaş, taksit vs yaptir, başla bir yerden
Saçın düz, pırasa gibi denilen kadar düzse şanslısın aslında, kısa saç hem çok kullanışlı olur hemde büyük değişiklik. Daha modern durduğuna inanıyorum ben. Herkesin saçı sarı ve uzun olup masa yaptırdığı için daha kişilikli bir görüntü oluyor kısa saçla. Yüz şekline uygun bir kesim düşünebilirsin.
Iyi bir nemlendirici, goz alti icinde tabiki, Güzel bir göz altı kapatıcısı ve bb krem işini görür. Bir de rimel yada allık kullanirsan sağlıklı bir görüntü elde edersin. Ben bu kadar genc yaşta günlük makyajı abartili hoş bulmuyorum. Bu kadarı yeterli bence.
Bir de kendine bir aktivite edin. İnsan hobisi olduğunda mutlu olduğu şeyler yaptığında daha bir ışıldıyor :)

Allah askina yuzunuze lazer yaptirmayin! Bu websitesinin lazer ve igneli epilasyonla ilgili konulari var, onlari okuyun. Yuzde lazer bir facia! Sahsen kendim yaptirdim ve su an tum yuze yayilmis tuylerle ugrasiyorum.
Ya gerçekten mi. Ama benim yuzumde çok çıkıyor lazere gitmemek için bi çok yol denedim aama bi ise yaramadı. İnsanın yüzünde çıkması çok kötü bisey. 2 seans gittim şimdiye kadar şimdilik bi sorun yok gibi sadece yüz çok uzun sürer dediler öyle 5-6 seansta bitmez dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…