22. hafta Rahimi besleyen tek damarda direnç (çentik) tespit edildi:(

Selam arkadaşlar geçmiş olsun.. Benimde böyle bir sorunum vardı 20. haftaların başlarında ayrıntılı ultrasonda görüldü ama 2 hafta önceki doktor kontrolumuzde bebeğin gelişimi gayet iyi olması gerekenden de iyi dedi doktorumuz birde benim kordonda da damar eksikliği var doktorum asıl ondan korkuyordu.. gelişim geriliğinden korktuk hep.. Ama çok şükür herşey yolunda gidiyormuş.. Ultrasonda rahime giden damarlara bile bakmadığını söyledi doktorum.. kordondaki Kan akışın gayet iyi dedi.. 24. hafta da 733gr ağırlığı vardı. Bu ayın 13. de kontrolüm var yine.. Geçecek inşallah hayırlısıyla.. Sık sık tansiyon takibi yapın arkadaşlar.. Ve tuzludan uzak durup, bol limonlu salata, limonlu çay tüketmeye özen gösterin hepimize geçmiş olsun..

ben de bu sorunla ilgili bi başlık açtım az önce ve şimdi gördüm ki konu varmış zaten, gözümden kaçmış. neyse aynı sorun bende de çıktı, şu anda 22 haftalık bebeğim. her iki damarda da çentik var. doktorum kendiliinden geçebilir, geçmezse o zaman bakarız gibilerinden konuştu. ama insanın huzuru kaçıyor yine de şimdi sizleri okuyunca biraz daha rahatladım, yalnız olmadığını bilmek bile insana iyi geliyor.

arkadaşlar bugün 32. haftam doluyor yarın 33. haftaya giriyorum nasip olursa
bu şekilde direnç artışı çentik olanlar hiç stres yapmayın bende detaylı ultrasonda çıktı tek taraflı direnç artışı diye
28 tekrar bakıldı düzelebiliyormuş çünkü malesef düzelmedi iki taraflı devam ediyormuş ve çentikte varmış tabi tam olarak ne demek olduğunu doktorlar gibi anlayamıyoruz ama ben bunu ilk öğrendiğimde okadar üzülmüştümki hiç bir şeyim olmamasına rağmen gözlerim şişmeye ödem toplamaya başlamıştım hep bebegimi kaybedicem gibi geliyordu şimdi sonra kendimi topladım nefesi verende alanda allah eğer anne olacak isek bu nasip olacak olmayacaksak zaten 40. haftadada doğursak bişey olur çok şükür 32. haftayı tamamladık bebeğim hatta önden gidiyor kilosu herşeyi iyi ben iyiyim ödem yapmamak için çok uğraşıyorum ödem olursa sıkıntılı oluyorum çünkü turp beyaz lahana gibi vücuttan ödem atan şeyler yiyin tansiyon yükseltiyor çünkü sürekli tansiyon takibi çünkü tansiyon normal olunca bebek güvende oluyor direnç devreye girmiyor o yüzden sürekli tansiyon takibi yapın ve ödem tutmamaya bakın

selamlar daha öncede dediğim gibi bende de var bende sürekli tansiyon takibi altındayım yansiyonum güzel çok şükür ama nabızım biraz yüksek çıkıyor hep ama ondanda artık bişey olmaz herhalde bende dr gittiğimde sadece yüksek tansiyon ve bebeğin gelişememsi açısından risk altındasın ama kesin olacak kesin var diye bişey değil değil tansiyonunu hep kontrol altında tut stres yapma herşey güzel olucak dedi sağolsun içime biraz su serpti. ama hala korkularım yok değil sanki bende hep bebeğime bişey olcak onu kaybedicem gibi korkulara kapılıyorum elimde olmadan sonra herşey güzel olcak güzel kızım sağlıkla gelecek inşş dünyaya anneciğine diyorum Rabbim hepimizin yavrularını korusun bize bağoşlasın inşallah. şimdi 27. haftada tekrar gircem bende belki kaybolma olabilir dedi umarım olur Allahımm.

canım senin çoğu bitmiş azı kalmış,
darısı başımıza, ben en son 23+3 de girdim detaylı ultrasona, direnç değerlerimde en ufak bir azalma yoktu.
aspirini kullanmaya devam et dedi, sol damarda düzelme eiğilimi var bu düzelirse tek damarla idare edebilrsin dedi doktor,
bu şekilde hiç düzelmeden hamileliğimi sonuna kadar getirip normal bir doğum yapabilirmiyim dedim, belki dedi,
benim gibi olupda yapan yokmu diye sordum olabiliyor falan dedi doktor.

sen bana biraz ümit oldun lütfen gelişmelerden haberdar et, umarım normal kilosunda ve vaktinde sağlıkla alırsın bebeğini kucağına,
beni en çok endişelendiren bu damar sorunumun geçmeyip 32.haftamda bebeğimi sezeryanla almaya kalkmaları, inşallah böyle bir durumla karşılaşmayız hiç birimiz.

insanlar küçük doğsun boşver toparlar falan diyor ama, 32 haftada çok küçük, sonra birsürü küvezde falan kalması gerekir Allah korusun, inşallah bizde normal bir şekilde güzelce kavuşuruz yavrularımıza.

sevcan lütfen sen de gelişmelerden haberdar et, senin direnç değerlerin nedir bir de her iki damrdada var mı,
eğer her iki damrda da direnç yoksa yani tekindeyse o zaman korkulcak bir şey yok diyorlar genelde.
inşallah sağlıkla kavuşcaz yavrularımıza

nickicim seninle aynı topicteyiz, ağustos anneleri:))
sen de gelişmelerden haberdar et lütfen, bende henüz bir iyileşme yok ama sol damarda azalma eğilimi varmış,
doktor bunu kurtarırsak çok korkmaya gerek yok dedi.
allahtan bebeğin gelişimi yolunda önemli olan da o sanırım.

uzun zamandır buraya bakmamıştım luboyfcum, bana yazdığını hissettim mi ne benim doktorum aşırı rahat, tekrar göndermedi bile beni ayrıntılıya. gelişimini kontrol edeceğiz, zaten geçmemişse de yapılacak bişey yok, dedi. erken doğum lafını ağzına hiç almadı, biraz küçük doğabilir, dedi sadece. inan sizlerin yazdığını okumasam hiç panik olmayacakmışım :) benim doktorumun tarzı bu sanırım. eskiden bebeğimi görmek, özellikle cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlanır, iple çekerdim kontrolleri (biz öğreneli daha 1 hafta oldu da:) şimdi ise gelişmiş mi acaba, kaç gram olmuş diye meraklanıyorum. inşallah korktuğumuz gibi olmayacak. bu arada hatırlamıyorum ama benim direnç değerlerim sizinkine göre çok yüksekti. eve gidince ilk işim bakmak olacak.

hiç canını sıkma cuma günü 38. haftama giriyorum üstelik maşallah oğlumda 1 hafta önden gidiyor hiç stres yapma herşey olacağına varır kendini hazırla tabiki ama inan korkuların hiçbirisi olmayacak inşallah çok çok su iç ödem olma çok önemli gerisi gelir zaten merak etme

canım maşallah oğluna, sağlıkla da alırsın kucağına inşallah,
lütfen doğumdan sonra da haberdar et,
günde kaç litre içmiştin suyu, ben bir ara 4 litreye çıktım ama sanırım oda böbreği çok yordu şimdi 3 litre içiyorum,
10 kilo aldım, 10 saat oturarak çalıştığım içinde ödem çok oluyor malesef,
arada işyerinde dolaşarak ya da ayaklarımı uzatarak ödemi engellememye çalışıyorum, tuzu çok az kullanıyorum yemeklerde,
bakalım inşallah biz de senin haftalarına gelebilirz ve sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza

ben de 21. haftamda detaylı usg girdim sol taraftaki damarımda çentik çıktı doktor 26.haftadan sonra düzelcegni düşünüyorm dedi ama insan ister istemez kafasına takıyor bi de sizin yazdıklarınzı okudum burda tuzdan bahsetmişsiniz ben tuzu aşırı seven bi insanım bana herkes tuz yeme diyor ilerde elin ayagın şişer falan ama bu çentikle alakalı olabilcegni hiç düşünmemştm çok pişman oldum şmdi o kdr tuz yedigme limonu da çok severm ama bol tuzlu yerim işte umarım allah herkese bebegni hayırlısıyla kucagna alcagı günü gösterir saglıklı olsun da dogunca kilo aldırırz biz:))

3-4 lt içiyorum kırmızı turp acayip ödem atıyor bilgin olsun gaz olayı var tabi yürüyüş yap bol bol inşallah sağ salim alıcaz kuzularımızı kucağımıza

Bu sorun bende de var. Normalde 23 hafta olmam lazımken 22 haftayla uyumlu gidiyorum gebeliğimin başından beri. Benimki tek taraflı sağda. İçimi rahatlattınız. Rabbim hepimize sorunsuz doğum nasip etsin.

benimde sol damarda var aynı şekilde doktor bana da tuzlu gıdalardan ve hamur işinden uzak durmamı söyledi. eğer dikkat etmezsem tansiyonum yükselebilirmiş. ama böyle damarla ilgili problemler zamanla kaybolabiliyormuş

Korkmayın kızlar rahat olun hiçbirşey olmaz allahın izniyle.daha önce yazmıştım,yine yazıyorum bende de vardı aynı sorun,bebişim azıcık zayıf doğdu,2700 gramdı.şimdi 3buçuk yaşında çok ta sağlıklı maşallah paşam.büyümeyi yakalama diye bir durum var,doktor söylemişti bana,zayıf doğan bebekler diğerlerinden daha hızlı büyüyor,yakalıyor yani hiç tedirgin olmayın,6aylık olduğunda tosun gibi olmuştu oğlum,sütüm çok yaramıştı,sonra ek gıdaya geçince bir deri bir kemik kaldı ya neyse takılmayın canlarım rahat olun.bol sıvı tüketin,sağlıklı beslenin,bebeğe kilo aldırayım diye uğraşmayın,kendi aldığınızla kalırsınız,tecrübeyle sabit,neler yiyip içmedim ki.

arkadaşalr tekrar yazayım dedim gelişmelerden,
27+3 de girdiğim ultrasonda sol damarımdaki direncin normale döndüğünü, sağ uterin arterde ise biraz yüksek olmakla birlikte hala direnç olduğunu öğrendik.
bebeğimin gelişimi tam haftasıyla uyumlu çıktı, normale göre çok az zayıf gibi ama olsun, tamaamen gelişim geriliğindense zayıf olmasını tercih ederim açıkçası,
982 gr.dı,
doktrumuz artık damarların tıkanması gibi bir riskin kalmadığını, ve bu nedenle de 32.haftamızda sezeryanla bebeğin alınması gibi bir riski atlattığımızı söyledi,
o nednele tek damarda direnç yada çentik olan arakadaşlar hiç panik olmasın, önemli olan iki damarda birden olması, benim örneğimde olduğu gibi bu durumdada tek damar iyileşirse diğer damarda dirençin devam etmesi sorun teşkil etmiyormuş,
ki bana damarlardaki direnç yüksek olduğu için, çok erken dönemde bu sorun ortaya çıktığı için ve sol ve sağ uterin arterlerin her ikisnde de direnç olduğu için benim durmumum düzelmeyecğini söylemişti doktorlar.
ama çok şükür düzeldi, ümitli olun, dua edin,
ben bol yürüyüş yaptım, tuzu çok azalttım, bol su içtim, magnezyum ve kan sulandırıcı kullandım, arada da limon kürü uyguladım ve bol protein ağırlıklı beslendim(çorbalarımı bile hep et suyuyla yaptım yeterki protein alayım diye) ve şu an çok şükür herşey yolunda,
inşallah bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlar bir an önce sağlıklarına kavuşur ve bebekleri de sağlıkla doğar.

merhaba arkadaşlar benim malesef damarlarımdaki direnç azalmadığı arttığı için 30 haftalık bebeğimi dünyaya getridim şu an 22. gün ve hala küvözdeyiz. dua edin bziim için

Herkese merhaba
Gelişmeleri tekrar yazmak istedim buraya
13. Haftamda girdiğim ultrason sonucumda bebeğime giden her iki damarda da yüksek oranda direnç(çektik) olduğu ortaya çıkmış bu durumun bebeğimin yaşaması için tehlike oluşturduğunu söylemişti doktorumuz
Daha sonraki haftalarda girdiğim doppler ultrason da da direncin azalmadığı böyle giderse bebeğin beslenmeyerek anne karnında ölebileceğini hem kendi doktorum hem de görüştüğüm diğer doktorlar söylemişti
Son haftalara doğru bir damardaki direnç makul bir seviyeye düşünce içim biraz rahatlamıştı ama bebeğimin küçük doğma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylemişti doktorumuz
Kendimi 2 kilo doğacak bir bebeğe bakmaya alıştırmaya çalıştım bir taraftan da çok küçük olucak ilk bebeğim olacak nasıl bakıcam diye de çok endişeliydim
Nü süreçte beslenmeme çok dikkat ettim
Bol temiz hava aldım
Çok su içtim günde 4 litre
Bebeğim 40. Haftasında hiç de beklemediğimiz sürpriz bir şekilde 3 kilo 200 gr olarak dünyaya geldi çok şükür
Şu an 43 günlük çok tatlı bir kız çocuğu
Ona kilo aldırabilmek için ben 25 kilo aldım hiç de umursmadım aldığım kiloyu
Önemli olan onun sağlığıydı
Bu sorunu yaşayanlara tavsiyem morallerini bozmadan beslenmelerine dikkat etmeleri ve umutlarını kaybetmemeleri

bu başlığı görünce hemen girdim.. çünkü aynı sorun bende de var kader ortaklarım..bizde de aynı sorun ilk olarak bacak boyu kısalığı,2 hafta gelişim geriliği şeklinde 24. haftada ortaya çıkmıştı.. 29. haftada kordonda direnç görüldü,erken doğumdan tutun da anne karnında ölüme kadar bir hamilenin başına gelebilecek en kötü ihtimaller söylendi.. saatlerce ağladım ... en son iyi bir profesör bulduk.ilk gittiğimizde gerçekten prof. da durumu kritik gördü.33-34 ü atlatabilirsen,görürsen iyi demişti.. neyse bebe aspirinine başladım,tansiyonunu takip et,bol bol dinlen ve kesinlikle tsresten uzak dur dedi.en büyük sebebi stres dedi... ki haklıymış.. bebe aspirinine başladım,elimden geldiğince beni mutlu eden şeylerle oyalanmaya çalıştım,evdekiler(kayınvalidem ,eşimm) ellerinden geldiğince beni yerimden bile kaldırmadılar.hep sola dönük yatmaya başladım,hatta tv izlerken otururken bile sola dönük oturuyorum. doktorum da demişti faydası olacağını. velhasıl kelam şuanda 34. haftamızdayız ,sorun devam ediyor ama ilk gittiğime göre çok daha iyi durumumuz. 33+ 6 dayız 1700 gr civarı bebeğimiz. tansiyonum gayet normal.doktorumuz 37.-38. haftada daha fazla beklemeden sezaryenle aldır dedi.normal doğum böyle bir bebek için çok büyük risk dedi. yaklaşık 2500 gr falan doğar dedi böyle devam ederse. ilk geldiğinde durum gerçekten çok kritikti dedi. belli ki dinlenmişsin dedi... bebeğin beynine giden akım daha fazlaymış. zaten böyle gelişim geriliği olan zayıf bebeklerde vücut gelen kanı beyne kullanırmış daha çok..bizim için de en önemli organ beyindir dedi.akım şuan iyi dedi. bi de bu haftalarda böbrekler çok önemli dedi. bebek bu haftalarda idrar yapmayı keserse suyu azalmaya başlarmış ve ters akım başlarmış.. yani anneden bebeğe değil bebekten anneye kan akımı başlarmış..ve doğum gerçekleşirmiş.şuanda bebeğin suyu ve idrar yapımı böbreklerin durumu iyi dedi.. işte benim hikayem de böyle.. inşallah dayanır kızım,küçük meleğim.. kurban bayramından sonra her an bekliyor olacağız. rabbim hepimizin yardımcısı olsun. moral çok önemli,pozitif düşünmek zorundayız,çünkü onlar o kadar hassas ki anında etkileniyorlar.inşallah hepimiz bebeklerimizi tam zamanında sağ salim kucaklarımıza alırız. amin..

Merhaba;Buradaki şeyleri okuyunca biraz olsun moralim düzeldi çok şükür sağlıkla hamileliği devam edenler ve bebeğini kucağına alanlar var.Bende bugün öğrendim tek kanal kapalıymış doktor tek kanalda yeter dedi ama ileri de tansiyon problemi olabilir dedi.Bende buradaki tavsiyelere uyucam umarım 26. haftada geçer.Bebeğim şimdi 21+3 günlük kilosu 409 gr.sizce normal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…