22 yasinda evlenmek

Size önce uzunca hayat hikayemi anlattım.
Belki ibret ya da kıssadan hisse olur diye.
Sonra sildim.
Yazarken verdiğim emeğe günah dedim bakış açınızı görünce.
Kısa bir iyi niyet bırakayım yine de şuraya;
'hayırlısı olsun.'

Akıllı dediğin insan bile böyle aksi söylemler yapabiliyor maalesef.
Bu kadar büyük konuşursa kendi sevdiklerinden çıkması bile çok manidar.

Okumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsun kafalara bak
arkanda olan ailen falan yok
belli ki annen de evlen git kafasında, unut o arkanda durma meselelerini

bazı kişilere hayret ediyorum ama görüyorum ki çoğu yetiştirilmeden kaynaklı..
22 yaşında elinde mesleği diploması işi olmadan evlenmeye sıcak bakan bir anne..
sonra bu kız dövülecek, sövülecek belki de öldürülecek..

Okumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsun kafalara bak
Canım ben de 21 yaşındayken eşim 28 di evlendik çok ta mutluyuz şükür.3 evladımız var .eşim her konuda olgun anlayışlı.sian AÖF okuyorum öğrenciyim hatta lise bile istiyorum diye dışarıdan okuttu beni.sen seviyorsan dürüstlüğüne inanıyorsan öfkeli sinirli değilse iyi huyluysa tabiki neyi beklicen evlen ama iyi tanı ailesini bile önemli bunlar.simdiden mutluluklar dilerim

Temkinli yasamak diyr bir şey mi var ve neden bosanayim daha evlenmeden kafama olumsuzluk yaydınız sagolun
hahahaha eşimle 5 senedir beraber 2 senedir evliyim.

çocuk yapınca işe ara vericem, sonra işten çıkarırlar mı, yeni iş bulabilir miyim, bu süreçte boşanırsak nolur bla bla bla aklımdan hiç çıkmaz

veya ev kredisi ödüyoruz, herhangi bi boşanmada benim maaşım şu, kredi şu, ayrı eve çıksam şu diye sürekli hesaplarım

eşşeğim heralde şöyle rahat olamadım

22 de üniversite okuyordum. 4 yıllık fakülte ve aklım sadece dersteydi. Hatırlıyorum da babaannem birgün bize gelmişti. Burası büyük şehir birşey yaparlar , tecavüz gibi bunları evlendirin, başını baglayın dedi anneme. Bende ben kendim bulurum dedim. Maddi durumumuz berbattı. Ev sahibi geldi birgün. Yaşım ufak. Ev sahibi dedi ki diger kiracının ogluna yapalım seni, adamda benden 5yaş falan büyük, kahvede takılan bir tip, hayatın kurtulur dedi. Ben dedim ki ben kendimi kurtarırım, ben kendim bulcam evlendigimi. Anneme kim görücü muhabbeti yapsa annem en ufak olumlu birşey dese anneme kızardım. 22 yaşında evlensem depresyona girerdim herhalde ve ezilirdim.Ki görücü gelecek muabbeti yapsalar ben eve gelmıyorum bugün derdım anneme Sendeki iyi cesaret

Ne kadar gec evlenirsen o kadar iyi Vala. Evlensin dogursun kv kp ugrassın da göreyim. Hergun aynı seylerı yap. Sosyal hayatın olmasın.

Konu sahibi sizin şahsınız için yazıyorum,evlilik de yaş mevzu değil sizin için, gerekli olgunluk.Siz de o olgunluk yok,cevaplarınızdan belli.
30 yaşında da olsanız kafa yapınız böyle olduktan sonra yaşın ne önemi var?
Emin olun size yardımcı olmak için yapılmış yorumlar,bdv de ki konulara bir hafta gözatın ne denmek istendiğini belki anlarsınız.
Mevzu sadece çalışmak,okumak da değil. Lütfen kolunuzda bir altın bilezik olmadan evlenmeyin,dikiş öğrenmek olur,başka zanaatlar olur.Bari kurslara gidip sertifika alın.
Akıl danıştınız madem tavsiyelere ön yargılı olmadan kulak verin.

Son düzenleme:
Böyle düşünen annelere acıyorum artık.

Varlıklı sayılabilecek bir aileden geliyorum, babamdan bana gelecekler/kalacaklar ile istesem ölene kadar en az orta üst gelirli birisi olarak yaşarım. Daireler, dövizler, kirada dükkanlar vs. Nişanlımın da ailesinin (babası yok) durumu ortanın üzerinde. Evleri arsaları vs var. Üstelik kendisinden başka kalacak kimse yok. Buna rağmen o özel sektörde ben devlette (sağlık bakanlığında psikoloğum) kendimizi paralıyoruz, bir yandan para biriktiriyoruz. Çünkü KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURMAK. Ne arsaymış kardeş tüm hayatını ona ipoteklemiş. Pardon bir de kocişi fena kazanmıyor

Maddi olarak birine bağımlı mı kalıcaksın önce onu bi netleştir kafanda bence hayat bu biraz güvenceside olması lazım insanın

Onun için evlenmek mi gerekiyor

Bundan 20 yıl önce gerekmediğini deneyerek öğrendim

Bence de gerekmiyor ama ailelerin bunu düşünerek evliliğe onay verdiklerini düşünüyorum.
"Madem sevgilisi var, bunlar şimdi kim bilir neler neler yapar, en iyisi evlensinler de başımız ağrımasın" demişlerdir.
19 yaşındaki çocukları daha üniversite okurken evlenmek istediğinde "ayyy ne güzel, 19 senelik bir insan olarak hayatının aşkını bulmuş. Hemen bu aşka sponsor olmalıyız" dememişlerdir bence :)

Onu anladım da ben oğluma sorduğumda bu cevabı veririm demek istedim

Zira çoğu erken yaşta evliliğin amacı aman seks yapmasın zaten

Bağzı (!) Ailelerin ya kızımız sevişirse korkusu o

Aman bilmiyorum ki o bağzı kişileri

Şu an 73 yaşında olan babamın nişanlısı olan annem, ülkenin öbür ucuna gezmeye gidip nişanlısının bekar evinde kalmış günlerce

Hatta başka şehirlere gezmeye gitmişler vs hep anlatılır bu anılar ama kimse de vayyyyy aynı evde kızlı erkekli kalmışlar demedi

Hatta babamın ailesi mutaassıptır ama babam kimseyi konuşturtmazdı muhtemelen

Hayattan beklentisi okumak değil ev hanımı olmak olan garantisinin de babasından kalma arsası olduğunu düşünen birini ciddiye alamayacağım.
Nickinden ve profil fotondan belli
Konu dışı olacak ama çok mu güzel dizi, başlayalım mı, gördüm ama erteledim, üstelik yakın bir arkadaşım dizi başrolünü bana benzetti (tip değil tavır oyunculuk vs olarak)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…