25 yaşından sonra üniversite okumak

sorunun cevabını veriyorum hayır 25 asla geç bir yaş değil. şimdi gerçekçi oluyorum, devlet üniversitelerinde en yüksek bölümler genelde tıp, hukuk, eczacılık, psikoloji şeklinde gider. kıyaslama yapmıyorum ama işletme, iktisat tipi bölümlerin puanları daha düşüktür. üç kere sınava girmişsin olmamış. kpssye hiç girmedim ama matematiğine kolay diyorlar. üniversite sınavında işin mat 2 si geometrisi analitik geometrisi vs var oğlu var. yani sözün özü sevgili konu sahibi kursa gidersin, takviye alırsın, geceni gündüzüne katarsın hedefin tutturursun ama bu gidişatla psikoloji veya pdr zor gibi gördüm.
Keşke şu an ki aklım olsaydı saçma sapan şeyleri Kafama takacağıma oturur ders çalışırdım. Maalesef insan o yaşlarda çok bilinçsiz oluyor .
Şuan beni korkutan lys dersleri değil yaşımın 25 olması dolayısıyla aile ve çevrenin tepkisi ve ben dışardan olumsuz sözler duyunca hemen motivasyonu düşen biriyim.

bak öncelikle yaşını unut. klişe gelecek ama gerçekten yapanlar yapıyor. Ben psikoloji bölümü öğrencisiyim yatay geçişle gelen 35 yaşında bir kadın ortalama kasıp üstten dersler alıp benden önce mezun oldu, ben hala hocam vize konuları finale dahilmiiiiiii diye okuldayım:deli: dersler seni korkutmuyor anladım ama konu ygs lys olduğunda üst üste girip çok fark yapanları ben inan duymadım. ben de okula devam ederken ikinci kez girdim önceki aldıgım puana yakın bir puan aldım. Kuzenim her sene dershanelere gitti çalıştı çabaladı ve üçüncüde istediği yeri kazandı ama ilk sene aldığı puana yakın bir puanla. Anlatmak istediğim şu, psikoloji kimi üniversitelerde neredeyse tam puana yakın isteyen bir bölüm, kalanında da okulun en yüksekleri arasında ve sen ilk üçünde iibf'ye yetecek kadar net yaptıysan dördüncüde allah yürü ya kulum mu diyecek? kötü bir niyetim yok, samimi yorum yapmaya çalışıyorum. yaparsın canım ne var onda demiyorum. takdir senin.

Ya kardeş ben 30 yasındayım ben bile düşünüyorum hatta hazırlanıyorum şuan...
Ama kendini iyi tahlil et
Şuan kpss çalışmaktan sıkıldıgın ıcın farklı arayıslara gırmıs olabılırsın...

Yola devam bence mutlu oldugunu seye :)

Bir yasitin olarak sana samimiyetle konusmak istiyorum. Bir kere kpss lys sinavinin yaninda cok kek bir sinav. Ki uzerinden yillar gecmis fizik kimya biyoloji limit integral falan filan emin ol suan girecegin kpss den cok daha zor bir sinav once bu gercege hazir ol. Pdr ve psikoloji guzel bolumler ama onlarda hemen is yapiyor sanma bitirince kpss derdi onlarda da var. Ha pdr daha kolay atanmasi ama onun icinde normal rehber öğretmen atamasi icin mulakat vs vs var. Yani emin ol kpss hep olacak.

Eger hayat duzenimi kurayim devlette bir isim olsun meslek onemli diyorsan kpss calisacaksin. Olsun ille de sevsigim hayalim olan seyi okumak istiyorum diyorsan kusura bakma ama kazanmak cok cok zor ama denemeye deger. Ha yerinde olsam sadece turkce matematige onem verir ales uzerinden kayabiliyorsam baska alanlara kaymaya calisirdim.
Lys konusunda bu kadar net konusabiliyorum cunki yillardir bu dersi alan ogrencilerimin bile ne kadar zorlandigina bire bir sahidim.

Ay ne kadar güzel ne bölümü istiyorsunuz peki :) bende çok severim okumayı illa iş için degıl . Çocukla nasıl yapıyorsunuz peki benım bir kızım var bebek bazen zor gelıyor

Psikoloji,pdr,sosyal hizmetler,özel eğitim öğretmetmenliği şeklinde bir sıralama var kafamda..Belki de bambaşka bişey olur bilemiyorum ..

Çocuklarım küçük değil okula gönderdikten sonra mümkün olduğu kadar çalışıyorum..Gerçi küçüğüm bebekken de denedim ama olmadı erteledim.. Büyük olan kızım çok sakin bir bebekti , eğer katsayı meselesi o dönem çözülmüş olsaydı herhalde çoktan mezun olmuş belki ikinciye başlamıştım..Kısmet...

25 yaşından sonra üniversite hem de ikinci üniversite okunur mu?
Evet, kesinlikle ukunur. Ama ekonomik özgürlüğünüzü kazandıysanız ve kendi ayaklarınız üzerinde duruyorsanız okunur.
Baba parasıyla çok zor.

Ben 25 yasindan sonra tekrar universite okudum.Hic pisman olmadim.

Maddi problemleriniz yoksa,insanlarin sacma sapan tepkilerine kulak asip yari yolda pisman olmayacaksaniz,duzenli calisacak gucu kendinizde buluyorsaniz kesinlikle tavsiye ediyorum.

Basarilar.

25 yaşından sonra üniversite hem de ikinci üniversite okunur mu?
Evet, kesinlikle ukunur. Ama ekonomik özgürlüğünüzü kazandıysanız ve kendi ayaklarınız üzerinde duruyorsanız okunur.
Baba parasıyla çok zor.
İşte sıkıntı bu benim şahsen. Yasitlarim atanmış işi var bizde oda yok.
Bi yandan okuma hayali diğer yandan gir bi işe para kazan zorunlulugu.
Ah ne yapsak ne yapsak

Keşke şu an ki aklım olsaydı saçma sapan şeyleri Kafama takacağıma oturur ders çalışırdım. Maalesef insan o yaşlarda çok bilinçsiz oluyor .
Şuan beni korkutan lys dersleri değil yaşımın 25 olması dolayısıyla aile ve çevrenin tepkisi ve ben dışardan olumsuz sözler duyunca hemen motivasyonu düşen biriyim.
Canim bak ben 29 yasimdayim. Iki yillik sacma bi bolum okudum ama atamasi cok azdi.kpss de de sirf sozel coz3m3digim icin atanamiyorum.Mat3matik turkce cok iyi.
Gecen sene yine atanamayinca aof maliye 3. Sinifa kaydimi yaptirdim dikey gecisle..
Simdi kafama neyi taktim biliyormusun? Bir an once okulu bitirip mali musavirlik sinavlarina girmek. 31 e kadar okulu bitirsem, 3 senede stajyer mali musavir olarak calisiyorsun en gec 35 te musavir olurum diyorum..Zorlu bi surec ama cabalamadan hic birsey olmuyor malesef. Ustelik evliyim ve kucuk bir kizim var. Hem Herkes memur olacak diye de birsey yok. Özel sektorde de cok guzel bolumler var. Sonucta lisans mezunusun şansini bankalarda yada polis ve bayan subay/astsubay sinavlarinda da deneyebilirsin.

hedefim seneye ikinci unv okumak aciktan da olsa hayal ettigim bolumu okuyacagim. 31 yasindayim. uzerin master doktora bile dusunuyorum o derece abuk hayallerim var. evliyim bir cocuk var bir de yolda. ya hormonlar beynimi teslim aldi ya da ben cok hayalperestim ama inatciyim gerceklestirmekbicin elimden geleni yapicam. bosve kim ne dersedesin keyfine bak. Buarada ben de iibfliyim ama bolumumu severek okudum. kpss den de atandim. ben de biraz onun rahatligi var

Herkese iyi akşamlar

25 yaşındayım ve daha önce 3 kere üniversite sınavanına girdim ve 3.girişimde de istediğim yeri kazanamayınca öylesine bi bölüm okudum.

Şimdi KPSS illeti ile uğraşıyorum ve oldukça zor bi sınav. Zaten hiç ilgi alakam olmayan bi bölümü zar zor bitirdim ve şimdi bu bölümle alakalı sınava çalışmak azap gibi geliyor. Okuduğum çalıştığım herşey bana okdar uzak ki bazen diyorum bu sınavı kazansam işe girsem bile bütün hayatımı böyle nasıl geçireceğim.

Şimdi diyorum ki KPSS çalışmak yerine tekrardan üniversite sınavına çalışıp istediğim bölüme girsem . sonrada diyorum zamanında bu bölüm için 3 kere sınava girdim olmadı şimdi tekrar deneyip olmazsa 1 yıl çöpe giderse ne olacak.

Siz olsaydınız ne yapardınız ? 25 yaş çok geç bir yaş mı? Benim yaşımdakilerin çoğunun belli bir hayat düzeni var. ben hayatın çok mu gerisinde kalmış olurum ?
Duyan da 40 ından sonra okumaya kalkıyorsunuz zannedecek...herkes aynı standartlarda yaşamak zorunda değil...hayatınızı herkese göre planlamayın

Ben de 26 yaşındayım ikinci lisansıma başladım İngilizce öğretmenliği. Ailen desteklerse düşün bence.

Hayır sorun olmuyor hatta 35 yaşında iki çocuklu abla da var o da uyum sağladı. Hayaliymiş okumak gerçekleştirdi ve çok mutlu. Almanca, İtalyanca, Biyoloji filan okuyup gelenler var ikinci üniversite olarak. Onlar da uyum sağladı kaynaştık. Herkes bana ismimle hitap ediyor. Ortam olarak daha rahatım ilk üniversitem özeldi, arkadaşlıklar sahteydi pahalı çantalarıyla koca aramaya çıkmıştı çoğu. Merhaba dediğimde cevap bile vermezlerdi.

Hayır sorun olmuyor hatta 35 yaşında iki çocuklu abla da var o da uyum sağladı. Hayaliymiş okumak gerçekleştirdi ve çok mutlu. Almanca, İtalyanca, Biyoloji filan okuyup gelenler var ikinci üniversite olarak. Onlar da uyum sağladı kaynaştık. Herkes bana ismimle hitap ediyor. Ortam olarak daha rahatım ilk üniversitem özeldi, arkadaşlıklar sahteydi pahalı çantalarıyla koca aramaya çıkmıştı çoğu. Merhaba dediğimde cevap bile vermezlerdi.

Sevindim adınıza :))
Başarılar diliyorum umarım bizimde öyle olur

bende bir iibf olarak kamu yön. mez bu arada
öbür sene için düşünüyorm hem kpss hem lys
kpss den atanmayı cok ama cok istiyorm
yasım 34 su an bir cocugum var
ikinciyi öbür sene sınav sonrası düşünüyorm
ve kendime son sans verdim
insalhh olur yapablirmiyim sizce kazananlar nasıl basardınız yazın lütfen yol gösterin bana

Ben de 33 yasnda bir öğretmenim ancak ikinci lisansimi okumayi düşnyorum.Okula giden 2 tane de cocuğum var.Okumak için asla gec değildir.

Back
X