• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaş ve evlilik?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok az kaldı. 20 yaşında evlendim çok mutluyum diyen birinin ağzına kürekle vuracağım.

Sen yanlış yapmışsın. Insanlara niye bunu tavsiye ediyorsun ..

Biz de erol taş ile evlenmedik. Eşlerimiz manyak biz yandık sen yanma demiyoruz.

20 yaşında kız çocuğunu "ALIP" onu kendi kurallarına uydurmaya "evlilik" denmez.

Ya hu biri bana anlatabilir mi... biz ne zaman gelişeceğiz. Ne zaman kızlar evlenme çılgınlığından kurtulacak. Ben burda yorum yazarken "acaba bu yazdigimi anlayabilecek mi" diye düşünmekten ne zaman kurtulacağım.

Buraya da gıcık kaptım. Kapatıp gideceğim. Azkaldı.
Pardon siz kim olduğunuzu sanıyosunuz? İnsanlar buraya yorum yazmak için sizden icazet mi alacaklar? Herkes kendi kafasına göre birşeyler yazıyor, tek doğru siz değilsiniz. Gelişmek geç evlenmekle olmuyor, tam tersi gelişmiş ülkelerde evlilik yaşı yükseliyor. Bizim için bu sürecin tamamlanmasına çok var o ayrı ama sizin üslup da bir alem. Hesabınızı kapatırsanız kapatın yahu binlerce üyesi olan bi forumun bir tanecik üyesisiniz burası sizinle var olmadı sizsiz de foruma bi zarar gelmez. Ayrıca üyelerin yazdıklarınızı anlayıp anlayamayacaklarını düşünmekle vakit kaybetmeyin bence zira düşündüğünüz kadar özel biri değilsiniz.

Size gore evlilik yasinin ideali kişilere gore degismez, ŞU yaştan once evlendiysen kesin mutsuzsun, mutluyum diyenlerin Allah belasini mi versin nedir derdiniz? Herşey yaşla olup bitmiyor ki. Herkesin hayattan beklentisi, eşi, hayat şartlari bambaşka...

29-30 yaşinda evlenen herkes sizin eşiniz gibi dunyanin en mukemmel adamiyla evlenemiyor. Burada acilan konularin hepsi 21 yasinda evlenenlere ait degil.

21 yaşimda evlendim evet olgun degildim ve geriye donup baktigimda şuan yapmam dedigim şeyler var, bazi şeyleri hatirlayinca halime gülüyorum bile ama MUTLUYUM şuan, 27 yaşimdayim ve genel olarak hayatima baktigimda yanliş karar verdigimi dusunmuyorum, evliliğim için MUTLUYUM şuan.

Bu sizin için, kendi hayatiniz için yanliş olabilir ama 21 yasinda evlenmek suçmuş dile getirilmeyecek birsey yapmişiz gibi tavirlara giriyorsunuz. Siz her zaman esinizi evliliginizi överken burada( övün, mutlu olun sorun yok) siz rahatsiz oluyorsunuz diye biz niye mutluyuz demeyelim evlendik bile demeyelim hatta saklayalim?
Herkes işine baksin, kimse kimsenin lafiyla yarin nikah masasina gitmez.
Hatır 21 yaşında evlenip mutlu olmazsın ne münasebet. Mutluluğunu kendine saklamalısın çünkü boleyn kizi hazretleri öyle istiyor.

Küçük değil.
Doğru kişiyi bulduysanız gayet ideal yasınız.
ama makyaj konusunda kendinize güvenin biraz
o bu kadar zamandır sizinle beraberse bu salt fiziğiniz için değildir.

ben 18 yasimda severek evlendim su an 26 yasimdayim ve hala masalah darisi herkesin basina birbirimizi cok seviyoruz öpüşüp koklaşmalarımız bitmiyor :) işe gitmesini istemiyorum o da gitmek istemiyor. cocuklarimiz hep sevgiyle buyudu.
mesela bazen küsüyoruz oglum gelip diyo anne siz cok seviyorsunuz birbirinizi küs kalmayın :)
sonrasinda bende senin gibiydim nisanliyken falan yaninda su bile icemezdim hep makyaj yapardim.
ay derdim dustan cikinca dalgali saclarimla beni gormesin.
kaşlarım çıkınca gormesin hemen almaliyim.
ya oyle biseydi ki idrar yollari iltihabi oldum o varken wc ye gidemiyom diye :)
hepsi gecti simdi.
rahatim özgürüm kendimi kasmiyorum hersey normale dönüyor.
simdi parmaklarimi yalayarak yemek yiyorum :)
wc ye ilk önce ben giriyorum (hahahah) :)
spor yapinca terli kivirciklasmis saclarimla ortalikta geziyorum :)
hamdolsun Allah her cifte mutluluk nasio etsin bosanmalar olmasin cocuklar anne babasix buyumesin.

24 yaşındayim yeni evliyim eşimi seviyorum severek evlendim ama bir kaç yıl daha bekleyebilirmisim diyorum bazen . Tabi yine onunla evlenmek isterdim

Etrafta ki evliliklerin gidişatına pek fazla takılmayın derim. Buna endekslenirseniz en ufak bişeyde bak değişti , evlenince şöyle oldu , böyle oldu dersiniz.
Gereksiz bir takıntı halini alabilir. Kişidende eminseniz, biraz nişanlı kalıp evlenin.

Ben 25 yaşındayım ve geçen yaz 24 yaşında evlendim. Biz çok uzun zamandır birlikteydik eşiminde maddi durumu iyi olduğu için beklemek istemedik. Bende üniversiteyi bitirdiğimde biraz özel sektörde çalıştım. Daha sonra ayrıldım kpss hazırlanıyorum. Bence karşısındaki kişiyi sevip emin olduktan sonra zor bir durum yok. Makyaj konusuna gelince bakkala gitsem makyaj yapardım. Evlendikten sonra eşimin yanında makyajsız durmaya alıştım. Zaten prof makyaj yapmıyoruz ki o yüzden derrt etme seven makyajı görmez bile

22 de evlenen birisi olarak söylüyorum bence 25 yaş öncesi evlilik yasaklansın 😂 makyaj konusunda söylediklerin de daha tam evliliğe hazır olmadığın hissini verdi bana. Yani o kadar ilişkin olacak evliliği düşüneceksin ama rimelsiz görmesinden rahatsız olacaksın. Evlilik böyle bir şey değil ki . Yeri geliyor adam gelip altındaki bezini değiştiriyor öyle hallerini görüyor

Çok az kaldı. 20 yaşında evlendim çok mutluyum diyen birinin ağzına kürekle vuracağım.

Sen yanlış yapmışsın. Insanlara niye bunu tavsiye ediyorsun ..

Biz de erol taş ile evlenmedik. Eşlerimiz manyak biz yandık sen yanma demiyoruz.

20 yaşında kız çocuğunu "ALIP" onu kendi kurallarına uydurmaya "evlilik" denmez.

Ya hu biri bana anlatabilir mi... biz ne zaman gelişeceğiz. Ne zaman kızlar evlenme çılgınlığından kurtulacak. Ben burda yorum yazarken "acaba bu yazdigimi anlayabilecek mi" diye düşünmekten ne zaman kurtulacağım.

Buraya da gıcık kaptım. Kapatıp gideceğim. Azkaldı.
Çok haklısın canım..
Yorumlara baktım bazı genç yaşta evlenen üyeler de kendini savunmuş.
Biz tüm genç evlenenler çok kötü durumda demedik.
Şimdi nick vermeyeyim de yorumlarını sevdiğim bazı üyeler erken evlenmişler ve mutlular.
Neden?
Hem evlendikleri adamlar olgunmuş hem durumları çok ıyiymis.
Burada kaç kadın var aynı şartta olan?
Çoğunluğu 18 yaşında evlenip kayınvalide evine yerleşip 7/24 hizmet ediyorlar. Daha evliliğinden bir şey anlamadan pes peşe 2 3 çocuk yapıyorlar. Çünkü ergenler. 18 yaşındaki birinden akli selim karar vermesini beklemek ne kadar doğru?

Sen yorumunu yaz canım. Alan alır almak istemeyen de kendi bilir. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bizim kadınlarda ne yapalım yasayıp akıllanacak.

Erkek aileleri tabi ki 20 yaşındaki gelin almak ister. Neden çünkü kolay yönetmek için. Sen 27 yaşında düşünceleri olgunlaşmış bir kadını öyle kafana göre yönetemezsin.

Hâlâ şu fikirdeyim. Ergenken verilen kararların hata payı çok yüksektir.

Çok haklısın canım..
Şimdi nick vermeyeyim de yorumlarını sevdiğim bazı üyeler erken evlenmişler ve mutlular.
Neden?
Çoğunluğu 18 yaşında evlenip kayınvalide evine yerleşip 7/24 hizmet ediyorlar. Daha evliliğinden bir şey anlamadan pes peşe 2 3 çocuk yapıyorlar. Çünkü ergenler. 18 yaşındaki birinden akli selim karar vermesini beklemek ne kadar doğru?

Sen yorumunu yaz canım. Alan alır almak istemeyen de kendi bilir. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bizim kadınlarda ne yapalım yasayıp akıllanacak.

Erkek aileleri tabi ki 20 yaşındaki gelin almak ister. Neden çünkü kolay yönetmek için. Sen 27 yaşında düşünceleri olgunlaşmış bir kadını öyle kafana göre yönetemezsin.

Ben de kendimi savundum acikcasi, genç yaşta evliligin getirebileceği bazi olumsuzluklari dile getirmekte hicbir sorun yok, bunlari bilsinler tabi ki. Yeri geliyor 30 yasinda kadin bile hayatini yonetemiyor, 20li yaşlarda evlenip herkes saglam duramayabilir o konuda size fazla fazla katiliyorum. Ama bu muhabbet, bu ihtimalleri dile getirmekten cikip insanlari aşagilamaya girdi artik. Bu kadar da saygisizlasmanin alemi yok. Buradaki konulari 21 yasindakiler acmiyor sadece icinde doktoru da var ogretmeni de var 30-40 yasi da var. Hayat bdvden ibaret degil. Mutlu olanlar da var.

Sizlere " evlen birini bul yaşin geciyor" baskisi ne kadar saygisiz ve cirkin geliyorsa baskasinin "mutlu oldugu" evliligine laf soylemekte o kadar saygisizca.

"Mutluyum" diyen insanlar kimseyi ilgilendirmemeli. Mutluyum diyenlern agzina vurayim, yok evlilik cilginlariymiş...
Herkes bir duracagi yeri bilmeli benim evliligim dile getirmemem gereken bir yanliş filan degil. Çok rahatsiz oluyorsa buyursun gitsin hanimefendi. Herkesin hayati belli bir goruş ve kural içinde dönüp durmuyor.

Çok haklısın canım..
Neden?

Üstlerine alınıp atar gider yapan bazılarına cevap vermekle vakit kaybedemem diye engelle seçeneğine basıyorum.

Neticede kimseyi hedef göstermedim. Kimsenin alınmasına gerek yok. Burdan sevdiğim bir arkadaşım da bana göre erken evlenmiş. Ama bak savunma yapmamış. Çünkü bununla ilgili bir derdi yok.

Bir yanlışın sonucu iyi olabilir. Bu şanstır. Ve fakat yanlışı yanlış olmaktan kurtarmaz.
Lise mezunuyum çok zenginim ,demek; (imkan varken) üniversite okumamış olmayı aklamaz.

Durum tam da bunun gibi bir şey.

Kızlarımıza 20 yaşında evlendim mutluyum demek yerine... ben de 20 yaşında evlendim. Bir sorunum yok ama bu bir şanstır. Her zaman rastlamaz. Şimdiki aklımla daha cok düşünürdüm,demek zor olmasagerek...

Sana da tavsiyemdir. Engelle seçeneğini daha aktif kullanmak sinirlerini korumak için şart 😊

23 yaşındayım ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. İlişkimiz bu kadar yıllar olmasaydı belki de bi 3 sene sonra evlenmeyi düşünebilirdim bilemiyorum. İlişki süresi uzadıkça artık daralmaya başladım ciddiyete bağlanmadığı için, sanki gözümü açtığımdan bu yana sevgiliyiz gibi. Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum atanırsam(umarım) çalışmaya başlayacağım. Hangi şehre atanırsam orada yaşayacağız, bunu çok defa konuştum ve destekleyip kabul ediyor. Kendisi bana gerçekten değer veren birisi, kendimi yanında mutlu hissediyorum. Gereksiz yere kıskanıp kısıtlayan birisi de asla değil. Ama çevremdeki evlilikler beni ürkütüyor. Evlendikten sonra çoğu şikayet etmeye başlıyor, keşke bekar olduğum vakitlerin tadını çıkarıp evlenmeseydim diyorlar. Ki gördüklerim de gerçekten çok severek evlenenler.. 24 yaşta gerçekten küçük mü diyorum. Bir de uzun yıllardır sevgiliyiz fakat ben hala yanında makyajsız duramıyorum ya da hasta olduğumda o kötü görüntümü görecek diye endişeleniyorum, duştan çıktığım gibi görmesini istemiyorum mesela. Ay dur dur gelme rimelimi süreyim iki dakika diyorum :) Bazen kızıyor çocuk gibi davranma lütfen görsem ne olacak ki diyor illallah etti. Bu bakımlı halime alıştığı için evlendiğimizde hayal kırıklığına uğrar mı diye düşünüyorum, neydi ne oldu böyle görmemiştim gibisinden. Yada evlendiğimizde haliyle çıplak görecek bir ton kusurum var. Eyvah diyorum nasıl dururum öyle. Bu düşüncelerde olduğum için acaba evlenmek için daha toy muyum? Siz ne diyorsunuz? Bunların haricinde gayet iyi anlaşıyoruz, mutluyuz..en önemlisi beraberken huzurlu hissediyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Herkese teşekkür ederim şimdiden.
Öncelikle kendini hazır hissediyorsan tum şartlar ve sen olgunlasmişsan 24 yas gayet ideal bence. 30 dan once evlenme , 24 küçük falan demişler katilmiyorum ben . Göz ardı edilen bir kadın biyolojisi var. Mesela ben nasip olursa cocugumla aramda cok yas fark olsun istemem. Bu arada ben de 25 e gircem yakinda bekarim erkek arkadasim var bazi sartlarin oturmasini bekledik yakinda istiyoruz bakalım. Makyaj konusunda fazla takıntı yapiyorsun bence . Ben spor yaparken bile o halimle fotograf atarim . Kendine güvenmelisin.

24 yaşımda evlendim, üstelik eşim de 25 di.
Genelde erkek büyük olur ya 😁
Keşke şu yaşta evlenseydim demedim, ne sadece keşke daha erken çocuk yapsaydım dedim 😂😂😂

Yaşa, makyaja falan takılmayın.
Evlilik, gerçek hayat, sorumluluklar bambaşka şeyler.
Siz kendinizi hazır hissettiğiniz zaman evlenin.
Su yaş küçük, bu yaş geç diye bişey bence yok.

Hatır 21 yaşında evlenip mutlu olmazsın ne münasebet. Mutluluğunu kendine saklamalısın çünkü boleyn kizi hazretleri öyle istiyor.

Yoook olamazsin. Bir hata yapmişiz biz sonucu mutluluk olmuş 😂😂😂 bir tek kendi akilli bu arkadasin, özenle ve tecrubeyle secmiş kendisi eşini, biz rastgele dusunmeden yoldan cevirip evlendik şanşa mutlu olduk. Bunu dile getirirken de "rastgele mutlu olduk biz " diyecekmişiz bak bak bak...

Son düzenleme:
23 yaşındayım ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. İlişkimiz bu kadar yıllar olmasaydı belki de bi 3 sene sonra evlenmeyi düşünebilirdim bilemiyorum. İlişki süresi uzadıkça artık daralmaya başladım ciddiyete bağlanmadığı için, sanki gözümü açtığımdan bu yana sevgiliyiz gibi. Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum atanırsam(umarım) çalışmaya başlayacağım. Hangi şehre atanırsam orada yaşayacağız, bunu çok defa konuştum ve destekleyip kabul ediyor. Kendisi bana gerçekten değer veren birisi, kendimi yanında mutlu hissediyorum. Gereksiz yere kıskanıp kısıtlayan birisi de asla değil. Ama çevremdeki evlilikler beni ürkütüyor. Evlendikten sonra çoğu şikayet etmeye başlıyor, keşke bekar olduğum vakitlerin tadını çıkarıp evlenmeseydim diyorlar. Ki gördüklerim de gerçekten çok severek evlenenler.. 24 yaşta gerçekten küçük mü diyorum. Bir de uzun yıllardır sevgiliyiz fakat ben hala yanında makyajsız duramıyorum ya da hasta olduğumda o kötü görüntümü görecek diye endişeleniyorum, duştan çıktığım gibi görmesini istemiyorum mesela. Ay dur dur gelme rimelimi süreyim iki dakika diyorum :) Bazen kızıyor çocuk gibi davranma lütfen görsem ne olacak ki diyor illallah etti. Bu bakımlı halime alıştığı için evlendiğimizde hayal kırıklığına uğrar mı diye düşünüyorum, neydi ne oldu böyle görmemiştim gibisinden. Yada evlendiğimizde haliyle çıplak görecek bir ton kusurum var. Eyvah diyorum nasıl dururum öyle. Bu düşüncelerde olduğum için acaba evlenmek için daha toy muyum? Siz ne diyorsunuz? Bunların haricinde gayet iyi anlaşıyoruz, mutluyuz..en önemlisi beraberken huzurlu hissediyorum. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Herkese teşekkür ederim şimdiden.
Sevdiğin biriyle evli olmak çok güzel bir şey. Evet sorumluluklar artıyor ama bir şekilde üstesinden geliyorsun. Benim gibi üşengeç biri bile yapıyorsa herkes yapar😅

Amaaa sana tavsiyem.Kendi paranı kazan kendin harca. Dilediğin gibi gez toz sonra evlen.Çünkü bekarken yapılanların tadı bi ayrı😍

Ben de kendimi savundum acikcasi, genç yaşta evliligin getirebileceği bazi olumsuzluklari dile getirmekte hicbir sorun yok, bunlari bilsinler tabi ki. Yeri geliyor 30 yasinda kadin bile hayatini yonetemiyor, 20li yaşlarda evlenip herkes saglam duramayabilir o konuda size fazla fazla katiliyorum. Ama bu muhabbet, bu ihtimalleri dile getirmekten cikip insanlari aşagilamaya girdi artik. Bu kadar da saygisizlasmanin alemi yok. Buradaki konulari 21 yasindakiler acmiyor sadece icinde doktoru da var ogretmeni de var 30-40 yasi da var. Hayat bdvden ibaret degil. Mutlu olanlar da var.

Sizlere " evlen birini bul yaşin geciyor" baskisi ne kadar saygisiz ve cirkin geliyorsa baskasinin "mutlu oldugu" evliligine laf soylemekte o kadar saygisizca.

"Mutluyum" diyen insanlar kimseyi ilgilendirmemeli. Mutluyum diyenlern agzina vurayim, yok evlilik cilginlariymiş...
Herkes bir duracagi yeri bilmeli benim evliligim dile getirmemem gereken bir yanliş filan degil. Çok rahatsiz oluyorsa buyursun gitsin hanimefendi. Herkesin hayati belli bir goruş ve kural içinde dönüp durmuyor.
Cirillacığım bu forumda yorumlarını ve düşüncelerini beğendiğim nadir üyelerdensin. Bu denilen sana denmedi ki..sen istisnasın. Evet evlendiğinde gençtin ama aklı başında biriymişsin keza eşin de öyleymiş.

Ayrıca maddi ve manevi problemler çok olmamış öyle biliyorum. Bu forumda kaç kadın senin gibi?
Ben diyeyim bin kadından 2 3 tanesi senin gibidir.
Çoğunluğu hem olgunlaşmadan hem maddi gücü olmadan evlenip sefilleri oynuyor. Bunu küçümsemek için demedim. Üzüldüğüm için dedim. 18 22 yaş arasını bir ergeni çok kolay yönetir insanlar. Bende böyleydim. 27 28 den sonra asıl olgunlaşmam oldu.

Yoksa herkes mutlu olsun. Ama bir kere diyelim manevi olgunluk var peki maddiyat ne olacak?
Senin eşin senden 10 yaş büyük diye biliyorum.
Ayrıca maddi olarak gayet ıyiymis siz evlenirken öyle okumuştum yorumlarında. Burada kaç kişinin kocası öyle?
Evlenip kayınvalide ile oturup ya hizmet ediyorlar. Ya da eve çıkıp ayın sonunu getiremiyorlar.

O yüzden ben senin yerinde olsam çok içselleştirme yapmazdım. Istisnalar kaideyi bozmuyor cirillacığım..

Mutluluğun daim olsun..:KK36:

Neden çiçeğim yakan aşkın ateşi olsun hem hiç sorun değil
Neden öyle dedim biliyormusun? Sevdiğin insanla kavuşma isteğinden ziyade “onsuz tam anlamıyla mutlu olamıyorum zaten” kafa yapısının getireceği sıkıntıları görerek dedim. Onsuz kendin ve tam olabilmeyi öğreticek hayat sana kendini bir adam olmadan eksik hissetmemen gerektiğini yaşadıklarınla onaylayacaksın belki şuan zırvalıyor gibi görünüyorum ama tecrübeyle sabit. 22 yaşımda evlenip 26 yaşımda boşandım. Hayatta evlilikte toz pembe değil. Önce yetişkin bir birey olmayı keşfedip, öyle yola çıkmalı insan. Yoksa üzülen hep muhtaç olan taraf olur. Bir başkasına, sevgisine ilgisine varlığına... sana uzaktan aşkın ateşi bile hoş geliyor ama içine girince yanmak kül olmak ne demekmiş görüyorsun. Birde karşındaki senin kadar yanmıyorsa vay haline 😊

çok genç yaşta evlendim. şimdiki aklım olsaydı evlenmez kendi hayatıma bakardım. kendimi geliştirir iş tecrübeleri edinirdim. boşandım ve boşandıktan sonra kendi ayaklarımın üzerinde durmak çok zor oldu.
önce iş, eğitim sonra evlilik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X