25'ten Sonra Üniversite

Kalbine sor arkadaşım ..
o ne dıyor ? unıversıye okursan mutlu olucaksan gozun kapalı gıt oku .. unıversıtenın de tadı baska..
çalışmak ıstyorsan oda baska ..
ama sunu tecrubem doğrultusunda cok net soyluyebılırım : eger bır statun yoksa ıyı bır karıyerınde yoksa vok ezıyorlar iş hayatında gozunun yasına bakmıyorlar ..
ben bu yuzden sil baştan yapıp unıversıye okumaya basladım :))
hangısı mutlu edıyorsa orda ol .. hayata bırkeez gelıyoruz bırak cevreyı falan.

evet canım ya..okumak beni daha mutlu edecek tabi ki...senin yaş kaç?

Günümüz şartlarında zaten o yaşlarda kazanıyorlar üniversiteyi hadi kazandılar sonrasında iş bulma 30 ları hatta 40 ları buluyor. Gayet normal çevrenin normları sizin ölçünüz olmasın. Bence ilgi duydugunuz alanı tespit etme sizin önceliğiniz olsun çünkü insan sevdği işi yaparak verimli olabilir. Bu rehberlik merkezleri tarzı yerde ilgi ve yeteneklerini keşfedip ona göre alan seçin. Gerisi gelir nasıl olsa.

bu sistemde iyice öyle olacak galiba...yaşımımı küçülttürsem bende sistem mağduru diye kaynasam arada:CüvCüv::1: teşekkürler canım haklısın istediğim bölümleri biliyorumda kazanabilmek zor hakikaten...

Kuzenim 79 lu, bu sene üniversiteden okul birinciliğiyle mezun oldu, hem de 1 çocuk annesi, eşi ve sorumluluklarına rağmen...
Demek ki neymiş:
Okumanın yaşı yokmuş...

ben de aynı soruna sahibim.yaşım 22.
tekrar bir üniversite okumak istiyorum.çünkü mezun olduğum bölüm bir işe yaramıyo:(
ama baştan össye hazırlanmanın zorluğu ve 4 senelik emeğin boşa gidecek olması düşündürüyor beni..

Henüz böyle bir şansın varken bence oku
Şu an bile aklın kalıyorsa ilerde niye okumadım diye çok pişman olursun
Yalnız bölümünü seçerken hayallerinden ziyade bitirdiğinde iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağın bir bölümü seçmen yararına olur.

ben de aynı soruna sahibim.yaşım 22.
tekrar bir üniversite okumak istiyorum.çünkü mezun olduğum bölüm bir işe yaramıyo:(
ama baştan össye hazırlanmanın zorluğu ve 4 senelik emeğin boşa gidecek olması düşündürüyor beni..

haklısın ama önünde olan daha fazla senelerde boşa gidebilir. senin yaşında daha küçük 2-3 sene bile çok şey farkediyor. bence devam et.

okumanın yaşı olmadıgını düşünüyorum :) kemal sunal 50 yasında universiteye gitti.eger maddi açıdan bir zorlugunuz yoksa çalışmak zorunda değilseniz bence okuyun

. gitmeyeceğim ve okumayacağım artık. şimdiye kadar yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
eger mesleginizi sevmiyorsaniz ve is bulamiyorsaniz yasiniz daha cok gecmeden universiteye gidin derim.
ayrica universiteyi en erken 5 yilda bitirmiyor herkes, daha erken bitiren de var.
mesela her donem 6 ders aliniyorsa siz 8-9 ders alin okulunuzu daha erken bitirin...

Hanımlar sizce bir insan 25 yaşından sonra üniversite okumaya çalışmalı mı? yoksa bir iş bulup orda ilerlemeye mi çalışmalı? pek dert değil gibi ama burada daha fazla fikir veren çıkıyor...Yani en erken ihtimalle 30 yaşında üniversite mezunu olmak düşününce kötü hissettiriyor...Çevrenin etkileri bu yaşta üniversite mi falan filan .....Öte yandan istemediğin bir yerde bir ömür geçirmek...Sizce en mantıklısı ne? Tecrubeleriniz varsa ya da paylaşır mısınız?bilmiyorumkismile

bence üniversite okuyun yaşla hiç ilgiisi yok bizim sınıfta 25 yaşında evli bi bayan var yani istenildikten sonra herşey olur :delphin:

Evet okumanın yaşı yok bende buna inanırım hep bunu söylerim yalnız ünw döneminde kendini geliştirmen ve en önemlisi part time kendi mesleğinle ilgili bir yerlerde çalışman lazım yazında aynı şekilde bunu sürdürebilmen gerekli. Mezun olduktan sonra kuru diploma işe yaramıyor adamlar soracaklar 30 yaşında ünw bitirdin deneyimin var mı ? Artı bir de yabancı dil olayını kökten halletmen lazım mesleki gelişim kurslarınıda ihmal etmemelisin

Bu arada hangi bölümde okumayı düşünüyorsun ? iktisat ,işletme ,çeko vb. bölümlerse demin saydıklarımda iş bulmanda fayda sağlayacaktır ama çok değil ne yazık kı türkiyede bu bölümlerden mezun olan sayısı çok fazla .Umarım yardımcı olabilmişimdir

Kesinlikle bir hayalin varsa peşinden koşmalısın canım. Bizim sınıfta 24,25,28, 32 yaşında insanlar vardı 1. sınıftayken... Yaş önemli değil istedikten sonra.:1hug:

bacım hala okusam mı diye düşünüyorsun.bence aöf işletme oku.bazı dersleri zor tamam ama kolay bir bölüm bence.hayatın içinden.halkla ilişkilerde kolay ve zevkli bir bölümdür.YETERKİ İSTE.İNSAN İSTEDİKTEN SONRA ALLAH KOLAYLAŞTIRIR HERŞEYİ.

öğrenmenin yaşı olmaz. her yaşta öğrenci olunabilinir, tabi size maddi olanak sağlanabiliniyorsa ayrıca ufak tefek işlerle siz de hem çalışıp hem okuyabilirsiniz :delphin:

Back
X