22. hafta Rahimi besleyen tek damarda direnç (çentik) tespit edildi:(

umayyy

Ya Mucib, Ya Semiu
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
340
7
46
Manisa
merhaba hanımlar
22haftamda ayrıntılı usg vardı.

Doktorm rahimi besleyen bir damarda direnç (çentiK) gördü..

her iki tarafta birden görülmesi preeklampsi, bebekte beslenememekten dolayı gelişim geriliği erken doğum gibi riskleri beraberinde getiriyormuş.. tek tarafta olmasıda bir risk göstergesi.

bununyanı sıra 24-26.hafta arasında kendiliğinden kaybolabileceğini ya da devam edebileceğini söyledi..

İlaç vermedi. İlk gebeliğim endişelendm hiç bişey yapmadan bi sonraki kontrolü bekleyeceğim 26.haftayı Ama bi yandan 24. hafta başında gitsem mi diyorum yalnız doktorum epey uzakta.
Merak ettim Bu durumu yaşayan hamileler var mı sonuç nasıl oldu?

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla tek tarafa olursa bebeğin beslenmesine yani biraz zayıf doğmasına sebep oluyor.

Bende de vardı aynı durumu yasadım,cok fazla tuz tükettigım ıcın olmus doktorun dedıgıne göre.bana bebe aspirini tedavisi uyguladılar,doguma 2hafta kalana kadar günde 1tane ıctım.damardakı tıkanıklık bebegımın zayıf dogmasına sebeb oldu,2kilo 800gr dogdu.cıps,tursu,kuruyemıs gıbı yıyeceklerden uzak dur bebegın gelisimine göre gerekırse aspırın önerecektır doktorun.çok ta kafaya takma,zayıf dogan bebekler ınanılmaz hızlı toparlanıyor,benımkı öyle oldu.söylerlerdi inanmazdım

arkadaşım bence ihmal etme 24 haftada git önemli olabilir

bencede ihmal etme hatta başka doktora bile git.

Doktorumu aradım 26. haftaya kadar devam edebilir gelmemi gerekli görmedi kızlar..
Ben şeker yüklemesi için 24. haftada burdaki dev. hast. gideceğim ozaman renkli dooplerle damarıma tekrar baktıracağım

bildiğim kadarıyla tek tarafa olursa bebeğin beslenmesine yani biraz zayıf doğmasına sebep oluyor.

tek risk bu olsa keşke.. inş. 26. haftaya kntrolüme gittiğimde kendiliğinden geçmiş olur..

Yazdıklarınız moral oldu çok sağoln.. bi sürü tehdit var onlar başıma gelmesin de 2,5-3kilo arası doğsun zamanında..
ilaç kullananları okudum araştırırken Bende doktorumu aradığımda bana coraspin aspirin tarzı birşey verecek misiniz dedim. .. beklemeyi uygun görüyor ilaç vermedi kalsiyim ve vitamin hapı içiyorum birde demir.. tuzu çok tüketmiyordum tam tersi sarlle nutela bal gibi tatlıları çok yiyodum.. şimdi bal hariç diğerlerini kestim.. şeker yüklemesinden korkarken bu çıktı

kızlar 25.haftaşeker yüklememi yaptırmak için bana en yakın devlet hastanesine gittim..
(bu arada TUZ, cips, hamur işi, hazır kek kurabiye dondurma ntella bisküvi kraker çay şekeri ne varsa uzak durdum bol bol meyve yedim)

..ve renkli doblere girdim fakat k. doğum uzmanına derdimi anlatınca o beni radyoloji uzmanına sevketti. radyoloji uzmanı ultrasona aldı orda kan akımlarıma baktı ve herhangi bir direnç (çentikleşme) olmadığını söyledi.. bebeğin gelişimide normal dedi buarada ultrasonda çok kaldım (kendi doktorum bu kadar uzun tutmuyordu).. zararlı olacak diye korkuyorum dedi.. uzun uzun bana ultrasonun zararlı olmadığını anlattı.. offf ne bileyim biraz içim rahatladı ama yinede kendi doktorumla olan kontrolümü iple çekiyorum..

buarada hamilelikte şu haftaya geliyim rahatlıycam gibi bi durum söz konusu değilmiş bunu iyce anladım her hafta canınızı skabilecek bir durum olabiliyor önemli olan bunu sorunsuz atlatmak ya da sorun çıktığında sabırla, stres yapmadan moral bozmadan çaresini bulmaya bakmak..

Allah hepimize sağlıklı gebelik yaşatsın ve sonunda sağlıklı bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin

merhaba canım ben ilk hamileliğimde bunu yaşadım ama 24ten daha sonra ortaya çıkmıştı 36.haftada preklempsi oldum oğlum 2 kilo ve sağlıklı bir şekilde doğdu çok ama çok şükür şimdi kızıma hamileyim 18. haftada bir damarda direnç var denildi gittiğim doktor proftu ve bunun 24ten sonra kendini toğlayacağını söyledi gerçektende çok ama çok şükür direnç kayboldu inş bir dahada olmaz tekrar bir daha girersin renkliultrasona tuzlu yeme bol bol sıvı al (süt su gibi) meyveyi bolb bol ye zaten bebişede kilo yapıyor yani kanını sulandıracak şeyler yemeye çalış tuz kanı koyulaştırıyor

benimde bu ayın 24ünde 28. haftamda kendi doktorumda kontrolüm vardı ve damarlarımı kontrol etti.. Allaha şükür direnç kaybolmuş.
limon kanı sulndırıyor diye limonlu çook açık çayla bütünleşmiştim resmen işe yaramış görünüyor şimdi sadece sabahları limonlu su veya açık çay içiyorum kabızlk sorunuma faydası oluyor ...
Evet bende tuzdan vazgeçtim tamamen ama yinede parmaklarıma yüzüklerim oturuyor sanırım son trimesterin özelliği.

geçmiş olsun canım, ben de ayrıntılı ultrasona girdim ve bileteral çentik dedi, yalnız tek tarafta mı çift tarafta mı bi bilgi vermedi, bebeğim de bi hafta geriden geliyormuş, aspirine başladım günde bir tane, limonu da burdan okudum onu da denerim inş.
bu arada şekerim de yüksek çıktı, diyet yapmalıymışım, hem diyet yapıp hem bebeğimin açığını kapamaya çalışıcam işim çok zor

sağol cnm, sanada geçmiş olsun moralini bozma gerçekten 28. haftaya kadar kendiliğinden kaybolabilir. aspirin vermiş doktorun benimki hiç bir ilaç vermemişti..o nedenle böyle yapmıştım kanım sulansın diye.tansiyonum o sıralar yüksekti ve sabahları bir bardak limonlu ılık su tansiyonumun düşmesini de kolaylaştırıyordu. sen yinede bir doktoruna sor derim sonuçta ilacında var.
Şekerin olmasaydı eğer besleyici olarak muzu tavsiye ederdim ama şimdi birşey diyemiycem çünkü öncelik şekerin normale düşmesi diyetin daha önemli. Sağlıkla dünyaya gelsinde az kilolu olsun.. ama ben inanıyorum ki 28. haftaya dek kaybolacak seninkide.. sağlıklı güzel haberler vermeni dilerim

benimde tek damarımda direnç çıktı doktorum coraspin verdi günaşırı içiyorum 26. hafta bitiminde tekrar kontrolüm var inşallah geçer. bir de başka bir doktorun sitesinde okudum 22. haftadan sonra sola yatmak gerekiyormuş böylelikle atardmar rahatlıkla kan pompalayıp plesentayı o da bebeği besliyormuş..okuyan olursa bunuda dikkate alsın bari.doktorlar her şeyi söylemiyor.benim 2 haftadır gece uyandığımda sağ elimde uyuşma oluyordu sırt üstü yatıyordum. sola yatmaya başladığım gece geçti çok şükür.

Kızlar aynı sorun bende de varmış. Çift taraflı olarak. (bilateral, çift taraflı demek oluyor)
22. haftamdaki ultrasonda ortaya çıktı.
Ama her zamanki gibi imdadıma kk yetişti.
Aydınlandım, moral buldum.
Şimdi limonlu çaya başlayıp arada coraspin alıcam. (zaten gebeliğin başınd aönlem amanclı kullanıyordum son zamanlar bırakmıştım)
Tuzu azaltıcam; sonraki randevularımda da damardakı cebtıkte ıyıleşme var mı ona baktırıcam.
Sizler bunu benden 1-2 yıl once yaşamışsınız ama bugün bana da umut oluyorsunuz.
I love KK...

:))

bendede çıktı uterin arterde direnç artışı ve çentik dedi doktor herşey yasakladı tuzlu herşey zeytin beyaz peyniri bile light peynir al dedi sonra okmeydanı ssk gittim araştırma diye hatada olabilir gelin dediler yine çıktı cerrahpaşa perinatoloji bölümüne gidin orası takip etsin dediler oraya gittim yine baktılar yine devam ediyordu sonra doktor bunların çok normal olduğunu bir çok hastada karşıylaştıklarını ama 28. haftadan sonra kendiliğinden geçtiğini anlattı eğer geçmezse o zaman preeklampsi riski devreye giriyor şu an panik yapılacak bişey yok strese girip ihtimali artırmanında manası yok diyet olayına gelincede elbette önemli ama dediki hiç bir alakası yok zaten bu hastalıkta tansiyonun sebebide belli değilmiş yani tuzlu tuzsuz çıkacaksa çıkıyormuş geçerse geçiyor kıslet herşey yani bakalım inşallah düzelir benimkide

Merhaba arkadaşlar bende bu durumu bugün öğrendim malesef.. Zaten stresli başka sorunlarla da boğuşarak bir hamilelik geçiriyorum
Bu da üstüne tuz biber oldum malesefffff...
Tansiyon sorunum normalde hiç yok umarım bundan sonra da olmaz
Ama birde kordonda tek arter durumumuz var.. Korkuyorum çok...
Lütfen bu durumu yaşayan arkadaşlar geçenler devam edenler burada paylaşalım..

ben de 17 haftalık hamileyim,
3.haftamda gidiğim doppler ultrasonda iki ana arterde çeltik çıktı, direnç var dedi doktor,
2 ay da rapor verdi, bir de aspirin,
işyerimden 2 ay rapora izin vermediler, 3 hafta izinliyim şimdi,
inşallah 3 haftaya kadar geçer,
bana da dikkat edersem geçeceğini söyledi doktorum,
çok stresliydi çalışma ortamım yurtdışında görevliyim zaten,
akşamın 8-9 larına akadar çalışıyordum, ben dayanamdım küçücük kuzucum ne yapsın,
inşallah 22.haftadan sonra düzelir,
ben de baya erken başlamış yalnız ona üzülüyorum,
genelde 22.haftada ortaya çıkıyor bu durum,
açık havada oksijen almak, sola yatmak, öğleyin sola yatark 2 saatlik uykular,
bol su, az tuzlu yiyecekler işe yarıyormş,
deneyelim hep birlikte inşallah sağlıklı doğumlar yaparız hep birlikte

merhaba arkadaşlar dün bende öğrendim birinde az birinde çok azalma var dedi dr çok şükür bebeğin gelişiminde bir sorun yok sadece 464 gr biraz kg olarak küçük dedi bende çok cips turşu ve kuruyemiş yedim hep şimdi çok pişmanın kızım sağlıkla doğsun inşallahda hiç birini ağzıma koymam sizler nasılsınız durumu düzelen varmı şimdi cmt kendi dr gidicem ama çok korkuyorum

Kızlar benimde Sol Uterin Arterde Notch Mevcut.PI:1,63
takip edilmem lazımmış preklamsi açısından.
Moralim Sıfır sıfır sıfır.

arkadaşlar budan devame delim paylaşmaya,
ben de 18.haftamda girdiğim ultrasonda çentiklerde hala düzelme olmadığını gördük,
değerler sol uterin direnç 0.78 sağ uterin direnç 0.64
doktor bana her iki arterde de direnç olduğu ve çok erken haftalarda ortaya çıktığı için düzelme olmayacğını bu şekilde devam edeceğini,
eğer bebk de gelişim sorunu olursa 32.haftada bebeğimi sezeryanla alacağını söyledi,
hala aspirin kullanıyorum, yediklerime de çok dikkat ediyorum,
acaba benim durumumda olup düzelme olmaz deyip de düzelen var mı?
çok korkuyorum tam zamanında ve sağlıklı bir kiloda doğmasını istiyorum bebğimin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…