24 Saat Yetmez En Az 36 Olsun

Kahveyi de çayı da bol bol içiyorum işyerinde ve evde :) Sorun sosyal hayat, spor vs.

Valla bravo gerçekten 3 çocuğu ben 3 yardımcıyla anca büyütürdüm heralde Bir de okul+kariyer gerçekten tebrik ederim sizi ayakta alkışlıyorum
Ben de öyle düşünürdüm. Hatta birden fazla çocuğu olanlara şaşırırdım. İnsan bukalemun gibi her ortama uyuyor :))

Ben de öyle düşünürdüm. Hatta birden fazla çocuğu olanlara şaşırırdım. İnsan bukalemun gibi her ortama uyuyor :))
O da doğru aslında ben önceden çocuğu olan insanlara bile şaşırırdım.. Kendinden vazgeçerek büyüyorlarmış.. Belki de ben hiç kendimden vazgeçebileceğimi düşünmüyordum.. ama geçiliyormuş hem de güle oynaya, seve seve :) Allah eksikliklerini yaşatmasın :)

Bende sevdiği şeyleri yanına koymuştum. Kaju ve elmayı çok severdi. En azından onunla idare eder dedi öğretmeni. Sabahları da kahvaltısını yapıyordu. Dediğiniz gibi yemiyordu kızım da okulda ilk etapta. Sonra birden bire yemeye başladı. Biraz zayıflamıştı. Ama öğlen beni gördüğünde tekrar ayrılma psikolojisine girmesinden çok daha iyidiri. Tam güne başladıktan sonra daha iyi alışmıştı. Uykuya dayanamaz uyur o zaten. Bir şekilde uyutuyorlar ben kreşte hiç uyumuyor diyen duymadım arkadaş çevremde. Hatta ayakta sallanan çocuklar bile orada kendi kendine uyuyordu. Bizim kreşte ninni açıyorlar, perdeleri kapatıyorlardı. Kızım uyumayı sever ama bazen reddetse de erken yatmayı, sabahları da erken kalkmayı sevmez mesela. Sizin oğlunuz nasıl uyku durumunda. En azından annenizi tembihleyip siz almasanız daha iyi gibi geliyor bana. Çocuklar çok çabuk adapte oluyorlar aslında.

Kahveyi de çayı da bol bol içiyorum işyerinde ve evde :) Sorun sosyal hayat, spor vs.
çocuğunuz daha küçük, biraz büyüsün sosyal hayata çok zamanınız kalır,
Hafta sonu bir kaç saatliğine çocuğu annenize ya da eşinize bırakıp kendinize zaman ayırabilirsiniz aslında,
Ben 3 çocuk ve çalışan bir kadın olarak hafta sonum, temizlik, ütü çamaşırla geçiyor, hafta içi için yemek yapmaya fırsatım olmuyor, günlük yapıyorum yemekleri, dolayısıyla akşamları da yemek bulaşık koşturmacasıyla geçiyor

Ben de sevdiği şeyleri koydum ama sadece bir avuç balık kraker yemiş sabah da yedirmemiştim ona canım sıkıldı keşke yedirseydim diye Yarın da yedirip götüreceğim en azından kahvaltı etsin bari. Zaten bu hafta da bitti haftaya yine kahvaltı yaptırıp götürüp süreyi uzatacağım akşama kadar olmasa da.. annemle enine boyuna konuşayım belki almayı bir deneriz haftaya?

Evet büyümesi gerekiyor biraz daha :) Annem zaten hafta içi geldiği için fazla yüklenemiyorum, eşim de ya çalışıyor ya da hep beraber bişeyler yapıyoruz, onun durumu da benden çok farklı değil sosyal açıdan :)

bebeğiniz mi oldu, hayırlı olsun, hayırlı, sağlıklı,güzel bir ömrü olsun kuzunuz

Çocuğa göre farkediyor bu alısma konusu haklısınız. Kızım 29 aylıkken başladı,daha erken gönderseydim de eminim seve seve giderdi zira sokaktan çocuk çevirip gel oynayalım diyen bir tipti. O alıştı kolayca ama ben kocaman kadın ilk hafta elimde telefon,okulun karşısındaki cafede oturdum birşey olur,durmaz almam gerekir diye,ben ondan daha zor adapte oldum o zaman. Hatta okuldaki müdüre hanim benim kaygıli bir tip oldugumu anlayıp,ilk gün 1 saat,2 gün 2 saat kalsın,3 gün durmazsa yemek yemezse sizi arayalım gelip alın diyerek ki aramıstı yemek yemedi hic isterseniz alın diye de. 1 hafta icinde alistı,sonraki hafta yarım gün kaldı okulda ,kücuk diye yarım gün tercih etmiştim.
Oğlum 4 yaşında bence seneye başlaması uygun,eminim zorlanacak alışmakta. Yazın bende gidicem okula diyordu,şu an kızım(10 yas)başladı hiç hevesi yok,arada soruyor bende mi gideceğim diye ama seni de gotürebilirim dediğimde ben gitmeyeceğim diyor. Kışın evde oturunca belki fikri değisir ama şu an hava güzel hala acık alana cıkabiliyoruz diye pek aramıyor arkadaş. Ki zaten kolay kaynaşan bir çocuk degil kızım gibi.
İkisi de benim çocuğum,ben büyüttüm ama ikisinin de bu konuda duruşu,isteği farklı. Çocuğun karakterine göre şekilleniyor herşey.

Konu sahibine yazıyorum; çalışırken hep şunu konuşurduk hanımlarla: ülkemiz öyle bir konumda ki hem Avrupalı gibi kadınların iş yaşamına katılmasını hem de Ortadoğulu gibi eviyle, çocuklarıyla ve eşiyle ilgilenmesi bekleniyor. Bu iki kültür arasında sıkışıp kalan kadınların hali çok zor oluyor.
Bir yerden feragat etmeden bu işleri mükemmel yürütmenin bence bir imkanı yok. Ya çok az uyuyacaksiniz ki bu benim gibi insanların işteki başarısını etkiler, ya da başka bir yerden sorumlulugunuzu azaltacaksiniz. Kendinizi eksik ya da suçlu hissetmeyin hiç birimiz süper kahraman değiliz

Benim minnakta 31 aylık 14,5 kilo, maşallah sizin kuzuya, tek yaptığım spor diş fırçalarken ayakta yaptığım spor

Evet çok haklısın şimdi mesela oğlum başlasa yüzde 50 50 bence . Çünkü çok sosyal evet hemen herkese gider anlaşır vs vs ama beni de bırakmayacağını düşünüyorum açıkçası .

Bende sizin gibi düşüyorum günde 2 kere ayrılık yaşaması olayı uzatıyor her iki tarafı da yoruyor bence . Öğlen anneanne okuldan almalı konu sahibi hiç gitmemeli zaten eşi çok yardımcı çocuk okula gidiyor ve sabahta 06:00 da vs kalkmıyorlar tabi yaş itibari ile hayatı biraz zor gelebilir ona ama yardımcısı ve artıları çok

Evet çok haklısın şimdi mesela oğlum başlasa yüzde 50 50 bence . Çünkü çok sosyal evet hemen herkese gider anlaşır vs vs ama beni de bırakmayacağını düşünüyorum açıkçası .
Ya aslında o olay sosyallikle ilgili değil oğlum çok çok sosyal 8 aylıtan beri bifiil her gün parka gitti, bir sürü arkadaşı falan var, herkese gider kaynaşır, sohbet eder, eve gelen arkadaşlarımızla ilk andan oynamaya başlar (yabancılama evresi oldu ama çoktandır geçti) , gitmek için kalktıklarında gitme der elinden tutar en az yarım saat göndermez. Ama bu süreçlerde benim görüş alanında olmam gerekiyor en kötü ihtimalle ev içinde yani Yani desem ki bir arkadaşıma aman haydi siz pek iyi anlaştınız ben bir markete gidip geleyim orda kıyamet kopar

Valla eşim bana çok üzülüyor bazen haftasonu falan çocuğu alıp market alışverişine falan götürüyor, biyerlere götürüyor bir saat bile olsa bişeyler yapmaya çalışıyor bana zaman kazandırmaya çalışıyor.. Olay ne biliyo musun ben rahata alışmışım 40 yıl bana o zor geliyor bence, biraz keyifçi bir insanım söylemesi ayıp

Evet işte bizde böyleyiz en basiti babasıyla mesela bir süre sonra dibime geliyorlar yapışıyorlar bana çünkü oğlum anne gel anne anne başlıyor anlatmak istediğini anlıyorum çünkü bende yaşıyorum aynı mevzuyu . Kayınvalidemlere izne gittik Çocuk gece uykusuna geçti oh bizde canlı müziğe gittik gece 23:30 da aradılar ki oğlum su diye uyanmış annem nerede babam nerede çığlık çığlığa masaya yeni gelmiş içeceğimizi masada bıraktık bir yudum içmeden eve döndük . Sonraki geceler de benzer saatlerde uyanıp beni kontrol etti görünce yattı .

Fark ettim bende ama kibar olmak açısından keyifçisin diyemedim

İşte bu sebeple yarım gün tavsiye edilen bir durum değil. Ne zamana kadar yarım gün gidecek, yemek yemeye başlayınca mı? Yemek şu sistemde yer mi sizce? Annem gelip alacak burada yemiyorum diye düşünür zaten. İkinci kez olayın şoku ile zaten yine başa döner. Öğrendiklerini de unutur. Ben ilk etapta çocukla ilgili bir sorun olduğunu düşündüm ama şu sistemde kreşin yaptığını asla uygun bulmuyorum. Yönlendirmesi yanlış. En azından anneye siz almayın çocuğu demeliydi. Yine bile çocuk yemeğini evde yediği için uzun süre yemek yememeye devam edecektir kreşte. Tam gün olmadan anlaşılmaz bir durum. Yarım gün gittikçe zaten alışamayacak. Evdeyken kreşe alışmasını bekleyemeyiz değil mi? Elbette anne çalışmasa ya da yarım gün çalışsa bu ayda bir bebeğin kreşe de başlamaması daha iyi.

Çok cingözler yaa ben de şimdiye kadar sadece 1 gece annemle bırakmıştım, gösterinin ortasında annem aradı (ki anneme de düşkündür aslında normalde) yarıda bıraktık çıktık yani napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…