24 Saat Yetmez En Az 36 Olsun

Bende zaten aynısını belirttim. böyle uygun gördüler ise vardır bir bildikleri.

Oğlum 1.5 yaşındayken bir kuruma gitmiştik oyun atölyesi var mı diye görüşmede olmadığını söylediler . Daha sonra kurumla ilgili bilgi almak istedim kreş için ( o zaman 2 yaşta yarım günü veririz diyordum. O yüzden bilgi almıştım ) oryantasyon ile ilgili aynı şuan sizin yaşadığınız gibi size verilen bilgi gibi anlatmıştı yönetim .

Birde benim oğlanı öyle istemediği şekilde bıraksak ağlasa vs sonra bizim suratımıza bakmaz günlerce küser . Gerçekten çok fena huyları var Bir kere babası istemediği birşeyi yaptırdı diye adama 3 gün küstü suratına bakmadı hemde 1.5 yaşındaydı şimdi olsa evden kaçar belki de

Ağlıyor zaten ben de bırakıp çıkıyorum 5-10 dakika sonra öğretmeni foto atıyor gayet gülüyor oynuyor falan.. Ama mesela yemiyor, zorlamıyoruz tepki olmasın diye diyorlar, sadece teklif ediyorlar. Bugün sadece 1 avuç balık kraker yemiş. Uyku da sorun tabiki.. Uyuması gerekiyor ama orada şu an uyuma ihtimali düşük :) Bir de bu arada ilk 1 hafta öğretmen çocuk ve ben ayrı bir yerde zaman geçirdik her gün 2 saat. 2. haftada öğretmeni ve 1 veya 2 sınıf arkadaşıyla geçirdi ben ayrıldım. Bu 3. haftamızda sınıfa aldılar. Şu anda öğretmeniyle de güvenli bağlandı, sürekli onu çağırıyormuş yanına :)

Hahahahahaha ayy kahkaha attım

Tam gün çalışan anne bu kadar yoruluyorsa ve çocuk bıraktıktan sonra sorun yapmıyorsa tam gün devam etmesi bana mantıklı geliyor. Tabi ki çalışmayan ya da yarım gün çalışan anne baba için konuşursak tam gün bırakmak tercih edilmeyebilir. Ayrıca, 3,5 yaş için 3 hafta oryantasyon da fazla.Her anne babanın kendi tercihi ve çocuğun kendi yapısına göre değişkenlik gösterse de mevzuyu uzatmak istemiyorum. Demek istediğim asıl mesele şu. 22 aylık bebenin kreşe alışması aylarda sürebilir. Ama çocuk çok sorun yaşamıyorsa, oyunlara katılıp uyuyabiliyorsa 1 haftadan sonra kreşe yarım gün giderek değil tam gün giderek alışabilir. Sonuçta biz yetişkinler bile bir çevreye hemen alışamıyoruz ama o çevreye gitmek zorunda kaldığımızda (iş ya da ev) bir süre sonra alışabiliyoruz. Gitmeden ya da yarım yarım takılarak alışmamız süreci daha uzatır. Benim araştırmalarım ve bu konuda kafama yatan; sürecin bu kadar abartılmaması yönünde. İyi bir kreşe de gidiyordu kızım. Bu şekilde de yönlendirdiler. Sorun yaşamadık. Siz bekledikçe belki daha da uzayacak süreç, anlatmak istediğim asıl mesele bu. Umarım en yakında zamanda uygun şartlarınız oluşur ve tam gün kreşe gider, sizde rahatlarsınız. Sağlıcakla kalın.

Annelik zor ya. Neredeyse bütün ev işlerini ben yapıyorum, 3 çocuk sırtımda. O arada üniversite okudum, şu an çalışıyorum. Kendime vakit ayırıyor muyum? Arada bir yürüyüş yapıyorum o kadar. Annelik biraz da kendinden vazgeçmek galiba.

Çok geçmiş olsun, bende 3,5 yıl önce 28 haftalık ikizlerimden 5 günlük iken birini kaybettim diğeri 68 gün kuvözde kaldı. Zor süreçlerdi geçti gitti çok şükür. Prematüre bebekler güçlü oluyor merak etmeyin, daha hareketli ve meraklı bebişler.

Ben size bilmiyorsanız diye RSV (Synagis) aşısından bahsetmek için yazdım. 29 ve daha düşük haftalık ya da çok düşük kilolu vb doğan çocuklara yapılıyor sadece. Çocuk doktorunuzla görüşün, yanılmazsam kuvözdeyken sorumlu doktor rapor yazacak, çok pahalı bir aşı. Rapor çıkınca küçük bir kısmını siz ödüyorsunuz. 5 doz vuruluyor ve grip döneminde vuruluyor. Dönemini kaçırmayın diye hatırlatmak istedim.

Bir de İnci candemir'i takip ederseniz onun çeşitli kitapları ve youtube bilgilendirme notları var ,kendisi de bir prematüre annesi. Ben de onun kitabından öğrenmiştim.

Son düzenleme:
Valla bravo gerçekten 3 çocuğu ben 3 yardımcıyla anca büyütürdüm heralde Bir de okul+kariyer gerçekten tebrik ederim sizi ayakta alkışlıyorum

Zamanın yetmeme durumu benimde uğraştığım bir durum, zaman planlaması yapmak gerekiyormuş, bilipte unuttuğumuz şeyler aslında. Beyhan Budak'ın böyle bir videosu var, henüz uygulamaya geçiremediğim.

Komplo teoriciler de zamanda bir bükülme meydana geldiğini geçmişte 100 yılda olan olayları 10 yılda yaşadıklarımızdan bahsediyorlar. Zaman kimseye yetmiyor ve nasıl geçtiğini anlamıyoruz özellikle 35 yaşından sonra..

Birde son olarak şunu belirtmek isterim. Unuttum yazmayı sanırım. Kreşe sizden hariç daha kolay ayrıldığı biri bıraksa daha kolay alışma süreci yaşar çocuk. Siz hem sabah bırakıyorsunuz hemde öğlen alıp eve götürüp tekrar bırakıyorsunuz. Biliyorum şartlar her zaman uygun olmuyor ama ikinci kez bırakılan çocuk sizden daha zor kopuyor ertesi gün. Bunu bir danışın derim okula. En azından öğlen anneniz alabilseydi çocuğunuz için daha kolay olurdu. Günde iki kez sizden ayrılan çocuk zaten hergün iki kat zorluk yaşıyor demektir. Zaten oryantasyon uyum sürecidir tamamen alışma süreci olarak algılamak yanlış. bu şekilde beklerseniz aylarca yarım gün gitmek zorunda kalır ve daha çok acı çeker. Hergün terkedilme korkusunu iki kez yaşar ve bu durum onu sürece adapte edemez diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim güzel fikirleriniz için.
Allahım sizin de yavrunuza rahmet eylesin,kardeşine sağlık versin inşallah.

Şu aşıyı duymamıştım, üzerine düşeceğim, çok teşekkür ederim.

Bu konuya katılıyorum aslında kreşe de sordum, bırakma işini oryantasyona başladıkları kişiyle yapmayı uygun bulduklarını söylediler mecburiyet olmadıkça ama öğlen anneanne alabilir dedi.. Fakat benim annem çok dramatik bir insan, orda çocuğu ağlarken falan görse oğğğluuuuuuuuummm diye olayları abartır dramatize eder çok eminim

Çok haklısınız.. yaş aldıkça zaman daha da hızlı akıyor gibi..

Ben yarım gün şeklinde bu kadar uzun sürmesinin ardında sorun olabileceğini düşünmüştüm. Bu sebeple böyle yazdım. Eşini de hiç yazmamıştı ilk konuyu anlatırken. Eksik birşey yaptığından değil ama belki başka kimseye bugüne kadar bakımını paylaşmadığı ile igili olabilir diye düşündüm. Şu noktada günde iki kez çocuk anneden ayrıldığı için sürecin uzadığı düşüncesindeyim. Oryantasyon süreci çocuğun kreşe tam anlamı ile alışması değildir zaten. Uyum süreci yaşar gittikçe artan sürelerle. Fazlaca problemler yaşamıyorsa, aktivitelere katılıyorsa yarım gün devam ederek ve günde iki kez anneden koparak çocuk bunu başaramaz. Tam anlamı ile alışmasını bu şekilde beklemeleri iğne ile kuyu kazmak aslında. Uyum sürecinin belirli aralığı vardır her yaş grubu için. Bu süre bir yıl değil neticede. Ama bu şekilde belki aylar sürecek. Ve bu uygulama işleri zorlaştıracak.

işyeri ev kreş yürüme mesafesinde, yemekleri hafta sonu hallediyormuşsunuz, temizliğe karışmıyormuşsunuz, size çok zaman kalması lazım, bir çocuğunuz mu var

İş ortamınız nasıl?
Sabah işyerinde bir türk kahvesi yapın arkadaşınızla için, işyerine kahve makinası şart,
İşyerinizde kafa dengi arkadaşınız varsa arada kahve çay molaları verebilirsiniz,

Peki yemek ve uyku meselesini nasıl halledeceğiz? Mesela bu sabah kahvaltısız götürdüm ve saat 2 civarına kadar hiçbişey yemememiş oldu artık açlıktan bayılacak gibi duruyordu üzüldüm yani.. Henüz yemiyor burda biraz daha yedirip getirmeye devam edelim dedi öğretmen. Kahvaltıyı da yememiş, öğle yemeğini de lokma yememiş Hadi uyku uyumasın diyeyim ama yemeden de nasıl olacak ki? Var mı sizce bunun bir çözümü. Bu arada yemekler normalde ordan yeniyor ama ben kahvaltısını da öğle yemeğini de kendim götürmüştüm onları da yemeyi reddetmiş.

işyeri ev kreş yürüme mesafesinde, yemekleri hafta sonu hallediyormuşsunuz, temizliğe karışmıyormuşsunuz, size çok zaman kalması lazım, bir çocuğunuz mu var
Tek çocuğum var ve kalmıyor hiç zaman 1 günümüzü yazmıştım aslında konuda kaçırdınız mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…