2500 tl ye gecinmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasil mesela?ya markete gittim aldigim bi sey yok 80 tl.bir gunde yedim aldiklarimine yiyeyim de yetsin mesela.ya sadece mutfak 1000 e yakin tutuyo.nasil altin biriktireyim.

Evi satmak hiç mantıklı değil. Sadece temel ihtiyaçlarınız için harcama yapın. Uygun fiyatlı marketlere ve pazara gidebilirsiniz, mutlaka kampanyaları takip edin. Sandığınız kadar zor değil

Yetmiyor malesef.iki parca kiyafet alayim desen dunya para.mutfak ayri masraf.disari cikmayi saymiyorum bile

Kaç kişisiniz?
Çoluk çocuk yoksa kira fatura da yok... geçinilmeyecek bir para değil ki.
Yemekleri evde yiyin,ise sefertasi goturun.
Benim var,tatlı renkli bir sefertasim. Neden her gün yirmi lira katı gıdaya,fastfooda vereyim ki? Akşam yemeğinden kalan güzel bir şey varsa getiriyorum, mikrodalgada isitiyorum. Bazen noddle yiyorum... Bazı harcama kalemlerini silmeniz lazım. Ben mesela iş yerinde öğle yemeği almayi biraktigimdan beri hem midem rahat etti,hem 'ne sipariş etsem' derdinden kurtuldum hem de daha çok para biriktirir oldum.
Sonraaaa...dolabınızı açın , herşeyi gözünüzün önüne alin-tum çekmecelerdeki kıyafetlerinizi,baza altındakileri falan. Yaz /sonbahar kombini yapıp yapıp - aynı kıyafetleri gruplayip dolaba asin. Kalanlari-kisliklari-uyumsuzlari falan baza altına tıkın.
Böylece dolabınızda günler boyu giyeceğiniz çeşit çeşit kıyafetler olacak, yeni kıyafet alma isteğiniz korelecek.
Ayrıca trendyolu falan silin uygulamasını. Girmemeye çalışın.
Sizi saçma sapan kafelere davet edenleri siz pikniğe davet edin. Alın bir piknik örtüsü ya da hamak , boş zamanlarınızda bol bol piknik yapin. Kafelerden uzak tutar :)

Nasil mesela?ya markete gittim aldigim bi sey yok 80 tl.bir gunde yedim aldiklarimine yiyeyim de yetsin mesela.ya sadece mutfak 1000 e yakin tutuyo.nasil altin biriktireyim.
Ona ben de sasiriyorum nasil yapiyorlar diye. Asgari ucretle altin biriktirenler var yahu? Bimden peynir Yumurta makarna alip oyle beslenilmesi lazim

Elinize kalan 2500 ise, buradan benzini çıkardığımızda 2000.
Haftalık 500 tl size harcama olarak kalır.
Bence olabilir, makul ve tamahkar seviyede ama olabilir.
Hafta içi 300 tl harcasanız, öğle yemeklerini evden sağlıklı yemekler hazırlayıp yanınıza alırsınız, haftasonu için bir gün dışarı çıkma, güzel bir gün geçirme paranız kalır.
Bir öğün yemek ve bir aktiviteye yeterli ücret.

Ona ben de sasiriyorum nasil yapiyorlar diye. Asgari ucretle altin biriktirenler var yahu? Bimden peynir Yumurta makarna alip oyle beslenilmesi lazim
Evimin dibine geçen hafta a101 açıldı, bim de geliyor tadilatta.
Hayatımda ilk defa dün ne varmış diye gittim, aldığım markaların ürünlerini görünce doldurdum sepeti.
Tabi her marka yok ama kullandığım şeylerden bulabildim ve 2 market arabası ürüne 380 tl gibi bir civar ödedim.
Müdavim olduğum markette olsam bin tlyi geçmişti.

Artık favori yerim a101

hayat inanilmaz pahali
ben hic gidemiyorum ya su sureclerde,inanilmaz kuyruk var,asiri kalabalik,kurallara vs asla dikkat edilmiyor deli gibi saldiriyor insanlar.

tencere yemeği hem bereketli hem uygun fiyatlı olur. yaz ayindayiz bol bol zeytinyağlı pişirin.

şimdi evde dışarıdaki yemekler gibi bi tabak hazirlasaniz dışardaki yemekten pahaliya bile geliyo malzemeye göre.

kahvaltı ve öğle yemeğini genelde evden götürüyorum ben. bazen dışardan yiyorum. hiç bişey bulamazsa öğlen için iki yumurta haşlayıp yiyen arkadaşlarım var.

ha ayçiçek yağı değil sızma zeytinyağı kullaniyosaniz tereyağ aliyosaniz. görece daha dikkatli beslenip seçici davraniyosaniz bin lirayi hayli hayli geçer mutfak

Biraz keyfi harcamalarınız var sanırım. Kısamıyorsanız bile son raddeye gelince arabayı küçültürsünüz. Ev satılmaz 2 yıl kafede bişeyler içmek için (misalen yazıyorum). İdare edin bir süre. Açıldığınız yerde mini destek kredileri alın. Birkaç ay idare etsin. Tatili falan biraz hesaplı yerde yapmaya bakın.

Planlı harcamalar yaptığınızda bence idare edebilirsiniz.
Aynı bütçeyle biri geçinemezken diğeri birikim yapıyor, yaşam farkı alışkanlıklar vs.
Bu arada asgari ücretle evini geçindirip hele bir de çocuklu olanları canı gönülden kutluyorum.

2500 TL maaş alan insanlar nasıl geçiniyor geçinirsiniz elbette
Bekar mısınız yalnız mı yaşıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…