22 yasinda evlenmek

22 yaş evlilik için özellikle de okul, kariyer düşünmeyen biri için çok erken değil. Ailenin tek çocuğusun ve değerli bir arsayı senin üstüne yaptılar. Zaten normal gelirde ömür boyu çalışsan alabileceğin hepi topu küçük bir ev. ( Eğitimin kazandırdığı fikir zenginliği, dünya görüşü gibi konuları hiç karıştırmıyorum işin içine) Bu noktada eğer mal vardığını çok seviyordum ama kocamın ihtiyacı vardı, ev alacaktık, battı borcu vardı, çocuğumuz olacaktı, çocuğumuz oldu onun eğitimi için şuraya yerleştik, ticarete atışacaktı kocam ve arsamı sattım gibi vb gerekçelerle satmazsan bence iyi bir hayatın olabilir. İleride Sosyalleşmek ya da hayatta keyif alacağın iş ve uğraşa yönelmek senin tercihin olacaktır. Ev hanımlığı da oldukça zor ve nankör bir etikettir onu da belirtmeden geçmeyeyim. Çocuk olunca çalışan eş ev hanımından tüm ev yükü ve çocuk bakımını genelde üstlensin ister. Bu durum bana uyar diyorsan. Allah mutlu mesut etsin

Evlenmek istiyorsanız evlenin. Burada birilerinin gec ya da erken demesi neyi değiştirecek? Bazısı 19da bazısı 30da evlenir..Herkes hayatına yaşantısına göre evlilik kararı alır. Burada çalış para kazan demişler para kazanmak önemli ama çalışmak ıstemiyorsaniz da çalışmayın. Kimse zorla bir şey yapamaz. Ileride mutlu ya da pişman olursun bunu bilemeyiz. Hayat senin yaşayıp göreceksin

21 yaşında ben de kendimi yaşıma göre çok olgun sanıyordum. Muhtemelen herkes öyle sanıyordur.
Bir de şunu söylemek istiyorum, keşke okusaydım, evlenmeden bir meslek edinseydim diye pişman olan çok kadın gördüm ama daha hiç keşke okumasaydım da erkenden evlenseydim diyen kadın görmedim.

Canım ben 27 de evlendim 26 da nişanlandım iyiki erken evlenmemişim çünkü şunun fark ettim ben büyüdükçe heveslerim özelliklerim değişti yani şöyle söylüyüm 23 yaşındayken başka birşeyi isterken 24 yaşımda aslında onun bana uygun olmadığına kadar verdim bende hep diyordum sorun bende mi diye ki sonradan anladım ne kadar geç o kadar iyi

Tabii ki erken evlenen de mutlu olabilir. Kısmet işi bu. Ama erken evlenmenin dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Bir kere genç yaşlarda insanın gözü daha kara oluyor, körkütük aşık olması daha kolay oluyor. Önünü sonunu pek düşünmüyor. Eve gelecek akşam yemek yiyeceğiz beraber sonra sarılıp film izleyeceğiz vs gibi bir mantıkla bakıyor olaya. Evliliğin çok değişkeni var onları pek düşünmüyor. Bir de olmaması gereken şeyleri normal görebiliyor herkesi öyle sanıyor ya da aman tek kötü huyu bu olsun diyor ya da o olsun da ne olursa olsun diyor vs. Yani yaş olmasa da deneyin, arkadaşlarının yaşadığı deneyim çok önemli duygu ve düşünce yapısının gelişmesinde. Ee deneyim de yaşla oluşuyor genelde hayatin sillesini yemediysen. Üniversite okumak da çok güzel bir şey. Eminim burda yazanların yüzde 90i çok güzel bir üniversite dönemi geçirmiştir. Hele paran varsa daha da güzel olur.Yani okuyun bence çalışıp. Sonra da istemezseniz 4 yıl sonra yine evlenirsiniz.

Bende erken evlenip erken yaşta çocuk sahibi olmanın hayallerini kuruyordum okudum meslek sahibi oldum 26 yaşında evlendim şimdi o bile erken geliyor yapma hayatta güzel günler olduğu kadar zor günler de var o yüzden kendine bir tutunacak dal oluştur meslek sahibi ol

okuma okuyup napıcan.
kocan sana ilk hakaret ettiğinde kafanı taşlara vuracaksın ama çok geç olacak.
(istisna yok mu var,ama istisna, okumayan meslek sahibi olmayan akrabalarım eşlerinin kölesi şu an bizde istisna yok)

Neden okumayı ısrarla reddediyorsunuz ?? Hadi okumayı istemiyorsunuz bunun sonuçlarına zaten katlanacaksınız ama bari bir yerde işe girin biraz çalışın bir taraftan da büyümüş olursunuz. 22 yaşında evliliği ben mantıklı bulmuyorum.

Ev hanımı olma fikrinizi de sevmedim. Hiçbirşey denemeden direk ev hanımı olacağım diyorsunuz üstelik 22 yaşında genç bir kız bunu söyleyen.. Ev hanımlarına bir laf etmiyorum yanlış anlaşılmasın ama her zaman çalışmak en iyisidir. Şimdi size yan gelip yatarım kocam çalışır bana bakar gibi geliyor ama ileride bunalacaksın. Daha birçok şey söylerim de çok uzun olur.. İnşallah bu fikirle devam etmezsin de ne demek istediğimi hiçbir zaman anlayamazsın

Okumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsun kafalara bak
evet okumak şart değil zaten herkes üniversite okumak zorunda değil haklısınız,sadece düşünce yapınız çok kötü, arkamda ailem var diye yola mı çıkılır? herkes bunu eleştirmiş zaten. birilerine güvenerek yaşamanız yanlış.
Ya benim bi arsam var babam tapusunu ustume yapti tek kız olduğum için çok da degerli bir arsa.onun dışında hic calismak istemiyorum kendimi biliyorum yani
hazıra dağ dayanmaz derler bilir misiniz? hiç mi uzun vadeli planlar yapmazsınız? kimse size 10 senelik plan yap her şeyi hesapla demiyor ama bazı şeyler vardır hayatta ki mutlaka planlanması gerekir. örneğin ''bir başıma kalırsam nasıl hayatımı idame ettirebilirim'' gibi.
yorumunuz biraz alakasız olmuş. tamam sizi tebrik ederim ama zaten konu sahibinin değil okumak,eline bir meslek almak gibi bir gayesi de yok. herkes bunu eleştiriyor. nasıl bu kadar rahat güvenebiliyorsun,başkalarının üzerinden hayatınla ilgili plan yapabiliyorsun diye kızılıyor.
Maddi bağımsızlık herkes istemiyor ki
işte sorun da bu, bakın size yol göstermeye çalışıyoruz. kimse size zorla okuyun demiyor. ancak tek başınıza kalırsanız (dünya hali her şey mümkün sonuçta) hayatınızı idame ettirmenizi sağlayacak bir iş-yetenek-zanaatınız olsun diyoruz.
insanlar toyluktan,cinnet geçirirken, madde etkisindeyken falan da bu dediklerinizi yapıyor. olgunluk-yetişkinlik bu değildir. rica ediyorum yapmayın.

sizce bu doğru bir örnek mi? maddi güç olmadan evlenmek? yangına körükle gidiyorsunuz.... herkes sizin kadar şanslı olmayabilir,herkesin arkasında ailesi olmayabilir.
hayır, mesela enine boyuna düşünür insan,der ki en mantıklısı bu,elimden gelenin en iyisi bu,böyle bir yol buldum,ama olmadı,yapamadım,işe yaramadı,pişmanım. bunu diyen adam da sorumluluk almıştır. sorumluluk almak dediğim gibi sağduyulu ve mantıklı karar verebilen insanlar için geçerlidir. konu sahibi sorumluluk almıyor,gözünü karartmış bodoslama dalıyor. yani hiçbir elle tutulur yönü yok yazdıklarının.

biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. konu sahibi henüz olgunlaşmamış,hayatın gerçeklerinin farkında değil. biz ablaları olarak gözünü açmaya çalışıyoruz, madem evlenecek,bari kendini korumaya alsın diyoruz.

yoksa bize ne ki,sonuçta kendi hayatı. vicdanımızı susturup hiç yorum yapmasaydık keşke. ama ülkenin hali ve gündemi ortada, Allah korusun başına bir şey gelir, ortada kalsın istemeyiz ondan dil döküyoruz burada.

Bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Elin adamının eline bakmamalı. Ekonomik özgürlük kadar muhteşem bir şey olamaz.
Hayatın tadını çıkar, gez, gör, öğren.
Hemen koşa koşa evlilik nedir ya?

Umarım 3 5 yıl sonra vahlamazsınız.

Öğrenciyken evlenenler eşi öğrenciyken evlenenler kendilerini örnek vermiş..biz erken evlendik mutluyuz vs. Sırtınızı aileye birilerine dayayıp maddi acıdan mutlu olmuşlar. Bu iyi bir örnek değil hangi aile oğlunu veya kızını daha öğrenciyken evlilik vs işlerine girmesini ister? Daha kızı/oğlu ailenin eline muhtaçken? Degsiik kafalar

Konu sahibine çok üzüldüm. Şu bakış açısı beni dehşete düşürdü. Yazık

Okumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsun kafalara bak

Toz pembe bakıyorsun dünyaya. Sen öyle bakıyorsun ama hayat öyle değil. Burada insanlar senin gözünü açmaya çalışıyor ama yok sıkı sıkı kapatmışsın. 26 yaşımda evlendim. Evlenirken aman olmadi boşanirim nedir ki diyordum. Öyle sanıyordum. Ustelik ben Üniversite mezunuyum. İyi de bir mesleğim var. Evlenirken iyi bir işim vardı. Ailem de arkamdaydi. Şu an 32 yasindayim boşanmak istiyor boşanamiyorum. Oysa bende çok severek çok iyi bir adamla evlenmiştim. Ama anlaşamıyoruz işte artık. Devir degisti o değişti ben değiştim. Şartlar değişti... Önce annem kanser oldu uzulmesin diye bosanamadim. Simdi kızım oldu iş bulamadim evleri ayiramiyorum diye bosanamıyorum. Ayrıca annem yaşasaydı da belli bir yaştan sonra annemin evine donemezdim. Çocuk ile hiç kolay degil böyle şeyler. Çocuk duzen ister. Sen belli bir yaştan sonra kaldiramazsin kendi düzenin olsun istersin. Boşandıktan sonra kendi başına kendi evinde yaşayabilecek bir düzen kurabilecek donanımı olmadan evlenmek yasak olmalı bence. Ayrıca niye bosanayim o kadar abuk bir soru ki 22 yaşinda evlendigin iicn bosanirsin bir kere. Şimdiki sen ile 30 yaşındaki sen aynı kişi olmayacaksınız. Kimse bosanmak için evlenmiyor. Ama devir değisti günümüzde kadınlar ekonomik özgürlüğe sahip olduğu için boşanma oranları çok artti. Hatta 3 evli çiftten biri ilk 5 yil iicnde bosaniyor artik. Kimse kimseye katlanmak zorunda olmadığı için... Herhangi bir şeyi yanlış yaptıkları için değil yani. Seninkinin de süreceğinin ne garantisi var? Evlilik kolay bir şey degil. Aynı eve girmeden taniyamiyorsun.

Bence bir insan üretmelidir. Mesela neden genel olarak okumaya, meslek sahibi olmaya veya çalışmaya karsisiniz? Elbette okuyup issiz kalanlarda var ama inanin insan evde sıkılıyor, hele ki çocuk olmadığı zamanlar eşiniz işteyken cidden bunaliyorsunuz. Yoksa ev içinde üretken birimisiniz? Mesela el islerimi yapar, börekler pastalar icli kofteler mantilar mi hazirlarsiniz? Hatta hazirlayip satarsiniz? Eger durumunuz böyle ise, üretkenliginizi evin icine taşımak isterseniz bunu anlarim. Ama siz arsaniz var diye calismak istemiyorum diyorsunuz, ben burasini anlamiyorum. Değerli ise birakin kalsin kenarda ilerde yatirim yaparsiniz, o vakte kadar sizde kendinizi gelistirir calisirsiniz. Kusura bakmayin ama bakış acisiniz bana şahsen tuhaf ve vizyonsuz geldi.

Ben konunuzu okurken "gelişmek ve üretmek istemiyorum" diye anladim. Ben böyle mutluydum diyorsaniz ve ailenizde sizi bu konuda uyarmiyorsa yolunuz acik olsun. Türkiye sartlarinda aileniz orta derece haliyle yanlış anlamayin anca bu arada kendilerine yeterler, önce kendinize ve eşinize güvenmelisiniz.

Sevgili konu sahibi.. Madem sizinle aynı fikirde olmayanların fikrini değerlendirmek yerine ısrarla reddedip hatta kafalara bak falan şeklinde aklınızca dalga geçecektiniz, o halde neden buraya konu açıyorsunuz ki?? Siz zaten kararınızı vermişsiniz ve değiştirmeye niyetiniz yokmuş.. O halde Ne gerek vardı bizi düşüncelerinizle şok etmeye.???

Bir de bazı arkadaşlar 22 yaşı gayet mantıklı aklı selim bir yaş olarak görmüş. Şuan 28 yaşındayım ve 22 yaşımda aldığım birçok kararı aptalca buluyorum. O zamanki aklımı asla beğenmiyorum.. Belki bundan 5 sene sonra bu aklımı da beğenmeyeceğim ama en azından karakterim ve kişiliğim daha oturmuş durumda, verdiğim kararlar daha mantıklı..

O bahsettiğiniz erken yaşta evlenmeler falan eskidendi.. Annelerimiz anneannelerimiz belki 17 18 yaşlarında bile evlenmiş ama şimdi 17 18 yaşında çocuklar onların yaptığının yarısını yapacak kabiliyette değil.. Daha kendi temizliğinden haberi olmayan, aklı fikri telefonda, Sosyal medyalardaki, sanal bilmem neler yapan genç diye bahsedilen 20 22 yaşlarında çocuklar mı evlilik yapacak, sorumluluk alacak, Çocuk falan bakacak Benimde fikrim bu şekilde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…