- 1 Mart 2007
- 6.087
- 12.463
- 773
- 37
- Konu Sahibi yyenibiriileri
-
Benim kardeşim babadan para istememek için büyük şehirlerin birinde okuyup ikinci öğretim harcını ödemek için ekstra da çalışarak okulunu bitirdi.Örgün eğitim için maddi durumumum iyi olması gerekiyor, bi gelir lazım yani. Ben para kazanmak istiyorum yaşıtlarım çok iyi kazanıyor. Ben de kazanmak istiyorum.
Böyle düşünmek yanlış mı ki sizce?Siz okumaktan ziyade çok para kazanayım diyorsunuz. Diploma sizin için bir kağıt parçası ki bazen lazım oluyor diyebiliyorsunuz.
25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)
Önerebileceğiniz bir şey var mı? Şu bölümü oku atanırsın bu bölümü oku vs diyebileceğiniz bir şey var mı?
Hayatım boyunca hep sınavlara çalıştım bir şeyler için çabaladım ama artık yoruldum. Sınava çalışmaya çalışsam annem gelir kızar. Yeter artık sınav sınav der. Evden bu şekilde geri dönüşler alıyorum ben de yoruldum. Yoğun kpss çalışmayı düşünmüyorum ama deneme falan çözerim. Kpss 2024e gireceğim.Benim kardeşim babadan para istememek için büyük şehirlerin birinde okuyup ikinci öğretim harcını ödemek için ekstra da çalışarak okulunu bitirdi.
Mesele açık örgün değil. Sizde o okulu bitirecek sonrasında kpss çalışacak azim var mı? Hiç çalışmadan tıbbi dökümantasyon bitirip 68 ile şehir hastanesine memur atanan gördüm. Lakin ben 82 üstü alayım diye sınava tekrar hazırlanayım diye uğraşıyorum.
Para kazanmak istiyorsanız, bunu da devlette yapacaksanız kolay atanan bölümleri seçin.
Kardeşlerim bile benden küçükler ama çalışıp para kazanıyorlar. Ben parasız kalmak istemiyorum.Neden gitmek istemiyorsunki?
Ne var yaşında.
Ben zaten bir okulda öğrenciyim. Mf bölümüm. Okula bitiremiyorum zor bir bölüm.Örgün okuyabilme şansın varsa kaçırma derim. 25 yaş hiçbir şey için erken de değil geç de değil. Hepimizin hayat dinamikleri önümüze çıkan yollar farklı. Önemli olan kendin için en iyi olanı seçmek. Tm Mf hangisinden seçim yapacaksınız?
Kaçıncı sınıfsın? Okuduğun bölümün kpss atamasına bak. Kpps yapıp sırtını devlete yasla. İnsan hep başka birilerinin okuduğu bölümleri beğenip keşke ben de böyle yapsaydım diyor ancak bu genelde yanılsamadan ibaret oluyor. Her bölümün kendine göre zorluğu var. Ben bu mesleği yapamam mutlu etmez dersen orası ayrı. Ancak zor diye bırakmamanı tavsiye ederim. Unutma her zorlukla birlikte muhakkak bir kolaylık vardır:)Ben zaten bir okulda öğrenciyim. Mf bölümüm. Okula bitiremiyorum zor bir bölüm.
Bölüm ne?Ben zaten bir okulda öğrenciyim. Mf bölümüm. Okula bitiremiyorum zor bir bölüm.
Okuldan atılmadım sadece derslere ve sınavlara girmedim. Daha önce farklı bir bölümdeydim merkezi yatay geçiş yaptım yani zaten.kendinle ilgili o kadar kısıtlı bilgi vermişsin ki insanlar ne diyeceğini bilememiş. mesela hangi bölümü okurken bıraktın? ya da neden bıraktın? odağın para kazanmaksa 4 yıllık okul okumak sana çok uzun gelecek ve yine bırakacaksın... önce kendinle alakalı detay ver ki biz de sana yardımcı olalım. mesela ilk bölümün neydi? okuldan atıldın mı yoksa sadece öylece dondu kaldı mı okul? merkezi puanla yatay geçiş sistemi hakkında bilgin var mı? örgün öğretimi bu psikolojiyle tamamlayamazsın ama derdin paraysa aöf de okumazsın. sana yardım etmek isterim. önce sorduğum sorulara eğer mahsuru yoksa cevap alabilir miyim ?
Özelden yazdımBölüm ne?
Tıbbi sekreterlik okuyabilirsin, atanmasan bile özel hastanelerde çalışırsın, yada tibbi laboratuvar okuyabilirsin, sağlık alanında okursan ıssız kalmazsın.25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)
Önerebileceğiniz bir şey var mı? Şu bölümü oku atanırsın bu bölümü oku vs diyebileceğiniz bir şey var mı?
Okuldan atılmadım sadece derslere ve sınavlara girmedim. Daha önce farklı bir bölümdeydim merkezi yatay geçiş yaptım yani zaten.
Derdim biraz da para evet, boşuna okumuş olmak istemiyorum. Ailemde herkes iyi para kazanıyor çevremdekilerin de durumu iyi. Tek kötü olan benim.
Örgün eğitimi bu psikolojiyle tamamlayamazsın yazmışsınız çok doğru zaten psikolojik problemlerim de var. Doktora gidiyorum bir işe yaramıyor. Kafam çok karışık ve çok mutsuzum.
Özelden bir önceki bölümümü ve şu anki bölümümü size yazacağım.
Şahanesiniz42 yaşindayim tuttura bilsem örgün giderimbenim bebelerden neyim eksin
Kolejliyim hatta
İyi bir bölümde okursanız örgündeki bazı bolumlere göre daha iyi bir iş bulabilirsiniz.Aciktan sağlık ile ilgili bölüm var mı ? Hasta Kabul vs.25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)
25 te ne var yahu25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?