Mezuniyetiniz nedir ?Herkese merhaba.
Sanırım regl döneminde olduğum için bugün ayrıca depresif durumdayım. 27 yaşındayım ve uzun zamandır iş arayışında olduğum halde işsizim. Sorun yalnızca bu değil. Kendimi bir çok şeye geç kalmış hissediyorum.
Mezun olduktan sonra akademisyen olmaya karar verdim ve Türkiye'nin iyi bir üniversitesinde yüksek lisans yaptım. O süreçte akademiyi yakından tanıdım ve bu mesleğin bana iyi gelmeyeceğini anladım. Ama yüksek lisansımı bitirdim yine de.
İş aramaya başladım ama bulamadım.( tamamen deneyimsiz de sayılmam). KPSS ye hazırlanmaya karar verdim ama çift yılda olana gireceğim için sınav 2020 'de. Şimdi boştayken KPSS'ye çalışmaya uğraşıyorum ama bulunduğum ruh hali beni çok yoruyor. Sürekli okumaktan ve sınavlara çalışmaktan bıkmış durumdayım. Artık elim ekmek tutsun istiyorum Etrafımdaki herkeste sürekli bir şeylere çalıştığımdan bahsedip daha da canımı sıkıyorlar.
1,5 yıl kadar önce çok sevdiğim ve evlilik yolunda ilerlediğim sevgilim ile ayrıldık. Tam bir yıkım oldu o süreç benim için. Şimdi artık hayatım düzene girsin istiyorum. Sevdiğim ve seveceğim biri olsun (evlilikten bahsetmiyorum bunun için henüz hazır değilim), düzenli bir işim olsun ve artık bir şeylere çalışmaktan ziyade paramı yiyip gezip tozmak istiyorum. İdealist biriyim, okumayı ve öğrenmeyi çok severim ama sürekli sınavlara hazırlanmaktan bıkmış durumdayım. Anlayacağınız kendimi mutsuz umutsuz ve her şeyden önce geç kalmış hissediyorum.
Bana neler tavsiye edersiniz ?
MaliyeMezuniyetiniz nedir ?
KPSS için sorduysanız alandan değil B grubundan gireceğim için 2020 de gireceğimMezuniyetiniz nedir ?
Maliye
İnanın bir sınav macerasını kaldıracak gücüm hiç kalmadı. B grubunu da bilgi birikimim var diye gireyim diyorum zaten. Mali müşavirlik çok ciddi çalışma ve emek istiyor ve ben artık bir belirsizliğe girmek istemiyorum. Çalışayım ve paramı kazanayım istiyorum. Sınavlara çalışmaktan çok yoruldummali müşavirlik icin de mi girseniz sinava bu yıl
ben kpss b den atanamadim o yüzden a ya çalışıp atandim
2020 ye cok var a ya mi baksaniz biraz bu sene icin, hem yapabilecek gibi olursaniz seneye de iyice calisirsiniz
Umarım güzel günler çok yakında olur bizim için de. Siz kaç yaşındasınız ne mezunusunuz ?Yalnız değilsin demeye geldim. Maalesef tavsiyem yok kelin merhemi olsa durumu bendeki. Yine de bi sen değilsin bil istedim
Aslında 8-9 aylık deneyimim var ve aynı alanda ilerlemek istiyorum tabi ki. Ama yine de ne iş olsa yaparım modunada girmiyor değilim. Çağrı merkezinde bir süre çalıştım öğrenciyken. Çok acımasızlardı gerçekten. Son noktada onu düşünmek istiyorum yine. Aslında beklentim de çok düşük ama yine de kriz döneminden dolayı mıdır nedir bir türlü iş bulamadım25yasında iş hayatına girdim dedigin gibi yüksek lisans mezunuyum ama ne iş olursa yaparım diyip cagrı merkezinden basladım ve devamı cok sükür iyi bi sekilde geldi
İş bulamadıgını değil iş sectigini düşünüyorum
Herşey yoluna giricek bu bi sürec ancak bu süreci beklentilerini bi tık düşürerek atlatabilirsin
Bu aralar hayat pek kötü sanırım benim için :) Allah beterinden korusun tabiMaalesef bende gelecek tavsiye olursa belki banada yarar diye geldim.
Dönem dönem bende çok bunalıyorum ama yinede hayat güzel.
Evet zor ama giriceksende mutlaka kurumsal yerlere gir derim hem eleman alımları fazla oluyor hemde insana verdikleri deger sosyal haklar daha fazla olup, cvne katkısı marka ismi oluyorAslında 8-9 aylık deneyimim var ve aynı alanda ilerlemek istiyorum tabi ki. Ama yine de ne iş olsa yaparım modunada girmiyor değilim. Çağrı merkezinde bir süre çalıştım öğrenciyken. Çok acımasızlardı gerçekten. Son noktada onu düşünmek istiyorum yine. Aslında beklentim de çok düşük ama yine de kriz döneminden dolayı mıdır nedir bir türlü iş bulamadım
Kurumsal yerlerden dönüş alsam aslında seve seve gideceğim ama yok bir türlü dönüş olmuyor. Siz çağrı merkezinden sonra neler yaptınız şuan ne iş ile meşgulsunuz ?Evet zor ama giriceksende mutlaka kurumsal yerlere gir derim hem eleman alımları fazla oluyor hemde insana verdikleri deger sosyal haklar daha fazla olup, cvne katkısı marka ismi oluyor
Finans sektöründe devam ettim iş hayatıma marka isimlerinin katkısı oldu dedigim gibi cagrı merkezi kötü ama iyi kurumsal bir firmaysa önünüz daha acık oluyorKurumsal yerlerden dönüş alsam aslında seve seve gideceğim ama yok bir türlü dönüş olmuyor. Siz çağrı merkezinden sonra neler yaptınız şuan ne iş ile meşgulsunuz ?
Kpss A hem çok zor hem de dediğim gibi artık sınavlara çalışacak halim kalmadı. A çok kolay değil ve bir kaç yılımı da yine sınav çalışarak geçirmek istemiyorum. B grubuna bilgi birikimim var diye girmek istedim zaten. Şuan iş bulup artık biraz gezip tozmak istiyorumDershaneye gidin ve kpss a çalışın bence. Sayıştay gibi bazı prestijli kurumlar özellikle maliye mezunları aliyor.
Başarılar diliyorumFinans sektöründe devam ettim iş hayatıma marka isimlerinin katkısı oldu dedigim gibi cagrı merkezi kötü ama iyi kurumsal bir firmaysa önünüz daha acık oluyor
Kpss A hem çok zor hem de dediğim gibi artık sınavlara çalışacak halim kalmadı. A çok kolay değil ve bir kaç yılımı da yine sınav çalışarak geçirmek istemiyorum. B grubuna bilgi birikimim var diye girmek istedim zaten. Şuan iş bulup artık biraz gezip tozmak istiyorum
Cok daha iyisi sizin olsun :)Başarılar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?