24 Saat Yetmez En Az 36 Olsun

Evet işte zaten bu yüzden doktoru oğlum için 24 aylıkken kreşi uygun bulmadı 3 yaş demesinin asıl sebebi de bu anlatabildim mi

Ama şimdi şöyle; çocuklarda bu dönemde zaman kavramı olmadığı için yavaş yavaş farkettirmeden uzatmak istiyorlar. Bu arada gittiği kreş kurumsal bir kreş butik biyer değil.Özelden yazayım isterseniz adını. Ama tabi bu ayda başlamasını mecbur olmadıkça önermiyor hiçbir doktor. Ama oluru buydu bizde de ne yazıkki..

Şartlar uygun olduktan sonra başlamaması daha iyi olur tabi ama anne çalışınca bazen mecbur kalıyorsun. Çocuklarda zaman kavramı olmasa da ben sizin adınıza söylüyorum. Yoruldum ve vakit yetmiyor dediğiniz için çocuk kreşte tam gün kalsa kendinize gelirsiniz. Sizde daha az yorulduğunuzda daha verimli olacaksınız ona karşı. Daha uzun süre yarım gün devam etmek sizin tercihiniz elbette. Ama ne zaman tamam alıştı diyecekler yemek yediği zaman mı örneğin? Yarım gün gitmesini tercih edebilirsiniz ayrı mevzu ama tam gün gitmesini istediğiniz halde yarım gün gitmesi ve çocuğun bu şekilde anneden iki kez kopması yıpranması demektir. Neyi bekliyorlar, ne zaman emin olunmalı alıştığına acaba?

Evet işte zaten bu yüzden doktoru oğlum için 24 aylıkken kreşi uygun bulmadı 3 yaş demesinin asıl sebebi de bu anlatabildim mi
O ayrı bir konu. Tabi ki gönül ister ki 3 yaşında başlasın kreşe. Ben kreşe başlama yaşını ve sizin çocuğunuzu konuşmadım ki burada. Konu sahibi başlatmış neticede. Mecbur kalınca 2 yaşında başlatan çok anne baba var. Burada asıl konu çocuk 2 kez anneden kopmasa daha iyi yol katedilir. Kreş bunu görmüyor. Neyi bekliyor mesela ne zaman hah tamam oryantasyon süreci bitti diyecek. Hala yemek yemiyor uyuyamayacağı düşünülüyor vs. Anlatmak istediğim bu. Kaldı ki oryantasyon süreci ile çocuğun kreşe tam alışma süreci de aynı değildir. Uyum haftası denir hatta buna en fazla bir hafta sürer. Çocuğun tam anlamıyla alışması oraya gidip gelerek rayına oturur.

Aslında evet durup düşününce şuan size de hak veriyorum

Ama birkaç arkadaşımda daha bu yemek mevzusuna baktı kreşler . Yani yemek yiyorsa benimsedi alıştık diye düşünülüyor

Bilmiyorum ki açıkçası bu hafta böyle yapalım zorlamayalım dediler.. Haftaya nasıl devam edeceğiz onu ben de bilmiyorum gidişata göre yönlendiriyorlar bence bundan sonrasını, bugün konuştuğum bir kadın bizimki 2 ayda alıştı dedi. Oğlumun öğretmeni de bugün hiç ağlamadığını söyledi ilk 5 dakikadan sonra, ayrılırken öğretmenini de sarıldı öptü falan, gün içinde de öpebilir miyim seni falan diyormuş :)

Ama birkaç arkadaşımda daha bu yemek mevzusuna baktı kreşler . Yani yemek yiyorsa benimsedi alıştık diye düşünülüyor
Bence de çünkü yemek yemesi önemli yani, küçücük çocukların tüm gün aç kalması doğru bişey değil, az da olsa yemesini bekliyorlar, hiç ağzına lokma koymaması belki daha üzücü sonuçlar da doğurabilir allah korusun..

Kendilerini güvende hissetmedikleri için yemiyorlar işte ayrıca uyku da önemli 24 aylık uykuyu bırakmaması önemli

Cocugu al getir gotur vs bunlar insani oyaliyor. Ilerleyen zamanlarda okulu yuzmesi futbolu vs. Cikiyor eve sadece uyumaya geliyorsun ama tabii suan senle oynamak istiyor buyudukce istemeyecek bunlari mesela.. kendi dunyasi olacak onun..

ya benim yiğen 4 yaşında
geçen sene 1 yıl aynı kreşe gitti zaten
yazın 2 ay gitmedi ya...bu eşşek sıpası, yine oryantasyonda
-ne yaptın oğlum okulda, demiş annem (annem şu sıra orada)
-ağladım anane
- aa neden
-annem aklıma geldi, ondan

bu sıpa yaz boyu da anneden bağımsız takıldı bahçede, havuzda, annesinin eteğinde yapışık bir çocuk değil, hiç olmadı, ama her kreş başlangıcında bu olacak herhalde

ay evet çok katılıyorum
bir de işyerlerinde ABDli performansı bekleyip Afrikalı maaşı veriyorlar üstüne
tam oluyor

O zaman yapacağın şey çocuğu eşine bırakıp çıkmak, sen zaten yemekleri ayarliyorsan eşine söyle o yedirip uyutsun, haftada bir çıksan çok iyi gelir sana

Ne güzel işte alışma sinyalleri bunlar. Dediğim gibi %100 alışmasını yarım günle giderek beklemeyiz. Zaten etkinliklere de katılmazsa başka yerlere yönlendiriyorlar. Ben sadece fikrimi söyleyerek yardımcı olmak istedim kendi yaşadıklarıma dayanarak. Her okul farklı sistem uyguluyor demekki. Bizim okul da butik değildi ama öğlen tekrar alıp bırakmanın travmanın devam edeceğini belirtmişlerdi. Bana da mantıklı gelmişti. Umarım en iyisi olur çocuğunuz için. İyi günler diliyorum çok yormayın kendinizi

Ayy gerçekten başım dönüyor bugün uyandığından beri ağladı hiç hız kesmeden, okula gitmicem anne işe gitme baba işe gitme sürekli ama hiç es vermeden aynı cümleleri ağlayarak söylüyor kafayı yiyeceğim. Karga tulumba çıkardık evden vallahi başım dönüyor, kendimi işe attım ama nasıl attım bilmiyorum Ne zaman bitecek bu yaa sinirlerim bozuldu artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…