- 24 Ocak 2011
- 21.771
- 35.594
- 798
- Konu Sahibi Aylakkadin
-
akilli sayac olup olmadigini nasil ogrenebiliriz acaba..
Ay hic sorma. Pandemi zamani kapandi ya oralar arkadaslarim patron falan sacma sapan krizie girdi sozde icememekten. O kadar igreti duruyor ki diye yuzlerine soyledim. Yahu yap turk kahveni gec. Millet hastaliktan kirilirken bunlar kahve derdinde. Bir acildi kahve dukkani sira kuyruk resmen bir kaldirim boyunca. Boyle sacmalik anca tr de gördüm. Italya da starbucks bile yokmus .Ben de beğenmedim en son alışımda, aşırı şekerli geldi.
Aman o da bir ritüel gibi bir şey oldu, türk kahves içilmeyecekse hadi starbucksa diye, yoksa öldüğümüzden değil.
Gerçi onu bir yaşam biçimi haline getirmiş insanlar da var, kahvaltı falan yapıyorlar.
Bit kadar sandviç dünya para, dişimin kavuğuna yetmez o benim
Mafya kismi guzelmisHangi elektrik mafyasindan alıyorsanız faturanızı oraya bir sorun isterseniz.
Bir çeşit tarifeymis bu.
Yalnız akıllı sayaçlar eğer gündüz evdeyseniz ve 17 den 22 ye kadar ampul ve elektrikli aletler kullanıyorsanız daha pahalıya denk geliyor.
aff buyur faturaları ben ödemediğimden cahil kaldım.elektrik mafyası nedir?Hangi elektrik mafyasindan alıyorsanız faturanızı oraya bir sorun isterseniz.
Bir çeşit tarifeymis bu.
Yalnız akıllı sayaçlar eğer gündüz evdeyseniz ve 17 den 22 ye kadar ampul ve elektrikli aletler kullanıyorsanız daha pahalıya denk geliyor.
Zevk icin sordu herhalo zengünn ülkelerde yaşıyor <türkiye de değil ki
Ozel sirketler aldi ya ondan diyoraff buyur faturaları ben ödemediğimden cahil kaldım.elektrik mafyası nedir?
annemler icin sordum da bir baktirayim.Mafya kismi guzelmisama sormaya gerek yok fatura geliyorsa yaziyor
Fatura geliyordur baktir. Ama genelde istek yapmadysan tam zamanlidir.annemler icin sordum da bir baktirayim.
her ilde baska oluyor ya ismi mesela istanbulda su iski olmasi lazim elektrik bedas vs.aff buyur faturaları ben ödemediğimden cahil kaldım.elektrik mafyası nedir?
O kadar şekilciyiz ki, baştan aşağı öyleyiz maalesef.Ay hic sorma. Pandemi zamani kapandi ya oralar arkadaslarim patron falan sacma sapan krizie girdi sozde icememekten. O kadar igreti duruyor ki diye yuzlerine soyledim. Yahu yap turk kahveni gec. Millet hastaliktan kirilirken bunlar kahve derdinde. Bir acildi kahve dukkani sira kuyruk resmen bir kaldirim boyunca. Boyle sacmalik anca tr de gördüm. Italya da starbucks bile yokmus .
O tatli ve yiyeceklerin pahaliligi zaten aşırı . Bir cogu dondurulmus urun onlarin sadece isime para veriyor.
Kahve dersen kaliteli miydi evet mottosu zaten her bardakta ayni tatti yani kahve tadi hep ayni olacakt,kavrulmasi , lojistik suresi olarak. Ama isi bilmez kisileri koyarsan o kahve ayni olmuyor işte. Benimkide cok sekerliydi. Ki ben tablada ki ürünü secer sert sevdigimden shot ekletirim ama eklememisti bile bence.
sunu anlayamadim hangisi kârli hangisi olmali ve gece mi kullanmalilar makinalari?Fatura geliyordur baktir. Ama genelde istek yapmadysan tam zamanlidir.
İstanbulda 3 ayrı firma varmış, başkentte tek.her ilde baska oluyor ya ismi mesela istanbulda su iski olmasi lazim elektrik bedas vs.
begendigim cin yemeklerini bile evde yaparim. kahve de basit aslinda bir sut kopurtucu al. al sana latte.. 3 u 1 aradalardan kesinlikle uzak kalmak lazim ama kahve bile degil onlar. onu iceseye sutlu turk kahvesi ic. bu arada yazdiklariniza katiliyorum.O kadar şekilciyiz ki, baştan aşağı öyleyiz maalesef.
Kendimi de işin içine katarak söylüyorum.
Sosyal deneyleri takip etmeye bayılırım ve ön yargılarımız maalesef çokça var.
Şuan bu kahve zincirini bilmeyene ‘nasıl ya’ diye tepki veririz, sanki anamızın karnından onunla çıktık.
E ben sevdiğimi araştırdım, öğrendim, inceledim ve gayette yapıyorum evde.
Ama o isme o bardağa ihtiyacımız var.
Zaten bu sistem bize malı değil, o hissi satar.
Daima mış gibi yapmak için yaşıyor, çalışıyor, didiniyoruz.
Toplum olarak yine belirtiyorum şahsım dahil, çok endişe verici bir durum bu.
Eski tip olan seyler tasarruflulardan cok yakar diye düşünüyorum. Onlarin yerine uretildiler diye biliyorum. Sonrasi da led ama isik verimini hic sevmedim. Cok soguk renk isik veryor. Pismanim aldgima atacagm buyuk ihtimal. 500 tl verip boyle ışık almak cok koyuyor banaYeri gelmisken sormak istiyorum. Eski tip simit florasan lambalar tasarruflu ampullerden cok yakar mi?
Evet, yakar.Yeri gelmisken sormak istiyorum. Eski tip simit florasan lambalar tasarruflu ampullerden cok yakar mi?
bardaklarını atma koy içine evde yaptığın kahveyi .amaç zaten o kağıt bardak .mesela ayakkabı çantada bazıları etiket sevmez ben tam tersi markası görünen üstünde yazan model alırım.O kadar para verdiysem markanın etinden sütünden faydalanmalıyımmO kadar şekilciyiz ki, baştan aşağı öyleyiz maalesef.
Kendimi de işin içine katarak söylüyorum.
Sosyal deneyleri takip etmeye bayılırım ve ön yargılarımız maalesef çokça var.
Şuan bu kahve zincirini bilmeyene ‘nasıl ya’ diye tepki veririz, sanki anamızın karnından onunla çıktık.
E ben sevdiğimi araştırdım, öğrendim, inceledim ve gayette yapıyorum evde.
Ama o isme o bardağa ihtiyacımız var.
Zaten bu sistem bize malı değil, o hissi satar.
Daima mış gibi yapmak için yaşıyor, çalışıyor, didiniyoruz.
Toplum olarak yine belirtiyorum şahsım dahil, çok endişe verici bir durum bu.
Sut kopurtucu yoksa french pressle de kopuruyor.begendigim cin yemeklerini bile evde yaparim. kahve de basit aslinda bir sut kopurtucu al. al sana latte.. 3 u 1 aradalardan kesinlikle uzak kalmak lazim ama kahve bile degil onlar. onu iceseye sutlu turk kahvesi ic. bu arada yazdiklariniza katiliyorum.
benim koca da elektrik mühendisi oda mı mafya oluyor kine diye sordum asılllOzel sirketler aldi ya ondan diyor
Evet, yakar.
Tasarruflu ampuller diğerlerinden 10 birim daha az yakıyor diye okumuştum.
Yeni evlenince heveslenip avize aldim simdi topunu kaldırıp pratik seylere dönmek istiyorum. Salonda oturuyoruz cift avize var, her birinde 3er ampul var. Ekonomik ne almalıyım?Eski tip olan seyler tasarruflulardan cok yakar diye düşünüyorum. Onlarin yerine uretildiler diye biliyorum. Sonrasi da led ama isik verimini hic sevmedim. Cok soguk renk isik veryor. Pismanim aldgima atacagm buyuk ihtimal. 500 tl verip boyle ışık almak cok koyuyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?