25 yaşında üniversiteye gitmek

İktisattan atanmak zor kardeş. 4 yıllık cocuk gelişimi yazıp formasyon alıp anaokullarina öğretmen olabilirsin. Zira, Suriye nüfusu masallah tavşan gbi üretimi için cocuk nufus sayısı fazlalığı var ve anaokulu sayısını arttırmayı planlıyorlar.
2 yıllık da yasli bakımı veya tibbi dokümantasyon ve sekreterlik okuyabilirsin. Yasli bakım mezunuyum bir kızla konuşmuştum. Yeni atanmış 76 puanla. Abime de yazdırmayı planlıyorum. Yasli bakım okurken hasta da bakarsın özel hasta. Günlüğü 500 tl.cok rahat yeter sana

İşinizi bi süre eğitim hayatınıza göre ayarlama şansınız olur mu? Eşim memur, özel bir büro var öğrenciler için, oraya geçti üniversite kazanınca. Hem okuyor hem çalışıyor. Ben yüksek lisans yaparken mesailerimi ona göre ayarlamıştım. Örgün okuyup bi yandan çalışma şansınız da varsa daha iyi olur, açıköğretimdeki bölümler örgünde de olunca zibilyon mezun veriyor her sene, bence negatif bi konu bu. Örgün ve daha hevesinizin olduğu bölüm iyi olabilşr

4yıllık bölümde amacım atanmaktan ziyade bir lisans mezuniyet diploması. Lazım oluyor çünkü bazı yerler istiyor. Bazen bazı iş fırsatları çıkıyor ama lisans mezunu istiyorlar.

Örgün okuyup aynı anda çalışabileceğim nasıl bir iş olabilir ki? Eşiniz hem okula gidip hem nasıl çalışabiliyor mesaisini mi uzatıyor saatleri mi farklı?

İktisat bölümü okumak atanmak icin mantıklı değil ama bazen havacılıkla ilgili güzel alımlar oluyor lisans mezunu istiyorlar o yüzden lisans olarak onu seçtim.

Yani benim de pek bir bilgim yok o yüzden buraya yazıyorum burada çok bilgili insanlar oluyor.

Benim üniversiteden arkadaşım zamanında birlikte okurken açıktan laborant ve veteriner sağlık okudu. 2 yıllık bir bölüm. Üniversiteden mezun olunca örgün olan mesleğini yapamadı. Bir veterinerde işe girdi. Orada çalışıyor. Yani iş bulunabilecek bölümleri seçersen şansın da iyi giderse açık da tabii ki iyi. İktisatı bilemiyorum orgunden mezun olan da iş bulamiyor. Bankada çalışmak istersen bölüme bakmiyorlar iyi bir satış yapabilirsen 6 aylik egitim veriyor bankalar yuksek maaslar alabilirsin bankada da.
Dezavantaj olarak bakarsak Örgün olarak odaklanamadiysaniz derslere okula, çalışırken açikogretim derslerine nasıl çalışacaksınız? Kolay değil dersler, hem de bir değil iki bölümde okumak istiyorsunuz. Ayrıca az da almıyorlar sanırım dönem ücretini.
İyice bir düşün araştır derim. Yaşa bakma hiç. Herkes için zaman farklidir. Herkes 22de mezun hemen iş ardindan evlilik olsaydı robottan farkımız kalmaz. Takilma hiç bu durumlara.

Bence kesinlikle AÖF okumayın.yasinizds hicbirsey yok daha çok gencsiniz.ayrica akrabaları takmamayi öğrenin bırakın onlar sadece konuşsun.siz naparsaniz yapın hep konuşacak bişey bulacaklar

Örgün okuyup aynı anda çalışabileceğim nasıl bir iş olabilir ki? Eşiniz hem okula gidip hem nasıl çalışabiliyor mesaisini mi uzatıyor saatleri mi farklı?
Saatleri farklı, çalıştığı büroda sadece üniversite okuyan memurlar var, 1 hafta sadece akşam 5-8 gidiyor, 1 hafta hafta içi hiç gitmeyip hafta sonu sabah 8 akşam 8 gidiyor. Bu belki ekstra bi arayış olur size ama akşam çalışabileceğiniz ya da mesai saatlerini ayarlayabileceğiniz home office işler olabilir hali hazırda çalışmıyorsanız.

29 yaşında üni gitmiş benden sesleniyorum sana

açık ögretim okumak bana göre daha zor , ben görsel zekaya sahibim o yüzden

bire bir ders almam lazım dı öylede yaptım dereceyle de bitirdim

şuan emekliyim çok şükür bu yıl tekrar sınava girip 2 yıllık bir bölüm okumak istiyorum bakalım kısmet ,

Benim halam 42 yaşında okumaya başlayıp 45 yaşında atandı.
Hiçbir şey için geç değil, kendinize güvenin. İnsan isteyince her şeyi yapar.

Çocuk gelişimi okuyup okul öncesi öğretmeni ya da kız meslek liselerinde çocuk gelişim öğretmeni olmak için KPSS’ye girebilirsiniz.

Bankada çalışmak nasıl oluyor? Teknik olarak lisans mezunu değilim lise mezunuyum. İyi maaş alabilir miyim?

+40 yaş olanlar ne iş yapıyorda hem okul hem iş idare edebiliyorlar? Yani imkansız gibi bir şey
Aslında ne iş yaptıklarının bir önemi yok çünkü sadece sınavlara geliyorlar. Hocalarla görüşüldüğünde yoklama konusunda ayrıcalık tanıyorlar, ki zaten yoklama alınan ders nadirendir. Notları da gelen arkadaşlardan aldıkları için bir sorun oluşmuyor. Sizin de çok zor bir bölüm okuyacağınızı sanmıyorum.
Onu herkes ister ama bunun için öncelikle bir fikir ve sermaye lazım. Kolay yoldan para kazanma peşindesiniz ama zor. En azından eğitiminize yönelip kendinize bilgi olarak birikim yapabilirsiniz.
Bir işe girsem saçma sapan ücretler. Mezun olsam ne olcak belli değil. Çok zor karar vermek.
Orası öyle, hepimiz için aynı şey geçerli.

Benim okuldan arkadaşım yok ama ilk bi kaç gün okula gidip arkadaş edinebilirim belki. Okuduğum bölüm okula gitmeden okunabilinmesi çok zor bir bölüm. Zaten okulu dondurmadan 1yıl boyunca gitmediğimden dolayı ders notları hep çok kötü…

Kolay yoldan para kazanma peşinde değilim. Emek vererek hakkımı da alarak kazanma peşindeyim. İyi derece ingilizce biliyorum ticaret ve dış ticaret alanında çalıştım daha önce. Neden kolay yoldan para kazanma peşinde olayım?

Kararsızım sadece olgun aklı başında birinden fikir almaya ihtiyacım var çünkü düşüncelerimi düzenleyemiyorum. Bu kadar yani.

Bankada çalışmak nasıl oluyor? Teknik olarak lisans mezunu değilim lise mezunuyum. İyi maaş alabilir miyim?
Satış temsilcisi olabilirsin bankalarda. Oldukça yorucu ve yıpratıcı bir iş fakat azimli ve hırslı isen ilerleyebilir ve yukselebilirsin. Evet en az lise mezunu tercihi istiyorlar fakat başvuranların çoğu üniversite hatta yüksek lisans mezunu bile olabiliyor. Kendini ön plana çıkartıp donanımlı olduğunu kanitlarsan iyi bir görüşme sağlarsan girebilirsin. 6 ay eğitim veriyorlar bu yüzden sözleşme imzalatiyorlar. Bir araştır teb olsun qnb olsun bak. Epey iş ilanları oluyor.

Yaşınız genç ben 28 yaşındayim lisans mezunuyum ama seneye iki yıllık bölümmu okusam diyorum örgün eğitim bana daha mantıklı geliyor en fazla ikinci öğretim seçebilirsiniz haaytizi ertelememek için bölüm konusunda da buna sizin karar vermeniz daha mantıklı

Siz okumaktan ziyade çok para kazanayım diyorsunuz. Diploma sizin için bir kağıt parçası ki bazen lazım oluyor diyebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…