arkadaşım bence ihmal etme 24 haftada git önemli olabilir
bencede ihmal etme hatta başka doktora bile git.
bildiğim kadarıyla tek tarafa olursa bebeğin beslenmesine yani biraz zayıf doğmasına sebep oluyor.
Bende de vardı aynı durumu yasadım,cok fazla tuz tükettigım ıcın olmus doktorun dedıgıne göre.bana bebe aspirini tedavisi uyguladılar,doguma 2hafta kalana kadar günde 1tane ıctım.damardakı tıkanıklık bebegımın zayıf dogmasına sebeb oldu,2kilo 800gr dogdu.cıps,tursu,kuruyemıs gıbı yıyeceklerden uzak dur bebegın gelisimine göre gerekırse aspırın önerecektır doktorun.çok ta kafaya takma,zayıf dogan bebekler ınanılmaz hızlı toparlanıyor,benımkı öyle oldu.söylerlerdi inanmazdım
merhaba hanımlar
22haftamda ayrıntılı usg vardı.
Doktorm rahimi besleyen bir damarda direnç (çentiK) gördü..
her iki tarafta birden görülmesi preeklampsi, bebekte beslenememekten dolayı gelişim geriliği erken doğum gibi riskleri beraberinde getiriyormuş.. tek tarafta olmasıda bir risk göstergesi.
bununyanı sıra 24-26.hafta arasında kendiliğinden kaybolabileceğini ya da devam edebileceğini söyledi..
İlaç vermedi. İlk gebeliğim endişelendm hiç bişey yapmadan bi sonraki kontrolü bekleyeceğim 26.haftayı Ama bi yandan 24. hafta başında gitsem mi diyorum yalnız doktorum epey uzakta.
Merak ettim Bu durumu yaşayan hamileler var mı sonuç nasıl oldu?
merhaba canım ben ilk hamileliğimde bunu yaşadım ama 24ten daha sonra ortaya çıkmıştı 36.haftada preklempsi oldum oğlum 2 kilo ve sağlıklı bir şekilde doğdu çok ama çok şükür şimdi kızıma hamileyim 18. haftada bir damarda direnç var denildi gittiğim doktor proftu ve bunun 24ten sonra kendini toğlayacağını söyledi gerçektende çok ama çok şükür direnç kayboldu inş bir dahada olmaz tekrar bir daha girersin renkliultrasona tuzlu yeme bol bol sıvı al (süt su gibi) meyveyi bolb bol ye zaten bebişede kilo yapıyor yani kanını sulandıracak şeyler yemeye çalış tuz kanı koyulaştırıyor
geçmiş olsun canım, ben de ayrıntılı ultrasona girdim ve bileteral çentik dedi, yalnız tek tarafta mı çift tarafta mı bi bilgi vermedi, bebeğim de bi hafta geriden geliyormuş, aspirine başladım günde bir tane, limonu da burdan okudum onu da denerim inş.
bu arada şekerim de yüksek çıktı, diyet yapmalıymışım, hem diyet yapıp hem bebeğimin açığını kapamaya çalışıcam işim çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?