- Konu Sahibi hadibakalim88
-
Arkadaslar yeni uyeyim de bunun icin uye oldum.lise mezunuyum kendi istegimle okumadim yani okumayi da dusunmuyorum .sevgilim var ve anneme soyledim o ise 28 yasinda evlenmeyi dusunuyoruz .maddi olarak orta durumdayiz annemle konustugumda maddiyati dusunme gercekten seviyor musun ona bak diyo tam kararini ver babana soyleyeyim falan.ben zaten cok seviyorum fakat evlenmek icin erken mi yoksa zaten okumuyorsun yani beklemek icin nedenin yok mu diyorsunuz? ()
evet okumak şart değil zaten herkes üniversite okumak zorunda değil haklısınız,sadece düşünce yapınız çok kötü, arkamda ailem var diye yola mı çıkılır? herkes bunu eleştirmiş zaten. birilerine güvenerek yaşamanız yanlış.Okumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsunkafalara bak
hazıra dağ dayanmaz derler bilir misiniz? hiç mi uzun vadeli planlar yapmazsınız? kimse size 10 senelik plan yap her şeyi hesapla demiyor ama bazı şeyler vardır hayatta ki mutlaka planlanması gerekir. örneğin ''bir başıma kalırsam nasıl hayatımı idame ettirebilirim'' gibi.Ya benim bi arsam var babam tapusunu ustume yapti tek kız olduğum için çok da degerli bir arsa.onun dışında hic calismak istemiyorum kendimi biliyorum yani
yorumunuz biraz alakasız olmuş. tamam sizi tebrik ederim ama zaten konu sahibinin değil okumak,eline bir meslek almak gibi bir gayesi de yok. herkes bunu eleştiriyor. nasıl bu kadar rahat güvenebiliyorsun,başkalarının üzerinden hayatınla ilgili plan yapabiliyorsun diye kızılıyor.Ben 19 yaşında üniversite 1.sınıfta evlendim şu an son sınıftayım ve yüksek lisansa hazırlanıyorum, akademik kariyer hedefliyorum. Evlilik okumaya ya da başka şeylere engel değil. Ama yok ille de okumayacağım dersen sen bilirsin. Herkes kariyer sahibi olacak diye bir şey yok sen de evde oturup çocuk büyütürsün ki bu da çok güzel ve takdir edilesi bir şey eğer o çocukları güzel yetiştirebilirsen.
işte sorun da bu, bakın size yol göstermeye çalışıyoruz. kimse size zorla okuyun demiyor. ancak tek başınıza kalırsanız (dünya hali her şey mümkün sonuçta) hayatınızı idame ettirmenizi sağlayacak bir iş-yetenek-zanaatınız olsun diyoruz.Maddi bağımsızlık herkes istemiyor ki
insanlar toyluktan,cinnet geçirirken, madde etkisindeyken falan da bu dediklerinizi yapıyor. olgunluk-yetişkinlik bu değildir. rica ediyorum yapmayın.Rica ederim, kendi hayatının sorumluluğunu alabilecek yaştasın 22'ye ergen muamelesi yapıyor insanlar. Bir yola çıkarken başımıza gelmesi muhtemel her şeyi göze alarak çıkma sorumluluğuna yetişkinlik deniyor zaten.
sizce bu doğru bir örnek mi? maddi güç olmadan evlenmek? yangına körükle gidiyorsunuz.... herkes sizin kadar şanslı olmayabilir,herkesin arkasında ailesi olmayabilir.Ben evlendiğimde değil kendimin eşimin bile "ekonomik özgürlüğü" yoktu. O da öğrenciydi. Şimdi o çalışıyor, inşallah ben de çalışacağım ama ekonomik özgürlük arzusuyla değil, kendimi akademik alanda geliştirmek istediğimden. Benim de hayat hedefim bu mesela.
hayır, mesela enine boyuna düşünür insan,der ki en mantıklısı bu,elimden gelenin en iyisi bu,böyle bir yol buldum,ama olmadı,yapamadım,işe yaramadı,pişmanım. bunu diyen adam da sorumluluk almıştır. sorumluluk almak dediğim gibi sağduyulu ve mantıklı karar verebilen insanlar için geçerlidir. konu sahibi sorumluluk almıyor,gözünü karartmış bodoslama dalıyor. yani hiçbir elle tutulur yönü yok yazdıklarının.Sorumluluk almaktan kastım bu zaten eğer böyle bir yola giriyorsa burda diğer konu açanlar gibi boşanamıyorum ekonomik özgürlüğüm yok diye hayıflanmayacak, bunu yaşayabileceğini göze alarak evlenmeli diyorum zaten.
Okumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsunkafalara bak
Kafasızlıktan iyidir.hatta kafalara bak falan şeklinde aklınızca dalga geçecektiniz,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?