23 Haftalk Hamileyim, Kocamn umrunda deil!...

Gly77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
30
0
96
Bursa
Dün akşam eşim mesaiye kalacağını söyledi, "8 gibi çıkarım" dedi. Ben de eve gittim, yemek yaptım ve beklemeye başladım. Saat 8'e doğru aradım, gelirken süt almasını istedim. Bu arada işlerinin çok az kaldığını ama müdürünü eve bırakacağı için gecikeceğini söyledi. Ben de yemeğimi yiyeyim en iyisi, aç aç beklemeyeyim dedim. 1 saat sonra müdürü (aynı zamanda benim de müdürüm) aradı, "Ben kocanı rehin aldım, müsaadenle biraz dertleşeceğiz" dedi. "Tamam" dedim. Saat 10 oldu yok 11 oldu yok. Ben kocam süt alsın gelsin diye beklerken marketler de kapandı tabi. Gece 1'de geldi eve, "Süt aldım, getireyim mi" diye uyandırdı beni. Ne uyandırıyorsun, ne güzel uyuyordum işte. Bu sefer saatin ne kadar geç olduğunu farkedince sinirden uykum kaçtı. "Bu benim ilk bebeğim, seninse ikinci. Bu bebek için benim kadar heyecanlı olmamanı anlayabiliyorum ama neden böyle davrandığını anlayamıyorum. Geç kalacağını haber vermek için bile kendin aramıyorsun, müdürüne aratıyorsun. Bilseydim kendim alırgelirdim sütümü de" dedim. Özür diledi. Ama benim çeşmeler açıldı bir kez, ağlamaktan nefes alamıyorum. Bebiş bile huzursuz oldu, tepinip duruyor. O tepindikçe daha doğmadan bebeğimi de beni de bu kadar üzüyorsun, sen bu bebeği haketmiyorsun diye düşünüp (bu kısmı söylemedim ona) daha da çok ağlıyorum. Ağlarken ağlarken uyuyakalmışım. Olay bu. Şimdi lütfen birisi bana aşırı tepki gösterip göstermediğimi söyleyebilir mi?

aşırı tepki göstermişsiniz ama
hamilelikten dolayı sanırım...
yani herzaman olmuyorsa bu anlattığınız
bence hoş görebilirsiniz,huzursuz olmaya değimez diye düşünüyorum...
sevgiler...

Ne desem bilemiyorum ki

Doğrusunu istersen gülüm biraz abartmışsın gibime geldi. Gerçi hamilelikte böyle duygusal patlamalar olur, bizim hamilelikteki duygusallığımız erkeklerde yok işte asıl farkına varamadığımız nokta burası. Onun için aslında sorun edilmemesi gereken sadece bir iki laf ile geçiştirip kapatacağımız konuları bile lastik gibi çekip çekip uzatarak hem kendimizi hem de eşlerimizi üzüyoruz. Bence bu durumunda bu kadar üzülmeni gerektirecek bir mesele yok ortada kaldı ki eşin geç gelmiş olsa da senin istediğin sütü getirmiş.

Sana bir abla tavsiyesi bence hiç uzatma ve eşine güler yüzlü nazik davran. Mutlu ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek istiyorsan herşeyi de kafaya takma..Sağlıcakla...

canım bencede hamileliğin vermiş olduğu aşırı duygasallıktan dolayı fazla tepki göstermişsin
belki eşine kırılabilirsin ama bu kadar ağlayıp kendinin ve bebeğinin sağlığını tehlikeye atmaya ne gerek var ki canım
unutma hamilelikte stres ve sıkıntıdan uzak durmalısınlmaz:kaldı ki eşin özür de dilemiş

kızma bana ama aynına benzerı ben de yasıyorum.. ama benım kıde gece gelıp uyandırıyor benı ve söyledgı laf şu.. ben sütü unuttum....

bende 33 haftalık gebeyım bu arada..

bıraz hormonlarının etkısı var sanırım.. bosverecen herseyii

bencede tepkini biraz abartmışsın ancak eşin saat konusunda biraz daha dikkatli olmalıydı diyorum çünkü sonuçta hamilesin ne zaman ne olacağı belli değil bu kadar geç gelmeyebilirdi sende kendisine daha uygun kelimelerle tepki verebilirdin. gelirken sütü unutmamış ve getireyimmi diye sormuş bence eşin bebek için heyecanlı senin içinde düşünceli davranıyor. hiç üzülme sıkma canını eşin sana değer veriyor ve bu bebeği heyecanla bekliyordur UNUTMA canım bu belki onun ikinci bebeği sitem ediyorsun ona ama ikinizin bereber sahip olacağı İLK BEBEK....

hatası bir buysa ilk seferden fazla tepki vermişsin..tabi hamilelik sürecini atlamamak gerek.ondanda kaynaklanıyor..kendisi aramalı ,haber vermeli en baştan plan yapıp sana net bir saat söylemeliydi o ayrı ama olmuş işte adamın boş anına denk gelmiş denilebilir.başka neler yapıyo umursamaz?yazmamışsın.sürekli oluyorsa bu 1 değil 2 değil 3 değilse.bilemem.verdiğin örnek üzerinden konuşuyorum takma diyorum

Kırk yılın başı bir aşerecektim, o da burnumdan geldi. Bir kez kavun aşermiştim bir de dün süt çekti canım, o kadar. Ben geç geldiğinden çok ona takıldım zaten. Bu arada salya sümük içtim yine sütümü, beklemişim kaç saat bırakır mıyım hiç.

şimdi hamile olmasaydın abartmışsın derdim ama hamilesin insan daha hassas oluyo ve ilgi istiyo haliyle o yüzden abartmamışsın. ama eşinde suçlu ağzı yokmu bu adamın haber verseydi geç geleceğini

asırı tepkı vermıssın evet de esının o saate kadar senı yanlız bırakmasına takıldım.ama suda varkı patronla berabermış hayır yada eve gıtmem lazım dıyememış bellı patronunda suç senın durumunu bılıyor madem tutmaması lazımdı esını okadar..senınkı gene patronunla takılmış benımkı annesının evıne boyacılar gelcek dıye benı yanlız bırakmıştı annesının evı kalabalık olmasına ragmen bıde benım hamılelık sekerım yukselıyordu sureklı baygınlık gecırıryodum ustelık dısımın agrısından da kıvranıyodum yemek bıle hazırlayıp yıyememıştım yatmaktan o durumda benı bırakıp annesıne kosuyodu

yani hakkaten bazen bayanları anlayamıyorum. benneyaptımki

neyse hamileliğine veriyim barişakkıdı

Bunun için ağlanırmı kızlmaz:

Adamcağız ''süt aldım getireyim mi ''demiş ya....Daha ne?

Yanii....Hamileyseniz herkes el pençe divan mı duracak yani..?

Sözüm ortaya ama hamileliği eşlerini kullanma süreci olarak gören kadınlara kızıyorum..

Hamileyseniz hamilesiniz arkadaşlar, millet 9 ay tarlada çalışıp, tarlada doğuruyordu eskiden bir de bunu düşün.

Tamam hamilelikte insan hassas oluyor biz de geçtik o yollardan ama abarttığını anla diye yazıyorum bunları..

Azı karar çoğu zarar nazın da....

nerde ve kimle olduğunu biliyorsun
her zamanda yapmadığı bir sey
bence biraz abartmışsın yerimseniben

buyrunnnnnnnnn buyrunnnnnnnnn buyrunnnnnnnnn buyrunnnnnnnnn
ağzına sağlık :lepi:

Duygusal dalgalanmalar yaşaman çok normal
benzer bir olayıda bend ehamileyken yaşamıştım
Eşim geç gelmişti,birde beni uyandırdı.Saati görünce çıldırmıştım
Üff zor iş bunlar,rahat ol bırak herşeyi,bebeğini düşün.
evet eşinde düşünmeli ama bazen erkekleri anlamak imkansız oluyor
sen rahat ol,bebeğin için en azından.

Şimdi herkes beni suçluyo diye bi daa ağlıycam. :çok üzgünüm:

Hayır suçlamak değil..

Yani olmuş bir kere geç gelmiş , ee haber de vermiş bir şekilde, gelince de içine sinmemiş, uyandırıp ''süt aldım getireyşm mi?'' demiş..

Yani bunun üstüne de ''sen bu bebeği haketmiyorsun ''tarzından konuşman abartı olmuş.

Dediğim gibi hamilelikte hassas oluyoruz, gözyaşları hazır bekliyor akayım diye ama, sormuşsun söyledim ben de, kendi adıma, abartı olmuş biraz..

Ay neyse dur ben sana bir bardak süt getireyim, sıcak mı soğuk mu nasıl içersin arkadaşım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…