Tam 24 yasinda evlendim, evleneli bir sene oluyor ve hic kolay degildi. Benden tecrübeliler var tabiki, bana daha bir sene oldu. Ama bu birazda olgunluk meselesi. Evlendigim dönem üniversitemin bitmesine 4 ay kalmisti. Zor bir sürec gecirdik.
Sinavlara calismam gerekiyordu, tezimi yazacaktim ayri bir firmada ve is ariyordum hemen calisayim diye. Ozamanlar ceyizimi tam düzenlememistim mobilyalar gelmedigi icin. Dügünden sonra hemen balayina gittik, balayindan döndügümüzde sadece bir koltuk bide yatagimiz vardi

Mobilyalarin hepsini siparis etmistik, ama gec geldi. Odalar karton icindeydi. Bazi siparisler tek parca degildi - evin sandalyelerini, komidinleri, masayi ben kurdum

Öbür yandan esim dolaplari, lambalari vs... Bide kv'yle altli üstlüyüz. Mutfak olmayinca hergün onlarda yedik sayilir. Ramazan dönemi. Tam iftarada gidilmiyor, yardim etmelisin

Zamanla oldu. Simdi evimde düzenli, üniversitemde bitti ve 5 aydir güzel bir is yerinde calisiyorum.
Okulumun bitmesini bekleyebilirdim veya herseyin oturmasini ama nasip böyleymis. Evlilik cidden yorucu, daha fazla sorumluluk. Bunun hic farkinda degildim. Hele calisan icin dahada zor.
Calisiyorsun, eve geliyorsun - birsey yapasin yok ama yapmalisin. Yemek, camasir, temizlik bunlar bekarken baba evinde bana cok kolay geliyordu odami temizlerdim biraz anneme yardim ederdim bu kadar.Esinizde titiz degilse yandiniz

Ama annemden babamdan Allah razi olsun, baya birseyler ögrendim. Esim ne kadar yardim etsede maalesef cogu is kadina kaliyor. Misafir gelince yemegi o degil siz hazirliyorsunuz, hizmeti siz yapiyorsunuz. Ondan sonra onun toplamasida var.
Bence beni makyajli görecek korkusunu düsünmeyin, daha önemli seylere odaklanin. Evin alisverisini siz belirleyeceksiniz, dolapta ki yiyeceklerin kullanim tarihine dikkat edeceksiniz vs... bunlar kulaga tuhaf gelebilir ama yorucu olan seyler.
Sadece bununlada bitmiyor es aileside var. Onlarla anlasabilcek misiniz? Iyiler mi? Karisiyorlar mi? Bunlarin hepsi cok önemli seyler.
Bide cinsellik var tabiki. Esinize kendinizi begendirmek istersiniz

Eskisi gibi gezmelerde olmayacak arkadasin dedigi gibi. Sinema yerine evde televizyonda izleyeceksiniz, disarda degilde evde kendiniz pisireceksiniz.
Disari cikalim mi askim? Yok evde dünden daha bu yemek var bunu bitirmeliyiz yoksa kötü oluru cok diyeceksiniz. Veya esiniz ne gerek var dolap dolu birseyler yapariz diyecek

Bunlara ragmen iyiki evlendim diyorum yinede. Cok yorucu evet ama insanin kendi evi, kendi düzeni gibi yok. Bide sevdigimle :)
Istedigin gibi tatil yapiyorsun, keyif yapiyorsun, kimseye hesap vermiyorsun (esinden haric).
Evlenince her iki taraf kendini saliyor bide. Eskiden bende süslenirdim, simdi sabah yarim saat makyaj yapacagima hemen hazirlanip ise gidiyorum erken döneyim diye.
Zamanla gereksiz yere önem verdiginiz seyler degersizlesmeye basliyor. Gercekten daha önemli seylere yöneliyorsunuz.
Bence her dönemin ayri bir güzelligi var, bunlari kaldirabilcek misiniz? Böyle seyleri düsünün. Ciplaklik konusunda hepimiz ilk baslarda cekinmisizdir, bu korku bendede vardi ama geciyor :)