2500 tl ye gecinmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayat inanilmaz pahali
ben hic gidemiyorum ya su sureclerde,inanilmaz kuyruk var,asiri kalabalik,kurallara vs asla dikkat edilmiyor deli gibi saldiriyor insanlar.
Ben de yeni açılmış olması ve yürüyerek 1 sitenin ulaşamamasına güvenerek gittim.
Aynı anda 3 kişi falandık koca markette, zaten aşırı tutulacağını sanmıyorum ama en yakın market iki km ötedeyken, şimdi 100 metre gibi bir mesafe olunca gözüm dönmüş gibi saldırdım.
Acil şeyler için kullanılır herhalde, genel olarak diye düşünüyorum.

Ben belki belli markalardan aldım evet ama alım gücü olmayan insanların ‘ölmeden yaşayabilmek’ adına böyle uygun marketlerin olması beni sevindirdi.
14 tl ye masa örtüsü aldım yahu, malum koronadan sadece piknik için çıkıyoruz, güzelim örtüler heba olmasın dedim

Evi satmak pire için yorgan yakmak olur
Harcamaları azaltın geçinirsiniz
Sadece o parayla geçinip çocuk okutan aileler var
Hele evli değilseniz hayli hayli geçinirsiniz.

2500 liraya ne tatili yapmayin yok tatil falan

Evet birileri hayatta kaliyor iste napsinlar. Cok iyi yapmissin uygun seyleri almakla. Ben camasir suyu sabun falan almaya gidiyorum gercekten piyasanin cok asagisina fiyatlar var. Dun cikolata alayim diye ugradim cocuklara vermelik ama kapidan giremedim bile o derece doluydu. Ben sanirim varos mahallelerde cok dolandigimdan bulten indirimlerini kapida bekleyen teyzelerle ayni marketi paylasiyorum ahahahha

Ay aynı ben benim de krediler aynı. Acaba tek bir bankada uzun vade ile daha az ödeseniz nasıl olur?

Aylık mutfak masrafımız dört kişilik bir ailenin 2500 TL tutuyor. Üşenmedim iki ay üst üste hesapladım. Listeye bakıyorum normal ihtiyaçlar lüks bişeyler almıyorum hiç. Temizlik malzemeleri yok bunun içinde. Market olarak da bim A101 genelde.Sürekli ev yemeği yapıyoruz birde dışardan yemek yesek arada daha fazla tutacak. Kira fatura benzin derken geriye hiç bir şey kalmıyor birikim yapmaya. Tek lüksüm eve iki haftada bir temizliğe yardımcı almak. Yine de şükür borç olmadan ay sonunu bitiriyoruz.

Halbuki Ankara’da bayağı iki üç sokakta bir var artık ve çok yoğunluk olmuyor.
Ne zaman bir tadilat görsek ‘a101 geliyor’ yine diyebiliyoruz.
Geçen garaj buzluğu aradık 5. de bulduk.
Bim in sanırım ‘file’ diye bir marketi var, onu da geçen gördüm.
Sanırım meyve sebze üzerine, hal satışı gibi, daha deneyimlemedim biraz uzak o.

Hiç bayır, dik yokuşta oturmanın işime yarayacağını düşünmemiştim, insan yürüyemeyince sadece iş çıkışı yoğunluk oluyor

onun için ev satılır mı hiç, ben de istanbuldayım doğma büyüme, geri kalan 2500 liraya geçinilmez olur mu hiç.gereksiz harcama yapıyosunuz demekki.asgari ücretle koca aile geçindirip bi de kira verenler var o paradan.

Ben belki belli markalardan aldım evet ama alım gücü olmayan insanların ‘ölmeden yaşayabilmek’ adına böyle uygun marketlerin olması beni sevindirdi.

Gerçekten ülke gerçeklerinden bu kadar uzak mısınız ironi mi yaptınız? Eğer ironi değilse size özendim cidden çünkü ben hep A101’e gidiyorum

siz yazdıkça hayret ediyorum ya. tüm giderleri çıkarınca 2500 tl kalıyor ve geçinemiyorsunuz öyle mi? bebekte, nişantaşında falan mı oturuyorsunuz?

ne evi ne arabayı satmanıza gerek yok. her ay kıyafet almayıverin. sık sık dışarda yemeyin. dışarı çıkış sayınızı azaltın. zaruri ihtiyaçlarınızı gözden geçirin. kaş, bıyık vs evde halledin. ne bileyim yapacak olana kısılacak yer çok.

hiç olmadı kredinizi yapılandırın süresini uzatın ama eldekileri satmayın.

Önce akşam pazarına gidilecek haftalık. Şu mevsim Taze fasulye falan al dondurucuna stokla hatta. Kabak, patlıcan da alınabilir. Bunlardan yemek yap. Yoğurdu kendin mayalayabiliyorsan çok iyi olur ama istanbulda süt bulunur mu bilemem. olabildiğince kendin evde yemek yap. hatta olsun bi zahmet. meşrubat kola fanta zaten zararlı. evde vişne suyu kaynat onun içinde vişne dondurucuya stokla. et kıyma olarak alınacak. ben kasaptan alırım ama illa iktisat olsun diyosan a101 de mi bim de mi bilmiyorum var uygun kıyma sanırım. 1 kg kıyma 250 gramlık ambalaj yap. dondurucuda olsun. bununla karnıyarık olur, kıymalı makarna olur yapar yersin. filanca kafede içinde monosodyum glutamat içeren zararlı makarnalara 20 tl baymaktan çok daha iyi olacak göreceksin. toplu gross marketler vardır oralardan koliye bulgur al onunla da dolma, pilav yaparsın. Biber dolması candır eylül gibi dolmalık biberler ucuz ve bol olur al doldur dondurucuya. böyle böyle birikim yapıp kesinlikle dondurucu edin. tasarrufun başı mevsiminde uygun alınacak sebze. hem sağlıklı olur hem tasarruflu. domates mevsiminde ucuzladıkça yine dondurucuya. arkadaşlar demişler marketlerde ve hatta hepsiburada da falan deterjan o bu şu indirimlerini takip et azimle herşey olur. bu senin dediğin parayla millet geçiniyo iki çocuk okutuyo

Bak çayı şekeri falan da koliyle al. herşeye zam geliyo alabildiğin kadar al. yağ desen yine öyle temel sarfiyatları en çok kullandığın kuruları çok al. 4 al 3 öde falan olur en kötü.

2500 ile geçinmek yazınca bende 3 çocuk, ev kira falan sandım.

Bekar, kirası olmayan, yalnız yaşayan bir insan ufak tefek lüksler yaşayarak çok rahat 2500e geçinir. Mesela migrostan değilde bimden alışveriş yaparsınız. vakko çanta değilde flo dan çanta alırsınız. Sezonunda değil, sezon sonunda alışveriş yaparsınız. Kuaföre 15 günde değilde 2 3 ayda bir gidersiniz. Öğünleri evde hazırlar yersiniz. Ayda 4 5 kilo et bile yeseniz, ki 1 kişi o kadar eti sanmiyorum yiyemez, yine o para çok çok rahat yeter.

2 yıla bitecek borç biraz daha dikkatli olunsa neden olmasın daha duzenli harcama planı yaparak ev araba satmaya gerek kalmaz

2 senelik borç için asla ev satılmaz, sağlıklı düşünün lütfen. Gerekirse her ay kağıda gelir gider hesap yapın görün, iyice sıkın kendinizi. Alacağınız herşey için gerçekten ne kadar gerekli diye düşünün ama asla ev araba satmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…