2500 tl ye gecinmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten ülke gerçeklerinden bu kadar uzak mısınız ironi mi yaptınız? Eğer ironi değilse size özendim cidden çünkü ben hep A101’e gidiyorum
Ülke gerçeklerine değil, marketine uzaktım
Sanırım en yakın olanı araba ile 10 12 dk mesafedeydi.
Dolayısıyla tercih etmiyor, edemiyorduk.
Şehir merkezinden ve toplu ulaşıma uzak bir bölgede olmanın dezavantajları bunlar.
Biz gross marketlerden toplu alışverişi ilke edinmiştik.

3000 TL ile kira ödeyip ev mutfak faturalar 2 çocuk bakımı artı bide aylık 1 gram yapmaya başladık hayretler içinde okudum. Ben kendimi gidip yüksek bir yerlerden atayım

Bu sizin yaşam standartinizla alakali.Ben olsam tek basina bu parayla birikim dahi yaparim .Kira ödemiyorsunuz, ulasim masrafi da icinde diyorsunuz.Yemek alisverisinizi semt pazarlarindan yapip ,kendiniz pisirin.Disarda yemeyin.Giyim icin mutlaka vardir dolabinizda cok seyiniz.1_2yil almazsaniz ölmezsiniz.Onun icin de giyim pazarinda cok uygun ve güzel markalar buluyorum ben.Ayrica sacinizi evde boyayin.Bunlari yaparsaniz dedigim gibi birikim bile yaparsiniz,ev mi satilir Allah askina ?? 2500 tl ye insanlar kira ödeyip ev gecindiriyor.

Herkesin hayat standartı farklı 2500 lira ile tek kişi yaşayan da vardır çocuk büyüten de. Ama geçinilmeyecek bi para değil kesinlikle. Konu sahibi siz öğrenciyken aile yanında mı kaldınız belki ondan hiç hesap yapmamışsınızdır. bence şimdiki durumuza sevinin çünkü dünyanın bin türlü hali var daha kötü durumlara düşebiliriz, siz de hesap kitap yapmayı öğrenmiş olursunuz

Bizim de maaş toplamı - krediler = 3000 kalıyor bunda çocuk için bez vs masrafları ve benzin dahil
Eksilere falan düşüyoruz yaşıyoruz bir şekilde

insanlar o elde kalan parayla 4-5 kişilik bir aileyi geçindiriyor..
Biraz harcamalarınızı kismaniz lazım..2 yıl için ev satmak felan cidden aşırı saçma..

Valla ozel ders almamiz lazim
Gerçekten öyle, savurgan olmak ayrı bir şey ama temel ihtiyaçların bu kadar farklı meblağ olması da aşırı uç.

Korona var, gezme dolaşma tatil cafe aktivite kreş de bitti, gerçekten anlamıyorum, anlayamıyorum, bu fark nasıl oluyor, neyi beceremiyoruz kafam almıyor...

Alışkanlıklarınizla alakalı bir durum. Ben olsam yetiririm o parayı. Her ay kiyafet almam.
Bu korona döneminde evdeydim. Her şeyi evde yapıyorum. Lahmacun pizza mantı. Ayakkabı çanta vs de yine o kadar para gitmez.
Evim arabam olsa bikac yıl için 2500 'le geçinirdim bu devirde ev araba sahibi olmak çok zor. Bence satmayı düsünmeyin

Ben dun cozdum o isi. Benim paralar yemek ve lukse gidiyor. İndirimde canta aldim 700 liraydi amanin ne ucuzmus diye sevindim hep bu kafalardan

Ben dun cozdum o isi. Benim paralar yemek ve lukse gidiyor. İndirimde canta aldim 700 liraydi amanin ne ucuzmus diye sevindim hep bu kafalardan
Bende o yok, alışveriş düşkünü değilim sadece ihtiyaç dahilinde alırım.
2 senedir hiç çanta almadım mesela, çantaya imkanım dahilinde kaliteli alırım ama ayakkabı ne ucuzsa onu

Bende kafe restoran ve kozmetik ürünleriydi fuzuli olan.
E aylardır evdeyim, ikisi de yok.
Yine aynı yine aynı
Ha gerçi evde olunca, eve sardım.
Yok balkona şu lazım, salona şu eksik vs diye, dekorasyona gitti.

Tutamıyorduk paraları...

Geçinmeyi bilirseniz geçinirsiniz. Nereden ve ne kadar bütçeyle alışveriş yapacağınız önemli. Ayrıca yakıtı tasarruflu kullanmalısınız, gerekmedikçe binmeyin , benzin çürütüyor bütçeyi. Ben tekim ve yemek masrafım aylık 1000 tlyi geçiyor, hatta öğün sayısına göre 1500,2000 TL bile oluyor. Dışarıdan yemek çok külfetli aslında ama o kadar yorgunlukla evde yemekle uğraşmak istemiyorum. Ama daha az çalıştığım zaman evde yaptığım bir tencere yemek rahat 2 gün hatta yemeğine göre 3 gün gidebiliyordu. Her mahallede olan market zincirlerinden alışveriş yaparsanız daha avantajlı olursunuz ama büyük avmlerde bulunan marketlerden alırsanız daha çok ödersiniz. Önceden makromarketlerden yapıyordum genel mutfak alışverişini, aynı ürün mahallemdeki markette ürünün fiyatına göre yüzde on daha ucuzmuş meğer. Şimdi favorim onlar hatta bazen indirimlerini takip edip istifleme bile yapıyorum özellikle tuvalet kağıdı ve deterjanda.

Kredinizi yapılandırın.
Ya da maas bankanızdan 0.92 ye kadar kredi alıp kapatabilirsiniz. Muhtemelen sizin oran daha fazladır.
3 yıl çekin taksitleriniz düşer.
Ev satılır mı yahu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…