• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaş ve evlilik?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
18 ile 24 bir mi?:işsiz:
tamam .
Şoyle anlatayim 18 yasimda evlenmeseydim ki anlattigim gibi baskı kısıtlanma çok vardi eger baski olmasaydi ve istedigim yerde calissaydim 24 yasimda emin olun evlenmezdim ha oda herkesin kendi karari secimi benim onumde 2 secenek vardi ben evlenmeyi daha mantikli buldum o zamanın şartlarına gore ama bekarken istedigim gibi olsaydi hadi univ. Den gectim imkan yoktu diyelim calisip kendi parami biriktirebilseydim 24 umde evlilik istemez biraz daha maddi acidan guclenir gelecege o sekilde adim atardim yani 18 ile 24 bence ayni ama bu dedigim hususlarda yoksa 18 indede evlenilir 40 indada

Şoyle anlatayim 18 yasimda evlenmeseydim ki anlattigim gibi baskı kısıtlanma çok vardi eger baski olmasaydi ve istedigim yerde calissaydim 24 yasimda emin olun evlenmezdim ha oda herkesin kendi karari secimi benim onumde 2 secenek vardi ben evlenmeyi daha mantikli buldum o zamanın şartlarına gore ama bekarken istedigim gibi olsaydi hadi univ. Den gectim imkan yoktu diyelim calisip kendi parami biriktirebilseydim 24 umde evlilik istemez biraz daha maddi acidan guclenir gelecege o sekilde adim atardim yani 18 ile 24 bence ayni ama bu dedigim hususlarda yoksa 18 indede evlenilir 40 indada

22 yasımda mezun oldum üniden. 3 sene iş hayatındaydım. şansa ki hemen işe girebildim. 25imde evlendim, 4 aydır evliyim çok da mutluyum. her bireyin hayatı ve yaşanmışlıkları farklıdır. sizde bazı şeyler ters gitmiş, pişmanlıklarınız olmuş. diğer dediklerinizde haklısınız lakin hala 18 yaştayken evlenmekle 24 yaşı bir görmüyorum ben:110:

22 yasımda mezun oldum üniden. 3 sene iş hayatındaydım. şansa ki hemen işe girebildim. 25imde evlendim, 4 aydır evliyim çok da mutluyum. her bireyin hayatı ve yaşanmışlıkları farklıdır. sizde bazı şeyler ters gitmiş, pişmanlıklarınız olmuş. diğer dediklerinizde haklısınız lakin hala 18 yaştayken evlenmekle 24 yaşı bir görmüyorum ben:110:
Allah mutlulugunuzu daim etsin benim pismanligim esim degil aslinda erken yasta yapilan evlilik yoksa esim beni kisitlamaz 5 senelik evliyiz cok sukur iyi gunlerdenoldu kotu gunlerde oldu illaki evliligin tuzu biberi ama daha gec evlenmek isterdim baski ile eve kapatilmayi degil calisip gelecegim icin birseyler yapmayi falan

Allah mutlulugunuzu daim etsin benim pismanligim esim degil aslinda erken yasta yapilan evlilik yoksa esim beni kisitlamaz 5 senelik evliyiz cok sukur iyi gunlerdenoldu kotu gunlerde oldu illaki evliligin tuzu biberi ama daha gec evlenmek isterdim baski ile eve kapatilmayi degil calisip gelecegim icin birseyler yapmayi falan

amin canım teşekkür ederim güzel yorumun için. anladığım kadarıyla içinde birçok kalan şey olmuş. keşke sen de gönlündekileri özgürce doyasıya yaşayabilseydin ama keşkelerin faydası yok. bundan sonra yaşayabileceğin en güzel şeyleri yaşamaya çalış elinden geldiğince. şansın açık olsun canım, sevgiler..

amin canım teşekkür ederim güzel yorumun için. anladığım kadarıyla içinde birçok kalan şey olmuş. keşke sen de gönlündekileri özgürce doyasıya yaşayabilseydin ama keşkelerin faydası yok. bundan sonra yaşayabileceğin en güzel şeyleri yaşamaya çalış elinden geldiğince. şansın açık olsun canım, sevgiler..
Tesekkur ederim tatlim kizimla hayatimin tadina variyorum bende ♥️

Eşe ve Şartlara göre çok değişen bir durum bence..
22 yaşında üniversiteyi bitirir bitirmez atanıp çalışmaya başladım,
eşim de atanmıştı 2 yıl bu şekilde aramızda 1700km ile yaşadık ama haddinden çok özleyerek :)
24 yaşındaydım evlendiğimde ikimizde çalışıyorduk,aileler görüşüyordu bir sorun yoktu ve en önemlisi biz birbirimizi çok seviyorduk gelin olmak hevesiyle değil aşık olduğum adamla aynı hayatı paylaşmak düşüncesiyle evlendim. Karşımdaki insan çok sorumluluk sahibiydi olgundu,bir evin yükleri paylaşılabilecek bir insandı. 3.5yıllık evliyiz eşim her şeyime yardımcı ev işleri de dahil olmak üzere.. Birbirimizin hayatını zorlaştırmak için değil kolaylaştırmak için evlendik ve çok şükür hiç pişman olmadık. Bekarken de çok gezen bi insandım hala çok gezen bir çiftiz değişen bir şey olmadı :)
Yani diyeceğim 24 yaş erken değil ama atanma ihtimali yüksek olan bir bölüm okumuşsun,1 sene nişanlı bekleyiver ne olacak sanki.. Mis gibi atan sonra yine evlen :)
Sözün özü eğer şartlar el veriyorsa karşındaki adamdan her anlamda eminsen koluna altın bileziğini tak sonra evlen :)
Ha karşındaki adam değilse yaşın 24 değil 30 da olsa gözün kör olacak kadar aşık olduğun sürece kusurlarını göremezsin.

Son düzenleme:
Tam 24 yasinda evlendim, evleneli bir sene oluyor ve hic kolay degildi. Benden tecrübeliler var tabiki, bana daha bir sene oldu. Ama bu birazda olgunluk meselesi. Evlendigim dönem üniversitemin bitmesine 4 ay kalmisti. Zor bir sürec gecirdik.
Sinavlara calismam gerekiyordu, tezimi yazacaktim ayri bir firmada ve is ariyordum hemen calisayim diye. Ozamanlar ceyizimi tam düzenlememistim mobilyalar gelmedigi icin. Dügünden sonra hemen balayina gittik, balayindan döndügümüzde sadece bir koltuk bide yatagimiz vardi :D
Mobilyalarin hepsini siparis etmistik, ama gec geldi. Odalar karton icindeydi. Bazi siparisler tek parca degildi - evin sandalyelerini, komidinleri, masayi ben kurdum :D Öbür yandan esim dolaplari, lambalari vs... Bide kv'yle altli üstlüyüz. Mutfak olmayinca hergün onlarda yedik sayilir. Ramazan dönemi. Tam iftarada gidilmiyor, yardim etmelisin :KK16:Zamanla oldu. Simdi evimde düzenli, üniversitemde bitti ve 5 aydir güzel bir is yerinde calisiyorum.
Okulumun bitmesini bekleyebilirdim veya herseyin oturmasini ama nasip böyleymis. Evlilik cidden yorucu, daha fazla sorumluluk. Bunun hic farkinda degildim. Hele calisan icin dahada zor.
Calisiyorsun, eve geliyorsun - birsey yapasin yok ama yapmalisin. Yemek, camasir, temizlik bunlar bekarken baba evinde bana cok kolay geliyordu odami temizlerdim biraz anneme yardim ederdim bu kadar.Esinizde titiz degilse yandiniz :D
Ama annemden babamdan Allah razi olsun, baya birseyler ögrendim. Esim ne kadar yardim etsede maalesef cogu is kadina kaliyor. Misafir gelince yemegi o degil siz hazirliyorsunuz, hizmeti siz yapiyorsunuz. Ondan sonra onun toplamasida var.
Bence beni makyajli görecek korkusunu düsünmeyin, daha önemli seylere odaklanin. Evin alisverisini siz belirleyeceksiniz, dolapta ki yiyeceklerin kullanim tarihine dikkat edeceksiniz vs... bunlar kulaga tuhaf gelebilir ama yorucu olan seyler.
Sadece bununlada bitmiyor es aileside var. Onlarla anlasabilcek misiniz? Iyiler mi? Karisiyorlar mi? Bunlarin hepsi cok önemli seyler.
Bide cinsellik var tabiki. Esinize kendinizi begendirmek istersiniz :D
Eskisi gibi gezmelerde olmayacak arkadasin dedigi gibi. Sinema yerine evde televizyonda izleyeceksiniz, disarda degilde evde kendiniz pisireceksiniz.
Disari cikalim mi askim? Yok evde dünden daha bu yemek var bunu bitirmeliyiz yoksa kötü oluru cok diyeceksiniz. Veya esiniz ne gerek var dolap dolu birseyler yapariz diyecek :D
Bunlara ragmen iyiki evlendim diyorum yinede. Cok yorucu evet ama insanin kendi evi, kendi düzeni gibi yok. Bide sevdigimle :)
Istedigin gibi tatil yapiyorsun, keyif yapiyorsun, kimseye hesap vermiyorsun (esinden haric).
Evlenince her iki taraf kendini saliyor bide. Eskiden bende süslenirdim, simdi sabah yarim saat makyaj yapacagima hemen hazirlanip ise gidiyorum erken döneyim diye.
Zamanla gereksiz yere önem verdiginiz seyler degersizlesmeye basliyor. Gercekten daha önemli seylere yöneliyorsunuz.
Bence her dönemin ayri bir güzelligi var, bunlari kaldirabilcek misiniz? Böyle seyleri düsünün. Ciplaklik konusunda hepimiz ilk baslarda cekinmisizdir, bu korku bendede vardi ama geciyor :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X