arkadaşlar bugün 32. haftam doluyor yarın 33. haftaya giriyorum nasip olursa
bu şekilde direnç artışı çentik olanlar hiç stres yapmayın bende detaylı ultrasonda çıktı tek taraflı direnç artışı diye
28 tekrar bakıldı düzelebiliyormuş çünkü malesef düzelmedi iki taraflı devam ediyormuş ve çentikte varmış tabi tam olarak ne demek olduğunu doktorlar gibi anlayamıyoruz ama ben bunu ilk öğrendiğimde okadar üzülmüştümki hiç bir şeyim olmamasına rağmen gözlerim şişmeye ödem toplamaya başlamıştım hep bebegimi kaybedicem gibi geliyordu şimdi sonra kendimi topladım nefesi verende alanda allah eğer anne olacak isek bu nasip olacak olmayacaksak zaten 40. haftadada doğursak bişey olur çok şükür 32. haftayı tamamladık bebeğim hatta önden gidiyor kilosu herşeyi iyi ben iyiyim ödem yapmamak için çok uğraşıyorum ödem olursa sıkıntılı oluyorum çünkü turp beyaz lahana gibi vücuttan ödem atan şeyler yiyin tansiyon yükseltiyor çünkü sürekli tansiyon takibi çünkü tansiyon normal olunca bebek güvende oluyor direnç devreye girmiyor o yüzden sürekli tansiyon takibi yapın ve ödem tutmamaya bakın
selamlar daha öncede dediğim gibi bende de var bende sürekli tansiyon takibi altındayım yansiyonum güzel çok şükür ama nabızım biraz yüksek çıkıyor hep ama ondanda artık bişey olmaz herhalde bende dr gittiğimde sadece yüksek tansiyon ve bebeğin gelişememsi açısından risk altındasın ama kesin olacak kesin var diye bişey değil değil tansiyonunu hep kontrol altında tut stres yapma herşey güzel olucak dedi sağolsun içime biraz su serpti. ama hala korkularım yok değil sanki bende hep bebeğime bişey olcak onu kaybedicem gibi korkulara kapılıyorum elimde olmadan sonra herşey güzel olcak güzel kızım sağlıkla gelecek inşş dünyaya anneciğine diyorum Rabbim hepimizin yavrularını korusun bize bağoşlasın inşallah. şimdi 27. haftada tekrar gircem bende belki kaybolma olabilir dedi umarım olur Allahımm.
ben de bu sorunla ilgili bi başlık açtım az önce ve şimdi gördüm ki konu varmış zaten, gözümden kaçmış. neyse aynı sorun bende de çıktı, şu anda 22 haftalık bebeğim. her iki damarda da çentik var. doktorum kendiliinden geçebilir, geçmezse o zaman bakarız gibilerinden konuştu. ama insanın huzuru kaçıyor yine deşimdi sizleri okuyunca biraz daha rahatladım, yalnız olmadığını bilmek bile insana iyi geliyor.
nickicim seninle aynı topicteyiz, ağustos anneleri:))
sen de gelişmelerden haberdar et lütfen, bende henüz bir iyileşme yok ama sol damarda azalma eğilimi varmış,
doktor bunu kurtarırsak çok korkmaya gerek yok dedi.
allahtan bebeğin gelişimi yolunda önemli olan da o sanırım.
canım senin çoğu bitmiş azı kalmış,
darısı başımıza, ben en son 23+3 de girdim detaylı ultrasona, direnç değerlerimde en ufak bir azalma yoktu.
aspirini kullanmaya devam et dedi, sol damarda düzelme eiğilimi var bu düzelirse tek damarla idare edebilrsin dedi doktor,
bu şekilde hiç düzelmeden hamileliğimi sonuna kadar getirip normal bir doğum yapabilirmiyim dedim, belki dedi,
benim gibi olupda yapan yokmu diye sordum olabiliyor falan dedi doktor.
sen bana biraz ümit oldun lütfen gelişmelerden haberdar et, umarım normal kilosunda ve vaktinde sağlıkla alırsın bebeğini kucağına,
beni en çok endişelendiren bu damar sorunumun geçmeyip 32.haftamda bebeğimi sezeryanla almaya kalkmaları, inşallah böyle bir durumla karşılaşmayız hiç birimiz.
insanlar küçük doğsun boşver toparlar falan diyor ama, 32 haftada çok küçük, sonra birsürü küvezde falan kalması gerekir Allah korusun, inşallah bizde normal bir şekilde güzelce kavuşuruz yavrularımıza.
hiç canını sıkma cuma günü 38. haftama giriyorum üstelik maşallah oğlumda 1 hafta önden gidiyorhiç stres yapma herşey olacağına varır kendini hazırla tabiki ama inan korkuların hiçbirisi olmayacak inşallah çok çok su iç ödem olma çok önemli gerisi gelir zaten merak etme
canım maşallah oğluna, sağlıkla da alırsın kucağına inşallah,
lütfen doğumdan sonra da haberdar et,
günde kaç litre içmiştin suyu, ben bir ara 4 litreye çıktım ama sanırım oda böbreği çok yordu şimdi 3 litre içiyorum,
10 kilo aldım, 10 saat oturarak çalıştığım içinde ödem çok oluyor malesef,
arada işyerinde dolaşarak ya da ayaklarımı uzatarak ödemi engellememye çalışıyorum, tuzu çok az kullanıyorum yemeklerde,
bakalım inşallah biz de senin haftalarına gelebilirz ve sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?