22+6 haftalık hamileyim bebeğime bugun down sendromu teşhisi konuldu. Daha önce bu durumu yaşayıp sağlıklı doğum yapan var mı?

Zhrckc25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2025
4
0
1
28
22+6 haftalık hamileyim bebeğime bugün down sendromu teşhisi konuldu. Daha önce bu durumu yaşayıp sağlıklı doğum yapan var mı?

22+6 haftalık hamileyim bebeğime bugün down sendromu teşhisi konuldu. Daha önce bu durumu yaşayıp sağlıklı doğum yapan var mı?
Tarama testlerinimi yaptınız onlara güven olmuyor hiç bir test yaptırmadım kac kısı tarama testi yaptırıp bu teşhisi koyuyorlar psikolojikman kafalar bozuluyor sonra sag salım dünyaya gelıyor bebışler
O yuzden inanma bence

Tarama testlerinimi yaptınız onlara güven olmuyor hiç bir test yaptırmadım kac kısı tarama testi yaptırıp bu teşhisi koyuyorlar psikolojikman kafalar bozuluyor sonra sag salım dünyaya gelıyor bebışler
O yuzden inanma bence
Amniyosentez yaptırdım trisomi21 çıktı psikolojim bozuldu

İnşaAllah kaç gündür çok kötüyüm benim durumumu yaşayan var mı diye merak ettim bir nebze de olsa içime su serpilir diye

.teste çıkmış bir durumdan bahsediyorsunuz yani olmama ihtimali ne yazikki çok düşük .burda dusunmeniz gereken ben bu duruma ne kadar hazırım ve hayat şartlarınız.ben her durumda çocuğumu istiyorum doğum yapacağım diyorsanız bu ihtimali yok sayın ve hamileliğiniz tadını çıkarın.ama bu durum benim için belirleyici bir yol cizecek diyorsaniz lütfen iyi düşünün çünkü siz amniyosentez yaptirmissiniz anladigim kadariyla ve bu testin doğruluk payı yüksek.sizin ve bebeğiniz için hayırlısı olsun inşallah

tarama testinde sonuç böyle çıkarn bir sürü kişi var ve bebekleri sağlıklı doğuyor. boşu boşuna canınızı sıkmayın bence. inşaallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. hem down sendromu bir hastalık bile sayılmaz hiç korkmayın.

tarama testinde sonuç böyle çıkarn bir sürü kişi var ve bebekleri sağlıklı doğuyor. boşu boşuna canınızı sıkmayın bence. inşaallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. hem down sendromu bir hastalık bile sayılmaz hiç korkmayın.
tarama testinde şüphe çıkınca amniyosentez yaptırmış konu sahibi, tarama testlerinde yanılma olabiliyor ama amniyosentezde yanılma payı çok çok düşük o yüzden olmaz demeyin bence

Merhabalar🌼 amniyosentez bir tarama testi değil tanı testidir, doğruluğu kesine yakındır. Fetal DNA da bile %99 oranından bahsedilir ama amniyosentez Fetal DNAyı kesinleştirmek için önerilen testtir, Z Zhrckc25 öncelikle iyice düşünün ve süreci yönetip yönetemeyeceğinize karar verin, streste bebeğinize zarar verebilir, doktorunuzla görüşerek en doğru kararı vereceğinize eminim, siz çok güçlü bir annesiniz kararınız ne olursa olsun bu değişmeyecek💖 ama hem bebeği doğurmaya karar verip hem de onu sürekli stresle sınamayın derim, çünkü onun sizin umudunuza da ihtiyacı var inşallah en sağlıklı ve hayırlı günleriniz olsun

Ben değil ama kuzenim yaşadı. Belki 10 yıl yada daha fazla olmuştur. Mamariste yaşıyordu burun kemiğinde anormallik görüp izmire sevk etmişler. Tarama testleri ambiyosentezler neler neler yapıldı. Kendisi de çok yüksek şeker hastasıydı. Kesin down sendromu dediker. Birde teşhis koyamadıkları bir anormaliik var dediler. Hatta doğumda ya sen yada bebeği büyük ihtimal kaybederiz dediler. Kız hayalet oldu hayata küstü. Zehir oldu tüm hamileliği hatırladığım 2 kez amniyosentez yapılmıştı. Üniversite hastanesinde. Artık hareketleri hissediyorum aldıramam dedi inat yaptı. Hastaysa da benim çocuğum dedi.

Allaha çok şükür öyle sağlıklı bir oğlu var ki. Ama kızın ömründen ömür gitti bu süreçte.

Kendine zehir etme bu süreci ben birçok teste vs inanmıyorum belki yanlış ama çok duyuyorum böyle konular

Back
X